Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

YouTube Reklamları ile Abone Sayısı Arttırma

Güncelleme Tarihi: 03.05.2023

İçindekiler;

Reklamcılığın en iyi icra edilebileceği ve verimin en yüksek şekilde alınabileceği platformlardan bir tanesi YouTube’dur. YouTube’un şirketler için sunmuş olduğu birçok reklam çeşidi de bulunmaktadır. Dilediğinizden bir tanesini şirketinizin uygunluk durumuna göre kullanabilirsiniz.


YouTube Reklamları ile Abone Sayısı Arttırma
 

YouTube Reklam Çeşitleri

 

YouTube’a reklam verme işleminden önce hangi çeşit reklamı vereceğinizi seçmeniz gerekir. YouTube sizler için 4 çeşit reklam seçeneği sunmuştur. Bunlar:
 

  • İzleyicinin atlayabildiği yayın içi reklamlar (TrueView ads)
  • İzleyicinin atlanamadığı yayın içi reklamlar (Non-skippable instream ads)
  • Tampon yayın içi reklamlar (Bumper instream ads)
  • Masthead reklamlar
 

TrueView ads: Reklamı görüntüleyen izleyici, istediği zaman reklamı atlayabilir. Eğer reklamınız izlenmez ise ödeme yapmanız gerekmeyecektir. Ödeme yapılması için en az 30 sn videonuzun izlenmesi gerekir. Youtube’a reklam verme fikrine sahip iseniz şirketler tarafından en çok tercih edilen bu yöntemi tercih edebilirsiniz.
 

Non-skippable instream ads: Bu reklamlar izleyicinin izleyeceği videonun ortasında ya da başında yer alır ve izleyici bunu atlayamaz. Bu sebeple reklamınız izlenmek zorundadır. Her izleme için ücret ödersiniz.
 

Bumper instream ads: Youtube videolarının başında oynatılan ve süresi 6 saniye ile kısıtlı reklam videolarıdır. Bu reklam çeşidinde, non-skippable instream ads’de olduğu gibi her izlenme için ücretlendirilirsiniz.
 

Masthead reklamlar: Bu reklam türünde Google satış temsilciliği aracılığıyla yapılmaktadır. Yani rezervasyon usulü çalışılmaktadır. Bu sebeple eğer YouTube reklam verme çeşitlerinden bu seçeneği seçer iseniz günlük bir fiyat ya da 1000 izlenme başına fiyat vererek reklamı kullanabilirsiniz.
 

İlgili İçerik: Youtube Kanalı Açmak İçin 10 Neden


YouTube Reklam Çeşitleri
 

YouTube’a Reklam Verme Aşamaları

 

Eğer YouTube reklam çeşitlerinden şirketiniz için en uygun reklam çeşidine karar verdikten sonra YouTube’a reklam verme aşamalarına geçebilirsiniz.

 

YouTube Hesabınıza Giriş Yapın

YouTube’a reklam verme için yapmanız gereken ilk iş YouTube hesabınıza giriş yapmak. Giriş yaptıktan sonra  https://youtube.com/yt/advertise/tr/ adresine giderek işlemlere başlayabilirsiniz. Bu adreste karşınıza çıkan başla butonuna tıklayarak YouTube’a reklam verme sayfasına gideceksiniz.

 

Reklam Vereceğiniz Videoyu Seçin

Reklam vereceğiniz kanalın ya da mevcut kanalınız var ise kendi kanalınızın URL’sini kopyalamanız gerekmekte. Kopyalamış olduğunuz bu URL’yi, başla butonuna tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ekranda gereken yere yapıştırın.

 

Reklam Metninizi Ve Ön İzleme Resmini Belirleyin

İkinci adımdan sonra, karşınıza gelen ekranda reklamınız için gerekli görseli ve metni seçmeniz gerekmektedir. Bu adım en önemli adım olabilir. Bu sebeple en çok vaktinizi bu aşamada harcamanız gerekmektedir. Hele ki bu reklam için büyük bütçeler ayıracak iseniz bir reklamcıdan en azından fikir almaktan kaçınmayın. Bu aşamadan sonra, devam tuşuna bastıktan sonra reklama tıklayan izleyicilerin YouTube kanalınıza mı yoksa web adresinize mi gitmeleri gerektiğini seçmeniz gerekiyor.
 

Bütçeyi Belirleyin ve Hedef Kitleyi Seçin

Sıradaki adımımız bütçe belirleme. Bu adımda belirlemiş olduğunuz rakamların günlük rakamlar olduğunu göz ardı etmeyin. Ardından hedef kitlenizi belirleyin. Hedef kitle vermiş olduğunuz bütçenin, reklamınızı izlemesini istediğiniz kişilere izleterek boşa gitmemesini sağlayacaktır. YouTube reklam verme aşamalarında en çok dikkat etmeniz gereken ikinci adım ise hedef kitle belirlemedir. Doğru hedef belirlediğinizden emin olun.
 

Son Aşama: Faturalandırma

Youtube’a reklam verme son aşaması faturalandırmadır. Bunun için Adwords hesabınızı seçerek bu adımı da tamamlayabilirsiniz. Ödemin ardından reklamınız direkt olarak yayınlanmaz. Yayınlanması için editörler tarafından görülmesi ve uygun olup olmadığına karar verilmesi gerekir. Reklamınız yayınlanmaya uygun bulunur ise vermiş olduğunuz URL’den takibini sağlayabilirsiniz.

İlgili İçerik: E-ticaret Siteleri İçin Youtube İçerik Önerileri


YouTube’a Reklam Verme Aşamaları
 

Youtube’da Abone Sayısı Nasıl Arttırılır?

YouTube’dan para kazanabilmek artık herkesin hayali haline gelmiş durumda. Çekilen yarım saatlik video ile tüm haftalarını geçirebilen ve bunun üstüne oldukça da iyi gelirler elde eden Youtuberlara herkes gıpta ile bakıyor.

Binlerce YouTube videosu çekiliyor fakat hepsi yüksek izlenmelere sahip değil. Yüksek izlenme sayısı için YouTube’da abone sayısını arttırmak gerekiyor. İşte abone sayınızı arttırmanız için denemeniz gereken yöntemler.
 

YouTube Sayfanızın Reklamını Yapın
 

YouTube’da abone sayısını arttırmak istiyorsanız yapmanız gerekenlerden bir tanesi hesabınızın reklamını yapmaktır. Bunun için bu işin içinde yer alan birilerinden bunu rica edebilirsiniz. Bunu başaramamış iseniz ya da çevrenizde bu iş ile uğraşan kimse yok ise kendi sosyal hesaplarınızda reklamınızı yapabilirsiniz. Kendi çevrenizden başlayarak gittikçe genişleyen bir abone kitleniz oluşacaktır.

 

Abone Ol Butonu Ekleyin
 

Her Youtuberın ağzından düşmeyen kelimelerden biridir ‘Abone ol butonuna tıklamayı unutmayın.’. Sizler de eğer bir youtube izleyicisi iseniz bu sözü kesinlikle bir kere de olsa duymuşsunuzdur. Sizlerde YouTube kanalınıza bu butonu ekleyin. Seyircileriniz sizlere abone olarak, yeni videolarınızdan haberdar olsun. YouTube’da abone sayısını arttırmak için yapılabilecek en kolay şeylerden bir tanesi budur.


abone ol butonun nasıl ve neden eklenir

Giriş İçin Fragmanlar Hazırlayın
 

Bu yöntem aslında izlenme sayınızı arttırmaya yönelik bir hamledir. Fakat YouTube’da abone sayısını arttırmak için yapmanız gerekenlerden biri de izlenme sayısını arttırmaktır. Bu sebeple videolarınızın başına video ile alakalı fragmanlar ekleyerek videonun başında videonun içeriğiyle ilgili merak uyandırabilirsiniz.

Fakat bu noktada dikkat etmeniz gereken şey ise fragmanlar içerisinde merak uyandıracak videoyu izletecek ayrıntılara yer vermek gerekmektedir. Bu sayede fragmanız izleyen izleyici videonun tamamını da izlemek isteyecektir.


 

İzleyicilerinizin Yorumlara Cevap Verin
 

Videolarınıza yorum yapan izleyicilerinize olabildiğince cevap vermeye çalışın. İzleyicilerinizle iletişim halinde olmak onları sizin kanala bağlayacak etkenlerden bir tanesi olacaktır. Bir izleyiciye vereceğiniz tek bir cevap ile o kişiyi kanala bağlayabilirsiniz.

Bu da abone sayınızın artması anlamına gelecektir. Yapacağınız yorumların iyi ya da kötü cevaplar olması önemli değildir. Fakat izleyicilerinize saygı duymanız her zaman sizi daha saygın biri haline getirecektir.

 

Video Süreleriniz Uzun Olmalı
 

YouTube aramalarında üst sıralarda çıkmak daha fazla izlenme ve dolayısıyla YouTube’da abone sayısını arttırmak için gerekli olacaktır. Üst sıralarda nasıl yer alacağınızı merak ediyor iseniz bu sorunun yanıtı oldukça basit: Videolarınıza özen gösterin ve kısa süreli videolar yüklemekten kaçının. Video süreleri en az 10 dakika olmalı. YouTube videonun uzun olmasını,  içerik üreticinin videoya daha fazla değer vermesi açısından bir kriter olarak görüyor. Bu sebeple videolarınızı renklendirin ve kısa videolar çekmeyin.


Video süreleriniz uzun olsun

Videolarınızın Sonunda Eski Videolarınızı Öne Çıkartın
 

Gelişmiş ve günden güne yükselen YouTube kanallarında görüyorsunuz ki, her videonun sonunda eski videoların öne çıkarılanları yer almakta. Bunun sebebi izleyicide, öne çıkarılanlarla merak uyandırmak ve kanalın videolarını izlemesini sağlamak bu sayede izleyici kanalı daha fazla izleme şansı olur ve abone olma olasılığı da artacaktır. Küçük bir ayrıntı gibi gözükse de eğer bu işi profesyonel olarak yapıyor iseniz kesinlikle yerine getirmeniz gereken detaylardan bir tanesidir.

 

Video Kalitesi İçerik Sayısından Daha Önemlidir
 

Video kalitenizi yüksek tutmanız fazla içerik atmanızdan önemlidir. İzleyiciler keyif almadan video izlemektense haftada bir kaliteli bir video izlemeyi tercih ederler. Bu sebeple kaliteden ödün vermemeye çalışın. Uzun sürenizi birçok videoya değil tek bir videoya ayırın.



İlgili İçerik: Youtube'da İzenme Süresi Arttırma Yolları


Bu İçerik de İlginizi Çekebilir: Sosyal Medya Reklamları için Ne Kadar Ücret Gerekiyor?



Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.




 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax