Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Opencart Nedir?

Güncelleme Tarihi: 06.06.2023

İçindekiler;

Opencart günümüzün en popüler açık kaynak kodlu yazılımları arasında yer almaktadır. E-ticaret sitesi kurmak isteyen kişilerin kullanabileceği Opencart e-ticaret alt yapıları ücretsiz bir şekilde piyasaya sürülmüştür. Opencart ile e-ticaret sitesi kurmak isteyen kişiler basit özelliklerdeki demoya ücretsiz bir şekilde ulaşabilse de e-ticaret sitelerini geliştirmek için bazı harcamalar yapmak zorundadır.

 
  • Tema ücretleri
  • Modül ücretleri
  • Geliştirme Masrafları
  • Entegrasyon Ücretleri
  • Yazılımcı Ücretleri
  • Hosting Ücretleri
 

Opencart ile e-ticaret sitesi açmak isteyen kişi ve işletmelerin harcama yapması gereken alanları göstermektedir ve genellikle yapılan harcamalar dolar ya da euro üzerinden yapılmaktadır. Bu işletmelerin e-ticaret sitesi kurarken masraflarını arttırsa da günümüzde bu alt yapıyı tercih eden işletmelerin olduğu bilinmektedir.

  
 

Opencart Hosting Nedir? E-ticaret Siteniz İçin Opencart Hosting Nasıl Seçilir?

 

Opencart Nedir?

 

Opencart, 2006 yılında piyasaya sürülen açık kaynak kodlu bir yazılımdır. Bu yazılımı kullanan kişiler basit düzeyde bir e-ticaret sitesi kurabilmektedir. Opencart’ta, MYSQL veritabanı kullanılmaktadır ve bu e-ticaret alt yapısı HTML bileşenleri kullanılarak PHP tabanlı olarak tasarlanmıştır.

 

Opencart, açık kaynak kodlu bir e-ticaret alt yapısı olduğu için bu alt yapı ile e-ticaret sitesi kuran kişiler, Opencart için modül üreten ve satan kişi ve işletmelerin modüllerini satın alarak e-ticaret sitelerini geliştirebilmektedir.

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs OpenCart

 

İlgili İçerik; Veritabanı (Database) Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

 

Opencart Nedir? Ne İşe Yarar

 

Opencart Hosting Nedir?

 

Opencart Hosting, Opencart e-ticaret alt yapıları ile e-ticaret sitesi kurmak isteyen kişiler için özel olarak tasarlanan ve e-ticaret sitelerini barındırmaya yarayan hostinglere verilen isimdir.

 

Opencart için hosting seçimi yapmak isteyen kişilerin hosting seçimi yaparken dikkat etmesi gereken önemli noktalar bulunmaktadır. Gelin şimdi hep beraber Opencart için hosting seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken bu noktalara bir göz atalım.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Sitesi Kurmak, 20 Adımda Başarılı Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

 

İlgili İçerik; Firewall (Güvenlik Duvarı) Nedir, Nasıl Çalışır ve Neden Önemlidir?



Opencart Hosting Nedir?

 

İşletim Sistemine Önem Verin

 

E-ticaret Siteniz İçin Opencart Hosting Nasıl Seçilir sorunuza yanıt vermeye başladığımız bu bölümde ilk olarak Hostinglerin işletim sistemleri hakkında sizleri bilgilendireceğiniz.

 

İnternet sitesi, e-ticaret sitesi, kurumsal site ya da blog açmak isteyen kişilerin tercih edebileceği hosting işletim sistemleri Linux ve Windows olarak ikiye ayrılmaktadır. Fakat burada kişilerin dikkat etmesi gereken en önemli unsurlardan birisi kullanılacak alt yapının hangi programlama diliyle yazıldığıdır.

 
  • ASPX ya da ASP olarak yazılan e-ticaret sitelerinin Windows tabanlı hostingleri seçmesi gerekmektedir.
  • PHP tabanlı olarak yazılan e-ticaret sitelerinin ise Linux işletim sistemlerini tercih etmesi gerekecektir.
 

Bu nedenle Opencart ile e-ticaret sitesi açmak isteyenlerin Linux işletim sistemlerinde bulunan hostingleri tercih etmelidir. Çünkü Opencart PHP olarak yazılan bir e-ticaret alt yapısıdır.

 

Sizler de Opencart için hosting seçimi yapmak istiyorsanız Linux işletim sistemlerini seçmeye özen göstermelisiniz. Böylece e-ticaret sitenizin problemsiz bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz.

 

Opencart Hosting İşletim Sistemi Önemi

 

Kurumsal Hosting Firmaları ile Çalışın

 

Opencart için en iyi hosting firmasını bulmak istiyorsanız hosting firmaları arasında araştırma ve karşılaştırma yaparken kurumsal hosting firmalarına yönelmeniz oldukça önemlidir. Çünkü kurumsal hosting firmaları ile çalışarak sizler de daha kaliteli bir hizmet alabilir ve e-ticaret süreçlerinizin aksamasını engelleyebilirsiniz.

 

Hosting firmalarını araştırırken firmaların bünyesinde yer sağlayıcı belgesinin olmasını göz önünde bulundurabilir ve firmaların daha önce hizmet verdiği e-ticaret sitesi referanslarını inceleyerek daha doğru adımlar atabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Hosting, E-Ticaret Siteleri İçin Hosting Seçimi Nasıl Yapılır?

 

Hosting Sürekliliğine Önem Verin

 

E-ticaret ile internetten ürün satmak isteyen kişi ve işletmeler e-ticaret sitelerini hangi alt yapı ile kurmuş olursa olsun kesintisiz bir hizmet vermek zorundadır. Çünkü tüketiciler günün herhangi bir saatinde e-ticaret sitelerine ulaşabilmekte ve alışveriş yapabilmektedir.

 

Kesintisiz bir e-ticaret hizmeti vermek isteyen kişi ve işletmelerin ise opencart için hosting seçimi yaparken hosting sürekliliğine önem vermesi gerekmektedir. Böylece e-ticaret sitenizin sürekli olarak çalışmasını sağlayabilir ve müşterilerinize kesintisiz bir hizmet sunabilirsiniz.

 

Opencart Hosting Süreklilik Nedir

 

Hostinginiz Hızlı Olmalı

 

Opencart ile e-ticaret sitesi kuracak olan kişilerin bilmesi gereken bir diğer nokta ise internet sitesi hızıdır. E-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan kişiler genellikle ürün ve kategori sayfalarında hızlı bir şekilde gezinmeyi istemektedir. Sayfalar hızlı yüklenmediği takdirde ise genellikle tüketiciler e-ticaret sitelerini terk etmekte ve farklı firmalar üzerinden alışveriş yapmayı tercih etmektedir.

 

E-ticaret sitelerinin hızlı yüklenmesini sağlayan en önemli unsur ise hosting hızıdır. Bu nedenle opencart hosting seçimi yapacak kişi ve işletmelerin e-ticaret sitelerinin yükselme süresini kısaltmak için hostinglerin SDD disk yapısını ve ram boyutunu göz önünde bulundurması gerekmektedir.

 

Güvenlik Önlemleri

 

Opencart ile e-ticaret sitesi kurmak isteyen kişilerin sitelerinin güvenliğini sağlaması gerekir. Çünkü bir e-ticaret sitesi üzerinden alışveriş yapacak olan kişiler güvenli bir platformdan alışveriş yapmayı tercih etmektedir.

 
  • SSL Sertifikası
  • 3D Secure Yöntemi
  • Sanal Pos Entegrasyonu
 

Gibi önemli bileşenler bir e-ticaret sitesini güvenli hale getiren bileşenler olarak bilinmektedir. Bunların bazıları hosting paketleri içerisinde yer alırken bazıları da almamaktadır. Müşterilerinin güvenli bir platformdan alışveriş yapmasını ve belirli tehditleri engellemek isteyen e-ticaret firmaların opencart için hosting seçimi yaparken e-ticarette güvenliği sağlayacak bu bileşenlerin hostingler içerisinde yer almasını göz önünde bulundurması gerekmektedir.

 

Bu sayede kişi ve işletmeler hem kendi e-ticaret sitelerini dış tehditlere karşı koruyabilirken hem de müşteri bilgilerinin sızdırılmasını engelleyebilmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Ve Güvenlik Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  
İlgili İçerik; SSL Sertifikası Nedir, Ne İşe Yarar?
 


Opencart Hosting Güvenlik Önlemleri

 

Yedeklemeler

 

E-ticaret siteleri içerisinde yer alan birçok dosya ve verinin yedeklenmesi gerekmektedir.

 
  • Ürün Fotoğrafları
  • Ürün açıklamaları
  • Blog Yazıları
  • Müşteri Bilgileri
  • Tasarım ve Diğer Ayarlar
 

Genellikle bir e-ticaret sitesinin yedeklenmesi gereken veri ve dosyaları olarak bilinmektedir. Bu nedenle opencart hosting seçimi yapacak olan kişi ve işletmeler hostingleri karşılaştırırken yedekleme özelliğinin bulunup bulunmadığına dikkat etmelidir. Hosting ya da hosting firması seçimi yaparken otomatik yedekleme özelliğinin bulunduğu paketleri seçerek işletmeler kendilerini ve müşteri bilgilerini korumaya dikkat etmelidir.

 
İlgili İçerik; ISO Belgeleri ile Ticimax Kalitesi Tescillendi

E-mail Adresleri

 

Opencart hosting seçimi yapacak olan kişi ve işletmelerin dikkat etmesi gereken bir diğer unsur ise ücretsiz olarak sunulan e-mail adresleridir. Günümüzde bazı hosting firmaları e-mail adreslerini ücretsiz bir şekilde sunarken bazıları da ücretli bir şekilde satışa sunmaktadır.

 

Bir e-ticaret firmasının yönetilebilmesi için birçok e-mail adresine ihtiyaç duyulmaktadır. Bununla beraber firmalar bir çalışan alacakları takdirde çalışanlarının iletişimleri için de e-mail adresleri temin etmektedir. Hosting paketleri içerisinde mail adresleri ücretsiz bir şekilde sunulmadığı takdirde işletmeler her e-mail adresini satın almak için belirli bir ücret ödemektedir. Bu da e-ticaret sitesi kurma sürecinde firmaların maliyetlerinin artmasına neden olmaktadır.

 

Bu nedenle opencart için en iyi hosting firmasını arayan kişi ve işletmeler hosting paketleri içerisinde kaç adet e-mail adresinin ücretsiz olarak sunulduğunu göz önünde bulundurması gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; İSS (İnternet Servis Sağlayıcı) Nedir?

 

İlgili İçerik; Güven Damgası Nedir? 



Opencart Hosting E-mail Adresleri

 

Ticimax ile E-ticaret Sitesi Kurmanın Ayrıcalıklarından Yararlanın

 

E-ticaret sitesi kurmak isteyen kişi ve işletmeler tarafından en çok tercih edilen e-ticaret alt yapısı olan Ticimax ile sizler de e-ticaret sitenizi güvenilir hostinglerde barındırabilir ve e-ticaret süreçlerinizi problemsiz bir şekilde yürütebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax