Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Ticimax E-ticaret Blog

E-ticaret ile işinizi büyütmeniz için ihtiyacınız olan tüm bilgiler ve önemli ipuçları Ticimax Blog'ta.

En İyi Kişisel Gelişim Kitapları

Kişisel gelişim modern dünya toplumlarında kişilerin sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunları için kendi çözümlerini üretmelerini sağlayacak kültürel harekete verilen isimdir. Genellikle kişisel gelişimlerini tamamlamak isteyen kişiler ise çoğu zaman kişisel gelişim kitaplarına yönelir.
09 Nis, 2024

Google Lens Nedir? Nasıl Kullanılır?

Google Lens adından da anlaşılabileceği gibi Google tarafından geliştirilen ve yapay zeka desteği bulunan bir görüntü tanıma ve bulma teknolojisidir. Google’ın akıllı telefonlar ve cihazlar için geliştirdiği bu teknoloji kişilerin akıllı cihazlarını kullanarak çevresindeki nesneleri tanımlamasını sağlar. Bunun yanı sırada metinleri okuma, işaretleri çevirme ve ürünleri araştırma gibi özelliği de bulunmaktadır.
09 Nis, 2024

Ürdün’e Satış Yapmak: Ürdün’e Ürün Nasıl Satılır?

Ürdün’e satış yapmak da markaların ilgi duyduğu konular arasında yer alır. Çünkü Asya ülkeleri arasında yer alan Ürdün hem stratejik konumu gereği hem de ekonomik çeşitliliği ile E-ihracat yapan firmalara büyük fırsatlar sunar.
29 Mar, 2024

FDA Belgesi Nedir? FDA Onayı Nasıl Alınır?

Food and Drug Administration yani bilinen kısaltmasıyla FDA, Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi anlamında gelir. FDA, Amerika’da tüketimi yapılan ilaç, gıda ürünleri, medikal ürünler, veteriner malzemeleri, diyet ürünleri, kan ürünleri, kozmetik ürünler ve radyasyon yayan cihazlardan sorumlu olan bir kurumdur.
29 Mar, 2024

Tahsilat Makbuzu Nedir? Nasıl Kesilir?

Ticari faaliyet gösteren işletmelerin yaptıkları ürün ve hizmet satışları için kesmesi gereken makbuz ve fatura türleri bulunur. Tahsilat makbuzu da bu makbuz türleri arasında yer alır.
29 Mar, 2024

VAT Numarası Nedir? VAT Numarası Nasıl Alınır?

Value Added Tax (VAT), Türkçe’ye Katma Değer Vergisi olarak çevrilmiştir. Genellikle yurt dışında şirket kuruluşu yapmak isteyen kişiler için önemli bir şey olan VAT numarası, Avrupa Birliği dahil birçok ülkede KDV’yi tanımlamak için kullanılan bir tanımlayıcı olarak bilinir
29 Mar, 2024

Vergi Numarası Nedir? Vergi Numarası Sorulama Nasıl Yapılır?

Bir ticari işletmeye sahip olan kişi ve işletmeler belirli dönemlerde elde ettikleri kazançlar üzerinden vergi ödemesi yapar. Genellikle bu ödeme sürecinde de kişi ve işletmelerin vergi numarası ile ödeme yapması gerekir.
29 Mar, 2024

DDP Teslim Şekli Nedir?

Yurt dışına satış yapacak ve uluslararası ticarete adım atacak olan işletmelerin müşterilerine ürün ve hizmet teslimatı esnasında tercih edebileceği belirli teslimat yöntemleri bulunur. Delivery Duty Paid yani DDP Teslimat şekli de bunlardan birisidir.
19 Mar, 2024

Criteo Nedir? Criteo Reklamları Nasıl Kullanılır?

Dijital pazarlama çalışmaları yapacak olan işletmeler pazarlama stratejilerini geliştirmek ve çeşitlendirmek için farklı reklam kampanyalarını tercih eder. Criteo reklamları da işletmelerin tercih ettiği reklam türlerinden birisidir.
19 Mar, 2024

Google Merchant Center Nedir? Nasıl Kullanılır?

E-ticaret ile internetten ürün satan işletmeler sattıkları ürün ve hizmetleri ön plana çıkarabilmek için belirli servisler kullanır. Google Merchant Center da bu servislerden birisidir. Markalar ürünlerini, ürün fiyatlarını belirli yöntemler ile Google’ın alışveriş özelliklerinden birisi olan Google Merchant Center’a yükleyerek potansiyel müşterilerine ve hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaştırabilmekte ve satış yapabilmektedir.
01 Mar, 2024

İskonto Nedir, İskonto Oranı Nasıl Hesaplanır?

Bir ürün ve hizmet satışı gerçekleştiren kişi ve işletmeler genellikle ürün fiyatlarını daha alınabilir kılmak için toplu alımlarda iskonto oranı vererek indirim yapar. Bu durumda ise işletmelerin iskonto hesaplama işlemine ihtiyacı bulunur. Özellikle satış sürecinde karlılığın büyük ölçüde etkilenmemesi için iskonto oranının hesaplanması oldukça önemlidir. Aksi takdirde yanlış kurulan bir formül ya da hesaplamadan kaynaklı olarak kârlılığın büyük ölçüde düşmesi gibi olumsuz bir durum ile karşı karşıya kalınabilir.
01 Mar, 2024

Google Haritalar Nedir? Google Haritalara Yer Ekleme Nasıl Yapılır?

Google haritalara yer ekleme, fiziksel bir mağazası olan işletmesini tanıtarak ürün ve hizmet satışlarını artırmak isteyen kişi ve işletmelerin mağazalarını tanıtmak için yaptığı bir işlemdir. Dünya çapında birçok kişi tarafından kullanılan Google haritalar, sayesinde markalar potansiyel müşterilerine daha kolay bir şekilde ulaşmakta ve böylece satışlarını artırabilmektedir.
01 Mar, 2024

DAP Teslimat Nedir?

Uluslararası ticaret yapacak olan kişi ve işletmeler ürün ve hizmetlerini teslim ederken belirli teslimat yöntemlerini kullanılır. Delivered at Place yani bilinen kısaltmasıyla DAP Teslim şekli de bunlardan birisidir. Delivered at place yani dap teslimat şekli, ürün ve hizmet satışı yapan satıcının mallarını, belirtilen bir yerde ya da belirlenen bir varış yerine kadar taşıyarak masraflarını karşılamayı kabul ettiği ve gümrük işlemlerini kendisinin gerçekleştiği teslimat şekline verilen isimdir.
16 Şub, 2024

Marka Bilinirliği Nedir? Nasıl Artırılır?

Marka bilinirliği, bir markanın hedef kitlesinde yer alan kişilerin markayı tanımasını ifade eden terimdir. Marka bilinirliği çoğu zaman markanın ne kadar tanındığını ve mevcut pazarda ne kadar farkındalık yarattığını gösterir. Marka bilinirliği yalnızca marka adı ile bağdaştırılmış bir kavram değildir. Genellikle markanın renkleri, logosu, reklam müziği ya da sloganı da hatırlanabilir olduğu için marka bilinirliği ile bağdaştırılır. Kısacası marka bilinirliği bir markayı marka yapan görsel ya da işitsel unsurları da kavramaktadır ve bu bilinirlik her marka için oldukça önemlidir. Çünkü marka bilinirliği fazla olan kurum ve kuruluşlar birçok avantajdan yararlanabilmektedir.
15 Şub, 2024

Yurtdışı İhracat Siteleri: Yurtdışına İhracat Yapabileceğiniz Platformlar

Yurtdışı ihracat siteleri, markaların ürün ve hizmetlerini internet üzerinden farklı ülkelere satmasını sağlayan platformlardır. Genellikle bu süreçte işletmeler kendilerine ait bir site açarak satış yapabilecekleri gibi e-ihracat pazaryeri platformları üzerinden de satış yapabilmektedir.
12 Şub, 2024

Kurum İçi Kariyer Planlaması Nedir, Nasıl Olmalıdır?

Şirketlerde insan kaynakları departmanı tarafından yürütülen bir süreç olan kurum içi kariyer planlaması, çalışanların çalıştıkları iş yerindeki kariyer süreçlerini yönetmek, ilerletmek için yapılan stratejik planlamalara verilen isimdir. Bir diğer adıyla şirket içi kariyer planlaması da denilmektedir.
26 Oca, 2024

Ticarette Rekabet: Ticarette Rekabet Nasıl Yapılır?

Ticarette rekabet, ticari faaliyet göstererek gelir elden işletmelerin diğer işletmelerle bulunduğu pazarda rekabet avantajı elde etmek için farklı stratejiler ve yöntemler kullanarak mücadele etmesine verilen isimdir. İşletmeler rekabet avantajı elde etmek, kârlılık yaratmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için ticarette rekabet etmeye çalışmaktadır.
26 Oca, 2024

Yapay Zeka ile E-ticaret: Yapay Zekanın E-ticaretteki Rolü

Yapay zeka teknolojisinin gelişmesi ve kullanılmaya başlamasının ardından yapay zeka ile e-ticaret süreçlerini yönetmeye başlayan işletme sayısı da artmaya başladı. E-ticaret firmaları yapay zeka teknolojilerine en çok ilgi gösteren firmalar arasında yer alırken içerik üretim süreçlerinden pazarlamaya, operasyonel süreçlerden lojistiğe kadar olan birçok alanda yapay zeka uygulamalarına adapte olmaya başladı.
26 Oca, 2024

LinkedIN Bülten Kılavuzu: Nedir Nasıl Kullanılır?

İş hayatındaki kişilerin en çok kullandığı sosyal medya platformları arasında LinkedIN de yer almaktadır. Genellikle iş arayan, şirketler hakkında bilgi sahibi olmak isteyen ve iş adamlarını takip etme gibi amaçlar ile kullanılan LinkedIN’in bülten özelliği de oldukça popülerdir.
20 Oca, 2024

Telif Hakkı Nedir? Nasıl Alınır?

Telif hakkı, kişi ya da kişilerin fikirleri ile ürettiği düşünce, bilgi, ürün ya da sanat eserlerinin kullanılması ya da kopyalanmasına yönelik hukuken sağlanan haklara verilen isim
20 Oca, 2024

Fijital Pazarlama Nedir? Fijital Pazarlama Nasıl Yapılır?

Ticari faaliyet gösteren işletmelerin ürün ve hizmetlerini ön plana çıkarmak ve hedef kitlelerine ulaştırarak satış artırmak için tercih edebileceği birçok pazarlama yöntemi bulunur. Fijital pazarlama yöntemi de bunlardan birisidir.
12 Oca, 2024

Agile Learning (Çevik Öğrenme) Nedir? Nasıl Uygulanır?

Öğrenme süreçlerini daha adaptif ve esnek bir yapıya taşımak isteyen kişi ve işletmeler genellikle geleneksel eğitim modellerinden farklı bir öğrenim modeli olan Agile Learning’e yönelir. Türkçe’ye çevik öğrenme olarak çevrilen Agile Learning, geleneksel öğrenme modellerinin yanı sıra alternatif bir öğrenim biçimini ifade eder.
12 Oca, 2024

CGI Nedir? CGI Nasıl Kullanılır?

Computer-generated imagery yani bilinen kısaltmasıyla CGI, dijital görüntü ya da görsel efektlerin bilgisayar teknolojisi kullanılarak üretilmesine verilen isimdir. Son dönemlerde oldukça popüler bir hale gelen CGI teknolojisi dünya üzerinde yapılan gerçek çekimlere ya da canlı sahnelere bilgisayar kullanılarak oluşturulan grafik, ürün ya da animasyonların eklenmesini ifade etmektedir.
11 Oca, 2024

Türkiye'nin En Çok İhraç Ettiği Ürünler Nelerdir?

İhracat yapmak isteyen markalar hedef pazar seçimine önem verdikleri kadar Türkiye’nin en çok ihraç ettiği ürünleri araştırmaya da önem verir. Çünkü işletmeler ihraç edilecek ürün ve hizmetlerini iyi bir şekilde seçtikleri takdirde ihracatta başarılı olabilmektedir.
11 Oca, 2024

Belçika'da Şirket Kurmak: Belçika'da Şirket Nasıl Kurulur?

Belçika’da şirket kurmak, Avrupa pazarına açılmak ve Belçika’da faaliyet yürütmek isteyen kişi ve işletmelerin düşünceleri arasında yer alır. Belçika’nın büyük bir Pazar ülkesi olması, ekonomik gücü, ekonomik kararlığı gibi önemli faktörler kişilerin şirket kurmak için Belçika’ya yönelmesini sağlar.
05 Oca, 2024

Söylenti Pazarlaması (Buzz Marketing) Nedir, Nasıl Yapılır?

Söylenti pazarlaması ya da bilinen bir diğer adıyla Buzz Marketing, ticari faaliyet gösteren markaların ürün, hizmet ya da markaları hakkında insanların konuşma amacıyla yapılan pazarlama stratejisine verilen isimdir.
28 Ara, 2023

3D Animasyon Nedir ve 3D Animasyonlar E-ticarette Nasıl Kullanılır?

Dijital pazarlamada son dönemlerde oldukça popüler bir konu haline gelen 3D animasyonlara olan ilgi her geçen gün artış göstermektedir.
28 Ara, 2023

Ozon ile Rusya'ya E-ticaret: Ozon'da Satış Nasıl Yapılır?

Rusya’ya e-ticaret yapmak isteyen kişi ve işletmeler kendilerine ait kuracakları bir e-ihracat sitesinden satış işlemi yapabilecekleri gibi Ozon ile Rusya’ya e-ticaret de yapabilmektedir. Rusya merkezli pazaryeri platformlarından birisi olan Ozon son dönemlerin en popüler satış kanalları arasında yer alır.
28 Ara, 2023
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Sonraki | Son

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax