Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Sosyal Medya Kampanyalarınız için 7 İpucu

Güncelleme Tarihi: 14.07.2023

İçindekiler;

Sosyal medya kullanımı ülkemizde ve dünyada büyük artış gösteriyor. Her gün milyonlarca kişi yeni bir sosyal medya hesabı açarak Instagram, Facebook, Twitter gibi sosyal medya platformlarını kullanmaya başlıyor. Sosyal medya kullanıcıları platformlar üzerinden yakın çevreleri ile yeni kişilerle ve sevdikleri markalar ile etkileşime geçiyor.

 

Sosyal medya artık yalnızca yeni kişiler ve markalar ile bağlantı kurabilmek ve etkileşime geçebilmek için kullanılan bir araçtan ziyade müşterilerin yeni ürünleri tanıması ve ürünlerle de etkileşime geçebilmesi için büyük bir rol oynuyor. Özellikle sosyal medya platformlarında yer alan Instashop, facebook mağazaları gibi özellikler ise sosyal medyanın alışveriş gücünü de arttırıyor.

 

Sosyal medya platformları artık müşterilerin satın alma davranışları üzerinde de etkili bir unsur olduğu için birçok işletme sosyal medya platformlarında iletişim yürütüyor ve kampanya düzenliyor. Böylece işletmeler hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşarak satışlarını arttırma fırsatı yakalıyor. Bununla beraber işletmeler sosyal medyayı müşteri memnuniyetini arttırmak için de aktif bir şekilde kullanıyor.

 

Sosyal medya kampanyası nasıl yapılır sorusuna yanıt arayan kişiler için hazırladığımız Sosyal Medya Kampanyalarınız için 7 İpucu adlı bu yazımızda sizlere başarılı sosyal medya kampanyaları hakkında bilgi vereceğiz. Sosyal medya kampanyalarınız için önemli olan ipuçlarını sizlerle paylaşarak sizlerin de başarılı sosyal medya kampanyaları düzenlemesini sağlayacağız. Siz de bu yazımızı inceleyerek başarılı sosyal medya kampanyaları hakkında bilgi alabilir ve kendi kampanyalarınızı düzenleyebilirsiniz.

 

Sosyal Medya Kampanyalarınız için 7 İpucu

 

Sosyal Medya Kampanyası Nedir?

 

Sosyal medya kampanyası, işletmelerin marka bilinirliğini arttırmak, hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmak, sosyal medya hesaplarının etkileşimini arttırmak ve müşterilerinde sadakat uyandırmak için sosyal medya platformları üzerinden paylaşım ve reklam çalışmaları yapmasına verilen isimdir.

 

Genellikle işletmeler sosyal medya kampanyası düzenlerken şu amaçlar doğrultusunda hareket etmektedir;

 
  • Takipçi Kazanmak
  • Etkileşim oranlarını arttırmak
  • Sitelerine trafik çekmek
  • Beğeni almak
  • Dönüşüm oranlarını arttırmak
  • Kampanyalarını tanıtmak
 

Gibi amaçlar sosyal medya kampanya örnekleri incelendiğinde işletmelerin ilk amaçları olarak karşımıza çıkmaktadır. İşletmeler sosyal medya kampanyalarını düzenlerken belirli stratejiler ile hareket etmekte ve bu stratejilerini ölçümleyerek kampanyalarının başarısını gözlemleyebilmektedir. Gelin şimdi başarılı sosyal medya kampanyalarınızda kullanabileceğiniz 7 ipucuna detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; Müşterileri Satın Almaya İkna Etmenin 6 Yolu


İlgili İçerik; Trafik ( Bandwidth) Nedir?

 

İlgili İçerik; En iyi E-Ticaret Kampanyaları

  

Sosyal Medya Kampanyası Nedir

 

Sosyal Medya Kampanyanızın Hedeflerini Belirleyin

 

Sosyal medya kampanyası nasıl yapılır diyen kişilerin sosyal medya kampanyaları ile ilgili bilmesi gereken şeylerden biri kampanya hedefleridir. Çünkü sosyal medya kampanyaları düzenleyen işletmelerin sosyal medya platformlarındaki hedefleri birbirinden farklılık göstermektedir.

 

Bazı işletmeler takipçi kazanmak, marka bilinirliğini arttırmak gibi maçlar ile kampanyalar yaratırken bazı işletmeler ise etkileşim kazanmak ve satışlarını arttırmak gibi amaçlar için kampanyalar düzenler.

 

Markaların kampanya amaçlarına göre verilen reklamlar ve reklam dinamikleri değişiklik gösterdiği için bu nedenle işletmelerin ilk olarak hangi amaçlar ile sosyal medya kampanyaları düzenlediklerine karar vermesi gerekmektedir. Bu nedenle başarılı sosyal medya kampanyaları düzenlemek için ilk olarak kampanya amacınızı belirlemeli ve bu amaca uygun hareket etmeye özen göstermelisiniz.

 

İlgili İçerik; 2021 Sosyal Medya Stratejinizi Güçlendirecek 9 Tahmin


İlgili İçerik; E-ticaret Firmaları İçin Önemli Kampanya Günleri
 

 

Hedef Kitlenizi Belirleyin

 

Hedef kitle; işletmenizin ürün ve hizmetlerini satmak istediğiniz kişi grubuna verilen isimdir ve her işletmenin hedef kitlesi birbirinden farklılık göstermektedir. İşletmeler sosyal medya paylaşımları yaparken ya da sosyal medya kampanyaları düzenlerken hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle başarılı sosyal medya kampanyaları düzenlemek için her işletmenin hedef kitlesini belirlemesi gerekmektedir.

 

Reklamlarınızın gösterileceği hedef kitleyi belirledikten sonra ise belirli analiz araçlarını kullanarak hedef kitlenizi analiz edebilirsiniz.

 
  • Facebook ve Instagram için reklam verecekseniz Facebook Business Suite üzerinden hedef kitlenizde yer alan kişileri görebilir ve kitlenizin analizini yapabilirsiniz.
  • Youtube için sosyal medya kampanyası düzenleyecekseniz youtube Studio üzerinden hedef kitleniz hakkında bilgi alabilirsiniz.
  • Google için reklam verirken hedef kitlenizi Google Analytics üzerinden daha kolay tanıyabilirsiniz.
 

Analiz araçlarını kullanarak sosyal medya veya arama motorlarında yer alan hedef kitlenizi tanıyabilir ve hedef kitlenizin demografik bilgileri, ilgi alanları, internet kullanma alışkanlıkları gibi konulardaki analizlerine ulaşarak doğru kampanya hedeflemeleri yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Özel Günlerde Mobil Uygulamanızın Gelirini Arttırmak İçin 6 Taktik

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Raporlama ve Analiz Nasıl Yapılır?

 

Sosyal Medya Kampanya Hedef Kitle

 

Rakiplerinizi Analiz Edin

 

Başarılı sosyal medya kampanyaları düzenlemek isteyen işletmelerin sosyal medya kampanya örneklerini incelemesi oldukça önemlidir. Genellikle işletmeler markaların sosyal medya kampanyalarını incelerken aynı sektörde faaliyet gösterdikleri rakip firmaları analiz etmekte ve rakiplerinin kendilerini nasıl farklılaştırdığını görmektedir.

 

Rakip analizi yapmak için;

 
  • İlk olarak rakiplerinizi belirleyin.
  • Ardından rakiplerinizin hangi platformlarda yer aldığını inceleyin.
  • Rakiplerinizin sosyal medya paylaşımlarını, içerik metinlerini, hashtaglerini ve reklam verme sıklarını analiz edin.
  • Rakiplerinizin sosyal medya kampanyalarında kendilerini nasıl farklılaştırdığını belirleyin.
 

Böylece farklı firmaların sosyal medya kampanya örneklerini inceleyebilir ve kendi sosyal medya kampanyalarınızı nasıl farklılaştıracağınızı belirleyebilirsiniz.


İlgili İçerik; Sektör Analizi Nedir? İşletmelerin Bilmesi Gereken 4 Kilit Nokta 

Profesyonel Bir Şekilde İçeriklerinizi Üretin

 

Sosyal medya kampanyası nasıl yapılır diyen kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken konulardan biri de profesyonel bir şekilde içerik üretmek olmalıdır. Çünkü profesyonel fotoğraf, video ve metinler ile paylaşım yapmak ve sosyal medya kampanyaları düzenlemek takipçilerin işletmelere duyacağı güveni arttıracaktır.

 

Bu nedenle işletmeler sosyal medya kampanyaları düzenlerken içeriklerinde kullanacakları görsel ve metinleri oluştururken birçok unsura dikkat etmelidir.

 
  • İçeriklerde kullanılacak görsel ve videoların profesyonel bir şekilde çekilmesi gerekir. Çekilen görsel ve videolar profesyonel araçlar kullanılarak düzenlenmelidir.
  • Sosyal medya kampanyalarının başarılı bir şekilde ilerlemesi için içerik metinleri ve kullanılan hashtaglerin doğru bir şekilde oluşturulması önemlidir.
  • Metinlerde özellikle kampanya amacına göre takipçiyi harekete geçirecek cümlelere yer verilmelidir.
  • Hashtagler kampanya amacına, ürün ve hizmetlere göre analiz edilmeli ve seçilmelidir.
 

Böylece sosyal medya kampanyalarınızı belirlerken doğru içerikler oluşturabilir ve kampanyalarınızın başarısını arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Küçük İşletmeler İçin 5 Mükemmel Instagram Özelliği

 
İlgili İçerik; CMS (İçerik Yönetim Sistemi) Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

Kampanyalarınız İçin Doğru Bir Bütçe Belirleyin

 

Sosyal medya kampanyası düzenlemek için her işletmenin bir bütçeye ihtiyacı vardır. Reklam bütçesi ne kadar doğru bir şekilde belirlenirse ve kullanılırsa işletmelerin sosyal medya kampanyalarından alacağı verim artış göstermektedir.

 

Genellikle işletmeler reklam bütçesi belirlerken hedef kitle büyüklüğünü ve reklam süresini göz önünde bulundurarak hareket etmektedir. Böylece doğru reklam bütçeleri ile kampanyalarından aldıkları verimi arttırmaktadır. Siz de işletmeniz için sosyal medya kampanyaları düzenlemek istiyorsanız reklam çalışmalarınızı yaparken bütçe çalışması için ayrı bir emek gösterebilir ve reklamınızın verimliliğini arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; 2021 Yılı Sosyal Medya Trendleri


İlgili İçerik; E-ticaret Sitenizin Trafiğini Organik Olarak Arttırma Stratejileri

Kampanyalarınızı Takip Edin

 

Sosyal medya kampanyaları düzenleyen kişi ve işletmelerin kampanya takibini yapmaları oldukça önemlidir. Çünkü kampanya takibi sayesinde işletmeler reklamlarından aldıkları verimi kontrol edebilmekte ve yanlış yapılan bir işlemde anında aksiyon alarak kampanyalarından aldıkları verimi arttırabilmektedir.

 

Hangi sosyal medya platformunda sosyal medya kampanyaları düzenlediyseniz bu platformların reklam merkezleri üzerinden kampanyalarınızı takip edebilir ve reklamlarınız ile ilgili bir problem bulunuyorsa gerekli düzenlemeleri yaparak olumsuz sonuçlardan kendinizi koruyabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Takvimi Nasıl Hazırlanır?

 

Sosyal Medya Kampanyaları Takip Etmek

 

Kampanya Raporlarını Göz Ardı Etmeyin

 

Instagram, facebook, twitter, youtube vb. platformlarda sosyal medya kampanyaları düzenleyen kişi ve işletmeler reklamları sonuçlandıktan sonra belirli raporlara ulaşabilmektedir. Reklam raporları işletmeler için oldukça önemli raporlar arasında yer almaktadır. Çünkü reklam raporları sayesinde işletmeler reklamlarının analizini yapabilmekte ve bir sonraki sosyal medya kampanyaları için daha doğru kararlar verebilmektedir.

 

Sizler de sosyal medya kampanyalarınız sonuçlandıktan sonra kampanya ve reklam raporlarını kontrol edebilir ve bir sonraki sosyal medya kampanyanızı daha doğru bir şekilde planlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax