Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Gerçek Zamanlı Pazarlama Hakkında Merak Edilenler

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

Günümüzde sürekli değişen dinamiklere duyarlı olarak çalışan gerçek zamanlı pazarlama dediğimizde tüketicilere güncel, trendlere uygun şekilde ulaşılmasıdır. Gerçek zamanlı pazarlama hakkında bilinmesi gereken tüm bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.



Gerçek Zamanlı Pazarlama Hakkında Merak Edilenler

 

Gerçek Zamanlı Pazarlama Nedir?

 

Gerçek zamanlı marketing, gerçek veya yakın gerçek zamanlı olarak tepki vermek anlamına gelir. Real-time marketing dediğimizde ilgili mesajlar oluşturmakla ilgilidir ve sosyal kanallarda müşteri ihtiyaçlarını dinleyerek ve tahmin ederek elde edilir. Tüketicilerin karşısına tüketicilerin davranışlarına göre reklamlar çıkarılır ve pazarlama stratejileri bu yönde oluşturulur.

 

Gerçek zamanlı pazarlama, güncel olaylara, trendlere veya geri bildirimlere odaklanarak kurgulanır. Bu pazarlama türü, aylarca bir pazarlama planı planlamak veya strateji oluşturmak yerine şirketiniz tepki verdiğinde ortaya çıkar. Bu, gerçek zamanlı bir pazarlama planınız olmayacağı anlamına gelmez, ancak daha hızlı bir geri dönüş olacaktır.

 
  • Real time pazarlama dediğimizde birkaç başlıkta aşağıda ayrıntılı olarak hazırladık. Real-time marketing, bu kullanıcıya anında, bireysel reklamlar sağlamak için kişisel eğilimler ve harcama geçmişi dahil olmak üzere çevrimiçi kullanıcı bilgilerini ve verilerini yakalar.
  • Online veri toplama özelliği ile tüketicilerin davranışlarına yanıt niteliğinde reklam sunma yeteneğine bağlıdır.
 

İlgili İçerik; Hedef Kitle Nasıl Belirlenir?

 

Gerçek Zamanlı Pazarlama Nedir

 

Gerçek Zamanlı Pazarlama Aşamaları Nelerdir?

 

Online tüketici eğilimleri göz önünde bulundurulduğunda ve değerlendirildiğinde, gerçek zamanlı pazarlamanın olanakları sınırsızdır. Real marketing pazarlamanın işletmelere faydası oldukça fazladır. Örneğin, çevrimiçi aramalara yanıt olarak tıklama başına ödeme reklamları sunan bir reklamcılık programı olan Google ADS de gerçek zamanlı pazarlamaya hizmet etmektedir.

 

Aşağıda gerçek zamanlı pazarlamanın bazı özelliklerini paylaştık;

 
  • Gerçek zamanlı pazarlama hem bir teknoloji hem de bir pazarlama aracıdır.
  • İşletmeler online aramalar, demografi, alışveriş geçmişi ve müşterinin internette gezinirken hangi konulara veya ürünlere tıkladığı gibi müşteri istihbarat verilerini toplamaktadır.
  • Bilgiler toplandıktan sonra, müşteriye neredeyse anında görünen ve doğrudan müşterinin ilgi alanları ve tercihleriyle ilgili reklamlar oluşturmak için kullanılır.
  • Tüketici zekası verileri, e-postalardan blok gönderilerine, podcast'lere, web sitesi ziyaretlerine, online aramalara ve anlık mesajlaşmaya kadar her şeyi içerir.
  • Şirketlerin müşteri eğilimlerini ve seçimlerini tahmin etmelerine yardımcı olarak belirli müşteri tercihlerine hitap eden anlık pazarlama mesajları oluşturmalarına olanak tanır.
  • Gerçek zamanlı pazarlama mesajları, tüketicileri o şirketle hem daha fazla zaman hem de para harcamaya teşvik eder.
  • Bir satın alma işlemi yapmadan önce bir web sitesinden ayrılan müşterilere gönderilen ve onları siteye geri getirmeleri için özel bir fırsat sunan bir e-posta kadar basit olabilir.
  • Başka bir gerçek zamanlı pazarlama biçimi, bir müşterinin daha önce bir önceki ziyareti sırasında baktığı veya çevrimiçi olarak aradığı öğeleri görüntüleyen banner reklamları içerir.
 

İlgili İçerik; Tüketici Davranışı Özellikleri Nelerdir?

 

Gerçek Zamanlı Pazarlama Aşamaları Nelerdir

 

Gerçek Zamanlı Pazarlama Örnekleri Nelerdir?

 

Bir tüketici online olarak elektrikli süpürge ararsa, tüketici bir daha çevrimiçi olduğunda, farklı elektrikli süpürge üreticilerinin ve perakendecilerinin banner reklamlarını görme olasılığı yüksektir. Şirketler, bir tüketicinin gerçekten çevrimiçi olarak ürün satın alma olasılığını tahmin etmek için gerçek zamanlı pazarlamayı kullanır.

 

Tüketiciyi çevrimiçi alışveriş yaparken takip etmek, şirkete o kişinin para harcayıp harcamayacağı ve ürün satın alıp almayacağı konusunda bilgi verir. Satın alma olasılığı düşük olarak tanımlanan müşterilere, bir satın alma noktasına ulaşmadan önce sitede daha fazla adım sunulurken, satın alma olasılığı yüksek müşterilere anında satın alma fırsatları sunulur.

 

İlgili İçerik; E-posta Pazarlama Dönüşüm Oranlarınızı Nasıl Arttırabilirsiniz?

 

Gerçek zamanlı marketing ayrıca konuma özel teklifler ve fırsatlar sunmak için müşteri bilgilerini kullanır.

 

Gerçek Zamanlı Pazarlama Örnekleri Nelerdir

 

Real-time Marketing Pazarlama Stratejileri Nelerdir?

 

Gerçek zamanlı pazarlama stratejileri pek çok farklı alanda kişilerin karşısına çıkmaktadır.


Arama motoru reklamları: Google gibi büyük arama motorlarında görünen reklamlar gerçek zamanlı pazarlama stratejilerinin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır.

 

Banner reklamlar: Banner reklamlar, gerçek zamanlı teklif olarak adlandırılan belirli arama motoru anahtar kelimelerine yanıt olarak çevrimiçi olarak görünür. Örneğin, tüketici bir siteyi arattığında bir sonraki gezintisinde karşısına o sitenin çıkması gibi işleyen bir süreçtir.

 

E-posta kampanyaları: Müşterilere veya üyelere haberler, bilgiler, promosyonlar hakkında düzenli olarak gönderilen e-postalar da real marketing sürecinin önemli bir parçasını oluşturmaktadır.

 

Sosyal medya pazarlaması: Sosyal medya pazarlaması da gerçek zamanlı pazarlamanın en önemli ayağını oluşturur. Sosyal medyadaki tüketici davranışları kişiye özel reklamcılığın son yıllarda en çok geliştiği ve dönüş aldığı süreçlerden birini oluşturmaktadır.

 

İlgili İçerik; Tüketici Davranışı Özellikleri Nelerdir?

 

Gerçek Zamanlı Pazarlama Real Time Marketing Strategy

 

Gerçek Zamanlı Bir Pazarlama Planı Nasıl Geliştirilir?

 

Gerçek zamanlı pazarlama planı geliştirmek için pazarlama departmanları, istenen verilerin parametrelerini belirleyerek başlar. Örneğin veriler, demografik bilgileri, çeşitli web sitelerinde geçirilen zamanı, aranan anahtar kelimeleri, bir kişinin ek bilgileri görmek için tıkladığı ürünleri, bireyin sepetine yerleştirilen öğeleri ve satın almanın yapılıp yapılmadığını içerebilir.

 

Diğer bilgiler, çevrimiçi aramaları, e-postalarda veya anlık iletilerde kullanılan anahtar kelimeleri ve Facebook veya Twitter gibi sosyal medya web sitelerinde birey tarafından tartışılan konuları içerebilir.

 

Bu bilgiler toplandığında, bir pazarlama departmanı, belirli ürün reklamları, anahtar kelime afiş reklamları ve metin mesajları gibi bu faktörlere yanıt veren anlık pazarlama mesajları oluşturur. Bu, müşterilere alışveriş yapmak veya web sitesini ziyaret etmek ve karşılığında bir anlaşma veya promosyon gibi bir şey almak için özel bir davetiye sunan e-postaları da içerebilir.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Posta Pazarlama Araçları

 

Gerçek Zamanlı Pazarlama Planı Nasıl Hazırlanır

 

Gerçek Zamanlı Pazarlamayı Kim Uygular?

 

Genellikle dijital dünyada etkin rol oynayan işletmeler gerçek zamanlı pazarlamadan sıkça beslenmektedir. E-ticaret firmaları real time marketing stratejilerinden sıkça faydalanırlar. Reklamlar, metin mesajları, e-postalar ve özel ürünler oluşturmak için tüketiciler tarafından sağlanan aramaları, seçimleri, satın almaları ve yorumları izleyerek gerçek zamanlı pazarlamayı kullanır.

 

Örneğin, bir ziyaretçi sitede gezinirken, ziyaretçinin hangi öğelere baktığı, ziyaretçinin kullandığı anahtar kelimeler ve yapılan satın alma işlemleri gibi bilgiler toplanır. Ziyaretçi sitede ilerledikçe, özellikle bu anahtar kelimeler, ürün görünümleri ve satın almalarla ilgili banner reklamlar görünür.

 

Gerçek Zamanlı Pazarlamayı Kim Uygular

 

Gerçek Zamanlı Pazarlama Faydaları Nelerdir?

 

Gerçek zamanlı pazarlama nasıl yapılır sorusundan sonra faydalarından da bahsetmek gerekmektedir. Aşağıda birkaç faydasına değindik.

 
  • Tüketicilerin aciliyet ihtiyacını karşılar.
  • Hedef kitlenizle olan bağlantıları artırır.
  • Mevcut müşteri ilişkileri güçlendirir.
  • Hızlı ve kolay gerçek zamanlı içerik oluşturulmasını sağlar.
  • Hedef kitlenize hızlı bir şekilde ulaşmayı mümkün kılar.
  • Hedef kitlenin davranışlarını ve davranışlarına verilen tepkiyi anlamaya yardımcı olur.
  • Etkileşimlerin artmasına yardımcı olur.
 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax