Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Oturum Kaydı Yapmanızı Sağlayan 5 Önemli Araç

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

E-ticaret oturum kaydı yapmak müşterilerin davranışlarını anlama, analiz etme konusunda önemli ipuçları edinilmesini mümkün kılmaktadır. Kayıtlar kullanıcıların nasıl davrandığına dair fikir edinmek için son derece güçlü bir araçtır. Yazımızda oturum kaydı araçları, ekran kayıt programı gibi konularda bilgi edinebilirsiniz.



Oturum Kaydı Yapmanızı Sağlayan 5 Önemli Araç

 

Oturum Kaydı Nedir?

 

Oturum kaydı araçları sitenizdeki kullanıcı oturumlarını kaydetmenizi sağlayan bir araçtır. Kaydedilen oturumu, sanki orada biri gerçek zamanlı olarak izliyormuş gibi yeniden oynatır. Tıklamalar, fare hareketleri ve kaydırma dahil tüm web sitesi etkinliğini yakalar. Böylece ziyaretçilerin sitenizle nasıl etkileşime girdiğini ve neyle ilgilendiklerini tam olarak görebilir ve buna ilişkin stratejiler geliştirebilirsiniz.

 

Oturum kaydının amaçları şöyle sıralanabilir;

 
  • Kullanıcıların her sayfada ne kadar süre kaldıklarını öğrenmek
  • Ziyaretçilerin hangi sayfalarda daha fazla zaman harcadıklarını saptayabilmek
  • Ziyaretçilerin nereye gittiğini saptamak
  • Siteye gelen farklı kullanıcıların davranışlarını saptamak
  • Sitede kalan kişilerin dönüşüm oranlarına etkisini, sayfa terk etme nedenlerini analiz etme
 

İlgili İçerik; Dönüşüm Optimizasyonu için Temel Bilgiler
 

İlgili İçerik; E-Ticaret Sitenizin Performansını İyileştirerek 2 Kat Dönüşüm Kazanın

 

Oturum Kaydı Ne Demektedir

 

Oturum Kaydının Faydaları Nelerdir?

 

Oturum kaydı yapmanın online alışveriş sitelerine sağladığı pek çok fayda bulunmaktadır. Bunlardan birkaçını aşağıda sıraladık.

 

Ziyaretçilerin geliş amacını anlama: E-ticaret sitenizde kayıt almak sitenize gelen ziyaretçileri izleme imkanı verir. Böylece beklentilerini ne oranda karşıladığı, hangi konularda takıldığı gibi konularda fikir sahibi olmanız mümkün olur. Elde edilen veriler müşterilerinizi hangi yönlerde ikna etmeniz gerektiği konusunda size önemli doneler sunacaktır.

 

Sitedeki hangi öğelerle etkileşime girildiğini anlama: Oturum kayıtları, kullanıcıların sitenizdeki hangi temel öğelerle nasıl etkileşime girdiğini anlamanıza olanak tanımaktadır. Kullanıcıların odaklandıkları yer, neye tıkladıkları, hangi bölümlere çok zaman harcadıkları, neleri atladıkları vb. gibi konularda sizlere yardımcı olacaktır.

 

Hataları ve sorunları fark etme, çözüm bulma: Kullanıcıların sorun yaşarken takıldığı, kafası karıştığı ve hayal kırıklığına uğradığı oturum tekrarlarını izlemek, sitenizi iyileştirmenin en hızlı yollarından biridir.

 

Ziyaretçilerin sitenizden neden ayrıldığını öğrenme: Dönüşüm sağlamadan sitenizden ayrılan kullanıcıların oturum tekrarlarını izleyerek hemen çıkma oranlarını düşürme ve sitenizde daha uzun kalarak eyleme geçmeleri için stratejiler geliştirme fırsatını sunması.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Conversion Rate (Dönüşüm Oranı) Nedir?


İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri



Oturum Kaydı Faydaları Nelerdir

 

Oturum Kayıtları Hangi Bilgileri Vermektedir?

 

Oturum kayıtları, bir kullanıcının tarayıcısında gördüğü her şeyi size gösterir. Her kullanıcı oturumu kaydı sitenize geldiğinde fare hareketini, tıklamaları ve kaydırmayı gerçek zamanlı olarak gösterecektir. Mobil cihazlarda ise kaydırma, dokunma gibi seçenekler de mevcut olmaktadır. Bir kullanıcı yeni bir sayfaya gittiğinde (veya bir sayfayı yenilediğinde), oturum bir bütün olarak kaydetmeye devam edecek ve bir ziyaretçinin birden çok sayfadaki yolculuğunun videosunu kesintisiz olarak izlemenizi mümkün kılacaktır.

 
İlgili İçerik; E-ticaret Ziyaretçilerini Satın Almaya İkna Edecek 10 İkna Tekniği


İlgili İçerik; E-ticarette Satışlarınızı Arttıracak 6 Pazarlama Yöntemi (2021 Yeni)


Oturum Kaydı Hangi Bilgileri Vermektedir

 

Oturum Kaydı Yapan Araçlar Nelerdir?

 

Hotjar: Hotjar, piyasadaki en iyi bilinen ziyaretçi kayıt ve oturum tekrarı çözümlerinden biridir. Kullanımı son derece kolaydır. Hotjar pek çok gelişmiş özelliğe sahiptir. Bu araçla, kullanıcılar tıklamalar, dokunmalar ve fare hareketleri dahil olmak üzere web sitenize göz atan gerçek web sitesi ziyaretçilerinin kayıtlarını izleyebilir.

 

Hotjar oturum kaydı yapan araçların başında gelen bir uygulamadır. Genel özelliklerine bakıldığında; site ziyaretçi kayıtları, oturumlar, görüntülenen sayfalar, filtreler ve sitedeki bulunan faydalı belgeler ve öğreticileri kayıt altına alma söz konusu olmaktadır.

 

Smartlook: Smartlook her zaman açık olan ziyaretçi kayıtları her bir ziyaretçinin web sitenizde veya uygulamanızda ne yaptığını göstermektedir. Otomatik olay izleme, ziyaretçilerinizin belirli etkinlikleri nasıl ve ne sıklıkla yaptığını gösterir. Ayrıca tek bir etkinliğe odaklanma, belirli sayfaların kayıtlarını görüntüleme ve kaydedilen trafik miktarını kontrol etme seçeneği de vardır. Smartlook, segmentlere ayrılmış kayıt, aradığınızı daraltmak için filtrelenmiş aramalar ve zamanlı kayıtlar sağlar.

 

Programın genel özelliklerine bakıldığında site ziyaretçi kayırları, görüntülenen sayfalar, filtreler, oturumlar, otomatik kaydetme gibi özellikler karşımıza çıkmaktadır.

 

Mouseflow: Mouseflow piyasadaki en iyi oturum kayıt araçlarından biri haline gelen harika özelliklere sahiptir. Mouseflow ile kullanıcılar, bir web sitesi ziyaretçisinin tüm oturumunun video benzeri bir oynatmasını izleyebilir. Ayrıca kayıtları belirli sayfalara, tarayıcı türüne, siteye gelen ziyaretçi sayısına göre filtreleyebilirsiniz. Mouseflow, isteğe bağlı olarak veya ziyaretçileri siteyi ziyaret ettiklerinde otomatik olarak kaydedecek şekilde ayarlanabilir.

 

Programın genel özelliklerine bakıldığında site ziyaretçi kayırları, görüntülenen sayfalar, filtreler, oturumlar, otomatik kaydetme gibi özellikler karşımıza çıkmaktadır.

 

Contentsquare: Site ziyaretçilerini kaydetmek ve bu kayıtlardan veriler elde etmek isteyen herkes için akıllıca bir seçimdir. Contentsquare ile her bir site ziyaretçisini izleyebilir, nereye tıkladıklarını, sitenizde veya uygulamanızda bırakma oranlarının ne olduğunu görebilirsiniz. Kullanıcıların nereye düştüğünü görebilir, sorunlarınızın kaynağını belirleyebilir ve üstesinden gelinemeyecek kadar büyük hale gelmeden önce bunları düzeltebilirsiniz.

 

Contentsquare programında pek çok özelleştirme seçeneği de mevcuttur. Programın genel özelliklerine bakıldığında; site ziyaretçilerinin kayıtları, sayfaya, tarayıcı türüne, sitede aranan anahtar kelimelere vb. göre filtrelenen kayıtlar. Ziyaretçilerden bilgi toplamak için özelleştirilebilir geri bildirim formları, isteğe bağlı kayıtlar mevcut olmaktadır.

 

VMO Insight: Web sitesi ziyaretçilerinin ayrıntılı kayıtlarını oluşturma olanağı isteyenler için akıllı bir seçenektir. VMO Insight, sitenizdeki veya uygulamanızdaki ziyaretçileri gerçek zamanlı olarak kaydedebilir, kullanıcıların en çok nereleri tıkladığını göstermek için ısı haritaları oluşturabilir ve kullanıcıların nereye kaydırdığını görmenize olanak tanır.

 

Belirli sayfalar, anahtar kelimeler vb. için tetikleyiciler ayarlayarak ziyaretçileri isteğe bağlı olarak veya otomatik olarak kaydedebilirsiniz. Programın genel özelliklerine bakıldığında web sitesi ziyaretçilerinin kayıtları, kullanıcıların sitenizde veya uygulamanızda en çok tıkladığı yerler, kayıttaki belirli noktaları vurgulamanıza izin veren gözlem işaretleri, web sitesi ziyaretçilerini otomatik olarak kaydetmek için tetikleyiciler, kayıtları daha hızlı incelemenizi sağlayan atlama özelliği vb. sayılabilmektedir.

 
İlgili İçerik; Hotjar Nedir? Hotjar'ın E-ticaret Siteniz için Faydaları Nelerdir? 


İlgili İçerik; Hemen Çıkma Oranını Düşürmek İçin Yapmanız Gerekenler



Oturum Kaydı Yapan Araçlar Nelerdir

 

Oturum Kaydının E-ticaret Siteleri için Önemi Nedir?

 

Oturum kaydı araçları e-ticaret siteleri için de büyük bir önem teşkil etmektedir. E-ticaret siteleri için ziyaretçileri müşteriye çevirmek, var olan müşteriyi elde tutmak gerekmektedir. E-ticaret firmaları bunu başarabilmek için her alanda müşteri stratejileri geliştirmeleri ve sürekli iyileştirme ve yenilik düşüncesiyle hareket etmelidir. Oturum kayıtları müşteri beklentileri saptama, sorunları çözüm bulma ve dönüşümleri arttırma açısından e-ticaret firmalarının olmazsa olmazları arasındadır.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax