Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Uluslararası Kargo Şirketleri ve Kargo Gönderimi

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

Uluslararası ticaretin artması, online alışverişin zaman ve mekandan bağımsız bir alışveriş deneyimi sunması nedeniyle ürün ve hizmetlerin uluslararası kargo gönderimi kolaylıkla mümkün olmaktadır. Tüketiciler Türkiye’den yurtdışına ürün gönderme konusunu merak ederken yurtdışı e ticaret kargo ücretleri ve teslimat süreleri de seçimler konusunda belirleyici olmaktadır.


Kargo Ücretleri


 

Uluslararası Kargo Ne Demek?

 

Uluslararası kargo dünya çapında; hava, deniz, karayolu taşımacılığı ile ürünlerin ilgili noktalara lojistiği ve teslimatı süreçlerine denilmektedir. Uluslararası kargo gönderimlerinde her kargo firmasının, her ülkenin, gönderi türünün farklı kural ve yasal prosedürleri mevcuttur. Yasal mevzuatlar bu kriterlere göre şekillenmektedir.

 

Uluslararası Kargo Ne Demektir

 

Türkiye'den Yurtdışına Ürün Nasıl Gönderilir?

 

Türkiye’den yurtdışına ürün gönderen pek çok bilinen kargo firması bulunmaktadır. Yurtdışı e ticaret kargo seçenekleri için kargo şirketlerinin geliştirdiği özel çözümler de bulunmaktadır. Türkiye’de bilinen pek çok kargo firması yurtdışı kargo konusunda da hizmet vermektedir. Bunlar arasında;

 
  • PTT kargo
  • FEDEX
  • UPS
  • Aras kargo
  • MNG kargo
  • Yurtiçi kargo
 

İlgili İçerik; Yurt Dışına Satış Nasıl Yapılır?


İlgili İçerik; Uluslararası Kargo Gönderimlerinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Uluslararası Kargo Gönderimi Türkiye

 

PTT Uluslararası Kargo Hizmeti Nasıldır?

 

PTT kargo; kargo takip, makul ücret gibi konularda sıkça tercih edilmektedir. PTT uluslararası kargo hizmet detayları şöyledir;

 
  • PTT tüm dünya ülkelerine göndericisinin isteğine göre havayolu, karayolu ya da denizyolu şeklinde uluslararası kargo hizmeti vermektedir.
  • IPS (Uluslararası Posta Sistemleri) programı sayesinde kargo takibi elektronik bilgi alışverişi ile gerçekleştirilmektedir.
  • Elektronik kargo takibi sistemi sayesinde kolilerin kabulünden alıcılarına teslimine kadar her işlem kullanıcı tarafından rahatlıkla izlenmektedir.
  • Dünya Posta Birliği’ne üye olan PTT’de yurtdışı gönderimlerinde kargoya bir zarar gelmesi durumunda (kayıp, hasar vb.) hak sahibine tazminat ödenmektedir.
  • 7500 Euro’ya kadar olan e-ticaret ürünleri için herhangi bir ek ücret ödenmemektedir.
  • Gümrük beyanı PTT tarafından gönderilerin yurt dışı edilmesinden önce verilmektedir.
  • Müşterilerin talebi halinde gümrük beyan numarası kendilerine e-posta aracılığıyla iletilmektedir. Müşteriler bu beyan numarası ile "Vedop "tan vergi iadelerini almaları mümkündür.
 

İlgili İçerik; E-ihracat Nasıl Yapılır?

 

Uluslararası Kargo Gönderimi PTT

 

UPS Uluslararası Kargo Hizmeti Nasıldır?

 

UPS yurtdışı e ticaret kargo gönderilerinde en çok tercih edilen kargoların başında gelmektedir. Hizmetleri şu şekildedir;

 
  • Acil yurt dışı gönderileri hizmeti bulunur.
  • Günün 3 ayrı zamanında garantili teslimat imkanı sunan Express hizmeti mevcuttur.
  • Expedited hizmeti ise günün belirli yurtdışı gönderi ihtiyaçları için hizmet vermektedir.
  • Ücret farkı alınmadan kapıdan kapıya teslimat imkanı bulunmaktadır.
  • Alıcı bulunmadığında adrese 3 kez ücretsiz uğrama hizmeti mevcuttur.
  • Paket alımından teslimatına kadar gönderici veya alıcıyı ücretsiz bilgilendirme seçenekleri mevcuttur.
  • Paket alımından teslimatına kadar internet üzerinden takip imkanı hizmet sunulmaktadır.
 

İlgili İçerik; E-ticaret İçin En Uygun Kargo Firması Nasıl Seçilir?

 

Uluslararası Kargo Gönderimi UPS

 

Aras Kargo Uluslararası Kargo Hizmeti Nasıldır?

 

Aras yurtdışı hizmetleri oldukça çeşitlidir. 5 kıtada 265 ülkeye yurtdışı gönderimi sağlamaktadır. Standart, ekspres, hava kargo, karayolu ve denizyolu hizmet seçenekleri mevcuttur.



İlgili İçerik; Özel Gün Kargo Yoğunluğunda Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Uluslararası Kargo Gönderimi Aras Kargo

 

Yurtiçi Kargo Yurtdışı Kargo Gönderileri Nasıldır?

 

Yurtiçi kargonun yurtdışı e-ticaret kargo hizmeti de mevcuttur. Aşağıda detaylarına yer verdik.

 
  • Yurtiçi kargonun 220’den fazla ülkeye uluslararası kargo gönderimi mevcuttur.
  • Ekonomik fiyat seçenekleri sunmaktadır.
  • Yurtdışı Ekspres hizmeti, toplam ürün değeri 15.000 Euro ve toplam ağırlığı 299 kilogramı geçmeyen gönderiler için geçerlidir.
  • E-ticaret firmalarına özel çözümler geliştirmiştir.
  • Gümrük birliği kapsamında olan 26 Avrupa ülkesine hizmet sunulmaktadır.
  • Yurtdışı e-ticaret kargo hizmetinde; Türkiye içi toplama, çıkış gümrükleme, havayolu taşıma hizmetleri yurtiçi kargo tarafından yapılmaktadır. Yurtdışı gümrükleme ve dağıtım işlemleri ise grup şirketi tarafından yapılmaktadır.
  • Gönderi değeri 15.000 Euro’yu ve gönderi ağırlığı 30 kg geçmeyen paketler mikro ihracat kapsamında taşınabilmektedir.
 

İlgili İçerik; E-İhracat Sitesi Nasıl Kurulur?

 

Uluslararası Kargo Gönderimi Yurtiçi Kargo

 

FEDEX Uluslararası Kargo Gönderimi Nasıl Olur?

 

Fedex, uluslararası kargo gönderi ihtiyaçlarını karşılamak için dünya çapında 220’den fazla ülkeye geniş çapta bir yurtdışı kargo hizmeti sunmaktadır.

 

Fedex e-ticaret seçenekleri de oldukça çeşitlidir. Müşterilere teslimat zamanı seçme özelliği getirmektedir. Bu zamana bağlı olarak Avrupa içi ve tüm dünyaya zamanında teslimat sunmaktadır.

 

İlgili İçerik; Kargo Desisi Nasıl Hesaplanır? 



Uluslararası Kargo Gönderimi Fedex

 

Uluslararası Kargo Firması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Yurtdışı e ticaret kargo seçerken dikkat edilmesi gereken pek çok kriter mevcuttur. Bunlardan birkaçını aşağıda açıkladık.

 

Ürün tipi: Kargo firması ararken göz önünde bulundurmanız gereken ilk faktörlerden biri, müşterilere ne tür ürünler göndereceğinizdir. Bu nedenle ihtiyacınızı karşılayacak kargo firmasını araştırmanız gerekir. Boyut, ağırlık, ücret gibi sunulan hizmetlerin sizin ihtiyacınıza yönelik olup olmadığına karar vermelisiniz.

 

Konum: Yurtdışı kargo hizmetlerinde ürünün nereye gönderileceği konusu da belirleyici olmaktadır. E-ticaret sitenizde hem yurt içi hem de yurt dışı online alışveriş hizmeti veriyorsanız her iki ihtiyacınıza yönelik hizmetleri almalısınız.

 

İtibar ve güven: İtibar ve güven yurtdışı kargo konusunda belirleyici olmaktadır. Uluslararası kargo gönderimleri yurt içine göre daha fazla kritik aşamayı kapsadığından ürünün sorunsuz bir şekilde teslim edilmesi için güvenli firmalar ile çalışmak gerekir.

 

Hız: Online alışveriş yapanlar, ürünlerini mümkün olan en kısa sürede teslim almak isterler. Talep ve beklentilerini karşılamak için yerel ve uluslararası taşıyıcılardan teslimat hızını incelemeniz önemlidir.

 

Takip hizmetleri: Profesyonel takip hizmetlerine sahip bir taşıyıcı seçmek müşteri memnuniyeti için gereklidir. Kargo takip sistemi, müşterilerin paketinin yolda olup olmadığını, teslim edilip edilmediğini veya bir gecikme olup olmadığını bilir ve böylece müşteriyle koordine sağlanır.

 

Kolay gönderim: Uluslararası kargo gönderim seçeneklerinin yerel kargolar gibi kolay gönderim sağlaması avantajlıdır. Evden ya da ofisten ürünlerinizin teslim alınması size zamandan tasarruf ettirir.

 

Fiyatlandırma: Fiyatlandırma, şüphesiz hangi kargo şirketi ile çalışılacağını belirlemede etkilidir. Özellikle Türkiye’den yurtdışına nasıl ürün gönderilir dediğimizde kargo firmalarının sunduğu fiyatlar merak konusudur.

 

Yurtdışı kargo hizmetlerinde ücretsiz kargo sunmak mümkün değildir fakat makul fiyatlarla müşterinin karşısına çıkmak en doğrusudur. Uygun fiyatlı yurtdışı kargo firması olarak PTT kargonun yurtdışı hizmetleri karşımıza çıkmaktadır.

 

İlgili İçerik; E-ihracatta Ürün Fiyatlandırması Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları

 

Uluslararası Kargo Gönderimi Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Ticimax Yurtdışı Kargo Entegrasyonları ile Dünyaya Açılın

 

Ticimax ile yurtdışı e ticaret kargo aramanıza tek tek anlaşma yapmanıza gerek yoktur. Yurtdışına gönderim yapacağınız kargo şirketleri ile tam entegrasyon sunan Ticimax birden fazla kargo şirketi ile entegrasyon sağlayarak işlerinizi kolaylaştırır. Müşterilerinize takip imkanını kendi siteniz üzerinden veren Ticimax e-ihracat çözümleri ile hemen tanışın.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax