Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İnternetten Antika Ürün Satmak Hakkında 5 Kilit Başlık

Güncelleme Tarihi: 23.02.2024

İçindekiler;

İnternetten antika ürün satmak son dönemlerde antikacıların en çok araştırdığı konulardan birisi. Hem e-ticaretin büyüyen hacmi hem de daha fazla kişiye ulaşmak isteyen birçok antikacı e-ticaret yapmak için bu konu üzerinde yoğun bir şekilde araştırmalar yapıyor.

 

İnternetten Antika Ürün Satmak Hakkında 5 Kilit Başlık adlı bu yazımızda e-ticaret ile antika satmak isteyen kişilerin bilmesi gereken en önemli noktalar hakkında bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek internetten antika ürün nasıl satılır sorunuza yanıt bulabilirsiniz.

 

Antika Ürün Satışı Hakkında Başlıklar

 

E-ticaret Sitenizi Kurarken Dikkatli Olun

 

İnternetten antika satmak isteyenlerin ilk olarak dikkat etmesi gereken şeylerden birisi e-ticaret siteleridir. E-ticaret siteniz internetteki dükkanınız olacağı için kurulum aşamasında oldukça dikkatli olmanız gerekmektedir. Bir e-ticaret sitesi açmak isteyenlerin öncelikle;

 
  • Hosting
  • Domain
  • E-ticaret Alt Yapısı
  • Sanal Pos
 

Konuları hakkında titiz davranması gerekmektedir. Gelin şimdi hep beraber dikkatli olmanız gereken bu unsurlara bir göz atalım.

 
  • Hosting; E-ticaret sitenizi barındıracağınız serverlara verilen isimdir. Genel olarak hosting seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlar; ihtiyacınız olan web alanı, çalışılacak hosting firmasının referansları, e-posta hesapları, kullanılan veri tabanı ve işletim sistemidir. Bu unsurları göz önünde bulundurmalı ve buna göre bir hosting seçmeniz gerekmektedir.
  • Domain; E-ticaret sitenizin adı olan domaini seçerken, marka kimliğinizi yansıtmaya, bu alan adının akıldı kalıcı olmasına ve özgün olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. İnternetten antika ürün satmak isteyenlerin seçebileceği örnek bir alan adları şunlardır; Antikacım, Antikadiyarı….
  • E-ticaret Alt Yapısı; İnternetten antika ürün satmak isteyenlerin e-ticaret sitelerini kurarken kullanabileceği e-ticaret alt yapıları bulunmaktadır. Genellikle e-ticaret alt yapıları açık kaynak kodlu ve hazır e-ticaret alt yapıları olarak ikiye ayrılır. E-ticaret sitenizi kurarken kullanabileceğiniz Ticimax gibi hazır e-ticaret alt yapılarını kullanabilirsiniz. Hazır e-ticaret alt yapıları işinizi hızlı bir şekilde kurmanıza ve yazılımcı masraflarından kurtulmanıza olanak sağlamaktadır.
  • Sanal Pos; Antika satmak isteyen firmaların kurduğu bir e-ticaret sitesinde sanal posların önemi oldukça büyüktür. Sanal poslar, müşterilerinize güvenli ödeme seçenekleri sunabileceğiniz pos türleridir. Bir sanal pos firması seçerken; komisyon oranları, ödeme aralıkları, çalıştığı firma referanslarını göz önünde bulundurarak seçim yapabilirsiniz.
 

İlgili İçerik; E-Ticaret Hosting, E-Ticaret Siteleri İçin Hosting Seçimi Nasıl Yapılır?


İlgili İçerik; Ücretsiz E-Ticaret Yazılımı Neden Kullanmamalısınız?


İlgili İçerik; Ödeme Sistemi Entegrasyonları

 

Antika Ürün Satışı E-ticaret Sitesi Kurmak

 

E-ticaret Sitenizin Tasarımına Önem Verin

 

Antika Eşya Satış Sitesi Kurmak isteyenlerin e-ticaret siteleri seçimini yaparken yararlanacağı önemli bilgileri sizlere verdik. İnternetten Antika Ürün Satmak Hakkında 5 Kilit Başlık adlı yazımızın bu bölümünde de e-ticaret sitenizin tasarımını yaparken önem vermeniz gerekenlerden bahsedeceğiz.

 

Antika Eşya satış sitesi kurmak isteyenlerin e-ticaret sitesi tasarımını yaparken dikkat etmesi gereken önemli noktalar şunlardır;

 
  • Marka Kimliği
  • Site Teması
  • Mobil Duyarlılık
  • Banner ve Slider Alanları
 

Marka kimliği e-ticaret firmaları için oldukça önemli bir konudur. İnternetten antika satışı için kurulan bir markanın belirli bir kimliği bulunmak zorundadır. Markanızın logosu, renkleri, yazı tipi ve fontları marka kimliğini oluşturan önemli unsurlardır.

 

Bir markanın e-ticaret sitesinde bu kimliği yansıtması ise hem markanızın akılda kalıcı olmasını sağlayacak hem de müşterilerinize güven vererek satışlarınızı arttırmanızda yardımcı olacaktır. Bu nedenle e-ticaret sitenizi tasarlarken marka kimliğinizi yansıtmaya özen vermelisiniz.

 

Antika satışı için kurduğunuz bir e-ticaret sitesinde dikkat etmeniz gereken önemli bir diğer nokta da sitenizde kullanacağınız temadır. Site temasının faaliyet gösterilen sektöre uygun bir şekilde düzenlenmesi oldukça önemlidir. Antika satışı yapacak olan kişiler genellikle Retro bir hava vermek adına soluk renkleri kullanarak e-ticaret sitelerini tasarlamaktadır. Sizler de antika eşya sitenizi tasarlarken bej, kahverengi tonları kullanabilir ve sitenize eski bir hava verebilirsiniz.

 

Antika satış sitesi kurmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken başka bir unsur ise mobil duyarlı bir e-ticaret sitesidir. Günümüzde internetten yapıl alışverişlerin %70’inden fazlası cep telefonu ve tablet gibi mobil cihazlar kullanılarak yapılmaktadır. Bu nedenle antika satmak istiyorum diyenlerin e-ticaret sitelerini kurarken mobil duyarlı yani responsive olarak tasarımını yapmaları gerekmektedir.

 

Responsive tasarımlar sayesinde e-ticaret sitenize mobil cihazlardan giren kişilerin sitenizde gezinme ihtimali daha fazla artacaktır. Bu da antika satışlarınızı arttırmanızı beraberinde getirecektir.

 

Banner ve Slider alanları da antika satış siteleri için önemli alanlardır. E-ticaret sitenize ekleyeceğiniz bannerların ve sliderların tasarımının iyi yapılması ve marka kimliğinizi yansıtması oldukça önemli bir unsurdur. İyi tasarlanmış banner alanları ile sizler de sattığınız antika ürün kategorilerini ön plana çıkarabilir ve ziyaretçilerinizin daha fazla ürününüzü görmesini sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Responsive Tasarım Neden Önemlidir?

 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2021 Yeni)

 

Antika Ürün Satışı E-ticaret Site Tasarımı

 

Pazaryerlerinde ve Sosyal Medyada Satış Yapmaya Özel Gösterin

 

İnternetten antika satmak isteyen kişiler satışlarını yalnızca e-ticaret siteleri üzerinden yapabileceği gibi farklı satış kanalları üzerinden de satış yapması mümkündür. Günümüzde antika eşya satış sitesi bulunan kişilerin farklı olarak sosyal medya platformları ve pazaryerlerinden de satış yaptığı bilinmektedir.

 

Sizler de facebook katalog ve instagram shop özelliklerini kullanarak antika ürünlerinizi facebook ve instagram üzerinden de satmaya özen gösterin. Bununla beraber 2.el antika satışı yapmanıza izin veren Letgo, Dolap, Dekopasaj gibi 2.el eşya ve antika satış sitelerinde de yer almanız satışlarınızın artmasında faydalı olacaktır. Sizler de bu platformlarda satış yaparak hem marka bilinirliğinizi hem de cironuzu arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Pazaryeri Entegrasyonları

 

İlgili İçerik; Marka Değerini Arttırmak İçin 5 İpucu

 

Antika Ürün Pazaryerleri ve Soyal Medya Satışı
 

Tanıtım ve Reklamlara Önem Verin

 

İnternetten antika eşya satmak isteyenlerin önem vermesi gereken başka bir şey ise tanıtım ve reklamlardır. Günümüzde birçok firma ürün ve kampanya tanıtımları sayesinde hedef kitlesine ulaşabildiği için sizler de reklam vererek hedef kitlenize ulaşmayı düşünün.

 
  • Sosyal Medya Reklamları
  • Adwords Reklamları
 

Genel olarak en çok kullanılan reklam türleridir.

 

Sosyal medya platformlarında reklam vermek isteyen firmaların genellikle facebook ve instagram reklamları üzerinde yoğunlaştığı bilinmektedir. Facebook ve Instagram reklamlarının hem maliyetinin düşük olması hem de bu platformlarda gezinen kullanıcı sayısının fazla olması internetten antika satmak isteyenlerin vereceği reklamlarda başarılı sonuçlar elde etmesine olanak sağlamaktadır.

 

Google Adwords Reklamları ise daha çok tıklama başına maliyet reklamları olarak kullanılmaktadır. Bu reklam türlerinde antika ürün, antika ürün satan firmalar gibi aramalar yapan kullanıcılara firmanız reklamlı olarak gösterilmekte ve reklam üzerinden e-ticaret sitenize girildiğinde belirlediğiniz tıklama başına maliyet üzerinden ödeyeceğiniz reklam ücreti hesaplanmaktadır.

 

Genel olarak bakıldığında antika eşya sitesi kurma işlemlerini tamamlayan birçok firma reklamlar ile daha fazla kişiye ulaşmaktadır. Bu nedenle sizlerin de bu reklam türlerini kullanmanız gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; İyi Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Olmalı?

 

İlgili İçerik; İşinizi E-ticarete Taşımanız için 9 Önemli Neden

 

Antika Ürün Satışı Tanıtım ve Reklam

 

SEO Çalışmaları Yapın

 

İnternetten antika satışı yapacak e-ticaret firmalarının yapması gereken çalışmalardan biri de SEO Çalışmalarıdır. İnternetten Antika Ürün Satmak Hakkında 5 Kilit Başlık adlı yazımızın bu bölümünde gelin SEO çalışmalarının önemine bir göz atalım.

 

Arama motoru optimizasyonu olarak da bilinen SEO çalışmaları sayesinde firmanız Google arama motorunda ücretsiz bir şekilde sıralama alacaktır. Bu çalışmalar sayesinde e-ticaret firmaları herhangi bir ücret ödemeden sitelerini ve ürünlerini ön plana çıkarabilmektedir. Böylece masrafsız bir şekilde reklam ücreti ödemeden e-ticaret sitelerine trafik çekebilmekte ve ürün satışlarını arttırabilmektedir.

 

Antika Ürün Satışı SEO

 

Ticimax ile E-ticaret Sitenizi Kurun

 

Antika satışı yapmak isteyen firmaların en çok tercih ettiği e-ticaret alt yapılarından biri olan Ticimax e-ticaret alt yapıları sayesinde sizler de e-ticaret sitenizi hızlı bir şekilde kurabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan responsive tasarım, konsept temalar, tek tıkla sanal pos, seo modülleri ve pazaryeri entegrasyonları sayesinde ihtiyacınız olan e-ticaret sitesini hızlı bir şekilde kurabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax