Gittigidiyor’da Ürün Satmak için Bilmeniz Gerekenler
İçindekiler;
- Gittigidiyor’da Neden Satış Yapmalıyım?
- Gittigidiyor’da Mağaza Nasıl Açılır Sorusuna Yanıt Arayanlar İçin Tüm Bilgiler
- Gittigidiyor Mağaza Seçenekleri
- Gittigidiyor’da Mağaza Açma Adımları
- Gittigidiyor Mağaza Komisyonları
- Gittigiyor’da Mağaza Yönetimi
- Online Satış Nasıl Yapılır?
Online olarak satış yapmaya başlamak istiyorsanız kendi e-ticaret sitenizi kurmanın yanında Gittigidiyor üzerinden de kendinize bir mağaza açabilirsiniz. Gittigidiyor 2001 yılında faaliyetlerine başlamış ve dünya çapında kullanılan bir e-ticaret sitesidir. Firmalar ile alıcıları bir araya getirerek bir online bir pazar yeri olarak işlev görmektedir. Kullandığı Sıfır Risk sistemi ile ödeme güvenliğini de sağlamış olan platform, müşteriler için yorum ve puanlama seçenekleri de sunmaktadır. Gittigidiyor’da Ürün Satmak için Bilmeniz Gerekenler ile ilgili bu yazıyı sizler için hazırladık.

Gittigidiyor’da Neden Satış Yapmalıyım?
Gittigidiyor sitesi uzun yıllardır Türkiye’de ve dünyada aracı bir platform olarak hizmet vermektedir. Yıllık milyonlarca ziyaretçi alan sitede satış yapmak için kendinize bir mağaza açma zorunluluğunuz bulunmamaktadır. Ancak mağaza açtığınız durumda 10.000 tane ürünü ücretsiz olarak listeleyebilirsiniz. Mağaza açmadan da satış yapabilirsiniz ancak sınırlı bir ürün ekleme hakkınız bulunmaktadır.
Gittigidiyor’da mağaza açmak için ekstra bir ücret ödemezsiniz ve “Standart Mağaza” paketi dahilinde yer alan özelliklerden faydalanabilirsiniz. Bu paket dâhilinde on bin tane ürünü mağazanıza ekleyebilirsiniz. Ancak bu ürün sayısını geçecekseniz, Gitti Gidiyor ile iletişime geçerek yararlanabileceğiniz diğer paket özellikleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Gittigidiyor’da Ürün Satmak için Bilmeniz Gerekenler arasında öncelikle bu durumun avantaj ve dezavantajlarını bilmeniz gerekliliği bulunur. Gitti Gidiyor sitesinde mağaza açmanın avantajlarını şu şekilde açıklayabiliriz:
- Ürünleriniz ve markanızın tanınmasını sağlayabilirsiniz. Kendinize bir mağaza açtığınızın takdirde firma bilgilerinizi ve logonuzun altında satış yapabilirsiniz. Bu da sitenin müşteri kitlesi tarafından tanınmanıza yol açar. Aynı zaman da bu platform aracılı ile alışveriş yapan kitlenin sizin ürünlerinizi almasını da sağlayabilirsiniz.
- Gitti Gidiyor’da birçok kategoride ürün satışı yapılmaktadır. Sizde bulunduğunuz sektördeki ürünlerin fiyatlarını ve rakiplerinizin yaptığı indirim ve kampanyaları bu platform üzerinden sürekli olarak takip edebilirsiniz.
Gittigidiyor’da Ürün Satmak için Bilmeniz Gerekenler arasında yer alan dezavantajları ise şöyle açıklayabiliriz:
- Gittigiyor’da yaptığınız her satış için site sizden belirli bir oranda komisyon kesmektedir. Bu komisyon miktarı satılan ürünün yer aldığı kategoriye geri değişiklik göstermektedir. Sitenin kullandığı Sıfır risk ödeme programı ile alıcının ödediği ücret önce ortak bir havuza aktarılır, satıcı ürünü teslim aldıktan sonra ödemeyi onaylar ve komisyon kesintisi yapılan ücret şirket hesabınıza aktarılır.
- Gittigidiyor üzerinden satış yapan binlerce şirket bulunmaktadır. Bu durumda sitede yoğun rekabetin yaşanmasına sebep olmaktadır ve ürünlerinizin daha ön planda kalabilmesi için reklam ücreti ödemenizi zorunlu hale getirmektedir. Reklam ücreti ödemek zorunlu bir uygulama olmasa da markanızı ön plana çıkarmak için bu alternatifi kullanmanız gerekir.
- Gittigidiyor sitesinin mağazalar için belirlediği bir takım kurallar mevcuttur. Site sizden mağaza olarak bu kurallara uymanızı bekler. Eğer kurallara uymazsanız üyeliğiniz sona erebilir.
Gittigidiyor'da Mağaza Nasıl Açılır yazımızda her geçen gün milyonlarca kişinin ziyaret ettiği ve binlerce alışveriş yapılan bir pazaryeri olan Gittigidiyor’da mağaza açmak hakkında bilgiler vereceğiz. Gittigidiyor mağaza açmaazımızda, Gittigidiyor’da mağaza açmadan önce yapmanız gerekenler, Gittigidiyor mağaza açma formu ve Gittigidiyor’da mağaza açmak için gerekli belgeler hakkında bilgi alabilirsiniz.
Gittigidiyor’da Mağaza Nasıl Açılır Sorusuna Yanıt Arayanlar İçin Tüm Bilgiler
Gittigidiyor mağaza açmaya dair sorularınıza yanıt vermeye başladığımız bu bölümde öncelikle Gittigidiyor hakkında bilgi vereceğiz. Gittigidiyor’da mağaza açmak için diğer N11, Trendyol, Hepsiburada gibi online pazaryerlerinde bulunan şirket olma zorunluluğu bulunmamaktadır.
Bu, mağaza açmak isteyen kişilerin işini kolaylaştıran bir durum gibi gözükse de ilerleyen dönemlerde vergi problemi yaşamanıza neden olabilecektir. Bu nedenle sizler Gittigidiyor’da mağaza açarken her şeyinizi garantiye almak istiyorsanız mağaza açmadan önce şahıs, anonim ve limited şirketlerinden birini kurmanızı öneririz.
Gittigidiyor Mağaza Seçenekleri
Gittigidiyor’da mağaza nasıl açılır sorunuz için önemli bir yanıt niteliğinde olan bu bölüm Gittigidiyor Mağaza Seçenekleri ve Gittigidiyor Mağaza Fiyatları hakkında bilgi almanızı sağlayacaktır.Gittigidiyor’da dükkân açmak isteyen kişiler 2 farklı seçenekten yararlanarak dükkanlarını açabilmektedir. Bu seçeneklerin farklı özellikleri bulunmaktadır. Aşağıda Gittigidiyor Mağaza Özelliklerini görebilirsiniz.
Mağaza Adı |
Ürün Adedi |
Ücretsiz Özellikler |
Fiyat |
Mega Mağaza |
25000 Ürün Listeleme |
2,500 adet ücretsiz ürün listeleme
100 adet ücretsiz ekstra özellik
|
Ücretsiz
Ürünlerin mağazada sergilenmesi için günlük 0,03 TL ödeme
|
Mega + Mağaza |
100000 Ürün Listeleme |
Listeleme ücreti yok
250 adet ücretsiz özellik |
2000 TL Aylık |
Gittigidiyor’da Mağaza Açma Adımları
İlgili Rehber: E-Ticaret Pazaryeri Entegrasyonları
Gittigidiyor’da mağaza açmak isteyen kişiler Mağaza Açmak için belirli bilgilerin bulunduğu formu doldurmak zorundadır. Bu formda;
- Bireysel Üyeler İçin Fatura Adresi
- Kurumsal Üyeler İçin İşletme Tipi
Bilgileri istenmektedir. Bu bilgiler doldurulduktan sonra ve Gittigidiyor mağaza açmak için gerekli evraklar ı topladıktan sonra ücretsiz mağaza üyeliğimi başlat butonuna tıklayarak mağaza açma işlemi yapılmaktadır.
Gittigidiyor Mağaza Komisyonları
Gittigidiyor’dan yaptığınız satışlardan alınacak komisyonlardır.
Gittigiyor’da Mağaza Yönetimi
Gittigidiyor mağaza açma koşulları sorusuna yanıt verdiğimiz bu yazımızın bu bölümünde Gittigidiyor mağazanızın yönetimi konusunda bilgi vereceğiz. Gittigidiyor çok büyük bir pazaryeri olduğu için rekabet oranı çok büyük olan bir platformdur. Bu nedenle Gittigidiyor’da mağaza açan kişiler belirli şeyleri göz önünde bulundurarak mağazalarını ön plana çıkarmalıdır. Gittigidiyor’da mağazanızı ön plana çıkarmak için;
- Ürün fotoğraf ve açıklamalarının alıcıya bilgi verici nitelikte olmasına özen gösterin.
- Satışını yaptığınız ürünlere olumlu yorumlar gelebileceği gibi olumsuz yorumlar da gelebilmektedir. Bu nedenle Gittigidiyor’da sizden alışveriş yapan kişileri memnun etmek için eksiksiz ürün göndermeye ve ürün kargolama süreçlerine önem verin.
- Bir e-ticaret siteniz bulunuyorsa eğer bu e-ticaret sitenizi Gittigidiyor mağazanıza entegre ederek zaman kaybının önüne geçin. Bu entegrasyon işlemiyle ürünlerinizin özelliklerinde yapacağınız değişiklikleri bir yerden yapabilir ve Gittigidiyor’a yansıtabilirsiniz. Bununla beraber stok yönetimini de tekbir yerden yaparak iş yükünüzü hafifletebilirsiniz. Aksi halde entegrasyon yapmadığınız takdirde zaman kaybınız çoğalacak ve bu da performansınızı olumsuz etkileyecektir.
Sizler de yıllardır e-ticaret siteleri için altyapı sağlayıcı firmalardan birisi olan Ticimax’ın e-ticaret paketleri içerisinde bulunan entegrasyon sistemi sayesinde ürünlerinizi bir yerden yönetebilir ve iş süreçlerinizde zaman kazanabilirsiniz.
Online Satış Nasıl Yapılır?
Gittigidiyor’da Ürün Satmak için Bilmeniz Gerekenlere dair genel konulardan bahsettik. Gittigidiyor’da mağaza açmak için kendi internet sitesi üzerinden başvuru yapmanız gerekir. Bu platformda satış yapmak için vergi mükellefi olmanıza gerek yoktur. Ancak satış yaptığınız için belirli vergi yükümlülüğünüz doğabilir. Bu konu hakkında Gelir İdaresi Dairesi Başkanlığı’ndan detaylı bilgi alabilir veya mali müşavirinize danışabilirsiniz. Firmanızın bilinirliğini arttırmak, Gittidiyor’a ödemeniz gereken komisyondan kurtulmak için kendi e-ticaret sitenizi kurmanız, gitti gidiyor entegrasyonu edinmeniz gerekir.
Profesyonel e-ticaret altyapısı sağlayıcı firmalar çeşitli paketlerle e-ticarete başlamanız için gereken tüm hizmeti size sunmaktadır. Ayrıca rakip analizi, ürün stok yöntemleri, sosyal medya kullanımı ve reklam verme gibi noktalarda destek alarak da kendi e-ticaret entegrasyonu sitenizi kurabilirsiniz.
Ticimax ve Gittigidiyor entegrasyonu ile ürünlerinizi kolayca Gittigidiyor'a aktarabilir; ürün, stok ve sipariş yönetiminizi tek panel üzerinden kolayca düzenleyebilir ve takip edebilirsiniz.
Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:
Hepsiburada'da Mağaza Nasıl Açılır?
Trendyol'da Mağaza Nasıl Açılır?
N11'de Mağaza Nasıl Açılır?