Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

SaaS (Software as a Service) Nedir, Örnekleri Nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 09.05.2023

İçindekiler;

SaaS günümüzde hem işletmelere hem de kullanıcılara karşılıklı olarak fayda sağlayan uygulamalar bütünüdür. İçinde pek çok avantaj barındıran bulut tabanlı bir yazılım hizmeti olan sofware as a service Türkçe anlamıyla hizmet olarak yazılım şeklinde ifade edilmektedir. Hem kullanıcıların, hem de işletmelerin çıkarları için çalışan SaaS, günümüzde küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişmesine ve büyümesine katkı sağlamaktadır.

 

SaaS (Software as a Service) Nedir, Örnekleri Nelerdir?

 

SaaS Nedir?

 

Hizmet olarak yazılım anlamına gelen SaaS bir uygulamayı çalıştırmak için bilgisayarınıza bir yazılım indirmek yerine internet tarayıcısı aracılığıyla uygulamaya erişebildiğiniz bulut tabanlı bir hizmettir. İşletmeler hem müşteri odaklı, hem de şirket içi iş süreçlerini yürütmek için bu sağlayıcıları çok çeşitli amaçlar için kullanmaktadır. Saas uygulamaları işletmelere ve kullanıcılara pek çok avantaj sağlamakta, büyümelerine önemli katkılar sunmaktadır.

 

SaaS açılımı nedir dediğimizde sofware as a service olarak ifade edilmektedir. sofware as a service nedir konusunu aşağıda birkaç tanımlama ile açıkladık.

 
  • Hizmet olarak yazılım anlamına gelen SaaS, kullanıcılara internet üzerinden bulut tabanlı uygulamalara erişim ve kullanım olanağı sağlamaktadır.
  • Merkezi olarak barındırılan, aboneliğe bağlı bir lisanslama ve dağıtım modeli olarak tanımlanmaktadır.
  • SaaS’ın en yaygın kullanım alanları; e-posta servisleri, elektronik takvim ve çeşitli ofis uygulamalarıdır.
  • Donanım ve yazılım güncellemelerinden kullanıcılar sorumlu değildir.
  • İnternet üzerinden erişimin sağlandığı bulut tabanlı bir sistemdir.
  • Merkezi bir konumdan yönetilmektedir.
  • Kullan-öde mantığına dayanmaktadır. Kişilerin isteğine bağlı olarak bir maliyet karşılığında lisans ya da aboneliğine dayanmaktadır.
  • SaaS’ın iş hayatında en çok kullanıldığı alanlar; müşteri ilişkileri yönetimi, insan kaynakları yönetimi, iş zekası satın alma süreçleri, e-ticaret, finans gibi alanlardır.
 

İlgili İçerik; Yapay Zeka (AI) Nedir? Yapay Zeka Uygulama Örnekleri

 

SaaS (Software as a Service) Nedir

 

SaaS Çalışma Mantığı Nasıldır?

 

Hizmet olarak yazılım, hizmetin kullanılabilmesi için belirli bir ücret karşılığında lisans ya da abone olmasıyla başlamaktadır. Kişi ya da işletmelerin isteğine bağlı olarak kullanılmaktadır. Uygulama satın alındığında web tarayıcısı ile uygulamayı kullanmak mümkündür. Fakat internet dezavantajının önüne geçmek için çevrimdışı kullanılan Saas uygulamaları da geliştirilmektedir.

 

Merkezi bir donanımla çalışan uygulamalarda temel işleyiş; ara yazılım, uygulama yazılımı ve uygulama verilerinin tamamının hizmet sağlayıcısının veri merkezinde toplanması şeklindedir. Hizmet sağlayıcısı, donanım ve yazılımı yönetir. Verilerin kullanılabilirliği ve güvenliği burada sağlanır. SaaS uygulamaları bulut taban sayesinde hızlı bir kullanım sunmaktadır.

 

SaaS (Software as a Service) Çalışma Mantığı Nedir

 

SaaS Örnekleri Nelerdir?

 

SaaS şirket içi operasyonların yönetilmesinde sıkça kullanılmaktadır. Microsoft Teams, Skype, Slack, Dropbox, G-suite, Canva, Webex, Zoom, gibi uygulamalar Saas örneği olarak değerlendirilmektedir. Öte yandan dijital dizi-film izleme platformu olan Netflix de bir SaaS örneğidir. Çünkü kullanıcılar bir ödeme karşılığında abonelik alır ve kendi isteklerine göre hizmeti satın alır.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekenler (2021 Yeni)

 

SaaS (Software as a Service) Örnekleri Nelerdir?

 

SaaS Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

 

SaaS, kendi içinde bazı avantajlar sunmaktadır. Bunlardan en önemlisi erişilebilirlik, uyumluluk ve operasyonel yönetime dahil getirdiği kolaylıklardır. Tüm bunların yanında SaaS modelleri, geleneksel yazılım indirme ve kurulum gerektirmediği için daha az maliyetlidir. Az maliyetle geniş bir kullanım alanı sunması işletmelere artı olarak dönmektedir.

 

SaaS’ın temel avantajları arasında yer alan birkaç maddeyi aşağıda detaylandırdık.

 

Erişilebilirlik: Sofware as a service uygulamaları geniş bir erişilebilirlik alanına sahiptir. Çünkü SaaS uygulamaları işletim sistemi (Windows, Mac, Linux, İOS, Android) fark etmeksizin internet aracılığıyla çalışabilmektedir. Çok yönlü bir şekilde kullanılabilen SaaS uygulamaları mobil dostudur. Bilgisayarda açılan bir uygulama tablet ya da mobil cihazlarda da açılabilir. Böylece bireyler ya da işletmeler işletim sistemim bu uygulamayı açacak mı endişesi hiçbir zaman yaşamamış olacaktır.

 

Güncellemeler: SaaS uygulamalarının bir diğer önemli avantajı bulut tabanlı çalışmalarıdır. İşletmelerin iş operasyonlarını etkilemeden yazılım güncellemesini gerçekleştirebilmektedir. Bu da iş süreçlerini aksatmaması için işletmeler için bir avantajdır.

 

Donanım: Tam donanımlı bir hizmet sağlayıcısı olan Saas uygulamaları birçok farklı gereksinimi tek bir noktada toplama açısından işletmelere avantaj sağlamaktadır. İşletmelerin yazılım için birden çok kalemde yatırım yapmalarının önüne geçerek tam donanımlı, gelişmiş bir yazılım hizmeti sunmaktadır.

 

Pazar erişimi: İşletmeler SaaS uygulamaları ile, yalnızca sınırlı ve hedeflenmiş bir pazar segmenti yerine pazarın çoğuna bir yazılım hizmeti sağlayabilmektedir. Saas kullanıcıları pazardaki potansiyel hizmetlere erişebilmektedir. İş hizmetlerini, üretkenliği, genel fırsatları genişletmek ve iyileştirme fırsatı yakalayabilmektedir.

 

Kaydetme ve depolama: SaaS ile veriler sürekli olarak buluta kaydedilir. Bu özelliği çifte avantajlı kılan konu ise sadece yedekleme yönü değil, aynı zamanda çalışanların hangi cihazın kullanıldığına bakılmaksızın tek bir hesapta oturum açarak iş veya veri kaybetmeden cihazlar arasında geçiş yapabilmeleridir.

 

Veri ve analitik: SaaS uygulamalarında her şey merkezi bir platform üzerinden yürütülmektedir. Böylece verilere ulaşmak kolay bir hal almaktadır. İş akışları kolay bir şekilde takip edilirken, verimli bir çalışma ortamı sunulma fırsatı yakalanır.

 

Özelleştirme: Her kullanıcının, ortak altyapıyı etkilemeden uygulamaları iş süreçlerine uyacak şekilde kolayca özelleştirme yeteneği SaaS'ın bir diğer avantajıdır. Bu özelleştirmeler her şirkete veya kullanıcıya özeldir ve koruma altındadır. Böylece verimli iş süreçleri kaçınılmaz hale gelmektedir.

 

Yüksek performans: Saas sağlayıcıları pek çok kullanıcıya ya da müşteriye erişme açısından oldukça başarılıdır. Yüksek bir çalışma performansına sahiptir. Müşteri memnuniyetini en üst seviyeye koyan SaaS uygulamaları lisans mantığıyla çalıştığı için geri bildirimler ve beklentiler sürekli geliştirme ve yenilikle beslenen bir sistem olmasını zorunlu kılmaktadır.

 

Yukarıda sofware as a service avantajlarına değindik. Saas dezavantajları var mıdır diye merak edenler içinse elbette bazı dezavantajları mevcuttur. SaaS uygulamalarının en büyük dezavantajı, çalışmak için bir internet bağlantısına ihtiyaç duymalarıdır. Ancak günümüzde gelişen teknolojiler bu dezavantajı en aza indirgemede başarılıdır. İnternet probleminin önüne geçmek için bazı Saas uygulamaları çevrimdışı modda çalışabilir şekilde geliştirilmektedir.

 

İlgili İçerik; Programlama Dilleri Nelerdir?

 

İlgili İçerik; Proxy Nedir? Proxy Ayarları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

SaaS (Software as a Service) Avantajları Nelerdir

 

E-ticaret Sitesi Kurmak İsteyenler için SaaS’ın Önemi

 

E-ticaret sitesi kurmak isteyen kişiler için doğrudan bir hizmet olarak yazılım yani SaaS hizmeti almak oldukça avantajlı olmaktadır. Hem zamandan tasarruf olarak e-ticaret sitesinin hızlı bir şekilde kurulmasını sağlayan bu uygulamalar pek çok gider kalemini de içine alarak az maliyetle tüm bütüncül bir yazılım ve e-ticaret çözümleri hizmeti sunmaktadır. Profesyonel yazılım altyapısı ve e-ticarette ihtiyacınız olan tüm ödeme, kargo, entegrasyon, tasarım gibi hizmetleri bir arada alacağınız Ticimax e-ticaret sitesi ile hemen tanışmanızı tavsiye ederiz.

 

SaaS uygulamalarının e-ticaret şirketlerine sağladığı pek çok fayda vardır. E-ticaret işletmelerin bir yazılım donanımına yatırım yapmasına gerek kalmadan tüm hizmetleri bir arada almasını mümkün kılar. SaaS sağlayıcısı ile güncellemeler otomatik olarak uygulanır. Operasyonel süreçler hızlı ve kolay bir şekilde yürütülür.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Yazılımı Nedir?

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Ticaret Yazılımı Neden Kullanmamalısınız?

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax