Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticarette Satışlarınızı Arttıracak 6 Pazarlama Yöntemi (2024 Yeni)

Güncelleme Tarihi: 10.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret yapan firmalar genellikle her zaman satışlarını arttırmak ve bu satışlardan gelir elde etmek istemektedir. Bu nedenle birçok firma her zaman satış arttırıcı yöntemler hakkında bilgi edinmek istemekte ve bu bilgilerden öğrendiklerini hızlı aksiyonlar alarak hayata geçirmektedirler. E-ticarette satışlarınızı arttıracak birçok yöntem bulunmaktadır.

 
  • Pazarlama Stratejilerinin Doğru Yapılması
  • Sosyal Medya Pazarlaması
  • Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)
  • Alışveriş Reklamları
  • Niş Pazarlama
  • Viral Pazarlama
  • E-mail Marketing
 

Teknikleri genellikle e-ticarette satışlarınızı arttıracak 6 pazarlama yöntemi içerisinde bulunmaktadır. Bu yazımızda sizlerin pazarlama planını daha iyi yapabilmesi için bu pazarlama yöntemlerinden bahsedeceğiz. Gelin şimdi hep beraber nasıl bir pazarlama stratejisi hazırlanmalıdır ona bakalım.



E-ticarette Satışlarınızı Arttıracak 6 Pazarlama Yöntemi (2022 Yeni) 

Etkili Bir Pazarlama Stratejisi Geliştirmek

 

E-ticarette satışları arttırmak isteyen firmaların ilk olarak yapması gereken şeylerden birisi doğru bir pazarlama stratejisi geliştirmek olacaktır. Genellikle doğru geliştirilen bir pazarlama stratejisiyle firmaların ürün tanıtımları, firma tanıtımlarını yapmaları daha kolaylaşmaktadır. Bununla beraber firmalar bu stratejileri uygulayarak insanların akıllarında yer edinebilmekte ve marka bilinirliği artmaktadır. Peki nasıl etkili bir pazarlama stratejisi geliştirilir?
 

  • Rekabet Analizi Yapın; Firmanız için öncelikle etkili bir pazarlama stratejisi oluşturmak istiyorsanız ilk yapmanız gereken şeylerden birisi rekabet analizidir. Rekabet analizi rakipleriniz hakkında en doğru bilgiyi edinmenizi sağlayacaktır. Rakiplerinizin ürünleri, ürün fiyatları, sosyal medya hesapları gibi unsurları göz önünde bulundurarak yapacağınız analiz daha hızlı yol kat etmenize olanak tanıyacaktır.
  • Farklılaşın; Rakiplerinizden farklılaşmanız ilk dikkat etmeniz gereken unsurlar arasında yer almaktadır. Bunun için ürün skalanıza farklı ürünler ekleyebilir veya hizmetlerinizi geliştirebilirsiniz.
  • Marka İmajını ve Bilinirliğini Zedelemeyin; Kişilerin akıllarında kalan ilk şeyin marka ismi ve marka logosu olduğunu bilmeniz oldukça önemli. Bu nedenle insanların akıllarında yer edinen bir marka imajı çizerek pazarlama stratejisi geliştirmeden bile akıllarda yer edinebilirsiniz. Bunun için iyi bir slogan bulabilir, logo tasarımınızı geliştirebilir ve sadeleştirebilirsiniz.
  • Hedefler Koyun; Firmanız için belirleyeceğiniz hedefler daha hızlı büyümenize olanak sağlamaktadır. Bu nedenle şirketinizin satış, pazarlama, reklam departmanları için performans hedefleri koyabilir ve bu sayede çalışanlarınızın işini sahiplenmesine olanak sağlayabilirsiniz.
 

Nasıl hedef koyacağınızı ve koyduğunuz hedefleri nasıl takip edeceğinizi görmek için; Key performans Indicator (KPI) Nedir adlı yazımıza göz atabilirsiniz.



Pazarlama Yöntemi Nasıl Seçilir

 

Arama Motoru Optimizasyonu ( SEO) ile Google’da Üst Sıralarda Yer Alın!

 

E-ticarette Satışlarınızı Arttıracak 6 Pazarlama Yöntemi arasında en çok önem verilmesi gereken pazarlama stratejilerinden birisi Arama Motoru Optimizasyonudur. Firmanızın e-ticaret sitesini Google arama motorunda en üst sıralara taşımak için yapabileceğiz SEO Çalışmaları ile sizler de arama motorlarındaki görünürlüğünüzü arttırabilirsiniz.

 

Yapacağınız SEO çalışmaları ile daha fazla kişinin e-ticaret sitenize ulaşmasını sağlayabilir ve bu şekilde e-ticaret sitenizden yapılan alışverişlerin sayısını arttırabilirsiniz.

 

SEO çalışmalarınızı yaparken yararlanabileceğiniz ücretsiz ve ücretli SEO araçları ile ilgili bilgiyi içeriğimizden öğrenebilirsiniz; Ücretli ve Ücretsiz SEO Araçları

 

Pazarlama Yöntemleri Arama Motoru Optimizasyonu

 

E-Mail Pazarlaması İle Müşterilerinizin Sadakatini Kazanın



E-ticaret yapan firmaların önem verdiği pazarlama yöntemleri arasında bulunan başka bir pazarlama yöntemi de e-mail marketing çalışmalarıdır. E-ticaret yapan firmalar genel olarak daha önce ürün satışı gerçekleştirdikleri müşterilerini sadık müşterilere dönüştürmek için zaman zaman e-mail marketing çalışmalarına başvurmaktadır. Genellikle;

 
  • Kampanya tanıtımı
  • İndirimli Ürün tanıtımı
  • Firma ile ilgili haberler
  • İnsanlara bilgi veren blog çalışmaları
 

E-mail marketing ile en çok gönderilen mail içerikleridir. Siz de firmanız için yapacağınız e-mail marketing çalışmaları ile müşterilerinizi kampanyalarınızdan, indirimli ürünlerinizden ve blog içeriklerinizden haberdar ederek kişilerin firmanıza daha çok bağlanmasını sağlayabilirsiniz.

 

E-mail marketing çalışmalarıyla ilgili daha fazla bilgi almak için; Ücretsiz E-posta Pazarlama Araçları

 

Pazarlama Yöntemleri E-mail Marketing

 

Sosyal Medya Pazarlamasına Önem Verin!

 

E-ticarette Satışlarınızı Arttıracak 6 Pazarlama Yöntemi içerisinde en önemli yöntemlerden birisi sosyal medya pazarlamasıdır. Günümüzde her gün milyonlarca kişi sosyal medya platformlarından paylaşım yapmakta ve arkadaşlarıyla bağlantı kurmak için sosyal ağlarda zaman geçirmektedir.

 

İnsanların en çok zaman geçirdiği yerlerde yapacağınız reklamlar sayesinde sizler de birçok kişi tarafından bilinirliğinizi arttırabilir ve insanların markanızı tanımasını sağlayabilirsiniz. Bununla beraber sosyal medya platformlarında vereceğiniz ürün reklamları, kampanya reklamları gibi reklam türleriyle de daha fazla ürün satışı gerçekleştirebilirsiniz.

 

E-ticarette satışları arttırmak istiyorsanız eğer facebook, instagram, twitter, Pinterest gibi sosyal medya platformlarında markanız için bir hesap yaratın ve paylaşım yapmaya başlayın. Sosyal medya pazarlamasıyla daha çok kişiye erişmek için şu yazılarımıza göz atabilirsiniz.

 

İlgili İçerik: Instagram'dan Satış Yapmak

 

İlgili İçerik: Instagram'dan Ürün Satmak İçin Stratejiler

 

İlgili İçerik: E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları

 

Alışveriş Reklamları ile Ürünlerinizi Tanıtın!

 

E-ticarette gelir kaynağının arttırılmasını sağlayan en önemli şey tabi ki ürünlerdir. E-ticaret yapan firmalar ürün tanıtımlarını gerçekleştirerek satışını yaptıkları ürünlerin insanlar tarafından daha çok bilinmesini sağlamaktadır. Bu nedenle sizler de satışını yaptığınız ürünlerin alışveriş reklamları ile tanıtımlarını yaparak ürünlerinizin bilinirliğini arttırabilirsiniz.

 

Alışveriş reklamları vermek için Google Adwords, Facebook Business, Instagram reklamları gibi reklamlar ile ürünlerinizi tanıtabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz. Bununla beraber e-ticaret siteniz için Türkiye’deki Pazaryerlerinde mağaza açabilir ve bu şekilde bu pazaryerlerinden alışveriş yapan insanların da mağazanızı tanımasını sağlayarak ürün satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 
İlgili İçerik: Google Alışveriş Reklamları Nasıl Yapılır?



Pazarlama Yöntemleri Alışveriş Reklamları

 

Viral Pazarlama İle Daha Çok Kişi Tarafından Tanının!

 

Viral kelimesini duyduktan sonra biraz çekinmiş olabilirsiniz. Özellikle korona virüs döneminde hepimizin ağzına takılan viral kelimesinden kaynaklı bu çekinceleriniz olabilir fakat çekinmeyin. Viral pazarlama yöntemi hem ağızdan ağıza pazarlama yöntemi hem de sosyal medya pazarlama yöntemi kullanılarak yapılacak bir pazarlama yöntemidir.

 

Genel olarak markalar bu yöntem ile hızlı yayılmayı, marka algısı oluşturmayı ve müşterilerde marka bilinirliği yaratmayı amaçlamaktadır. Sizler de bu pazarlama yöntemini kullanarak reklamınızın insanlar tarafından yapılmasını sağlayabilir ve markanızı hızlı bir şekilde geliştirebilirsiniz.

Niş Pazarlama ve Doğrudan Pazarlama Stratejilerini Unutmayın!

 

E-ticarette Satışlarınızı Arttıracak 6 Pazarlama Yöntemi arasında sizlerle paylaşacağımız son yöntemler niş pazarlama ve doğrudan pazarlama yöntemleridir.

 

Doğrudan Pazarlama; Firmaların satışını yaptığı mal ve verdiği hizmetlerin herhangi bir aracı olmaksızın ürünlerini üreticiden tüketiciye akışını ve satışını gerçekleştirmek için kullandıkları pazarlama yöntemidir.

 

Niş Pazarlama; İngilizce niche marketing olarak bilinen firmaların satışını yaptığı malları ve hizmetleri küçük bir tüketici grubunun ihtiyaçlarını ve isteklerini karşılamak için geliştirilmiş küçük kapsamlı bir pazarlama stratejisi olarak bilinmektedir. Genellikle niş pazarlamada en çok önemli şeylerden birisi pazardaki küçük boşluğu belirlemek ve bu boşluğu doldurmaktır.



İlgili İçerik: Dikkate Almanız Gereken 5 Dijital Pazarlama Stratejisi

 

Pazarlama Yöntemleri Niş Pazarlama

 

E-ticaret Sitenizde Pazarlama Çalışmaları Yapın!

 

E-ticarette Satışlarınızı Arttıracak 6 Pazarlama Yöntemi yazımızın son bölümünde e-ticaret siteniz içerisinde nasıl pazarlama çalışmaları yapabileceğinizden bahsedeceğiz. Genellikle e-ticaret siteleri içerisinde sosyal medya pazarlama, banner yönetimi, slider yönetimi, site içi Remarketing uygulamaları ile firmalar ürünlerini tanıtabilmektedir. Ticimax e-ticaret paketleri içerisinde bulunan pazarlama modülleri ile sizler de işinizi geliştirebilir ve site içi pazarlama çalışmaları yapabilirsiniz.


 
İlgili İçerik: E-ticarete Yeni Başlayanlara Pazarlama Önerileri
 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax