Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Dijital Dönüşümün Öne Çıkan 5 Avantajı

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

Günümüzde internet ve sosyal medya kullanımı her geçen gün artış gösteriyor. Online platformlarda var olmayan işletmeler teknolojik araçları kullanarak hızlı bir şekilde dijital dönüşüm süreçlerini tamamlıyor ve hem internette hem de sosyal medyada var olarak tanınma ve gelir arttırma fırsatını yakalıyor.

 

İnternet’in hayatımıza girdiği günden bugüne kadar olan süreçlerde herhangi bir sektörde faaliyet gösteren milyonlarca marka dijital dönüşümlerini tamamladı. Dijital dönüşümlerini tamamlayan markalar dijitalleşmenin getirdiği bir sürü imkândan yararlanmaya başladı. Günümüzde hala dijital dönüşüm süreçlerini tamamlamayan markalar da bulunuyor.

 

Dijital Dönüşümün Öne Çıkan 5 Avantajı adlı bu yazımızda sizlere Dijital Dönüşüm ve dijital dönüşüm sağladığı avantajlar hakkında bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek bu konular hakkında bilgi edinebilir ve dijital dönüşüm süreçlerinizi tamamlayarak dijitalleşmenin sağladığı avantajlardan yararlanabilirsiniz.

 

Dijital Dönüşümün Öne Çıkan Avantajları

 

Dijital Dönüşüm ( Dijitalleşme ) Nedir?

 

Dijital Dönüşüm yani kısacası dijitalleşme iş hayatında veya gün hayatta kullanılan iş modelleri ve yaşam tarzları üzerinde teknolojik imkanlardan yararlanarak yapılan değişikliklere verilen isimdir. Dijitalleşme bir bilgiyi dijital ortamlara farklı amaçlar ile taşımaya verilen isimken dijital dönüşüm ise bu sürece ve süreç sonuna verilen isimdir.

 

Dijital dönüşümün kişilere ve markalara sağladığı birçok avantaj vardır. Bu avantajlar arasında yer alan Dijital Dönüşümün Öne Çıkan 5 Avantajını yazımızın da sizlerle paylaşacağız.

 

İlgili İçerik; Dijital Dünya’nın 2021 Yılı Analizleri

 

İlgili İçerik; Dijital Pazarlama Uzmanından Özel Günlerde Satışları Arttıracak Taktikler

 

Dijital Dönüşüm Nedir

 

Dijital Dönüşüm İş Hayatındaki İletişimi ve İş Birliğini Kolaylaştırır

 

Dijital dönüşümün avantajları arasında ilk sırada yer alan fayda iş hayatındaki iletişimi ve işbirliğini kolaylaştırmasıdır.

 

Herhangi bir sektörde faaliyet gösteren firmaların çalışanlarının birbirleri ile iletişim halinde olması markalar için oldukça önemlidir. İletişim doğru bir şekilde sağlandığı takdirde firma çalışanları belirli konularda daha kolay bir şekilde işbirliği yapabilmektedir.

 

Dijital dönüşüm süreçlerini tamamlayan firmalar teknoloji imkanları daha kolay bir şekilde kullanabilmektedir. Bu da firma çalışanlarının kendi aralarındaki iletişimsel süreçleri daha hızlı yönetebilmesini beraberinde getirmektedir.

 

Dijitalleşme süreçleri ve stratejileri firmalara göre farklılık gösteren bir olgu olsa da firmalar bu süreçleri başarılı bir şekilde tamamladığında;

 
  • Departmanları arasındaki ilişkiyi kuvvetlendirebilmektedir.
  • Zaman ve mekân kavramını ortadan kaldırarak çalışanlarına çalışma imkânı sunmakta ve böylece çalışanlarının performansını arttırabilmektedir.
  • Dijital dönüşüm sayesinde işletmeler iş hayatlarındaki iletişimi kolaylaştırmaktadır.
  • İletişimin kolaylaşması iş birliğinin de kolaylaşmasını beraberinde getirmektedir.
 

Sizler de Dijital dönüşümün bu iletişim ve işbirliği konusunda sağladığı faydalardan yararlanmak istiyorsanız dijital dönüşüm süreçleriniz için bir adım atabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; KEY Performance Indicator (KPI) Nedir? Nasıl Ölçülür?

 

İlgili İçerik; E-ticaret Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

 

Dijital Dönüşüm İşbirliği

 

Dijital Dönüşüm Verimliliği Arttırır

 

İşletmeler için en önemli şeylerden birisi verimliliktir. Bir firmanın verimliliğinin artması yapılan işlerin kalitesinin artmasını sağlarken çalışanların da işe olan bağlılığını arttırmaktadır. Günümüzde birçok firma verimlilik arttırmak için;

 
  • Üretim sistemleri
  • İş süreçleri
  • İş akışı
  • Çalışan eğitimleri
 

Gibi alanlarda çalışmalar yapmaktadır. Dijital dönüşüm sayesinde firmalar bu çalışmaları daha kolay bir şekilde yapabilmektedir. Dijitalleşme ile markalar üretim sitemleri yönetimini, iş süreçlerini ve iş akışını daha hızlı bir şekilde geliştirebilmektedir. Çalışan verimliliğini arttırmak için planlanan çalışan eğitimleri ise dijital dönüşüm sayesinde zaman ve mekândan bağımsız bir şekilde gerçekleşebilmektedir.

 

Dijitalleşmenin etkili olduğu bu unsurlar ve süreçler herhangi bir markanın verimliliğini arttırmasında etkin rol oynamaktadır.

 
İlgili İçerik; Dijital Pazarlamada Bütçe Yönetimi Nasıl Yapılmalıdır?
 

İlgili İçerik; İşinizi E-ticarete Taşımanız için 9 Önemli Neden

 

Dijital Dönüşüm Verimliliği

 

Belge Arşivleme İşlemlerini Kolaylaştırır

 

Dijital Dönüşümün Öne Çıkan 5 Avantajı adlı yazımızın bu bölümünde sizlere dijital dönüşümün etkili olduğu ve markalara kolaylık sağladığı arşivleme işlemleri ile ilgili bilgi vereceğiz.

 

Günümüzde bütün markaların iş akışlarını sürdürebilmek ve yönetebilmek için belirli belgelere ihtiyacı vardır. Firmalar bu belgeleri arşivleyerek ilerleyen dönemlerde ihtiyaçları olduğu anlarda kullanabilmektedir. Fakat firmalar belgelerini klasik arşivleme yöntemleri ile arşivledikleri takdirde belge ararken zaman kaybetmektedir. Bununla beraber belge arama süreçleri çalışanların verimliliğini de azaltmaktadır.

 

Fakat markalar dijital dönüşüm sayesinde belgelerini bulut teknolojilerde arşivlemeye başladığında belgelere ulaşmak daha kolaylaşmaktadır. Bu da firmaların arşiv işlemlerini yönetmesini kolaylaştırırken zaman kazanmasını sağlamaktadır.

 

Dijital dönüşüm firmaların belge arşivleme işlemlerini elektronik ortamlara taşımasını sağladığı için doğayı korumada da yardımcıdır. Dijital dönüşüm sayesinde belgeler elektronik ortamlarda saklandığı için kâğıt israfının önüne geçilmektedir. Bununla beraber firmaların kâğıt, yazıcı, toner, kartuş vb. alanlarda yaptığı harcamaların da azaldığını söylemek mümkündür.

 

İlgili İçerik; E-ticarette İlk Yıl Kazanç Arttırmanın 7 Yolu


İlgili İçerik; Sermayesiz E-ticaret Nasıl Yapılır?

İnsan Kaynakları Yönetimini Kolaylaştırır

 

Dijital dönüşümün avantajlarından bir diğeri de insan kaynakları yönetimidir. Firmaların önem verdiği konulardan birisi olan insan kaynakları yönetimi;

 
  • Bordro Yönetimi
  • İzin Yönetimi
  • Çalışan Performansı
  • İşe Alım Süreçleri
  • Kariyer
 

Gibi alanları kapsayan bir departmandır. Dijital dönüşüm çözümleri sayesinde işletmeler zaman ve mekândan bağımsız olarak bu süreçleri kolay bir şekilde yönetebilmektedir.

 

İlgili İçerik; İnsan Kaynakları Yönetimi Hakkında 5 Kilit Başlık

 

Dijital Dönüşüm İnsan Kaynakları

 

Dijital Dönüşüm E-ticaret Firmalarının Süreç Yönetimini Kolaylaştırmaktadır

 

Dijital dönüşüm e-ticaret firmaları için oldukça önemlidir. Çünkü dijitalleşme sayesinde ticaret yapan firmalar e-ticarete adım atabilmektedir ve bu da firmaların birçok avantajdan yararlanmasını sağlamaktadır.

 

Herhangi bir yerde bir mağaza kurarak veya dükkân açarak gelir elde etmek isteyen kişi ve işletmelerin bir gün içerisinde dükkanlarına uğrayacak ve alışveriş yapacak kişi sayısı sınırlıdır. Fakat dijital dönüşümünü sağlayarak e-ticarete adım atan işletmelerin görünürlüğü daha hızlı artmaktadır. Bununla beraber firmalar aynı anda milyonlarca kişiyi e-ticaret sitelerinde ağırlayabilmekte ve satışlarını arttırabilmektedir.

 

E-ticarette önemli olan konulardan bir diğeri de ürün yönetimidir. Geleneksel yöntemlerle ürün yönetimi ve stok takibi yapan firmaların zaman kaybettiğini söylemek mümkündür. Çünkü ürün yönetimi yapan veya satılacak ürün arayan işletmelerin analiz yapma süreci geleneksel yöntemlerde uzamaktadır. Bununla beraber ürün stok takibi yapmak isteyen işletmeler geleneksel yöntemlerde ürün sayımı yaparak da zaman kaybetmektedir.

 

Fakat dijital dönüşümlerini tamamlayan işletmelerin büyük bölümü ürün bulma, ürün yönetimi, stok takibi gibi birçok işlemi kolayca yapabilmektedir. Bu da firmaların ilgili süreçlerini daha kolay bir şekilde yönetebilmesinde etkilidir.

 

Dijital dönüşümün e-ticaret sitelerine faydaları arasında gösterebileceğimiz başka bir unsur da kargo yönetimidir. Genellikle e-ticaret firmaları müşteri memnuniyetini sağlamak ve satışlarını arttırmak için kargo süreçlerini iyi bir şekilde yönetebilmektedir. Dijitalleşme süreçlerini tamamlayan ve e-ticaret sitelerine kargo entegrasyonu yapan işletmeler müşterilerinin teslimat süreçlerini takip etmesini kolaylaştırmakta ve bu da marka güvenilirliğinin artmasını sağlamaktadır.

 

Dijital dönüşüm sayesinde e-ticaret firmaları reklam ve tanıtım hizmetlerini online platformlara taşıyabilmektedir. Günümüzde milyonlarca kullanıcı bir ürün veya hizmet ararken internetten ve sosyal medya platformlarından yararlandığı için e-ticaret firmalarının reklam ve tanıtım çalışmalarının dijital dönüşüm sayesinde daha başarılı olduğunu söylemek mümkündür.

 

E-ticaret firmalarının analiz süreçlerini yönetmesi ve bu süreçleri yönetirken ihtiyaçları olan bilgilere anında ulaşabilmesi de oldukça önemlidir. Dijital dönüşümün faydaları arasında firmaların bu işlemlerini de kolaylaştıracak birçok unsur bulunmaktadır.

 

Sizler de ticaret yapan bir firmaysanız hızlı bir şekilde dijital dönüşümünüzü tamamlayabilir ve dijital dönüşümün e-ticaret firmalarına sağladığı bu avantajlardan yararlanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Evden E-Ticaret Nasıl Yapılır?

 İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri İlişkileri Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gereken 10 Konu 



Dijital Dönüşüm E-ticaret Süreç Yönetimi

 

Ticimax ile E-ticarete Atılın

 

Herhangi bir sektörde faaliyet gösteren bir ticari firmaysanız sizler de Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanarak dijital dönüşümünüzü hızlı bir şekilde tamamlayabilir ve dijitalleşmenin sağladığı faydalardan yararlanabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları ile ürün, stok, depo, kargo ve pazarlama gibi birçok çalışmanızı hızlı bir şekilde yapabilir ve gelirlerinizi arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax