Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Mobil Ödeme Nedir?

Güncelleme Tarihi: 09.05.2023

İçindekiler;

Mobil ödeme genel olarak finansal düzenlemeler altında işletilen ve bir mobil cihazdan veya mobil cihaz üzerinden gerçekleştirilen tutarın GSM operatörlerine yansıtıldığı bir ödeme şeklidir. Dijitalleşmenin ve online alışverişin arttığı günümüzde mobil ödeme yöntemleri de sıkça tercih edilen online ödeme seçenekleri arasında yerini almıştır. Yazımızdan mobil ödeme, mobil ödeme nasıl yapılır gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.



Mobil Ödeme Nedir?

 

Mobil Ödeme Nedir?

 

Mobil ödeme, kullanılan GSM operatöründen mobil ödemenin aktif edilmesi sonucunda yapılan online alışverişlerin GSM operatörlerine yansıtılması ve fatura ödeme zamanlarında alışveriş tutarının da tüketiciden tahsil edilmesi şeklinde işlemektedir.

 

Mobil ödeme internet üzerinden güvenli alışveriş gerçekleştirmeye ve bazen de düzenli ödeme yapılacak abonelik gibi hizmetleri satın almada kullanılabilir.

 

Mobil ödemeler mobil cüzdanları ve mobil para transferlerini kapsamaktadır. Mobil cihazınız üzerinden gerçekleştirilen yasal düzenlemelere tabi işlemlerdir. Yani, nakit, çek veya fiziksel kredi kartlarıyla ödeme yapmak yerine, mobil ödeme teknolojisi bunu dijital olarak yapmanızı sağlar.

 

İlgili İçerik; Mobil Ödeme Sistemi Kullanmanız İçin 5 Neden

 

Mobil Ödeme Ne Demektir

 

Mobil Ödeme Kullanım Alanları Nelerdir?

 

Telefon faturalarımıza yansıtılan mobil ödemeler çoğunlukla daha küçük çaplı ödemeler için kullanılmaktadır. Büyük çaplı ödemelerde mobil ödeme yerine kartlı ödemeler, taksit seçenekleri çoğunlukla devreye girmektedir.

 

Mobil ödemeler pek çok alanda kullanıma açıktır. Aşağıda birkaçını sıraladık;

 
  • Online alışveriş işlemlerinde
  • Abonelik işlemlerinde
  • Google Play, Google Store’dan yapılan alışverişlerde
  • GSM operatörünün anlaşma sağladığı işletmelerde
 

İlgili İçerik; Özel Günlerde Mobil Uygulamanızın Gelirini Arttırmak İçin 6 Taktik 



Mobil Ödeme Kullanım Alanları Nelerdir

 

Mobil Ödeme Nasıl Yapılır?

 

Nasıl mobil ödeme yapılır konusu merak edilmektedir. GSM operatörlerinin sunduğu bir hizmet olan mobil ödemeler kişinin isteğine göre aktif edilmektedir. Mobil ödeme ile nasıl ödeme yapılır dediğimizde ise alışveriş sonrasında mobil ödeme seçeneği tıklanır. Cep telefonu numarası istenir. Telefona gönderilen onay mesajı sonrası alışveriş tamamlanır.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Ödeme Sistemleri Hakkında 3 Önemli Başlık

 

Mobil Ödeme Nasıl Yapılır

 

Mobil Ödeme Güvenli Midir?

 

Gelişmiş güvenlik özellikleri ve kolaylıkları nedeniyle mobil ödemeler gün geçtikçe artmaya devam etmektedir. Mobil ödeme için güvenli yerler tercih edilmelidir. Bazen kötü niyetli abonelik sistemleri ile her ay faturaya yansıtılan tutarlar kişilere zarar vermektedir.

 

Böyle bir durumla karşılaşmamak için güvenli yerlerden mobil ödeme ile alışveriş yapılmalıdır. Böyle bir durum ile karşılaşıldığında kullanılan GSM operatörü sorumluluk almamakta alışveriş yapılan işletmeyle iletişime geçilmelidir. Mobil ödeme kullanılmak istenmediğinde GSM operatörüyle iletişime geçilerek iptal edilmesi mümkündür.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Ve Güvenlik Hakkında Bilmeniz Gerekenler 



Mobil Ödeme Görevi Nedir

 

Mobil Ödemelerin Avantajları Nelerdir?

 

Mobil ödeme sistemi kişilere pek çok avantaj sağlamaktadır. Özellikle kredi kartı kullanmak istemeyen kişiler için kartlı ödeme sistemine benzemektedir. Ödeme kolaylığı açısından da tercih edilebilen bir yöntemdir. Aşağıda mobil ödeme faydaları konusunda birkaç madde sıraladık.

 
  • Mobil ödemeler güvenli, hızlı ve kullanışlıdır.
  • Yapılan alışverişlerin faturaya yansıtılması ya da bakiyeden düşülmesi kişilere avantaj sağlamaktadır.
  • Kredi kartı olmayanlar için ödemelerde kolaylık sağlamaktadır.
  • İnternet üzerinden güvenli alışveriş gerçekleştirmeyi mümkün kılmaktadır.
  • Alınan hizmet ve ürünlere ait detaylı harcama bilgisinin sonraki faturaya yansıtılması kullanıcıların ödemeleri yakından takip etmesini sağlar.
  • Şüpheli ödeme durumlarını bildirmesi açısından güvenlik zafiyetlerinin önüne geçer.
  • Kişinin onayı ile gerçekleşen bir mobil ödeme kişinin onayı olmadan alışverişi mümkün hale getirmez. Bu da önemli bir güvenlik duvarı olarak karşımıza çıkar.
 

İlgili İçerik; Kapıda Ödemeli Satış Nasıl Yapılır? Kapıda Ödeme Rehberi (2021 Güncel)

 

Mobil Ödeme Avantajları Nelerdir

 

GSM Operatörlerinde Mobil Ödeme Nasıl Çalışır?

 

GSM operatörleri ile Google Play, App Store gibi anlaşmalı pek çok iş yerinden ödeme yapabilmeniz mümkündür. Şartlar GSM operatörlerince belirtilen mobil ödeme oldukça pratik ve kolay bir kullanım sunmaktadır. Alışveriş sonrasında yapılan harcama faturaya yansıtılmaktadır. Hızlı, pratik ve güvenli bir şekilde ödeme yapabilmeyi mümkün kılan mobil ödemeleri telefon ile açmak ya da kapatmak mümkündür.

 

Öte yandan “Ayarlarım” sekmesinden mobil ödeme servislerinin açılması mümkündür. tıklayarak servisi açabilir veya kapatabilirsiniz. Müşteri Hizmetleri aranarak da mobil ödemeler ile çeşitli bilgilendirmeler sağlanmaktadır.

 

Mobil Ödeme Nasıl Çalışır

 

Mobil Ödeme Nasıl Aktif Edilir?

 

GSM operatörleri mobil ödeme aktif etme konusunda oldukça pratik işlem seçenekleri sunmaktadır. Aşağıda her birini açıkladık;

 

Türk Telekom mobil ödeme aktif etme: Türk Telekom hattınızı Mobil Ödeme kullanımına kapalı ise mobil ödeme kayıt yazıp 5555'e kısa mesaj atarak kolayca açtırabilirsiniz.

 

Vodafone mobil ödeme aktif etme: Mobil ödeme aç veya mobil ödeme kapat yazıp 7878'e ücretsiz gönderebilirsiniz. Öte yandan Ayarlarım sekmesinden Mobil Ödeme’ye tıklayarak servisi açabilir veya kapatabilirsiniz.

 

Turkcell mobil ödeme aktif etme: Turkcel mobil ödeme aktifleştirme için 2222'ye mobil ödeme aç yazıp, göndererek veya çağrı merkezimizi arayarak hattınızı mobil ödemeye açtırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; 3D Secure Nedir? Sanal Mağazalar İçin Neden Önemli?

 

Mobil Ödeme Nasıl Aktif Edilir

 

Mobil Ödeme Nasıl İptal Edilir?

 

GSM operatörleri mobil ödeme iptali konusunda da oldukça pratik çözümler sunmaktadır. Aşağıda operatörlere göre mobil ödeme nasıl iptal edilir konusuna değindik.

 

Turkcell mobil ödeme iptali: Turkcell hattınızı mobil ödemeye kapatmak için (0850 622 60 60 numaralı Paycell Müşteri Hizmetleri'ni arayabilirsiniz. Kurumsal hat sahipleri şirket yetkilisine başvurabilir. Şirket yetkilisi tarafından hat mobil ödemeye kapatılabilir.

 

Vodafone mobil ödeme iptali: mobil ödeme aç veya mobil ödeme kapat yazıp 7878'e ücretsiz gönderebilirsiniz. Öte yandan Ayarlarım sekmesinden Mobil Ödeme’ye tıklayarak servisi açabilir veya kapatabilirsiniz.

 

Türk Telekom mobil ödeme iptali: Türk Telekom mobil ödeme iptal için çağrı merkezimizi arayarak ya da mobil ödeme iptal yazıp 5555'e kısa mesaj atarak hattınızı mobil ödemeye kapattırabilirsiniz.

 

Mobil Ödeme Nasıl İptal Edilir

 

Mobil Ödemede İade ve Geri Ödeme Nasıl Yapılır?

 

Mobil ödeme işlemlerinde alışveriş işlemi iptal edilmek istendiğinde yapılacak işlemler işlemin yapıldığı uygulamaya göre değişmektedir. GSM operatörleri iade işlemlerini ürün firmaya ulaştıktan ve gerekli incelemeler yapıldıktan sonra gerçekleştirilmektedir. Siparişiniz henüz kargoya teslim edilmeden veya sipariş teslim almadan iptal edilmek istendiğinde operatörün müşteri hizmetleri ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Sanal Pos Nasıl Alınır?

 

Mobil Ödeme İade ve Geri Ödeme Nasıl Yapılır

 

Mobil Cüzdan Nedir?

 

Mobil ödeme konusundan bahsederken son zamanların yükselen trendi mobil cüzdan nedir konusuna da değinmek istedik. Mobil cüzdan, bir mobil cihaz kullanarak dijital olarak ödeme yapabilmeniz için banka ve kredi kartı bilgilerinizi saklayan bir uygulamadır. Tüketici, mobil cüzdan kullanmak için telefonuna bir mobil cüzdan uygulaması indirebilir ve güvenli bir şekilde saklanacak banka veya kredi kartı bilgilerini ekleyebilir.

 

Mobil cüzdanlar, mobil cüzdana erişmek ve ödeme yapmak için parmak izi yetkilendirmesi, yüz tanıma yetkilendirmesi veya diğer güvenlik önlemleri gerektirmektedir.

 

Günümüzde en çok kullanılan mobil cüzdanlar;

 
  • BKM Express
  • Troy
  • Google Pay
  • Apple Pay
 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax