Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Canlı Yayın Yapma Programları

Güncelleme Tarihi: 04.04.2024

İçindekiler;

Günümüzde neredeyse sıklıkla kullanılan sosyal medya platformlarının hepsi canlı yayın yapma alternatifi sunmaktadır. Bu platformlar yanında canlı yayın yapabileceğiniz birçok programda mevcuttur. Üstelik bu platformların çoğundan tamamen ücretsiz olarak yararlanabiliyorsunuz. Özellikle bir e-ticaret sitesine sahipseniz sosyal medya hesaplarınızı aktif olarak kullanmanız müşteri potansiyelinizi ve markanızın bilirliği arttırmanıza neden olmaktadır. Televizyon çoğu evde hala açık olsa da insanlar günlerinin yaklaşık 7 saatini internette geçirmektedir. Bu sebeple canlı yayın platformlarında içerik üretmeniz çoğu kişinin ilgisini çekecektir. Canlı Yayın Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenleri ve Sık Kullanılan Canlı Yayın Programlarını bu yazımızda sizler için açıklayacağız.



Canlı Yayın Programları

 

Canlı Yayın Nedir?

 

Canlı yayın programları sayesinde birçok firma ürünlerini daha kolay bir biçimde tanıtabilmekte ve müşterileriyle bu yayınlar aracılığıyla daha kolay iletişime geçmektedir. Canlı yayın programları kullanmak ise firmalara birçok avantaj sağlamaktadır.

 

 

  • Sanal mecralarda ürününüzün tanıtımını yapmak için gerekli sosyal medya uygulamalarından en önemlisi canlı yayın programlarıdır. Sizler de Canlı Yayın Programları kullanarak ürünlerinizin daha fazla insana ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
  • Canlı yayın programları ile potansiyel müşteri kitleniz ile anında iletişim kurabilmekte müşterilerden anında geri dönütler alarak buna uygun olarak ürünleriniz üzerinde çalışmalar yapabilir, gelen talepler doğrultusunda yayın içerikleri hazırlayarak firmanıza olan memnuniyet ve güveni arttırmayı sağlayabilirsiniz.
  • Canlı yayın programları ile potansiyel müşterilerin blog okuyarak ürünlerinize ulaşma veya sosyal medya üzerinden paylaştığınız ürün reklamlarına ulaşmalarından daha basit olarak ürünlerinizin tanıtımı yapılabilmektedir.


 

Böylece potansiyel müşterilerin ürünlerinize ulaşmasını kolaylaştırmaktadır. Bu yazımızda da sizlere ürünlerinizi tanıtabileceğiniz canlı yayın nasıl yapılır ve sık kullanılan canlı yayın programları nelerdir başlığı altında bilgiler vereceğiz.


 

Canlı Yayın Nedir


 

Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

 

Youtube'da canlı yayın nasıl yapılır, Facebook'da canlı yayın nasıl yapılır bu dönemde sık sorulan sorular içerisinde. Öncelikle canlı yayın yapacağınız bir host belirlemeniz gerekir. Bu hostlara örnek olarak Live Stream, Facebook, Youtube, Instagram, Twitter’ı sayabiliriz. Düzgün bir altyapısı olan host tercih etmek canlı yayınlarınızın kaliteli olmasını sağlayacaktır. Canlı yayın yapacağınız hostların teknik özellikleri için e-ticaret altyapısı sağlayıcı hizmet aldığınız firmaya danışabilirsiniz. Canlı Yayın Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler arasında yer alan teknik faktörler şunlardır:

 

 

1. Video kalitesi

 

Videolarınızın HD kalitede olması profesyonel bir görüntü oluşturacaktır ancak izleyicilerin internet hızının bunu karşılaması çok mümkün değildir. Bu sebeple bu durumu düşünerek video kalitenizi ayarlamanız gerekir. Çok kalitesiz yayınların izlenmesinin neredeyse imkânsız olduğunu unutmayın.

Ayrıca canlı yayın esnasında yayınızı kaydedebileceğinizi unutmayın. Bu yayınları daha sonrasında bütün olarak Youtube kanalınızda paylaşabilir veya önemli kesitlerini ara ara paylaşarak sosyal medya hesaplarınızın aktif kalmasını sağlayabilirsiniz.



Canlı Yayın Video Kalitesi
 

 

2. Aydınlatmanızı Ayarlayın

 

Herhangi bir fotoğraf ve video çekerken dahi ortam ışığının kalitesi çok etkilidir. Canlı yayında aynı şekilde kaliteli bir altyapı kullansanız dahi ortam aydınlatması iyi değilse yayınınız kaliteli olmayacaktır. Doğal ışığı verimli olarak kullanacağınız saat ve ortamı tercih ederek veya internet üzerinden çok rahat ve uygun fiyata satın alabileceğiniz ışıkları temin ederek bu sorunu çözebilirsiniz.

Canlı yayından önce video çekerek ortam ışığının nasıl göründüğünü anlayabilirsiniz. Instagram Canlı Yayın İpuçları yazımızı inceleyebilir, fikir sahibi olabilirsiniz.



Canlı Yayın Aydınlatma

 

3. Ses Kalitesi

 

Canlı yayın yaparken dikkat edilmesi gerekenler arasında görüntü olduğu kadar ses de önemlidir. Anlaşılır olmayan bir ses olmaması zorunludur. Bunun için harici mikrofon kullanmanız tavsiye edilir. Yaka mikrofonları da hem uygun fiyata hem de çoğu yerde bulup satın alabileceğiniz bir aparattır.


Farklı bir mikrofon kullanacaksanız da ses kaynağına mümkün olduğunca yakın olmasına özen gösterin. Yayın öncesinde ses denemeleri de yapmayı unutmayın. Ayrıca çevresel faktörleri de göz ardı etmeyin. Özellikle dış mekân yayınlarınızda bu duruma özen gösterin.



Canlı Yayın Programları Ses Kalitesi

 

4. Kullanacağınız Cihazları Kontrol Edin

 

Canlı yayın esnasında kullanacağınız cihazların durumlarını kontrol etmelisiniz. Şarjlarının bitmesi yayının kesilmesine neden olacaktır. Aynı zamanda internet bağlantınızın da kontrolünü yayından önce test etmeniz gerekir. Güç kaynağına ulaşamayacağınız alanlarda çekim yapıyorsanız harici taşıyıcıları kullanabilirsiniz.

 

Canlı yayınlarınızda takipçileriniz olacağı için takipçilerin sorularına yönelik İnstagram canlı yayınları da yapabilirsiniz. Bunu yaparken de canlı yayınınızın başında ilk olarak takipçilerinizle bu bilgiyi paylaşmalı ve daha sonra sorusu bulunan takipçilerinizi yayına davet ederek bu sorularını sizlere yöneltmelerini ve bu soruların yanıtlarını almasına olanak sağlayabilirsiniz.



Canlı Yayın Cihaz Kontrolü

 

En Popüler Canlı Yayın Programları Nelerdir?

 

 

Periscope

 


Periscope uygulaması ile istediğiniz her yerde her an istediğiniz her konuda canlı yayın yapmanız mümkün olup yaptığınız canlı yayına ilişkin olarak halihazırda bulunan takipçilerinize canlı yayın yaptığınıza ilişkin bilgilendirme gitmekte ve her an yayınlarınızın izlenmesini sağlayabilirsiniz.


Peki bu uygulama ile canlı yayın programı yaparak ürünlerinizi tanıtmanız faydalı mıdır kitlelere ulaşımı kolaylaştırır mı sorusuna gelecek olursak; örneğin periscope üzerinden firmanıza ait bir ürünün demonstrasyonunu yaptığınız takdirde müşterileriniz mevcut kullanma kılavuzunu okuyarak ve anlamlandırmaya çalışarak yaşayacakları zorlukları atlatılarak rahat bir biçimde ürünün kullanımına ulaşabileceklerdir. Bu da firmanıza olan müşteri memnuniyetini arttıracak ve potansiyel müşterilerinizin de ürünlerinizi talep etmesini sağlayacaktır.

 


Canlı Yayın Programları Periscope

 

Instagram Canlı Yayını

 


Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz üzere sosyal medya üzerinden yapacağınız canlı yayın programları ile müşterilerle eş zamanlı bir iletişim sağlamanız mümkün kılınmaktadır. Bu programlardan İnstagram canlı yayın özelliği ile bu uygulamayı kullanan dünyadaki ve Türkiye’deki tüm potansiyel müşteri kitlesine ulaşmanız mümkündür. Bununla birlikte bu yayınlar ile ürün tanıtımınız esnasında sizlere ürünle ilgili olarak gelecek sorulara anında cevap vermeniz kolaylaşmaktadır.


Aynı zamanda yayını izleyen herkese ürününüze ilişkin tanıtım yayınının ulaşması ile firmanız görünürlük kazanacaktır. Görünür kılınmanız sonucunda ise müşteri kitlenize güven aşılanarak firmanızdan ürün alması kolaylaşmakla birlikte firmanızın markalaşma süreci de hızlanacaktır. Bu nedenlerle sosyal medya üzerinden gerçekleştireceğiniz özelliklede İnstagram üzerinden gerçekleştireceğiniz canlı yayınlar ile iş hacminizi geliştirmeniz mümkün olmaktadır.

 

 

İlginizi Çekebilir:Instagram Canlı Yayın İpuçları, Canlı Yayın Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler




Canlı Yayın Programları Instagram


 

Youtube

 

 

Sanal ortamlarda gerçekleştireceğiniz canlı yayın programlarından Youtube ile ürün tanıtımlarında bulunmanız çok basittir. Öncelikle ücretsiz olarak kayıt oluşturarak Youtube üzerinden kanal açabilmeniz mümkündür. Herhangi bir kanala sahip olmadan bu program üzerinden canlı yayın yapmanız mümkün olmamaktadır. Ancak anlaşma sağlayacağınız çok aboneli Youtube kullanıcıları ile canlı yayınları içerisinde ürünlerinizin tanıtılmasını sağlayarak büyük bir kitleye ulaşmanız kolaylaşacaktır.

 

Youtube programının ürün tanıtımı ve pazarlamacılığınız için avantajlarınıza gelecek olursak; öncelikle canlı yayın programlarından Youtube ile sanal mecralar üzerinden görünürlük kazanmanız ve müşteri kitlelerine ulaşmanız mümkün kılınmaktadır.

 

Youtube üzerinden gerçekleştirdiğiniz bu canlı yayın kayıtlarının kaybı veya silinmesi gerçekleşmemekte canlı olarak gerçekleştirmiş olduğunuz bu yayınlarınızın youtube kanalınız üzerinden tekrar izlenebilmesi olanağı sunmanız mümkün bulunmaktadır. Bu özellik ile yayınlamış olduğunuz tanıtımınız Youtube kanalınız ile birlikte kalıcı olmakta ve mevcut izleyen kitleden izlememiş bulunan ve daha sonrasında bu yayınları izleyecek kitleye kadar bir akış gerçekleştirilerek her daim sizin görünür olmanızı sağlayacaktır.



Canlı Yayın Programları Youtube


 

Facebook Canlı Yayını

 

Facebook bilindiği üzere dünya üzerinde en çok kullanıcıya sahip sosyal medya platformudur. Facebook üzerinden yapacağınız canlı yayınlar ile firmanız ile müşteriler arasında köprü kurarak onların firmanız, ürün ve satış politikalarınız hakkında geri dönütler de bulunmasını sağlayabilir. Bu geri dönütler neticesinde firma profili ve ürünleriniz için gerekli düzenlemeleri oluşturarak müşteri memnuniyetini arttırmanız ve böylece daha fazlaya kitleye ulaşmanız sağlanacaktır.



Canlı Yayın Programları Facebook


 

Twitch

 

Twitch yayını nasıl yapılır gibi soruların cevabını bulabileceğiniz yazımızda sosyal medya programları ile ürünlerinizin ve firmanızın tanıtımı çok basit olarak yapılabilecektir. Twitch yayıncıları ile yapacağınız anlaşmalar ile yayıncıların kendi canlı yayınları içerisinde ürün tanıtımı yapmalarını sağlayarak halihazırda sahip oldukları izleyici kitlesine kolaylıkla ulaşabilir aynı zamanda bu yayıncıların ulaşabildikleri kitleleri yönlendirebilme kabiliyetlerinden de faydalanarak ürünlerinize dikkat çekilerek rağbet görmesini ve görünürlük kazanmasını sağlayabilirsiniz. 



Canlı Yayın Programları Twitch

 

Canlı Yayın Sırasında Nelere Özen Göstermelisiniz?

 

Özellikle e-ticaret sitelerinin yeni ve ilgi çekici içerikler üretmesi marka imajını güçlendirecek ve potansiyel iş hacminin artmasına neden olacaktır. Canlı Yayın Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler ile ilgili teknik bilgileri sizlere yukarıda açıkladık. Bunların yanında canlı yayınızın ilgi çekici olması için dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Öncelikle yayını yapacak kişinin kamerada görünür olması gerekir. İnsanların dikkatini bu şekilde daha kolay çekebilirsiniz.


Yayına başlayınca firma ismi, kişi ismi, meslek alanı, icra edilen faaliyetler açıklanmalıdır. Yayının neden yapıldığına dair bilgilendirme konuşması da ardından gerçekleştirilmelidir. İnternet üzerinden canlı yayın yaparken izleyicilerin en büyük beklentisi doğal olmanızdır. Yayın esnasında kıyafetlerinize, cümlelerinize ve tavırlarınıza dikkat etmelisiniz ancak rahat ve doğal bir şekilde yapacağınız yayınlarla insanların ilgisini daha rahat çekebilirsiniz.

 


 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax