Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Yılbaşı E-ticaret Kargo Yönetimi Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 06.06.2023

İçindekiler;

Yılbaşı, e-ticaret firmalarının kampanyalar düzenleyerek satışlarını arttırabileceği özel günler arasında yer alır. E-ticaret firmaları yılbaşı kampanyaları ile satışlarını arttırmanın yanı sıra sadık müşteriler de kazanır. Fakat işletmelerin sadık müşteriler kazanabilmesi için e-ticaret süreçlerine önem vermesi gerekir. Örneğin Yılbaşında e-ticaret siteleri için kargo yönetimi gibi önemli olan bir e-ticaret süreci e-ticaret firmalarının sadık müşteriler yaratmasını sağlayacak süreçler arasında yer almaktadır.

 

Yılbaşında E-ticaret Siteleri İçin Kargo Yönetimi genellikle ürünün depolanmasından müşteriye ulaşmasına kadar olan lojistik süreçleri kapsamaktadır. E-ticaret firmaları bu süreçlerde yapacakları geliştirmeler sayesinde işletmelerinden alışveriş yapan tüketicilere daha hızlı hizmet verebilmekte ve böylece daha kolay müşteri kazanabilmektedir.

 

E-ticaret ile internetten satış yapan işletmeler için hazırladığımız Yılbaşında e-ticaret siteleri için kargo yönetimi adlı bu yazımızda sizlerle kargo yönetiminde dikkat etmeniz gereken önemli noktaları paylaşacağız. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve profesyonel kargo yönetimi yaparak sadık müşteriler kazanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Özel Gün Kargo Yoğunluğunda Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Yılbaşında E-ticaret Siteleri İçin Kargo Yönetimi

 

Kargo Anlaşması Yapın

 

E-ticaret firmaları genellikle kargolarını indirimli bir şekilde göndermek ve kargo masraflarını azaltmak için kargo hizmeti veren firmalarla kargo anlaşması yapmaktadır. Kargo anlaşması işletmelerin hem kar etmesini sağlayan hem de lojistik süreçlerini profesyonel bir şekilde yönetmesine yardımcı olan anlaşmalardır.

 

Özellikle yılbaşı gibi yoğun alışveriş dönemlerinde e-ticaret firmalarının çalışacağı kargo firması oldukça önemlidir. Çünkü e-ticaret firmaları kendi paylarına düşen lojistik süreçleri ne kadar hızlı tamamlasalar da çalışacakları kargo firması profesyonel bir şekilde hareket etmediği takdirde teslimat süreçlerinde aksaklıklar yaşanacaktır. Bu durum da e-ticaret firmalarının müşteri memnuniyetini önemli derecede etkileyecektir. Bu nedenle e-ticaret firmalarının kargo anlaşması yaparken göz önünde bulundurması gereken önemli noktalar bulunmaktadır.

 
  • Kargo firmasının iş yerine olan uzaklığı
  • Adresten alım saatleri
  • Çalışma saatleri
  • İndirimli kargo ücretleri
  • Kargo Entegrasyonu
  • Kapıda Ödeme Sistemi
 

Gibi önemli unsurları göz önünde bulundurarak sizler de e-ticaret firmanız için kargo anlaşması yapabilirsiniz. Yılbaşı indirimleri döneminde kargo firmaları da yoğun bir şekilde çalıştığı için bu dönemde teslimat süreçlerinizin aksamaması için birden fazla kargo firması ile çalışabilir ve müşterilerinizin satın aldığı yılbaşı ürünlerine daha kolay bir şekilde ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları

 

Yılbaşı E-ticaret Kargo Yönetimi Anlaşmalar

 

Kargo Firmanız İle Görüşün

 

 

Yılbaşı kampanyaları döneminde e-ticaret firmanızın lojistik süreçlerini iyi bir şekilde yönetebilmek için kargo firmanız ile görüşmeniz oldukça önemlidir. Çünkü işletmeniz e-ticaret süreçlerini ne kadar profesyonel bir şekilde yönetse de çalıştığınız kargo firması teslimatı sağladığı için müşteri memnuniyetini arttırmanızda önemli bir rol oynamaktadır.

 

Kargo firmanız ile görüşürken;

 
  • Yılbaşı alışveriş indirimleri dönemindeki çalışma saatleri nasıl?
  • Yılbaşı kampanyalarında adresten alım şartları neler?
  • Yılbaşı indirimleri döneminde tahmin ettikleri yoğunluk nasıl?
  • Yılbaşında teslimat süreçleri nasıl işleyecek?
 

Gibi konular çerçevesinde kargo firmanız ile görüşebilirsiniz. Böylece aldığınız yanıtları değerlendirerek başka bir kargo firması ile de çalışıp çalışmamanız gerektiğine karar verebilirsiniz.

 

Yılbaşı E-ticaret Kargo Yönetimi Firmalar

 

Depo Düzeninizi Sağlayın

 

Yılbaşı gibi kampanya dönemlerinde e-ticaret firmaları genellikle depo düzenini sağlayamadığı için sipariş yönetimi ile ilgili problemler yaşayabilmektedir. Depo düzenini sağlamayan e-ticaret firmaları;

 
  • Ürünlerin bulunma süreci
  • İşlem süresi
  • Paketleme Süreci
  • İşlem Hacmi
  • Teslimat Süreci
 

Gibi konularda problemlerle karşı karşıya kalmaktadır. Bu problemlerden dolayı da birçok e-ticaret firmasının teslimat süreci uzadığı için tüketiciler ilgili e-ticaret firmasından bir daha alışveriş yapmayı tercih etmemektedir. Bu tür dezavantajlar ile karşı karşıya kalmamak isteyen e-ticaret firmalarının depo düzenini sağlamaya ve depo düzenini sağlamaya yönelik geliştirilen sistemleri kullanmaya özen göstermesi gerekmektedir.

 

Ticimax tarafından geliştirilen ve e-ticaret firmalarının geç ürün teslimatını engelleyen Bulut Tabanlı Depo Yönetim Sistemi ( WMS ) ile sizler de;

 
  • Sipariş yönetiminizi 7 kat daha hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.
  • Sipariş süreçlerinde yaşanabilecek hataları %99’a kadar engelleyebilirsiniz.
  • İşletmenizin envanter yönetimini yapabilirsiniz.
  • Hatalı ürün teslimatını engelleyebilir ve siparişlerinizi erken teslim edebilirsiniz.
 

Kısacası bulut tabanlı depo yönetim sistemleri sayesinde markanızın depo düzenini sağlayabilir ve profesyonel bir şekilde sipariş yönetimi yaparak yılbaşı kampanyaları döneminde sadık müşteriler kazanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Depo Yönetim Sistemi (WMS) Nedir? Ne İşe Yarar?

 

Yılbaşı E-ticaret Kargo Yönetimi Depo Düzeni

 

Müşterilerinizi Haberdar Edin

 

Yılbaşı alışveriş kampanyalarından ürün ve hizmet satın alan birçok tüketici hem kendisi için hem de sevdikleri için alışveriş yapmaktadır. Bu nedenle tüketiciler satın aldıkları ürünlere hızlı bir şekilde ulaşmayı ve bunun yanı sıra siparişleri hakkında bilgi almayı istemektedir. E-ticaret firmaları genellikle müşterilerini siparişleri hakkında bilgilendirmek için;

 
  • Siparişiniz Alındı
  • Siparişiniz Hazırlanıyor
  • Siparişiniz Hazırlandı
  • Siparişiniz Kargoya Verildi
  • Kargo Takip Numaranız Şudur:
  • Siparişiniz Teslim Edildi
 

Gibi E-mail ve SMSler göndermektedir. Böylece markalar müşterilerinin satın aldıkları ürün ve hizmetler hakkında onları bilgilendirerek işletmelerine olan güvenlerini arttırmaktadır. Sizler de yılbaşı kampanyalarınız ile sadık müşteriler yaratmak istiyorsanız müşterilerinize bilgi verici mail ve SMSler gönderebilirsiniz. Böylece müşterilerinizin sipariş durumlarını takip etmesini sağlayabilir ve markanıza olan güvenlerini arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Müşteri Memnuniyetini Arttırma Teknikleri

 

Yılbaşı E-ticaret Kargo Yönetimi Müşteriler

 

Ürün ve Kategori Sayfalarınızda Değişiklikler Yapın

 

E-ticaret firmaları ürün ve kategori sayfalarında yapacakları değişiklikler sayesinde müşterilerine kargo süreçleri hakkında bilgi verebilmektedir. Genellikle işletmeler;

 
  • Aynı Gün Teslimat
  • 1-2 Gün İçerisinde Kargo
  • 1-2 Gün İçerisinde Teslimat
  • Hızlı Teslimat
 

Gibi kargo bilgilerini ürün ve hizmet sayfalarına ekleyerek müşterilerinin kargo süreçleri hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamaktadır. Böylece işletmeler müşterilere güven vererek hem satışlarını arttırmakta hem de sadık müşteri kazanmaktadır. Siz de yılbaşı indirimlerinde satışlarınızı arttırmak istiyorsanız ürün ve kategori sayfalarınıza kargo bilgileri ekleyebilirsiniz.

 

Yılbaşı E-ticaret Kargo Yönetimi Ürün ve Kategori Sayfaları

 

Landing Pagelerde Teslimat Süreçlerini Ön Plana Çıkarın

 

Yılbaşı alışveriş kampanyaları düzenleyen ve kampanyalarını Google ADS ve Sosyal Medya Pazarlaması gibi dijital pazarlama yöntemlerini kullanarak tanıtmak isteyen e-ticaret firmaları potansiyel müşterilerine ulaşabilmek için özel landing pageler (varış sayfaları ) oluşturur.

 

Landing Page tasarımı yapan e-ticaret firmaları sayfalarında ürün, hizmet ve kampanyalarını tanıttığı gibi kargo süreçleri hakkında da tüketicilere bilgi verir. Böylece potansiyel müşterilerine ulaşan işletmeler kargo süreçleriyle rakiplerinden farklılaşarak yılbaşında satışlarını arttırma imkânı yakalar. Sizler de e-ticaret firmanız için yeni yıl kampanyaları düzenleyecekseniz landing pagelerinizde teslimat süreçlerinizi ön plana çıkarabilir ve böylece satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Yılbaşı E-ticaret Kargo Yönetimi Teslimat Süresi

 

E-ticaret Sitenize Kargo Entegrasyonu Yapın

 

2021 yılı biterken Pandemi şartlarında yılbaşı kutlamaları yapılacağı için yılbaşı ürünleri ve yılbaşı hediyeleri alan kişilerin kargo yoğunluğundan dolayı ürünlerini geç teslim alma korkuları bulunuyor. Bu nedenle e-ticaret firmaları sitelerine kargo entegrasyonu ekleyerek müşterilerinin kargo süreçlerini takip etmesini sağlıyor.

 

Kargo entegrasyonları sayesinde e-ticaret markaları hem müşterilerine güven veriyor hem de ürün teslimat süreçlerini takip etmelerini kolaylaştırıyor. Böylece işletmeler kargo entegrasyonları sayesinde pandemi şartlarında yılbaşı kampanyalarını problemsiz bir şekilde sürdürebiliyor.

 

İlgili İçerik; Kargo Entegrasyonları

 

Yılbaşı E-ticaret Kargo Yönetimi Entegrasyon

 

Ticimax ile Yılbaşında Kargo Yönetiminizi Kolayca Yapın

 

Sizler de e-ticaret sitenizi Ticimax e-ticaret alt yapıları ile kurarak e-ticarette önemli bir rolü olan kargo ve sipariş yönetimi yapabileceğiniz birçok özellikten yararlanabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapılarında yer alan indirimli kargo anlaşmaları ile kargolarınızı Ticimax’ın anlaşmalı fiyatları ile gönderebilir, kargo entegrasyonları ve gelişmiş kargo yönetimi sayesinde kargo süreçlerinizi profesyonelce yönetebilir ve e-ticaret kampanya türleri arasında yer alan kargo bazlı kampanyalar ile satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax