Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-Ticaret Yazılımı Nedir?

Güncelleme Tarihi: 16.05.2023

İçindekiler;

E-ticaret yazılımı nedir adlı yazımızda sizler için e-ticaret sitelerinde kullanılan yazılımlar olan e-ticaret yazılımları hakkında bilgi vereceğiz. Genellikle karşılaşılan ücretsiz ve ücretli e-ticaret yazılımlarından sizlere bahsedeceğiz ve bu yazılımların karşılaştırmasını yaparak en uygun e-ticaret yazılımına ulaşmanıza başlayacağız.

 

 

E-ticaret Siteleri; Tüketiciler ile firmaların tek bir noktada birleştirilmesini sağlayan ve online alışveriş yapılmasına imkân sağlayan sitelerdir. Bu sitelerin oluşturulmasında ise en önemli etken E-ticaret yazılımlarıdır. E-ticaret yazılımları ücretsiz ve ücretli e-ticaret yazılımları olarak ikiye ayrılmaktadır.


 

E-Ticaret Yazılımı Nedir?


 

Ücretsiz E-Ticaret Yazılımı Nedir?

 

 

Ücretsiz e-ticaret yazılımı, sitenize ücretsiz bir şekilde entegre edebileceğiniz yazılımlardır. Bu yazılımlar ücretsiz olması nedeniyle oldukça fazla tercih ediliyor olsa da ilerleyen dönemlerde işiniz için oldukça riskli yazılımlar haline gelecektir. Ücretsiz e- ticaret yazılımlarında;

 

 

  • Genellikle güvenlik açıkları bulunmaktadır. Bu güvenlik açıkları yüzünden siteniz daha kolay hacklenebilir hale gelmekte ve müşteri bilgilerinizin sızdırılması daha kolay olmaktadır.
  • Genel olarak destek birimleri bulunmamaktadır. Bu nedenle sitenizde bulunan e-ticaret yazılımı içerisinde bir problem olduğunda bir yazılımcı ile çalışarak bu sorunu tespit etmeniz ve çözmeniz gerekecektir.
  • Ücretsiz e-ticaret yazılımları web sitelerine entegre edilirken tasarımsal açıdan problemler oluşturabilecek yazılımlardır ve bu nedenle sitenizin düzgün çalışmasını engelleyebilmektedir.
  • Bu yazılımlar içerisinde çok fazla html, css ve java kodu olduğu için sitenizin metin-html oranı düşük olacak ve bu yüzden de web siteniz Google sıralamalarında daha arka planda yer alacaktır.


 

Ücretsiz E-Ticaret Yazılımı Nedir?

 

Ücretli E-ticaret Yazılımı Nedir?

 

E-ticaret yazılımı nedir adlı yazımızın bu bölümünde sizlere ücretli e-ticaret yazılımları hakkında bilgi vereceğiz.

 

Ücretli e-ticaret yazılımları, yapacağınız e- ticaret yöntemine göre satın alabileceğiniz ve web sitenize entegre edeceğiniz yazılımlardır. Bunun yanı sıra yalnızca bir yazılım şeklinde de satılabilmekte ve tüm web siteleri için kullanılabilmektedir. Ücretli e-ticaret yazılımları ücretsiz e-ticaret yazılımlarına göre daha avantajlı yazılımlardır;

 

Ücretli e-ticaret yazılımları içerisinde sanal mağazanızda oluşacak güvenlik problemlerini engelleyecek şifreleme metotları ve güvenlik sertifikaları bulunmaktadır. Bu şifreleme teknikleri ve sertifikalar sayesinde internet sitenizin hacklenebilmesi imkansızdır. Ücretli e-ticaret yazılım firmaları destek birimleri bulunmaktadır. Bu da sanal mağazanızda çıkan bir probleme yanıt aramak için çalıştığınız firma ile iletişime geçebilmenize olanak sağlamaktadır. Genel olarak tasarımsal açıdan esnek olan bu yazılımlar sayesinde sanal mağazanızda tasarım problemleri oluşmayacaktır. Bununla beraber özel bir şekilde hazırlandıkları için internet siteniz Google sıralamalarında daha ön planda olacaktır.

 

 

İlginizi Çekebilir:3D Secure Nedir? Sanal Mağazalar İçin Neden Önemli?



Ücretli E-Ticaret Yazılımı Nedir?

 

E-ticaret Yazılımı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

E-ticaret yazılımı nedir adlı yazımızın bu bölümünde çok önemli bir bölüm olan en iyi e ticaret yazılımı seçerken nelere dikkat etmeliyiz bunlardan bahsedeceğiz.

 

 

Ticaret düşünüldüğünde birçok aşaması olan bir alan karşımıza çıkmaktadır. Bu aşamaları karşılayabilmek için ise e-ticaret yazılımlarının kullanışlı olması oldukça önemlidir. Sizler işiniz için e ticaret yazılım fiyatları incelerken ve seçerken şunlara dikkat edebilirsiniz;

 

 

İncelediğiniz altyapı sağlayıcının verdiği hizmetler, hizmetleri sağladığı firmalar, gerekirse referans araması ile geri bildirim alabilirsiniz. Teknik olaran ihtiyaçlarınızı karşılayacak yapıda mı? Tasarımsal açıdan problemlerin bulunmaması ve yazılımın mobil uyumlu olması, üyelik ve üyelik takip sistemi, kargo takip sistemi, sınırsız kategorilendirme ve sınırsız ürün ekleme imkânı, filtreleme modülleri stok ve sipariş takip sistemi, hediye ve kupon gibi çeşitli kampanyalar, haberler ve duyurular modülü, SSL ve 128 bit şifreleme 3D güvenli alışveriş sistemi İade, satış, gizlilik ve güvenlik sözleşmeleri bölümü e-ticaret yazılımı seçerken dikkat etmeniz gereken özelliklerden bazılarıdır. Sizler de bu özelliklere dikkat ederek işiniz için en doğru olan e-ticaret yazılımını seçebilirsiniz. Bu özelliklerden birinin veya birkaçının bulunmaması e-ticaret siteniz için çalışmalar yaparken verimli çalışmanızın önüne geçecektir. Bu nedenle e-ticaret yazılımları seçerken bize bunların bütün hepsini veren ücretli e-ticaret yazılımlarını seçmek çok doğru olacaktır.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax