Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

2024 Yılı Pazaryerleri Komisyon Oranları

Güncelleme Tarihi: 08.03.2024

İçindekiler;

E-ticaret’in her geçen gün artan ivmesiyle birlikte birçok pazaryeri kurulmuştur. Satıcıların mağazalarını açıp, ürünlerini yükleyerek online platformlar veya mobil uygulamalar aracılığıyla ürünlerini satışa çıkardığı ve müşteri adaylarına sunduğu bu pazaryerlerinin birçoğu benzer şekilde işlemektedir.

Birçok pazaryeri, farklı kategorilerde yapılan ürün satışları için komisyon oranları belirlemiş ve satıcıların yaptığı KDV dahil satışlar üzerinden bu komisyon oranlarını kesmektedir. Bununla beraber pazaryerlerinin birçoğu satıcıların kargo anlaşmalarından da yararlanmasını sağlamakta ve daha indirimli fiyatlarla kargolarını göndermelerine olanak sağlamaktadır.


Bazı pazaryerleri ücretsiz kargo seçeneği ile hareket ederken bazı pazaryerlerinde ise kargo şeklini satıcıların belirlemesi istenmektedir. 2024 yılı pazaryerleri komisyon oranları adlı yazımızda sizlere Türkiye’nin en büyük pazaryerlerinden Trendyol, Hepsiburada ve N11 komisyon oranları hakkında bilgi vereceğiz. Fakat bu bilgiyi vermeden önce karlılık analizinizi yaparken bu bilgilerin oldukça önemli olduğunu ve ürünlerinizin satış fiyatlarını belirlerken kargo fiyatları ve komisyon oranlarını da hesaba katarak ürün satış fiyatlarınızı belirlemenizin oldukça önemli olduğunu hatırlatmak isteriz.
 

2022 Yılı Pazaryerleri Komisyon Oranları
 

Hepsiburada Komisyon Oranları 2024

 

Türkiye’nin en çok ziyaretçi alan pazaryerlerinden birisi olan Hepsiburada’da siz de mağazanızı açabilir ve satışlarınıza başlayabilirsiniz. Fakat burada dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri Hepsiburada’nın komisyon oranlarıdır. Hepsiburada komisyon oranları satış yapılan kategoriye göre farklılık gösterebilmektedir. 2024 yılı pazaryerleri komisyon oranları yazımızın bu bölümünde sizler de Hepsiburada’nın komisyon oranlarını görebilirsiniz.

 

Kategori Ürün Grubu Komisyon Oranı
Altın Gram Altın, Tam Altın, Yarım Altın…. %6
Aksesuar Saat/ Gözlük, Atkı, Bere.. %18-%18.64
Çanta Valiz, Bavul, Seyahat Çantası, Spor Çanta, Sırt Çantası, Abiye Çanta… %18
Ayakkabı Tümü %19,49
Giyim Tüm Giyim Türleri %18
Parfüm Kadın, erkek ve setler %15,25
Outdoor Ürünler Outdoor ve Deniz Ekipmanları %12-%14
Spor ve Outdoor Spor Giyim
Spor Aletleri
Bisiklet ve Paten
%18
%13
%10
Spor Branşları Futbol, Basket, Tenis.. %13
Taraftar Ürünleri Giyim, Aksesuar, Hediye %18
Elektronik Cep Telefonu %6
Elektronik Tablet %7
Elektronik Bilgisayar ve Ürünleri %7 - %17
Elektronik Fotoğraf ve Kamera %10 - %15
Oto Aksesuar   %9 - %20
SDA Süpürge, ütü, blender, saç sakal düzeltme makineleri vb. %11 - %18
MDA Beyaz eşyalar %8,5 - %12
TV LCD TV… %6,78
Anne bebek ürünleri Anne bakım ürünleri, ıslak mendil. %11 - %18
Cilt bakımı Saç bakım, cilt bakım, maske gibi %15,25
Makyaj Oje, ruj, fondöten gibi %16
Petshop Kedi maması, köpek maması, kedi köpek yatakları %14 - %17
Sağlık ve Kişisel Bakım Ürünleri Diş fırçası, aile planlaması ürünleri, %14,50-%15,25
Ev Bakım ürünleri   %15
Temel Tüketim Ürünleri   %17
Bahçe Ürünleri   %9 - %20
Yapı Market   %14 - %20
Ev tekstili   %18
Mobilya   %18 - %22
Zücaciye   %18
Oyuncak   %18
Cep Telefonu Aksesuarları   %15 - %25
Film, Kitap, Müzik, Kırtasiye   %7 - %17
Oyun Konsolu   %6 - %15
Hobi Oyun Hobi ve Eğlence Ürünleri %18
NON TV   %12 - %20
Dijital Ürünler   %8,05 - %8,47
 


Yukarıda sunmuş olduğumuz komisyon oranları Hepsiburada’ya ait olan komisyon oranlarıdır. Sizler de satışını yapmak istediğiniz ürünler için mağazanızı açarken size gönderilecek olan komisyon oranları dosyasını iyi incelemeli ve buna göre ürünlerinizi belirlemelisiniz.


İlginizi Çekebilir: Pazaryeri Entegrasyonu Nasıl Çalışır?



Hepsiburada 2022 Komisyon Oranları
 

N11 Komisyon Oranları 2024

 

N11'de Türkiye’nin en önemli pazaryerlerinden birisidir. N11’de mağazanızı açtıktan sonra ürün yüklemek için N11 komisyon hesaplama işleminizi düzgün bir şekilde yapmalı ve buna göre ürün satış fiyatları belirlemenizi öneririz. Bu hesaplar yapılmadığı takdirde zararına satış yapmış olabileceğinizi göz önünde bulundurmanızı öneririz.

Şimdi gelelim 2024 Yılı Pazaryerleri Komisyon Oranları yazımızın bu bölümünde yer alan N11 komisyon oranlarına. N11’de ürünler, segmentlerine göre değişkenlik gösteren farklı komisyon oranlarında satıldığı için size segment bazlı komisyon oranlarını sunuyoruz.

 

Kategori Komisyon Oranı
Giyim %20
Ayakkabı & Çanta %15
Kozmetik ve Kişisel Bakım Ürünleri %15
Bilgisayar %5.5 - %8
Yatırımlık Altın & Gümüş %5
Otomotiv ve Motosiklet %0 - %12
Spor ve Outdoor %12 - %15
 

Trendyol Komisyon Oranları 2024

 

2024 Yılı Pazaryerleri Komisyon Oranları yazımızda geldik son pazaryerine. Trendyol, Türkiye’nin en çok ziyaret alan pazaryeridir ve mobil uygulaması üzerinden bir günde binlerce ürün satın alınmaktadır. Peki nedir Trendyol Komisyon oranları, hadi gelin kategori kategori inceleyelim.

 

Kategori Komisyon Oranları
Aksesuar %22 -%23
Çocuk Kategorisi %16.5
Elektronik %7- %28
Ev ve Yaşam %11 - %21
Giyim %17 - %20
Kozmetik ve Kişisel Bakım %12 - %17.5
Spor Ürünleri %10.5 - %15
Süper Market %8 - %18


Yukarıda sunmuş olduğumuz oranlar, Trendyol’un komisyon oranlarıdır. Sizler de Trendyol mağazanızda satacağınız ürünlerin fiyatlarını belirlemeden önce, Trendyol komisyon hesaplama işlemlerini yaparak ve kâr marjınızı belirleyerek ürünlerinizi satışa sunmalısınız.


İlginizi Çekebilir: İnternetten Satış Yapmak İçin Pazaryerlerinden Faydalanın 


Trendyol Komisyon Oranları 2022
 

Komisyon Almayan Satış Siteleri

 

Birçok pazaryeri komisyon usulü çalışmaya devam etse de hala komisyon almayan satış siteleri de mevcuttur.

Komisyon almayan satış siteleri arasında örnek olarak gösterebileceğimiz en güzel sitelerden biri Letgo’dur. Sizler de Letgo’ya ürünlerinizi koyabilir ve komisyon ödemeden satabilirsiniz. Bununla beraber, dilediğiniz takdirde kendi e-ticaret sitesi kurulumunuzu yaparak hem komisyon vermeden satış yapabilir hem de dilerseniz ürünlerinizi entegrasyon sistemiyle pazaryerlerine entegre ederek satışını yapabilirsiniz.

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir: Corona Virüsün Ekonomiye Etkisi ve E-Ticaret'in Yükselişi

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax