Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Küçük İşletmeler İçin Önemli Pazarlama Stratejileri

Güncelleme Tarihi: 07.03.2024

İçindekiler;

KOBİ ya da Küçük ve Orta Ölçekli işletmeler ülkemizdeki işletmelerin yaklaşık %99,8’ini oluşturuyor. Küçük ölçekli işletmelerin bir bölümü fiziksel mağaza ve ofislerde faaliyet gösterirken büyük bir bölümü ise dijital dönüşümlerini tamamlayıp online faaliyet gösteriyor. İşletmelerinin marka bilinirliğini arttırmak, satış yapmak ve daha fazla ziyaretçi çekmek isteyen küçük ölçekli işletmeler dijital pazarlama çalışmalarına önem veriyor.

 

Küçük Ölçekli işletmeler dijital pazarlama çalışmaları yaparken belirli pazarlama stratejileri geliştiriyor ve hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşarak satışlarını arttırmayı hedefliyor. Küçük İşletmeler İçin Önemli Pazarlama Stratejileri adlı bu yazımızda işletmenizin ürün, hizmet ve kampanyalarını tanıtırken kullanabileceğiniz stratejileri sizlerle paylaşacağız.

 

Siz de bu yazımızda paylaştığımız stratejileri önemseyerek dijital pazarlama çalışmalarınızda kullanabilir ve işletmenizin amaçlarına daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

Küçük İşletmeler İçin Önemli Pazarlama Stratejileri

 

Kişiselleştirilmiş Pazarlamaya Önem Verin

 

Küçük işletmelerin özelliklerinden birisi olan marka ve müşteri arasındaki yakın ilişki özelliği Kobiler için Kişiselleştirilmiş pazarlamayı zorunlu kılıyor. Çünkü Kobiler kişiselleştirilmiş pazarlama sayesinde müşterileriyle daha kolay ilişki kuruyor ve müşterilerinin markalarına olan sadakatini arttırıyor.

 
  • Kişiye Özel İndirimler
  • Özel Gün Mesajları ve E-mailleri
  • Müşteriye Özel Alışveriş Kampanyaları
  • Hediye Çeki
 

Kişiselleştirilmiş pazarlama çalışmaları yapmak isteyen Kobiler tarafından tercih edilen stratejiler olarak biliniyor. Sizler de küçük ölçekli işletmenizin müşteri sadakatini ve satışlarını arttırmak istiyorsanız Küçük işletmeler için pazarlama stratejileri arasında yer alan kişiselleştirilmiş pazarlamaya önem verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Kişiye Özel Pazarlama ile Müşterilerinizi Etkileyin


İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Bulma Yöntemleri
 

Storytelling Çalışmaları

 

Storytelling, markaların ürün ve hizmetlerini müşterilerine sunarken marka kimliği, marka dili ve marka hikayesi gibi kurumsal kimliği göz önünde bulundurarak hikayeler oluşturduğu pazarlama yöntemine verilen isimdir.

 

Storytelling çalışmaları tüketicilere bir duyguyu da aşılamanızı sağlarken müşterilerinizin markanız ile bir bağ kurmasını da kolaylaştırmaktadır. Genellikle küçük ölçekli işletmeler müşterileri ile daha kolay bir şekilde ilişki kurduğu için storytelling çalışmalarına önem vermektedir. Storytelling sayesinde Kobiler hem markaları için sadık müşteriler yaratabilmekte hem de satışlarını arttırabilmektedir.

 

Sizler de küçük işletmeler için pazarlama stratejileri arıyorsanız markanız için storytelling çalışmaları yapabilir ve böylece satışlarınızı daha kolay bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Storytelling (Hikaye Anlatıcılığı) ve Markanız İçin Önemi

 

İlgili İçerik; Kobiler İçin E-ticaret Rehberi

 

KOBİ Pazarlama Stratejileri Storytelling

 

SEO Çalışmaları

 

İnternetten ürün ve hizmet satın almak isteyen kişilerin ilk arama yaptığı yerler arama motorlarıdır. Bu nedenle Kobiler için arama motorlarında görünür olmak oldukça önemlidir.

 
  • Google ADS
  • SEO
 

Küçük ölçekli işletmelerin e-ticaret sitelerini Google’da öne çıkarabileceği yöntemlerdir. Fakat birçok küçük ölçekli işletme Google ADS için reklam harcaması yapmak yerine arama motoru optimizasyonu çalışmaları yaparak Google’da sitelerini ön plana çıkarmayı ve satışlarını arttırmayı hedeflemektedir. Küçük ölçekli işletmeniz için seo çalışmaları yapmak istiyorsanız;

 
  • Markanızın hedef kitlesini yakından tanımalısınız.
  • Hedef kitlenizin araştırma yaptığı anahtar kelimeleri belirlemek için SemRush, Keywordtool ve Ahrefs gibi analiz araçlarını kullanmalısınız.
  • Uzun kuyruklu anahtar kelimeler ile beraber kısa kuyruklu anahtar kelimeler kullanmaya da özen göstermelisiniz.
  • Site hızı, görsel optimizasyonu, meta Description, meta tag gibi önemli seo unsurlarına önem vermelisiniz.
  • Ürün, kategori ve kampanya sayfalarınız için backlink çalışmaları yapmalısınız.
 

Bu çalışmalara önem vererek sizler de e-ticaret sitenizi Google’da ön plana çıkarabilirsiniz. Kendi seo çalışmalarınızı profesyonel destek almadan tamamlamak için Ticimax e-ticaret eğitimlerine ücretsiz bir şekilde katılabilir ve seo çalışmalarının nasıl yapılması gerektiğini öğrenebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Eğitimi


İlgili İçerik; E-ticarette Uzmanlaşmak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler 

 

Sosyal Medya Pazarlaması

 

Instagram, Facebook, Twitter, Youtube ve Tiktok gibi platformlar Kobiler için pazarlama çalışmalarında oldukça önemli sosyal medya platformları olarak biliniyor. Çünkü sosyal medya kullanımı her geçen gün artış gösteriyor ve bu artış sayesinde küçük ölçekli işletmeler hedef kitlelerine ulaşarak ürün, hizmet ve kampanyalarını daha kolay bir şekilde tanıtıyor.

 

Küçük ölçekli işletmelerin sosyal medya pazarlaması yaparken belirli unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmelisiniz.

 
  • Kobiler için pazarlama stratejilerinde aylık sosyal medya takvimleri hazırlayın. Çünkü sosyal medya takvimleri sayesinde paylaşım düzeni yaratabilir ve hedef kitlenize daha kolay ulaşabilirsiniz.
  • Küçük ölçekli işletmenizin sosyal medya pazarlaması için platformlara özel hedef kitlelerini analiz edin ve her platform için farklı bir sosyal medya stratejisi geliştirin.
  • Paylaşımlarınız görsel, video, ürün inceleme videosu, ürün tanım videoları ve ürün karşılaştırma videoları gibi içerik türleri ile çeşitlendirin.
  • Paylaşım metinlerinizi hazırlarken call to action cümlelerine yer verin ve doğru hashtagler seçmek için hashtag analiz araçlarını kullanın.
  • Instagram’da paylaşım yaparken Hikâye, Reels ve IGTV gibi instagram özelliklerini kullanın.
  • Mağazanızın ürünlerini ön plana çıkarmak için Insta Shop ayarlarınızı yapın.
  • Tiktok ve Youtube gibi sosyal medya platformlarında yüksek takipçili hesaplar ile iş birliği yapın.
  • Instagram’da Influencer marketing çalışmalarına önem verin.
  • Facebook sayfanızı geliştirirken iyi yorumlar almayı ve etkileşiminizi arttırmayı önemseyin.
  • Her sosyal medya platformuna özel reklam çalışmaları ile hedef kitlenizi genişletin.
 

Sosyal medya pazarlaması yaparken bunları göz önünde bulundurarak hareket edebilir ve küçük ölçekli işletmenizin satışlarını daha kolay bir şekilde arttırabilirsiniz. İlgili İçerik; KOBİ'ler İçin Sosyal Medya Yönetimi İpuçları

 

KOBİ Pazarlama Stratejileri Sosyal Medya

 

Influencer Marketing Çalışmalarına Önem Verin

 

Kobiler için pazarlama stratejilerinden bir diğeri de Influencer Marketing çalışmaları. Influencer marketing markaların yüksek takipçili hesaplar ile iş birliği yaparak hem markalarını hem de ürün ve hizmetlerini tanıttığı pazarlama stratejisi olarak biliniyor. Günümüzde birçok e-ticaret firması hem marka bilinirliğini hem de satışlarını arttırmak için ınfluencer marketing çalışmaları yapma özen gösteriyor.

 

Sizler de küçük ölçekli işletmeniz için influencer marketing çalışmaları yapabilir ve böylece hem marka bilinirliğini hem de satışlarınızı arttırabilirsiniz. Influencer marketing için bütçem yok diyorsanız küçük ölçekli işletmeler tarafından daha fazla tercih edilen mikro Influencerlar ile çalışabilir ve böylece fazla bütçe gerekmeden markanızı tanıtabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; Micro, Macro ve Mega Influencer Arasındaki Farklar Nedir?


KOBİ Pazarlama Stratejileri Influencer Marketing

 

E-mail Pazarlaması

 

Küçük işletmeler için pazarlama çalışmaları yapacak olan kişilerin önem vermesi gereken bir diğer dijital pazarlama yöntemi de e-mail marketing. E-mail marketing; ürün, hizmet ve kampanyaların e-postalar aracılığı ile tanıtıldığı dijital pazarlama yöntemidir ve bu pazarlama stratejisi küçük ölçekli işletmeler için oldukça avantajlıdır.

 

E-mail marketing sayesinde işletmelerin yararlandığı avantajlar şunlardır ;

 
  • Ürün, hizmet ve kampanya tanıtımları daha kolay yapılabilmektedir.
  • Küçük ölçekli işletmeler e-ticaret sitelerinin trafiğini arttırabilmektedir.
  • E-posta pazarlama araçları sayesinde e-mail marketing çalışmaları kolayca analiz edilebilmektedir.
  • E-mail marketing çalışmalarında dönüşümler hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Bu da e-ticaret firmalarının satışlarını arttırmasında büyük rol oynamaktadır.
  • Kişiselleştirilmiş e-mail pazarlaması sayesinde Kobiler müşterileri ile daha yakın bir bağ kurmakta ve sadık müşteri sayısını arttırmaktadır.
 

Sizler de küçük ölçekli işletmeniz için dijital pazarlama çalışmaları yapmak ve satışlarınızı arttırmak istiyorsanız e-mail marketing çalışmalarına önem verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Posta Pazarlama Araçları

 

KOBİ Pazarlama Stratejileri E-mail

 

Ticimax ile E-ticaret Satışlarınızı Arttırın

 

İnternetten ürün istiyorsanız sizler de e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilir ya da sitenizi Ticimax’a taşıyabilirsiniz. Ticimax ile e-ticaret sitenizi hızlı bir şekilde hayata geçirebilir ve anında internetten satışa başlayabilirsiniz. Alt yapımız içerisinde yer alan;

 
  • SEO
  • Toplu E-mail Gönderimi
  • Toplu sms Gönderimi
  • Blog Yönetimi
  • İçerik Yönetimi
 

Gibi özellikler sayesinde küçük ölçekli işletmeniz için pazarlama çalışmalarınızı kolayca yapabilirsiniz. Böylece küçük ölçekli işletmenizin ürün, hizmet ve kampanyalarını kolayca tanıtabilir ve satışlarını arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax