Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Dijital Pazarlamacıların Mutlaka Okuması Gereken 5 Kitap

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

Dijital pazarlama sektöründe faaliyet gösteren kişilerin kendilerini sürekli olarak geliştirmesi gerekir. Çünkü dijital pazarlama oldukça değişken ve dinamikleri farklılaşan bir sektördür. Bu nedenle kişilerin kendilerini sürekli olarak geliştirmesi oldukça önemlidir. Aksi takdirde dijital pazarlama sektörünü yakından takip etmeyen ve sektör dinamiklerine hâkim olmayan kişiler başarılı olamayacaktır.

 

Dijital pazarlamacılar kendilerini belirli alanlarda geliştirebilmektedir. Örneğin katıldıkları eğitimler ve sertifika programları, yüksek lisans programları, dinlenen Podcastler ya da okunan kitaplar dijital pazarlamacıların kendilerini geliştirmelerini sağlayan başlıca unsurlardır.

 

Çoğu kişi kendisini bu alanda geliştirmek için ilgi alanlarına göre seçim yapmaktadır ve çoğunlukla kişiler kitap okumayı tercih etmektedir. Çünkü kitaplar içerisinde yer alan bilgiler kişilerin hem kendilerini kültürel anlamda geliştirmelerini sağlamakta hem de daha kolay öğrenmelerine yardımcı olmaktadır.

 

Dijital Pazarlamacıların Mutlaka Okuması Gereken 5 Kitap adlı bu yazımızda dijital pazarlama alanında kendini geliştirmek isteyen kişiler için en iyi dijital pazarlama kitaplarından bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu yazımızdan dijital pazarlama kitap önerilerine ulaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Girişimcilerin Kütüphanesinde Olması Gereken 10 Kitap


Dijital Pazarlamacıların Mutlaka Okuması Gereken 5 Kitap

 

Guy Kawasaki – Sosyal Medya Sanatı

 

Dijital pazarlama kitapları arasında yer alan sosyal medya sanatı adlı kitap 2015 yılında Guy Kawasaki tarafından yazılmıştır. Guy Kawasaki, dünyanın en iyi şirketlerinden birisi olan Apple’ın marka imajının oluşturulmasında oldukça önemli bir rol oynadığı için dijital pazarlamayı yerinde öğrenmek isteyen kişiler için oldukça önemli bir isimdir.

 

Kawasaki tarafından hazırlanan Sosyal Medya Sanatı adlı kitap bu nedenle en iyi dijital pazarlama kitap önerileri arasında yer almaktadır ve birçok kişinin başucu kitabıdır.

 

Dijital pazarlama alanına ilgi duyan kişiler için birçok bölümün yer aldığı bu kitabın ana temaları sosyal medya stratejisi geliştirme, sosyal medyada görünürlük kazanmak, dijital olan varlıkların büyümesini sağlamak ve popüler platformlarda yer almak konuları çerçevesinde şekillenmektedir.

 

Dijital pazarlama alanına yeni yeni ilgi duymaya başlayan ya da kendisini bu alanda geliştirmek isteyen herkesin okuması gereken bu kitabı edinebilir ve sizler de böylece dijital pazarlamanın önemli bir unsuru olan sosyal medya hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.


Guy Kawasaki – Sosyal Medya Sanatı

 

Patrick Renvoise ve Christophe Morin – Nöro Marketing Müşterilerimizin Beynindeki Satın Alma Düğmesine Basmak

 

Dijital pazarlama kitap önerileri arayan kişilerin bir göz gezdirmesi gereken kitaplardan birisi de Nöro Marketing Müşterilerimizin Beynindeki Satın Alma Düğmesine Basmak isimli kitaptır. Patrick Renvoise ve Christophe Morin tarafından kaleme alınan bu kitap dijital pazarlama alanında kendilerini geliştirmek isteyen kişilerin birçok konuya hâkim olmasını sağlamaktadır.

 

Beyin üzerine yapılan son araştırmalardan yola çıkarak satışlarınızı nasıl artırabilirsiniz sorusundan yola çıkan bu kitapta müşterilerin üzerinde etki yaratacak teknikleri öğretmekte ve satışlarınızı artırmanıza olanak sağlayacak bilgiler vermektedir.

 
  • İçerik ve mesajın sunumunu paralelleştiren 4 adım
  • Müşterilerden tepkiler almanızı sağlayacak 6 farklı uyarıcı
  • Sunumu farklılaştırmaya yarayacak 7 farklı etki artırıcı
 

Gibi çerçeveler ile işlenen bu kitabı her dijital pazarlamacının okuması gerekmektedir. Nöro Marketing Müşterilerimizin Beynindeki Satın Alma Düğmesine Basmak adlı bu kitap sayesinde dijital pazarlamacılar iyi sunumlar yapmayı öğrenecek, yapılmak istenen anlaşmaların nasıl daha kolay yapılabileceğini öğrenecektir. Böylece bu kitabı okuyan dijital pazarlamacılar kendilerini ikna ve daha etkili bir pazarlama stratejisi geliştirme konusunda geliştirme fırsatı bulacaktır.

 

Sizler de dijital pazarlama alanında çalışan ve kendini geliştirmek isteyen biriyseniz bu kitaba göz atabilir ve daha önce karşınıza çıkmayan birçok konu hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Bill Gates'in Önerdiği 5 Kitap


Nöro Marketing Müşterilerimizin Beynindeki Satın Alma Düğmesine Basmak

 

Simon Kingsnorth – Dijital Pazarlama Stratejisi

 

Dijital pazarlama stratejisi 2017 yılında Simon Kingsnorth tarafından kaleme alınan ve piyasaya sunulan kitaplar arasında yer almaktadır. Dijital pazarlama kitap önerileri dendiğinde herkesin aklına ilk gelen kitaplardan birisi olan dijital pazarlama stratejisi adlı bu kitap dijital pazarlamacıların kendilerini geliştirmelerini sağlayacak ve bildikleri konuları pekiştirmelerine yardımcı olacak birçok öneriyi içerisinde barındırmaktadır.

 

Dijital pazarlamaya yönelik stratejiler Simon Kingsnorth tarafından kaleme alınan bu kitapta büyük markaların örnek olayları üzerinden anlatılmakta ve kitapta bulunan grafikler sayesinde de okuyuculara önemli veriler kolayca verilmektedir.

 
  • Adidas
  • Nestle
  • Amazon
  • Google
 

Gibi önemli dünya markalarının örnek olay incelemelerini de içinde barındıran bu kitapta okuyucular belirli konulardaki bilgi ve birikimlere kolayca erişebilmektedir.

 
  • Dijital pazarlama uzmanları tarafından kullanılan sunum biçimleri
  • Gerçek zamanlı planlama
  • İçerik pazarlaması ve içerik pazarlama planlarının yapılması
 

Gibi önemli konularda kendilerini geliştirmek isteyen dijital pazarlamacıların okuması gereken kitaplardan birisi olan Dijital Pazarlama Stratejisi adlı bu kitabı sizler de okuyarak ufkunuzu genişletebilir ya da bildiğiniz bilgilerin daha kolay bir şekilde pekiştirilmesini sağlayabilirsiniz.


Simon Kingsnorth – Dijital Pazarlama Stratejisi

 

Fatoş Karahasan – Taşlar Yerinden Oynarken

 

Dijital Pazarlamacıların Mutlaka Okuması Gereken 5 Kitap dendiğinde es geçilemeyecek kitaplardan birisi de Fatoş Karahasan tarafından kaleme alınan Taşlar Yerinden Oynarken adlı kitaptır.

 

Dijital pazarlamacılar için kitap önerileri arıyorsanız Fatoş Karahasan tarafından 2014 yılında kaleme alınan Taşlar Yerinden Oynarken adlı kitabı okuyarak sizler de farklı konularda bilgiler edinebilirsiniz.

 
  • Gelecek toplumların yapısı
  • Markaları bekleyen süreçler
  • Ünlü isimlerin dijitalleşme sürecine bakışları
  • Ünlü isimlerin dijitalleşme hakkındaki saptamaları
  • Değişmeye başlayan ve dönüşen yaşam koşulları
  • Marka yönetimine dair kurallar
  • Pazarlamanın kuralları
  • E-ticaret sektörü ve e-ticarette değişmeye başlayan kurallar
  • Mobil cihazlar ve mobilleşen dünyada bireylerin çalışma biçimleri
 

Gibi birçok konuya erişebileceğiniz bu kitap sayesinde dijital pazarlama uzmanları kendilerini ve dünyayı sorgulayabilmekte ve böylece daha kolay bir gelişim sağlayabilmektedir. Sizler de dijital pazarlama uzmanıysanız ya da dijital pazarlama alanında kendinizi geliştirmek istiyorsanız bu kitaba bir göz atabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Sektörüne İlgi Duyanlar İçin Kitap Önerileri


Fatoş Karahasan – Taşlar Yerinden Oynarken

 

Steven Johnson – Parlak Fikirler Nasıl Doğar

 

Dijital pazarlama sektöründe çalışan ya da çalışmak isteyen kişilerin kendilerini geliştirebileceği dijital pazarlama kitap önerilerinden birisi de Steven Johnson tarafından kaleme alınan parlak fikirler nasıl doğar adlı kitaptır.

 

2011 yılında kaleme alınan bu kitap sayesinde dijital pazarlama sektöründe faaliyet yürüten kişiler inovasyon kavramına daha yakından bakabilmektedir. İnovasyon tarihinden sanat, bilim, teknoloji gibi birçok alanla olan ilişkisini ve yaratıcılık alanlarını okuyucular ile paylaşan bu kitap ortak özellikleri kavramanızı ve sindirmenizi sağlamaktadır.

 

Bunların yanı sıra Parlak Fikirler Nasıl Doğar adlı bu kitap kişilerin kendi çalışma alışkanlıklarını kavramalarına ve bu alışkanlıkları da nasıl değiştirerek daha etkili kullanabileceklerine olanak tanımaktadır. Sizler de dijital pazarlama kitap önerileri arasında yer alan bu kitabı inceleyebilir ve böylece kendinize çok şey katabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternet Üzerinden Kitap Satışı Nasıl Yapılır?


Steven Johnson – Parlak Fikirler Nasıl Doğar

 

Dijital Pazarlama ve E-ticaret Alanında Kendinizi Geliştirin

 

Dijital pazarlama ile ilgileniyorsanız ve kendinizi geliştirmek istiyorsanız sizler de ücretsiz eğitimlere katılabilir ya da sertifika programları sayesinde kendinize bir şeyler katabilirsiniz.

 

E-ticaret sektöründe faaliyet yürüten markamız Ticimax tarafından her ay düzenlenen ücretsiz eğitimler sayesinde sizler de dijital pazarlamanın ilgi duyduğunuz her eğitimine ücretsiz bir şekilde katılabilir ve kendinizi geliştirme fırsatı yakalayabilirsiniz.

 

Bunun yanı sıra markamızın üniversiteler ile beraber düzenlediği e-ticaret uzmanlığı sertifika programına da başvuru yaparak e-ticaret sektörünün dinamiklerini alanında uzman olan kişilerden öğrenebilir ve böylece kendinizi hızlıca geliştirerek e-ticaret uzmanı olabilirsiniz.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax