Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Babalar Günü Sosyal Medya Paylaşımları için 7 İpucu

Güncelleme Tarihi: 05.06.2023

İçindekiler;

Sosyal medya kullanımı bütün dünya genelinde her geçen gün artış gösteriyor. Sosyal medya istatistikleri göz önünde bulundurulduğunda her saniye 15 kişinin sosyal medya platformlarına üye olduğu görülüyor. Sosyal medya kullanımının her zaman artış göstermesi bu platformlarda yer alan işletmelerinde işini kolaylaştırıyor.

 

Günümüzde bir çok e-ticaret firması sosyal medya platformları üzerinden ürün ve hizmetlerini takipçileri ile paylaşıyor ve böylece satışlarını daha hızlı bir şekilde arttırıyor. Özellikle babalar günü gibi yoğun kampanya dönemleri göz önünde bulundurulduğunda e-ticaret firmaları için sosyal medya platformlarının öneminin daha da fazla arttığını söylemek mümkün.

 

Babalar günü kampanyaları gibi özel günlerde kampanyalar düzenleyen e-ticaret firmaları yaptıkları paylaşımlar ve verdikleri reklamlar sayesinde satışlarını hızlı bir şekilde arttırabiliyor.

 

Babalar Günü Sosyal Medya Paylaşımları için 7 İpucu adlı bu yazımızda babalar günü kampanyalarına hazırlanan e-ticaret firmalarının sosyal medya hesaplarını nasıl geliştirebileceğinden bahsedeceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek sosyal medya hesaplarınızda yapabileceğinizi çalışmalar hakkında bilgi alabilir ve babalar gününde sosyal medya satışlarınızı hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

Sosyal Medya Babalar Günü Hazırlığı

 

Düzenli Paylaşımlar Yapmaya Özen Gösterin

 

Sosyal medya platformlarında yapılan algoritma değişiklikleri düzenli paylaşım yapma zorunluluğunu beraberinde getirdi. Günümüzde belirli aralıklarla düzenli paylaşımlar yapan sosyal medya hesaplarının zaman tünelinde daha fazla gösterildiği biliniyor. Bu nedenle sosyal medya hesaplarını babalar gününe hazırlanmak isteyen e-ticaret firmalarının düzenli bir şekilde paylaşım yapması gerekiyor.

 

E-ticaret firmanızın facebook, twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında düzenli paylaşımlar yapmanız hem takipçilerinizin gönderilerinizi daha çok görmesini hem de satışlarınızı arttırmanızı sağlıyor. Bu nedenle sizler de babalar günü için paylaşımlar yapmalı ve daha fazla görünürlük kazanmalısınız.

 

Sosyal Medya Babalar Günü Paylaşımları

 

Sosyal Medya Platformlarına Uygun Bir Şekilde Hareket Edin

 

Babalar Günü Sosyal Medya Paylaşımları için 7 İpucu arasında sizlerle paylaşacağımız bir diğer ipucu ise sosyal medya platformlarının dinamikleri.

 

Günümüzde en çok kullanılan sosyal medya platformları olan Instagram, Facebook, Twitter ve Youtube’un farklı dinamikleri olduğunu söylemek mümkün. E-ticaret firmaları babalar günü için içerik hazırlarken bu dinamikleri göz önünde bulundurmalı. Sosyal medya hesaplarınızda hazırlık yaparken şunlara dikkat edebilirsiniz.

 
  • Instagram görselliğe dayalı bir sosyal medya platformudur ve bu platform için babalar günü postları üretirken görselliği ön plana çıkarak fotoğraf ve videolardan yararlanabilirsiniz.
  • Twitter, hem metin hem de görsel paylaşımının yapıldığı bir sosyal medya platformu olduğu için görsel ve metin içeren tweetler ile sosyal medya paylaşımları yapabilirsiniz.
  • Facebook’ta ise daha çok hedef kitlenize özel içerikler üretmeli ve bu içeriklerde hashtagler kullanmaya dikkat etmelisiniz. Bununla beraber babalar günü için facebook görsel hazırlama konusunda da yaratıcı olmalı ve içeriklerinizi zenginleştirmelisiniz.
 

Bununla beraber her sosyal medya platformunda kullanılan görsellerin birbirinden farklı özellikleri olduğu için görsel boyutlarınızı da buna uygun bir şekilde ayarlamaya dikkat etmelisiniz.

 

Böylece e-ticaret firmanızın sosyal medya hesaplarını daha kolay bir şekilde babalar gününe uygun hale getirebilir ve kampanyalarınızı daha hızlı duyurabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Pazarlama

 

Sosyal Medya Babalar Günü Uyumluluğu

 

Babalar Günü Hashtaglerinden Yararlanın

 

Sosyal medya hesabınızı babalar günü için hazırlarken dikkat etmeniz gereken başka bir unsur da hashtag kullanımıdır. Herhangi bir kelimenin önüne # işareti getirilerek yaratılan hashtagler firmanızın hedef kitlesinde yer alan ve spesifik konularda araştırma yapan kişilere ulaşmanızı kolaylaştıracaktır. Babalar günü içeriklerinizi Instagram, Twitter, Facebook ve Youtube gibi sosyal medya platformlarında paylaşırken hashtag kullanmanız oldukça önemlidir.

 

İşletmelerin babalar günü kampanyalarını duyurmak için yaptığı paylaşımlarda hashtag kullanımı yaparken bazı unsurları göz önünde bulundurması gerekmektedir. Sosyal medya hesabınızı babalar gününe hazırlarken hashtag kullanımı esnasında şunları göz önünde bulundurabilirsiniz;

 
  • Kullanacağınız hashtagleri bulurken hashtag analiz araçlarından yararlanabilir ve popüler olan hashtaglere daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.
  • Hashtag analiz araçları sayesinde uzun kuyruklu hashtagleri keşfedebilirsiniz. Unutmayın ki popüler hashtaglerde gönderilerinizin görünürlüğü oldukça düşük olacaktır. Bu nedenle uzun kuyruklu hashtagler kullanmanız bir hashtag üzerinden daha fazla kişiye ulaşmanıza olanak sağlayacaktır.
  • Paylaşım yaptığınız sosyal medya platformunun dinamiklerine ve trendlerine uygun hashtagler seçmeniz görünürlüğünüzü arttıracaktır.
  • Kullanacağınız hashtag sayısı dikkat etmeniz gereken başka bir unsurdur. Genellikle dijital pazarlama uzmanları 3 – 30 arasında hashtag kullanılmasını önerse de etkili bir gönderi oluşturmak için 3 – 10 arasında hashtag kullanmanız gerekmektedir.
  • Paylaşımlarınızda #babalargunu #babalargunukampanyaları #babalargunuindirimleri #babam şeklinde babalar günü etiketlerinizi çeşitlendirebilirsiniz.
 

Babalar günü kampanyalarınızı daha hızlı bir şekilde duyurmak için sizler de bunları göz önünde bulundurabilir ve doğru bir şekilde hashtaglerinizi kullanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Hashtag Nedir, Nasıl Kullanılır?

 

Sosyal Medya Babalar Günü Hashtag

 

Hikayeler Özelliğini Kullanmaya Önem Verin

 

Birçok sosyal medya platformunun snapchatten etkilenerek hayata geçirdiği özelliklerden birisi hikayeler özelliğidir. Günümüzde instagram, facebook, youtube ve Twitter gibi en çok kullanılan sosyal medya platformlarında bu özellik yer almaktadır.

 

Babalar günü kampanyalarınız için hikayeler özelliğini kullanmanız oldukça önemlidir. Çünkü bu özellik sayesinde;

 
  • Zaman tüneline düşmediğiniz kişilere daha kolay bir şekilde erişebilirsiniz.
  • Hikayeler özelliği sayesinde hedef kitlenizde yer alan birçok kişiye erişebilir ve e-ticaret sitenizin ziyaretçi sayısını hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.
  • Özellikle instagram gibi link kullanımına izin verilmeyen platformlarda yapacağınız paylaşımlarınıza direkt bağlantı verebilir ve babalar günü kampanyalarınızı daha kolay bir şekilde tanıtabilirsiniz. Bunun sayesinde e-ticaret sitenizin ziyaretçi sayısını arttırırken firmanızın dönüşüm oranlarını da hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.
 

Sosyal Medya Babalar Günü Story

 

Influencer Marketing Çalışmaları ile Satışlarınızı Destekleyin

 

Babalar Günü Sosyal Medya Paylaşımları için 7 İpucu arasında bulunan başka bir ipucu da Influencer marketing çalışmalarıdır. Son dönemler de Instagram ve Youtube gibi sosyal medya platformlarında oldukça popüler olan Influencer marketing çalışmaları sayesinde e-ticaret firmaları hem e-ticaret sitelerinin dönüşüm oranlarını hem de marka bilinirliklerini arttırmaktadır.

 

Babalar günü için sosyal medya çalışmaları yapmak istiyorsanız sizler de Influencer marketing çalışmalarına önem verebilir ve bu çalışmalar sayesinde satışlarınızı hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Influencer Marketing ile Etkileşimleri Arttırmak

 

Sosyal Medya Babalar Günü Influencer Marketing

 

İçeriklerinizi Çeşitlendirin

 

Sosyal medya platformlarında farklı konseptlerde içerikler üreten e-ticaret firmalarının daha başarılı olduğunu söylemek mümkündür. Genellikle;

 
  • Hikayeler özelliği
  • Canlı yayın özelliği
  • Fotoğraf ve Video Paylaşımı
 

Gibi içerikler e-ticaret firmalarının ürettikleri konseptlerin başarılı olmasını sağlamaktadır. Babalar günü için içerik önerileri arayan e-ticaret firmaları her türden içerik üreterek hedef kitlesinin daha hızlı ilgisini çekmekte ve satışlarını daha kolay bir biçimde arttırabilmektedir. Sizler de e-ticaret sitenizin sosyal medya hesaplarından etkileşim arttırmaya yönelik içerikleri paylaşabilir ve dönüşümlerinizi arttırabilirsiniz.

 

Sosyal Medya Babalar Günü İçerikleri

 

Reklam ve Tanıtım Çalışmaları Yapın

 

Babalar Günü Sosyal Medya Paylaşımları için 7 İpucu arasında son ipucu olarak sizlere reklam ve tanıtım çalışmalarından bahsedeceğiz. Günümüzde birçok e-ticaret firması hedef kitlesinde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşmak için sponsorlu gönderiler vermektedir.

 

Genellikle her sosyal medya platformunun reklam dinamikleri birbirinden farklılaştığı için babalar günü kampanyalarınızı tanıtmak istiyorsanız ilk olarak platformun dinamiklerine uygun bir şekilde hareket etmeyi unutmayın. Bunun beraber her platform için ayrı bir hedef kitle çalışması ve bütçe belirleyerek babalar günü kampanyalarınızı ön plana çıkarın. Böylece hedef kitlenize daha kolay ulaşabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Reklamları için Ne Kadar Ücret Gerekiyor?

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax