Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Marka Oluşturma ve Marka Nedir?

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

Kendi markasını yaratmak, var olan markasını daha büyük ve daha çok tanınacak hale getirmek aslında her girişimcinin hayali olan bir konudur. Özellikle günümüzde teknolojinin bu kadar ilerlemiş olup, markalaşma oranının hızla artması, herkesi bu alana yönelten en büyük faktörlerdir. Bir kişi kendi markasını oluşturmaya karar verdiğinde aklına birçok soru takılmaktadır. Bu sorular;

 

"Kendi markamı nasıl yaratabilirim?"


"Nasıl bir marka kurmalıyım?"

’’Nasıl bir marka oluşturursam insanlar üzerinde etki bırakırım?’’ gibi sorular olmaktadır. Bu yazımızda marka ve kendi markanızı nasıl oluşturabileceğinize dair konulardan bahsettik. Yazımızı okuyarak siz de kendi markanızı tasarlamak ve geliştirmek için ihtiyaç duyduğunuz her konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.


5 Adımda İnternette Kendi Markanızı Yaratın 
 

Marka Nedir?

 

Marka deyince hepimizin aklına gıda, giyecek veya yiyecek firmaları gelmektedir. Fakat marka sadece bu saydığımız olgulardan ibaret değildir. Marka bir insan da olabilir. Nasıl ki biz; firma ve çeşitli işletmeleri görünüş, söz ve logoları ile yani onları özel ve farklı kılan etmenlerle tanıyorsak insanları da öyle tanıyoruz. Bir kişinin sözleri, davranışı, mimikleri onun markasıdır.

Tam da bundan yola çıkarak insanlar kişisel markalarını oluşturmak istemektedirler. Kişisel markasını oluşturmak; fark yaratmak, idol olmak ve bol kazanç demektir. Eğer siz de kişisel markanızı oluşturmak istiyorsanız aşağı da belirttiğimiz 5 adımı uygulayarak kendi kişisel markanızı yaratabilirsiniz.


Marka Nedir? 
 

5 Adımda Kendi Markanı Oluştur

 
 

1.Uzmanlık Alanlarınızı Bilin

 

Kendini tanımak, uzman olduğu konuları bilmek, hobilerini ve bunları işlerine yansıtmayı öğrenmek gibi özellikler başarılı bir girişimci olmanızı sağlayacak en önemli faktörlerdir. Kendi markanızı oluşturmaya karar verdiğinizde yapacağınız ilk şey, kendinizi tanımak ve uzmanlık alanlarınızı bilmek olacaktır.

Kendinize has bir duruşunuz, olaylara yaklaşımınız olmalı. Yani sizi diğerlerinden ayıran, fark yaratan bir benliğiniz olmalı. Kendinizi tanıyarak işe başlamak sizlere yol gösterecektir. Hobilerinizi, yapmayı sevdiğiniz aktiviteleri bilmek ve bu amaçla çalışmak işinizi sevmenizi sağlayacaktır. En büyük markaların sahipleri işlerini severek yapan insanlardır. Sevgi, markalarının büyümesini sağlayan gizli ve bir o kadar da etkili püf noktadır.


İlgili İçerik: Hedef Kitle Nedir?


Uzmanlık alanını öğren

 

2.Markanızın Hedef Noktasını Belirleyin

 

Kendi markanızı tasarlamaya karar verdikten sonra işe markanız için bir odak noktası belirleyerek başlamalısınız. Markanız ilk başta çoğu kişi için herhangi bir anlam ifade etmez. Çünkü yenidir ve çok fazla bilinmiyordur.

Hedef noktanızı belirleyerek markanızı güçlendirmeniz mümkün. Ne satacağınıza veya hangi alanda marka kuracağınızı belirlemeli ve bu doğrultuda yol almalısınız. Bunu çok iyi bir şekilde düşünmelisiniz, çünkü hafızalara öyle kazınacaksınız. Bunlara karar verdikten sonra yapacağınız şey ise bu alanda fark yaratmak olacaktır. Örneğin bir ayakkabı markası tasarlamak istiyorsanız;

 

"Müşterilerimiz için güzel bir ayakkabı hizmeti sunuyoruz" yerine, dikkat çekici ve fark yaratacak bir hedef belirleyin.

 

"Ortopedik yapısı ayakları saran, hiç yokmuş gibi özgür; şıklığıyla her an göz aldıracak kadar iddialı ayakkabı hizmeti sunuyoruz" gibi.

 

Bu kelimelere benzer ve markanızı temsil edecek kelimeler yaratın. Tıpkı bazı markalarla adeta bütünleşmiş kelimeler gibi.

İlgili İçerik: Niş Ürün Nedir, Nasıl Bulunur?


Hedef kitlenizi belirleyin
 

3.Markanızın Adını Belirleyin

 

Kendinizi, uzmanlık alanlarınızı biliyorsunuz ve markanızın ne satacağına veya hangi alanda büyüyeceğine karar verdikten sonraki adım markanıza bir isim vermek olacaktır. Marka adı belirlemek çok önemlidir. Çünkü insanlar sizi öyle tanıyacaktır.

Marka adınızı belirlerken seçebileceğiniz yüzlerce isim bulunmaktadır. Tamamen size kalmış ve istek, tercihlerinize bağlı bir konudur. Fakat unutmayın ki marka adınızı belirlemek logo tasarımı için de önemli bir konu olmaktadır. Marka adınız ilgi çekici, sizi rakiplerinizden ayıran bir ad olmalıdır. Aynı zamanda markanızın adı kadar yazı fontu ve yazı rengi de önemli bir faktördür. Bunları da unutmamalısınız.


Markanızın adını belirleyin
 

4. Sloganınızı Bulun Ve Logonuzu Tasarlayın

 

Bir marka oluşturmanın en önemli adımlarından biri logo ve slogan tasarlama işlemidir. Slogan ve logo markanızın bilinmesine, büyümesine, fark edilmesine en büyük katkıyı sunacaktır. Sadece bilinirlik açısından da değil, sosyal medya hesaplarına veya internet sitesine markanın sloganı ve logosu ekleneceğinden dolayı önemli özellikler olmaktadırlar.

 

"….. Kanatlandırır"

"…... Demek yenilik demek"

"sağlamsa….."

"en güzel çay……çay" gibi sloganları görür görmez hatırladınız öyle değil mi?

 

İsimlerini bile belirtmememize rağmen bu sloganları herkes bilir. İşte sizin de markanız için belirleyeceğiniz sloganlar tam da böyle olmalı. Kısa, akılda kalıcı ve dikkat çekici.

 

Logo ise slogandan daha da önemlidir çünkü markanızın yüzü olacaktır. Her markanın kendine özgü bir logosu bulunmaktadır. Sizin de markanıza ait, farklı ve akılda kalıcı bir logo tasarlamanız gerekmektir. Logonuzu instagram, twitter ve diğer sosyal medya platformlarında açacağınız hesapların profili de olacağı için küçük boyutlarda bile anlaşılır ve markanızı temsil edecek bir logo tasarlamaya da özen vermelisiniz.


Sloganınızı Bulun Ve Logonuzu Tasarlayın
 

5. Çalışmalarınıza Başlayın Ve Markanızı Büyütün

 

Bir marka oluşturmak sadece logo veya slogan tasarımından ibaret değildir maalesef. O kısımlar aslında işin güzel ve eğlenceli tarafıdır diyebiliriz. Çünkü kendi markanı yaratmak için belirli bir sermaye, iş gücü, yardımcı elemanlara ihtiyaç duyulmaktadır.

Bunların dışında internet siteniz için hazırlayacağınız içeriklerden ürün pazarlamasına kadar onlarca konu ile ilgilenmeniz gerekecektir. İşinizi özveri ve titizlikle yaptıkça müşterileriniz artacak ve adınız duyulmaya başlanacaktır. Bundan dolayı bütün bu işlemleri özenle yapmanız ve kontrol etmeniz, denetlemeniz gerekecektir.

 

Ayrıca unutmayın ki marka oluşturmak sıradan ve basit bir durum olmadığı için cesaret ve sabır gerektirmektedir. Bu süreçte umudunuzu ve cesaretinizi her daim yüksek tutmalısınız. Siz her ne kadar mükemmel işler çıkarsanız da mutlaka memnun olmayanlar çıkacaktır. Her alanda bunu görmek mümkündür. Bu durumlarda soğukkanlı ve çözüm odaklı olmanız çok önemlidir.


İlgili İçerik: Alışveriş Odaklı Google Reklam Modelleri


Çalışmalarınıza Başlayın Ve Markanızı Büyütün
 

Instagram'da Marka Yaratmak

 

Günümüzde marka yaratmak geçmişe oranla daha kolaydır. Çünkü teknolojinin imkânlarından en son seviyede faydalanmak mümkündür. Özellikle sosyal medyanın hayatımıza girmesi ile adeta sanal bir dünya da yaşıyor gibiyiz. Sosyal medya her ne kadar tartışılan bir konu olsa da doğru kullanıldığında çok faydalı bir araç haline gelmektedir. Zaten özellikle son yıllarda bu oran çok daha artmıştır. Örneğin eskiden sadece televizyonlarda gördüğümüz ve ulaşabilmenin neredeyse imkânsız olduğu markalara artık günümüzde rahatlıkla ulaşabiliyoruz.

Sizler de sosyal medyanın bu gücünden faydalanarak instagram üzerinden kendi markanızı tasarlayabilirsiniz. Özellikle satış ve müşteri çokluğu özellikleri sayesinde instagram küçük bir alışveriş dünyası haline gelmiştir.

 

Yukarıda belirttiğimiz marka oluşturma adımlarının aynısını uygulayarak instagram üzerinden kendi markanızı oluşturmanız mümkün. Instagram üzerinden kendi markanızı oluşturarak fazla kişiye ulaşmak ve yüksek miktarlarda kazanç elde etmeniz mümkün. Bu amaçla bazı faktörleri uygulayarak markanızı büyütebilirsiniz bunlar;
 

  • Güçlü bir profil oluşturun. İlgi çekici ve farklı olmalı.
  • Hedef kitlenizi belirleyin ve onlara uygun şekilde içerik paylaşın.
  • İnstagram hastag özelliğinden faydalanın, bu öne çıkmanızı sağlayacaktır.
  • Kaliteli ve sürekli içerik paylaşmaya özen gösterin.
  • Yaptığınız satış, iş veya markanız ne ile ilgili ise o alanlarda yaptıklarınızı paylaşın. Böylelikle müşteri güvenini kazanırsınız.
  • Aynı anda birçok işi yapma becerisine sahip olun. Bu hem müşteri kazanma da hem de maddi kazançta çok önemli bir özellik olmaktadır.

Siz de instagram üzerinden bir marka oluşturmak istiyorsanız bu adımlara dikkat etmeli ve markanızı oluşturmak için çalışmalara başlayabilirsiniz.


İlgili İçerik: Instagram'a Reklam Nasıl Verilir


Bu İçerik de İlginizi Çekebilir: Corona Virüsün Ekonomiye Etkisi ve E-Ticaret'in Yükselişi
 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax