Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İşinizi Kolaylaştıracak 11 İçerik Pazarlama Aracı

Güncelleme Tarihi: 11.07.2023

İçindekiler;

İçerik pazarlaması, e-ticaret ile ilgilenen firmaların hedef kitlelerine ulaşmak ve hedef kitlenin dikkatini çekmek için düzenli bir şekilde içerik oluşturmalarına ve bu içerikleri yayınlamalarına verilen isimdir.

 

E-ticaretin önemli unsurlarından biri de müşteriler olduğu için firmalar gelirlerini ve marka bilinirliklerini arttırmak için içerik pazarlamasına oldukça önem vermelidir. Birçok firma içerik pazarlamasına önem verdiği için içeriklerini oluştururken farklı araçlardan yararlanmaktadır.

 

Firmaların yararlandığı içerik pazarlama araçları hem içeriğin doğru bir şekilde oluşturulmasına hem de doğru bir şekilde yayınlanmasına olanak sağlamaktadır. İşinizi Kolaylaştıracak 11 İçerik Pazarlama Aracı adlı bu yazımızda içeriklerinizi oluştururken ve dağıtımını yaparken kullanabileceğiniz araçlardan bahsedeceğiz.



İşinizi Kolaylaştıracak 11 İçerik Pazarlama Aracı

 

İçerik ve İçerik Türleri Nedir?

 

İçerik, herhangi bir konuyla ilgili düşünce ve fikirlerin yazılı veya görsel anlatımına verilen isimdir. Genellikle içerik türleri kullanıldıkları amaç, yayımlandıkları platform ve ilgili mesajın verilme şekline göre değişiklik göstermektedir.

 
  • Blog İçerikleri
  • Sosyal Medya İçerikleri
  • Reklam Metinleri
  • Video İçerikler
  • Görsel İçerikler
 

E-ticarette en çok kullanılan içerik türleridir. İşinizi Kolaylaştıracak 11 İçerik Pazarlama Aracı adlı bu yazımızda e-ticaret siteleri bu içerik türlerini oluştururken hangi araçlardan yararlanabilir bunu ele alacağız.

 

İlgili İçerik; İçerik Üretimi ile Markanıza Nasıl Katkı Sağlarsınız?



 İçerik ve İçerik Türleri Nelerdir

 

Blog İçerikleri İçin Kullanılabilecek Araçlar

 

E-ticaret siteleri blog kullanmaya oldukça önem vermektedir. Genellikle bir e-ticaret sitesi blog yazıları oluşturarak hem Google’da üst sıralara çıkmayı hem de marka bilinirliğini arttırarak gelir elde etmeyi amaçlamaktadır. Blog içerikleri göz önünde bulundurulduğunda bir e-ticaret sitesi için blog içeriği üretirken genellikle iki araç türünden yararlanıldığı bilinmektedir.

 
  • Anahtar Kelime Planlayıcılar
  • Kopya Kontrol Araçları
 

Blog üretiminde ve pazarlanmasında kullanılan araçlardır.



Blog İçerik Araçları

 

Anahtar Kelime Planlama Araçları

 

E-ticaret siteleri ürün açıklamaları, kategori açıklamaları ve blog bölümleri için SEO uyumlu içerikler üretirken bir takım anahtar kelime planlama araçlarından yararlanmaktadır. Genel olarak e-ticaret siteleri bu araçlar ile doğru bilgi edinerek ilgili içeriklerini SEO uyumlu yazmayı ve Google’da üst sıralarda çıkmayı hedeflemektedir. E-ticaret Siteleri tarafından en çok kullanılan araçlar şunlardır;

 
  • Ahrefs
  • Semrush
  • Keyword Tool


Anahtar Kelime Planlama Araçları

 

Ahrefs

 

Ahrefs, Rakip analizi ve SEO çalışmalarınızı kolaylaştıran bir araçtır. Genellikle bu aracı kullanan firmalar rakip analizini kolay bir şekilde yapabilmektedir.

 
  • Rakip Sitelerin Trafiği
  • Rakip Sitelerin En Popüler Sayfaları
  • Rakip Sitelerin organik olarak en çok trafik çektiği kelimeler
  • Aranan anahtar kelimelerin arama hacmi
  • Anahtar kelimeler ile ilgili kavram ve soru kalıpları
 

Gibi birçok konu hakkında bilgi veren Ahrefs, günümüzde birçok ajans, kurumsal firma ve e-ticaret sitesi tarafından kullanılmaktadır.

 

Ahrefs

 

Semrush

 

İşinizi Kolaylaştıracak 11 İçerik Pazarlama Aracı arasında bulunan SemRush, rakip siteler ve kendi e-ticaret siteniz hakkında bilgi alabileceğiniz bir araçtır. Semrush kullanarak;

 
  • Rakiplerinizin trafik, backlink, etki alanları, organik arama gibi konularında
  • Anahtar kelime araştırması ilgili anahtar kelimenin trafik bilgisi

 

semrush

 

Keyword Tool

 

Keyword Tool, bir blog, kategori ve ürün açıklamaları gibi yazılı içeriklerinizi üretirken anahtar kelimeler hakkında sizlere bilgi veren bir araçtır. Keyword Tool ile arama yaptığınız bir anahtar kelimenin;

 
  • Arama Hacmi
  • Akımı
  • Reklam Maliyeti
  • Rekabet Değeri
 

Gibi konularda bilgi almanızı sağlamaktadır. Bununla beraber arama yaptığınız anahtar kelimeler ile ilgili olan anahtar kelimeleri ve bunların da hacmi, akımı, reklam maliyeti ve rekabet değerini sizlerle paylaşmaktadır.

 

SEO uyumlu bir içerik oluşturmak ve ilgili içeriklerinde farklı anahtar kelimeler geçirerek de gelir elde etmek isteyen kişilerin kullanmasını öneririz.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Anahtar Kelime Planlayıcıları

 

keyword tool

 

Kopya Kontrol Araçları

 

E-ticaret siteniz için ürettiğiniz içeriklerin özgün olması hem marka imajınız için hem de SEO sıralamalarında başarılı olmanız için oldukça önemlidir. Genellikle e-ticaret siteleri ürettikleri içeriklerin özgünlüğünü test etmek için belirli araçlar kullanmaktadır. İşinizi Kolaylaştıracak 11 İçerik Pazarlama Aracı adlı yazımızın bu bölümünde sizlere makale özgünlüğünü kontrol ederken yararlanabileceğiniz kopya kontrol araçlarından bahsedeceğiz.



Kopya Kontrol Araçları

 

DupliChecker

 

Ücretsiz ve ücretli versiyonları bulunan bir kopya içerik kontrol aracı olan DupliChecker ile 1000 kelimeye kadar olan içeriklerinizin kopya olup olmadığını ücretsiz bir şekilde test edebilirsiniz. Dosya yüklemesi , URL ile kontrol ve içeriği sisteme girerek kopya kontrolü yapmanıza olanak sağlayan bu araç;

 
  • Makalelerinizde bulunan kelime sayısını
  • İlgili makalenin özgünlük oranını
  • Makalenizde kopya içerik bulunuyorsa bunların hangi alanlarda olduğunu
  • Makalelerinizin kopya olan bölümlerinin hangi siteler ile benzediği
 

Gibi birçok önemli bilgiyi sizlerle paylaşmaktadır. Siz de firmanızın SEO sıralamalarında başarı elde etmek istiyorsanız eğer bu aracı kullanabilir ve makalelerinizi test edebilirsiniz.



DubliChecker

 

Plagiarism Detector

 

Duplichecker gibi çalışan bir diğer araç ise Plagiarism Detector’dur. Kopya kontrolü yapmanızı sağlayan bu araç ile;

 
  • 1000 kelimeye kadar olan içeriklerinizin kopya kontrolünü yapabilir
  • Makalenizin özgünlük oranını ölçebilir
  • İçeriğinizdeki kopya alanları görüntüleyebilir
  • Hangi sitelerle benzeştiğini ölçebilirsiniz
 

SEO uyumlu bir içerik hazırlamak istiyorsanız bu tür araçları kullanmaktan çekinmemelisiniz.

 

İlgili İçerik; Ücretli ve Ücretsiz SEO Araçları

 

İlgili İçerik; E-ticaret SEO Teknikleri



Plagiarism Detector

 

Sosyal Medya Yönetim Araçları

 

Kurumsal firmalar için en önemli unsurlardan biri de sosyal medya yönetimidir. Sosyal medya yönetimini planlı bir şekilde yapmak hem marka imajını güçlendirmekte hem de müşterilere güven vermektedir. Kurumsal firmalar içerik oluşturma, yayınlama, paylaşma süreçlerini yönetebilmek için belirli sosyal medya yönetim araçlarından yararlanmaktadır.

 

Sosyal Medya Yönetim Araçları

 

Canva

 

Sosyal medya hesaplarınız için etkili bir tasarım yapmanıza olanak sağlayan bir internet sitesi olan Canva kullanmak firmaların sosyal medya içeriklerini hızlı bir şekilde oluşturmasına olanak sağlamaktadır.

 
  • Twitter Görseli ve Hikayesi
  • Facebook Paylaşım Görseli ve Hikayesi
  • Instagram Paylaşım Görseli ve Hikayesi
  • Banner
  • Slider
 

Gibi birçok kategori için tasarım yapabileceğiniz bu aracı kullanarak platformlara özel içerikler üretebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Canva Nedir ve Nasıl Kullanılır?

 

Canva

 

Pixabay

 

İçerik pazarlamasında en önemli şeylerden birisinin içerik görselinde kullanılan görseller olduğunu herkes bilmektedir. Ücretsiz stok fotoğraf siteleri arasında bulunan Pixabay kullanarak firmalar sosyal medya içeriklerinde kullanacakları görselleri ve videoları ücretsiz bir şekilde temin edebilmektedir.

 

Pixabay

 

Pixels

 

İçerik pazarlamasında önemli bir etken olan ücretsiz stok fotoğraf ve görselleri bulmanıza yardımcı olan Pexels kullanımı markanızın içeriklerinde kullanacağı görsellerin kalitesini arttırmaktadır. Sizler de bu aracı kullanarak içeriklerinizi oluştururken ihtiyacınız olan fotoğraf ve videolara ücretsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Stok Görsel Siteleri

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Stok Video Siteleri

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Youtube İçerik Önerileri



 Pixels

 

Buffer

 

Sosyal medyada pazarlaması yapacak olan firmaların en önem verdikleri şeylerden birisi de oluşturdukları içeriklerin belirli saatlerde ve belirli gün aralıklarda paylaşımının yapılmasıdır.

 

Genel olarak şirketle bunu yapmak için sosyal medya planlama araçlarını kullanmaktadır. Sosyal medya planlama araçları içerisinde bulunan Buffer ile sizler de içeriklerinizi belirli gün ve saat aralığında paylaşmak için planlayabilir ve bu saatlerde otomatik olarak paylaşımının yapılmasını sağlayabilirsiniz.

 

Buffer

 

Facebook Business Suite

 

Tek bir platformdan sosyal medya yönetimi yapmanızı sağlayan Facebook Business Suite kullanımı ile instagram ve facebook için gönderilerinizi planlayabilir ve belirlediğiniz saatlerde paylaşımını yapabilirsiniz.

 

Facebook’un yakın zamanda hayata geçirdiği bu araç ile etkileşimlerinizi ve erişimlerinizi de görebilir ve bir sonraki ayda sosyal medya platformlarında nasıl hareket edeceğinize karar verebilirsiniz.

 

Facebook Business Suite

 

Boom Social

 

Sosyal medya analiz ve raporlama araçlarından birisi olan Boom Social’a firmanızı ekleyerek sosyal medya analizini kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

 
  • Takipçi Sayısı
  • Takip Edilen Sayısı
  • Günlük Takipçi Sayısı
  • Haftalık Takipçi Sayısı
  • Aylık Takipçi Sayısı
  • İçerikler ve içerikler içindeki beğeni , yorum, etkileşim oranı
 

Gibi birçok özelliğinden yararlanabileceğiniz bu araç sayesinde sizler de gönderilerinizin başarılı olup olmadığını görebilirsiniz.

 

Boom Social

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Raporlama ve Analiz Nasıl Yapılır?

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax