Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Youtube'dan Nasıl Para Kazanılır? Youtube Para Kazanma Şartları

Güncelleme Tarihi: 09.01.2024

İçindekiler;

Youtube para kazanma şartları değişti. Çok kısa süre öncesine kadar dünyanın en çok ziyaret edilen video platformu Youtube üzerinden yalnızca Adsense ile para kazanılabilmekteydi. Ancak Youtube yaptığı son değişiklikler ve güncellemeler ile Youtube’dan para kazanma şartlarını değiştirdi.

 

Artık bir youtube kanalı olan kişiler izlenme sayıları, Youtube shorts görüntülemeleri, abone sayıları baza alınarak Youtube para kazanma programı içerisine dahil ediliyor. Bu program içinde yer alan kişilerse videoları süresince gösterilen reklamlara yapılan tıklamalar ve görüntülemeler üzerinden de gelir elde edebiliyor.

 

Daha önceki dönemlerde Youtube Para Kazanma programı içerisinde dahil edilmek için 1000 abone ve 4000 saat izlenme süresi şartları bulunuyorken Youtube tarafından yapılan güncellemeler sonrasında bu şartlar değişiklik göstermeye başladı ve Youtube para kazanma şartları farklılaştı.

 

Youtube Para Kazanma Şartları adlı bu yazımızda sizleri değişen şartlar hakkında bilgilendirirken Youtube kanalınız üzerinden nasıl ek gelir elde edebileceğinizden de bahsedeceğiz.

 

Okumanızı Öneririz: Youtube Kanalı Açmak İçin 10 Neden

 

İş Ortağı Programı ile YouTube'da Nasıl Para Kazanılır?


Youtube'da Para Kazanma Şartları
 

Youtube’da içerik üreticisi olan ya da olmak isteyen kişiler belirli şartları sağlayarak Youtube Para Kazanma programı içerisine dahil edilir. Eski sistemde Youtube kişileri para kazanma programına dahil etmek için 1000 abone, 4000 saat izlenme ya da son 90 gün içerisinde 10 milyon shorts görüntülenmesi olması gerekiyordu fakat youtube tarafından yapılan bir açıklama ile Youtube Para Kazanma Koşulları değişti.

 

Youtube’da içerik üreticisi olan ve Youtube iş ortağı programına dahil edilmek için gerekli koşullar şunlardır:

 
  • 500 aboneye sahip olmak.
  • Bir yıllık dönemde en az 3 bin izlenme saati ya da son 90 gün içerisinde 3 milyon Short görüntülemesi almak.
  • Son 90 gün içerisinde en az 3 adet herkese açık video yüklemesi yapmak.
 

Youtube iş ortağı programına dahil edilmek isteyen kişiler bu şartları karşıladıkları takdirde programa başvuru yapabilmektedir ve ardından Süper Teşekkür, Süper Etiket, Süper Sohbet gibi diğer kullanıcılardan bahşiş alabilecekleri özelliklere ulaşabilmektedir. Bunun yanı sıra kanal abonelikleri ve Youtube Alışveriş üzerinden de içerik üreticiler tanıtım yapabilmekte ve Youtube kanalları üzerinden para kazanabilmektedir.

 

Youtube İş Ortağı Programına Nasıl Başvurulur?


Youtube'da Para Kazanma İş Ortağı

 

Youtube’dan para kazanmak için iş ortağı programına başvurmak istiyorsanız aşağıdaki adımları tamamlamanız gerekmektedir.

 
  • Youtube hesabınızda oturum açın.
  • Youtube Studio’ya Giriş Yapın.
  • Menünün alt bölümünde yer alan Para Kazanma’ya dokunun.
  • Başlamak için “Uygula” butonuna tıklayın.
  • Temel şartları inceleyin ve kabul edin. Ardından başlat butonuna tıklayın.
  • Adsense hesabınızı oluşturun ve bağlayın.
 

Gerekli adımları tamamladıktan sonra başvurunuz Youtube’a iletilecektir. Bu süreçte Youtube içerik üreticileri Kanalınızın İncelenmesini Bekleyin bölümünde “Devam Ediyor” ifadesini görecektir. Youtube tarafından gerekli incelemeler yapıldıktan sonra kanalınız Para Kazanmaya açılacaktır.

 

Okumanızı Öneririz: YouTube Reklamları ile Abone Sayısı Arttırma

   

AdSense ile Youtube'dan Para Kazanma Yolları

 

YouTube, Google'ın bir yan kuruluşudur. Bu nedenle, kullanıcıların Google'ın diğer ürünlerinden biri olan AdSense'i kullanarak para kazanmalarını sağlar. Google AdSense, yayıncıları alakalı reklam verenlerle buluşturan ücretsiz bir hizmettir. Onaylı bir yayıncıysanız, bir izleyici videonuza geldiğinde, kitlenizle veya içeriğinizle alakalı bir reklam görebilir. Eğer izleyici reklamı tıklarsa para kazanırsınız.

 

YouTuber'lar video içeriklerinden para kazanmak isterken, reklamcılar hedef kitlelerine ulaşmak için kanallar aramaktadır. AdSense, bu iki amaç için bir köprü görevi görür.

 

YouTube'dan AdSense ile para kazanma potansiyeli kanaldan kanala değişir, ancak içerik oluşturucuların 1.000 izleyici tıklaması başına yaklaşık 3 ila 10 ABD Doları kazanacağı tahmin edilmektedir. Bu, günde 10.000 görüntülemeye sahip bir içerik oluşturucunun 300 ABD Doları veya daha fazla kazanabileceği anlamına gelir.

 

Youtube’da para kazanmak için adsens kullanacak olan kişilerin bir adsesnse hesabı açması ve gerekli adımları tamamlaması gerekmektedir. Ardından kanalınızda görüntülemek istediğiniz reklamların türü ve reklamların biçimlerini seçmeniz gerekmektedir.

 

Youtube Shorts Fonu ile Para Kazanma


Youtube İş Ortağı Nasıl Bulunur

 

1 Şubat 2023 tarihi itabariyle Youtube İş Ortağı Programına dahil olan kişiler, Shorts reklam geliri üzerinden de Youtube’dan para kazanabiliyor.

 

100 milyon ABD doları olarak belirlenen fon üzerinden içerik üreticiler kolay bir şekilde gelir elde edebiliyor. Bu fondan yararlanmak için ise Youtube kanalı olan kişilerin 180 gün içerisinde bir video yayına alması ve ilgili kuralları onaylaması gerekiyor.

 

Super Chat'lerle YouTube Geliri Elde Etmek


Youtube'da Para Kazanma Adsense

 

Youtube para kazanma yöntemleri arasında yer alan süper sohbetler, görüntüleyenlerin bir kanala finansal bağış yapmalarına ve ardından canlı yayın sohbetlerinde ve YouTube Premier sohbetlerinde mesajlarına öncelik vermelerine olanak tanır. Bu özellikle ilgili en iyi şey, ülkenizde mevcut olduğu sürece, para kazandıran tüm kanallarda hemen hemen kullanılabilir olmasıdır.

 

Super Chat'lere uygun olup olmadığınızı öğrenmek ve bunları etkinleştirmek için:

 
  • Yeni İçerik Stüdyosu'nda sol gezinme çubuğundaki Para Kazanma bağlantısını tıklayın.
  • Sayfanın üst kısmındaki Canlı Sohbet sekmesine tıklayın.
 

Eğer super chat sekmesi var ise, canlı yayınlar yapabilir, isteğe bağlı video içeriğinizin alabileceği görüntülemelerin bir kısmını alabilirsiniz.

 

Okumanızı Öneririz:E-ticaret Siteleri İçin Youtube İçerik Önerileri

 

Youtube'dan Para Kazanmak İçin Kaç İzlenme Gerekir?

 

Yenilenen Youtube İş Ortağı şartlarına göre Yotube’dan para kazanmak için yıllık dönemde en az 3 bin izlenme saati ya da son 90 gün içerisinde 3 milyon Short görüntülemesi alma şartı bulunmaktadır. Bu şartlar ile beraber Youtube içerik üreticilerinin 500 abone şartını da karşılaması gerekmektedir.

 

Youtube'da Kaç Aboneden Sonra Para Kazanılır?

 

Youtube’da para kazanmak için 500 abone şartı bulunur. İçerik üreticiler 500 Youtube abonesine ulaştıktan ve izlenme şartlarını yerine getirdikten sonra Youtube iş ortağı programına dahil edilmektedir.

 

Youtube 1000 İzlenmeye Ne Kadar Para Veriyor?

 

Youtube’un 1000 izlenme için ödeyeceği ücret CPM’e, izleyici kitlesine ve kitlenin yaşadığı yere göre farklılık göstermektedir. Genellikle ortalamalar Youtube’un 1000 izlenme için 0,5 dolar ile 6 dolar arasında ödeme yaptığını göstermektedir. Fakat günümüzde Youtube’da içerik üreten kişilerin büyük bölümü 1000 izlenme için 0,5 dolar almaktadır.

 

1 milyon izlenmeye YouTube ne kadar para veriyor?

 

Youtube kanalınızdan paylaştığınız içerikler için Youtube her bin izlenme için 0,5 ile 6 dolar arasında ödeme yapar. 1 milyon izlenme oranınız olduğu düşünüldüğünde Youtube üzerinden 1 milyon izlenmeyle 40 bin dolara kadar gelir elde edebileceğinizi söylemek mümkündür.

 

YouTube'dan Nasıl Para Kazanılır?

 

Youtube iş ortaklığı programının yanı sıra içerik üreticilerin gelir elde edebileceği farklı süreçler de bulunmaktadır.

 
  • Influencer Marketing Anlaşmaları
  • Afilliate Marketing Anlaşmaları
 

Youtube’da içerik üreten kişilerin markalar ile iş birliği yapmasına olanak tanıyan çalışmalardır. Özellikle Youtube’dan para kazanmak için birçok içerik üretici Influencer Marketing Anlaşmalarına yönelmektedir. Çünkü sosyal medya kullanımının artması ile beraber Influencerlar hedef kitlelerine yönelik tanıtımlar yapmakta ve gelir elde etmektedir.

 

Youtube Influencer Anlaşmaları ile Para Kazanma


Youtube'da Para Kazanma Ürün Satışı

 

Youtube’dan para kazanmak için markalar için Influencer anlaşmaları yapabilirsiniz. Genellikle markalarını tanıtmak, hedef kitlesini genişletmek, ürün ve hizmetlerini tanıtarak satışlarını artırmak isteyen markalar ınfluencerlar ile çalışarak sponsorluk anlaşmaları yapmaktadır.

 

Youtube’da içerik üreticisi olarak hizmet veren kişiler Influencer olarak markalarla anlaşmalar yapabilmektedir. Özellikle bir markanın kitlesini genişletmesine yardım olurken ınfluencerlar Afilliate sistemine de dahil olabilmekte ve satış ortaklığı da yapabilmektedir.

 

Youtube Influencer Anlaşmaları ile para kazanmak isteyen kişilerin markalardan gelen teklifleri iyi bir şekilde değerlendirmesi ve anlaşma koşullarını, ücretini kendisi belirlemesi önemlidir.

 

Youtube Afilliate Marketing Anlaşmaları ile Para Kazanmak

 

Afilliate marketing anlaşmaları da Youtube’dan para kazanabileceğiniz yöntemler arasında yer alır. Geniş bir hedef kitleye sahip olan Influencerlar markalar tarafından kendine verilen linkler ile ürün ve hizmet tanıtımı yapabilmekte ve yönlendirdikleri her satış üzerinden anlaşma oranlarına göre bir komisyon almaktadır.

 

Özellikle ürün tanıtımı ve ürün karşılaştırma videoları çeken ınfluencerlar Afilliate marketing programlarına daha fazla ilgi göstermektedir. Sizler de Youtube’dan para kazanmak istiyorsanız Afilliate marketing programı bulunan markalara başvuru yapabilir ve böylece anlaşma sağlayarak gelir elde edebilirsiniz.

 

Kendi Ürün veya Hizmetlerinizi Satarak Para Kazanın

 
Youtube'da Para Kazanma SEO Pazarlama
 

Youtube’dan para kazanmak için tercih edebileceğiniz bir diğer yöntem de kendi ürün ve hizmetlerinizi satmaktır. Genellikle geniş bir kitlesi bulunan Youtuber’lar, bir süre sonra kendilerine ait bir e-ticaret ya da e-ihracat sitesi açarak satış yapabilir. Bu süreçte de Youtube kanallarında ürün tanıtımı ve karşılaştırması yaparak hedef kitlelerine e-ticaret sitesi tanıtımı yapabilirler. Böylece hem sitelerine trafik çekmeleri hem de satış yapmaları kolaylaşmaktadır.

 

YouTube’dan Para Kazanmak İsteyenler İçin İpuçları


Youtube'da Para Kazanma Super Chat

 

Youtube’dan para kazanmak istiyorsanız aşağıda sizlerle paylaştığımız ipuçlarına göz atabilir ve uygulayabilirsiniz.

 
  • Video yayınlama konusunda tutarlı olun. İyi videolar yapmak pratik gerektirir ancak buna devam ettiğiniz zaman başarılı olmanız mümkün olacaktır.
  • Kanal yapınıza uygun içerikler üretmeye özen gösterin.
  • Youtube kanalınız için seo çalışmaları yapmaya önem verin.
  • Kanalınızda paylaştığınız videoları diğer platformlarda da paylaşın ve geniş bir hedef kitleye ulaştırmaya çalışın.
  • Videolarınıza izlenme atmamaya önem verin. Çünkü bu Youtube şartlarını ihlal etmenize neden olabilecektir.
  • Kanalınızın organik bir şekilde büyümesi için kesinlikle abone satın almayın.


 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax