Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticaret Siteleri için 5 Etkileyici Blog Konusu

Güncelleme Tarihi: 06.06.2023

İçindekiler;

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren kişi ve işletmeler e-ticaret süreçlerini başarılı bir şekilde yürütmek ve hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşabilmek için belirli çalışmalar yapmaktadır.

 
  • Dijital pazarlama çalışmaları
  • Kampanya çalışmaları
  • Viral marketing çalışmaları
  • Blog çalışmaları
 

Genellikle işletmeler tarafından en çok proje üretilen çalışmalar olarak bilinmektedir. E-ticaret firmaları tarafından yapılan bu çalışmaların her biri markalara ayrı katkı sağlamaktadır.

 

Son dönemlerde e-ticaret sitelerinin blog çalışmalarına daha fazla önem verdiği herkes tarafından bilinmektedir. Çünkü E-ticaret siteleri hedef kitlelerinde yer alan ve herhangi bir konuda araştırma yapan kişilere ulaşabilmek, marka bilinirliklerini arttırmak ve satış yapmak için bloglarını bir araç olarak kullanmaya başlamıştır.

 

E-ticaret firmaları için kaleme aldığımız E-ticaret Siteleri için 5 Etkileyici Blog Konusu adlı bu yazımızda sizlerle e-ticaret siteniz için hazırlayabileceğiniz ve paylaşabileceğiniz 5 farklı blog konusunu paylaşacağız. Siz de bu yazımızı inceleyerek blog yazılarınızda kullanabileceğiniz fikirler edinebilir ve böylece e-ticaret sitenizin blog bölümünü güçlendirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İçerik Pazarlaması Sözlüğü

 

E-ticaret Siteleri için 5 Etkileyici Blog Konusu

 

Blog Nedir?

 

WeB-LOGin kelimelerini kısaltması ile üretilen blog kelimesi, insanların herhangi bir konu hakkında bilgi edinebildiği, yeni bir şeyler öğrendiği ve bildiği şeyleri paylaşabildiği bir web tabanlı paylaşım ağı anlamına gelmektedir.

 

Ticari faaliyet gösteren işletmeler için Blogların önemi oldukça büyüktür. Bloglar ve blog içerikleri sayesinde işletmeler belirli birçok avantajdan yararlanmaktadır.

 

Blog Nedir Ne İşe Yarar

 

Blog Yazmanın Avantajları

 

E-ticaret siteleri bir blog açarak içerik paylaşımı yaptıkları takdirde birçok avantajdan yararlanmaktadır. Bu nedenle E-ticaret Siteleri için 5 Etkileyici Blog Konusu hakkında sizlere bilgi vermeye başlamadan önce ilk olarak blog yazmanın avantajları hakkında bilgi vereceğiz.

 
  • E-ticaret sitelerinin blog bölümü için üretilen içerikler kalıcı oldukları için bu alanda yapılan yatırımların sürekli olduğunu söylemek mümkündür. Kısacası blog içerikleri için harcanan bütçe e-ticaret firmalarının kendilerine yaptığı en büyük yatırımdır.
  • Blog içerikleri sayesinde e-ticaret firmaları hedef kitlelerinde yer alan ve herhangi bir konu hakkında bilgi almak isteyen kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilmektedir.
  • Bloglar, e-ticaret firmalarının rakipleri ile farklı bir alanda rekabete girmesini sağlamaktadır.
  • Blog içerikleri sayesinde e-ticaret firmaları belirli anahtar kelimelerde Google’da ilk sayfalarda çıkabilmektedir. Bu da işletmelerin trafiğinin artmasını sağlamaktadır.
  • Bloglarda kullanılan görseller ve görsel metinleri sayesinde e-ticaret firmaları Google Görsel arama sonuçlarında çıkma fırsatı yakalamaktadır.
 

Sizler de bu tür avantajlardan yararlanmak istiyorsanız e-ticaret siteniz için blog yazmak konusuna olumlu bakabilir ve bu alanda içerik üreterek bu tür avantajlardan yararlanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Blog Kullanımının E-Ticaretteki Önemi

 

Blog Yazmanın Avantajları

 

Ürün İnceleme İçerikleri

 

E-ticaret Siteleri için 5 Etkileyici Blog Konusu adlı yazımızın bu bölümünde sizlerle her e-ticaret firması tarafından kullanılan ve tüketicilerin oldukça çok ilgisini çeken bir blog konusu olan Ürün İnceleme içerikleri hakkında bilgiler paylaşacağız.

 

Ürün inceleme içerikleri, genellikle bir e-ticaret firması tarafından satılan ürünlerin;

 
  • Kullanım alanları
  • İçeriği
  • Özellikleri
  • Detayları
  • Diğer ürünlerle karşılaştırılmaları
 

Hakkında bilgi vermek İçin hazırlanan içerik türleridir. E-ticaret sitelerinin blog bölümünde paylaşılabilecek bu içerik işletmelerin birçok konuda avantajlı olmasını sağlamaktadır.

 
  • E-ticaret firmaları ürün inceleme içerikleri sayesinde belirli anahtar kelimelerde Google’da üst sıralara çıkma fırsatı yakalamaktadır. Örneğin; Kırmızı gömlek anahtar kelimesi kullanıldığı takdir ürün inceleme içeriğinin kelime sayısı fazla olduğu için işletmeler Google’da daha kolay üst sıralara çıkacaktır.
  • İşletmeler bir blog konusu içerisinde birden fazla ürünü inceleyip karşılaştırabildiği için okuyucular e-ticaret firmalarının birçok ürününü tanıma fırsatı bulacaktır.
  • Bir ürünü diğer ürünlerle karşılaştırmaya yönelik oluşturulan ürün inceleme içerikleri sayesinde tüketiciler birçok ürünün artılarını ve eksilerini görme fırsatı yakalayacaktır.
  • Ürün inceleme içeriklerinde kullanıcıyı harekete geçirme cümleleri kullanıldığı takdirde işletmelerin blog içerikleri sayesinde satışları artacaktır.
 

Sizler de bu tür avantajlı durumlardan yararlanmak istiyorsanız blog konusu olarak ürün inceleme içeriklerini seçebilir ve bu türde içerikler üretebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ürün İncelemesi Nasıl Yapılır? Kapsamlı İnceleme Rehberi

 

Blog Ürün İnceleme İçerikleri

 

Yemek Tarifi İçerikleri

 

Online manav, market, ev ve yaşam kategorisinde ürün satışı gerçekleştiren e-ticaret firmalarının kullanabileceği bir blog konusu olan yemek tarifleri, günümüzde ilginin en çok olduğu blog konularından birisidir.

 

Genellikle yemek tarifi içeriklerinde e-ticaret firmaları, hangi malzemeler ve mutfak ürünleri ile hangi yemeğin hangi yöntemlerle yapılabileceğine yönelik bilgiler vermektedir. Böylece işletmeler;

 
  • E-ticaret siteleri ve mobil uygulamaları üzerinden sebze ve meyve satışlarını arttırabilmektedir. Bununla beraber yemek yaparken kullanılacak yağ ve baharat satışları da artış gösterebilmektedir.
  • Yemek yaparken tüketicilerin belirli mutfak araçlarına da sahip olması gerektiği için e-ticaret firmaları yemek tariflerinde hangi mutfak ürünlerinin kullanılması gerektiğini de paylaşarak mutfak ürünleri satışlarını da arttırabilmektedir.
 

Sizler online manav, market ya da ev yaşam kategorisinde ürün satan bir e-ticaret firmasıysanız bu içerik türünü kullanabilirsiniz. Böylece okuyucularınıza belirli bir yemek tarifi üzerinde bilgi verebilir ve bununla beraber ürün satışlarınızı da arttırabilirsiniz.

 

Blog Yemek Tarifi İçerikleri

 

Kendin Yap (DIY) İçerikleri

 

Blog yazmak isteyen kişiler tarafından tercih edilebilecek bir diğer içerik türü ise Kendin Yap (DIY) İçerikleri. Genellikle bu içerik türü ev, yaşam ve bahçe, dekorasyon ürünleri gibi e-ticaret kategorilerinde satış yapan e-ticaret firmaları tarafından daha fazla kullanılıyor. Kendin yap içerikleri sayesinde e-ticaret firmaları evleri için dekorasyon fikirleri arayan kişilere belirli konularda bilgi verebiliyor. Bununla beraber işletmeler bu içerik türlerinde bir ürünün veya bir dekorasyon fikrinin nasıl yapılabileceğini de kullanıcılarına aktarıyor.

 
  • Kendin yap içerikleri sayesinde e-ticaret firmaları müşterilerine ve takipçilerine bir ürünün nasıl yeniden yapılabileceğini gösteriyor ve takipçilerinin üretim süreçlerinde rol almasını sağlıyor.
  • Kendin yap içeriklerinde anlatılan fikirleri uygulamak isteyen kişilerin belirli ürünlere ihtiyacı olacağı için e-ticaret firmaları bu ürünleri kullanıcılara pazarlayarak satışlarını arttırıyor.
  • Kendin yap fikirleri ile işletmeler sem geri dönüşüm hem de sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyor.
  • Kendin yap içeriklerine olan ilgi her geçen gün arttığı için e-ticaret firmalarının blog yazılarına olan ilgi ve ziyaretçi trafiği de artış gösteriyor.
 

Sizler de hem blog yazmak hem de yazdığınız bloglar ile satış yapmak istiyorsanız kendin yap içeriklerine yönelebilir ve bu türde içerikler üretebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Kendin Yap (Do IT Yourself-DIY ) Rehberi

 

Blog Kendin Yap DIY İçerikleri

 

Seyahat Blogları

 

Genellikle ülkemizde hem kış hem de yaz turizmi oldukça yoğun geçiyor. Herhangi bir yere seyahat etmek isteyen kişiler seyahatleri öncesinde gidecekleri yer hakkında bilgi edinmek istiyor. Bu nedenle seyahat bloglarına olan ilgi ülkemizde her geçen gün artıyor. Genellikle gezi rehberi tarzında içerikler yaratarak belirli sektörlerde faaliyet gösteren e-ticaret firmaları ziyaretçi sayılarını arttırabiliyor.

 

Seyahat blogları en çok bavul, seyahat malzemeleri, kozmetik ürünleri ve uçak bileti satan e-ticaret firmaları tarafından kullanılıyor. Sizler de bu sektörlerde faaliyet gösteren bir e-ticaret firmasıysanız seyahat blog yazıları yazabilir ve hedef kitlenizin ilgisini çekebilirsiniz.

 

Blog Seyahat Blogları

 

Spor Blogları

 

Yaz ayları gelmeye başladığında yaz tatiline hazırlanmak isteyen kişilerin ilk ilgi odağı spor ürünleri ve spor salonları oluyor. Çünkü herkes yaza fit bir şekilde girmek istiyor. Yaz ayları öncesinde spor ürünleri satan e-ticaret siteleri blogları için spor ve beslenme konusunda içerikler ürettikleri takdirde hem ziyaretçi sayılarını hem de ürün satışlarını arttırabiliyor.

 

Sizler de spor ve outdoor kategorisinde ürün satan bir e-ticaret firmasıysanız spor ve beslenme konularında blog yazmak üzerine çalışmalar yapabilir ve hem marka arttırabilir hem de ürün satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Blog Spor Blogları

 

Ticimax ile Blogunuzu Yönetin

 

E-ticaret ile internetten ürün satmak isteyen kişi ve işletmelere yönelik çözümler üreten Ticimax tarafından üretilen e-ticaret alt yapıları ile sizler de internetten ürün satabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan blog özelliği sayesinde e-ticaret sitenizde blog yazabilir ve hedef kitlenizde yer alan kişilerin büyük bölümüne ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax