Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Etkili Bir Youtube Canlı Yayını Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

Youtube son dönemlerde canlı yayın yapmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği platformlardan birisidir. Hem canlı yayın esnasında reklam gösterimi hem de Super chat özelliği sayesinde kişiler bu platformda yayın açarak gelir elde edebilmektedir. Bu nedenle Youtube’un popülerlik kazandığını söylemek mümkündür.

 

Gelir elde etmenin yanı sıra markalar da hem hedef kitlelerine ulaşmak hem de marka bilinirliklerini arttırmak adına zaman zaman Youtube’da canlı yayın etkinlikleri düzenlemektedir. Canlı yayınlarda düzenlenen etkinlikler ve davet edilen konuklar sayesinde hem hedef kitlenin ilgisini çeken konular hakkında bilgi verilmekte hem de katılım arttırılmaktadır.

  
 

Youtube’da canlı yayın yaparken profesyonel bir yayın düzenlemek için dikkat edilmesi gereken önemli unsurlar bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Youtube’da canlı yayın açmak için sağlanması gereken koşullar da yer almaktadır.

 

Etkili Bir Youtube Canlı Yayını Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda sizlere ilk Youtube’da canlı yayın açmak konusu hakkında bilgi vereceğiz ardından Youtube canlı yayınlarınızı nasıl etkili hale getireceğiniz hakkında ipuçlarından bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek Youtube canlı yayınları hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Canlı Yayın Uygulamaları, Canlı Video Yayını Programları

 

Etkili Bir Youtube Canlı Yayını Nasıl Yapılır?

 

Youtube Canlı Yayın Nedir?

 

Youtube canlı yayınları, içerik üreten kişilerin takipçileri ile gerçek zamanlı etkileşim kurmalarını sağlayan bir youtube özelliğidir.

 

Genellikle bir konu hakkında bilgilendirme, oyun oynama, etkinlikler, atölye çalışmaları gibi alanlarda daha çok canlı yayınlar düzenlenmektedir.

 

Youtube Canlı Yayını Nedir

 

Youtube’da Canlı Yayın Açmak İçin Kaç Abone Gereklidir?

 

Youtube’da canlı yayın açmak için iki farklı uygulama bulunuyor. Birinci uygulama mobil cihazlar üzerinden Canlı yayın yapmak isteyen kişileri ilgilendiriyor. Mobil cihazlardan youtube canlı yayını yapmak için kanalınızın 1000 abonesi olması gerekiyor. Aksi halde youtube mobil cihazlar üzerinden canlı yayın yapmanıza izin vermiyor.

 

İçerik üreticisiyseniz ve bilgisayarlar üzerinden canlı yayın açmak istiyorsanız 1000 abone şartı bulunmuyor. İçerik üreticiler 1000’den az aboneleri olsa da web kamerası, bilgisayar kamerası vb. araçları kullanarak Youtube’da canlı yayın açabiliyor.

 

İlgili İçerik; Youtube'da Para Kazanma Şartları 2023

 

Youtube Canlı Yayın Açmak İçin Kaç Abone Gerekir


 

Youtube Canlı Yayınlarından Nasıl Para Kazanılır?

 

Canlı yayın platformları göz önünde bulundurulduğunda birçok platformda canlı yayınlar üzerinden para kazanıldığı görülmektedir. Genellikle canlı yayın platformlarında abone sistemi üzerinden gelir elde edilmesi mümkündür.

 

Youtube’da canlı yayından para kazanmak için ise abone sistemi çalışmamaktadır. Youtube canlı yayınları ile para kazanmak için canlı yayın esnasında gösterilen reklamları ve süper chat özelliğini etkinleştirmeniz gerekmektedir. Fakat bu özellikler üzerinden de gelir elde etmek istiyorsanız kanalınızın abone sayısının ve reklam gelirlerinizin fazla olması gerektiğini unutmamalısınız.

 

İlgili İçerik; Canlı Sohbet Araçları ile Satışlar Nasıl Arttırılır?

 

Youtube Canlı Yayınlarından Nasıl Para Kazanabilirim

 

Youtube’da Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

 

Youtube’da canlı yayın açmak için internet erişimi olan cihazlara ihtiyacınız bulunuyor. Cihazınızın internet erişimini sağladıktan sonra;

 
  • Youtube uygulamasına giriş yapın.
  • Uygulamanın alt bölümünde yer alan Canlı Yayın başlat bölümüne dokunun. ( Telefon ve tablet gibi cihazlardan yayın açacaksanız 1000 aboneniz olması gerektiğini unutmayın.)
  • Bu adımları tamamladıktan sonra canlı yayınınız anında açılacaktır.
 

Canlı yayın özelliğini ilk kez kullanacaksanız bilmeniz gereken önemli bir konu bulunuyor. Genellikle ilk kullanımda Youtube canlı özelliğini 24 saat içinde etkinleştiriyor. Özellik etkinleştirilmeden canlı yayın yapmanız mümkün olmadığı için birkaç gün beklemeniz gerekiyor.


İlgili İçerik; Youtube Tanıtım Videosu Nasıl Olmalı?


Youtube Canlı Yayın Nasıl Yapılır

 

Youtube Canlı Yayın İpuçları

 

Youtube canlı yayın ipuçları içerik üreticilerinin ilgilendiği konular arasında yer alıyor. Çünkü içerik üreticiler Youtube canlı yayın ipuçları sayesinde toplulukları ile gerçek zamanlı etkileşim kurarken daha etkileyici bir iletişim kurabiliyor. Bu nedenle youtubeda canlı yayın yapmak isteyenlerin ipuçlarına önem vermesi gerekiyor. Gelin şimdi Youtube’da canlı yayın nasıl yapılır diyenlerin önem vermesi gereken konular arasında yer alan canlı yayın ipuçlarına detaylı bir şekilde göz atalım.

 

Konsept Belirleyin

 

Youtube canlı yayınları genellikle belirli bir konsept çerçevesinde yapılan buluşmalardır. Her kanal sahibi konseptlerini belirlerken abonelerinin ilgi alanlarını ve kanallarının yapısını göz önünde bulundurarak konsept seçimi yapmaktadır.

 

Örneğin;

 
  • E-ticaret alanında içerik üreten kanallar e-ticaret buluşmaları, e-ticaret marka tanıtımı, e-ticaret sohbetleri gibi canlı yayın konseptleri ile yayın yapmaktadır.
  • Yemek alanında içerik üretimi yapan kanal sahipleri ünlü aşçılar ile sohbetler, birlikte yemek hazırlama vb. konseptler yaratarak yayın yapmaktadır.
  • E-ticaret alanında faaliyet gösteriyorsanız topluluğunuza belirli konularda bilgi veren canlı yayınlar hazırlayabilirsiniz. Ürün karşılaştırmaları, ürün incelemeleri, kombin yapma önerileri gibi konseptler altında canlı yayınlar oluşturabilirsiniz.
 

Kısacası canlı yayın konsepti belirlerken daha çok kanal yapısı ve bulunduğunuz sektörü göz önünde bulundurularak hareket etmelisiniz.

 

İlgili İçerik; Youtube’da En Çok İzlenen Video Türleri

 

Youtube Canlı Yayın İpuçları Konsept Belirleyin

 

Hazır Olduğunuz Zaman Canlı Yayın Yapın

 

Youtube canlı yayın özelliği aktif edildikten sonra hemen canlı yayın yapmayın. Çünkü yapacağınız ilk canlı yayınınız topluluğu etkilemenizi sağlayacaktır bu nedenle etkili olmayan bir canlı yayın yapmaktansa kendinizi hazır hissettiğinizde ve içerik konseptinizi belirlediğinizde bir canlı yayın başlatmanız oldukça önemlidir. Böylece hem topluluğunuzu daha kolay etkileyebilir hem de kanalınıza ve yayınlarınıza olan aidiyetlerini arttırabilirsiniz.

 

Youtube Canlı Yayın İpuçları Hazır Olmak

 

Ekipmanları Önemseyin

 

Profesyonel youtube canlı yayını yapmak için önem vermeniz gereken konulardan birisi de ekipmanlardır.

 
  • Kamera
  • Telefon
  • Mikrofon
  • Canlı Yayın Işığı
 

Gibi ekipmanlar canlı yayınlarınızın daha profesyonel olmasını sağlayacaktır. Bu nedenle ilk canlı yayınınızı yapmadan önce bu ekipmanları tedarik etmeyi önemsemeniz gerekir. Böylece profesyonel canlı yayınlar yaparak topluluğunuzu etkilemeniz mümkündür.

 

Youtube Canlı Yayın İpuçları Ekipmanlar

 

Canlı Yayın Akışınızı Belirleyin

 

Youtube canlı yayın ipuçları arasında yer alan ve önem verilmesi gereken konular arasında bulunan canlı yayın akışları profesyonel yayınlar yapmanızı sağlamaktadır. Bir canlı yayında nelerden bahsedeceğinizi, hangi konulara hangi sırayla değineceğinizi belirlemeniz canlı yayınızın daha akıcı olmasına yardımcı olacaktır.

 

Bu nedenle sizlerde etkili bir youtube canlı yayını yapmak istiyorsanız yayın yapmadan önce bir canlı yayın akışı belirlemeleri ve bu akışa uygun bir şekilde yayınınızı yürütmeye önem vermelisiniz.

 

Youtube Canlı Yayın İpuçları Akış Belirleyin

 

Canlı Yayınınızı Tanıtın

 

Youtube kanalınızda topluluğunuz ile gerçek zamanlı bir buluşma ayarlamak istediğinizde bu canlı yayını önceden planlamanız ve bununla beraber ani canlı yayınlar yapmaktan kaçınmanız gerekmektedir. Çünkü genellikle ani yapılan canlı yayınlar hedef kitlenize ve topluluğunuza ulaşmanızı zorlaştırır ve bu da canlı yayınınızın başarı oranını düşürür.

 

Bu sebeplerden dolayı canlı yayınızı önceden planlayın. Kanalınızda ya da kanalınıza ait sosyal medya hesaplarında canlı yayınınıza ve canlı yayın konunuza dair afişler paylaşın. Bunun yanı sıra canlı yayın konunuz ile ilgilenen kişilere ulaşabilmek için reklam vermekten çekinmeyin. Böylece canlı yayınınıza katılan kişi sayısının artmasını sağlayabilir ve topluluğunuza profesyonel olduğunuzu gösterebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Youtube Reklamcılığı Nedir? Nasıl Yapılır?

 

Youtube Canlı Yayın İpuçları Tanıtım Yapın

 

Canlı Yayınınıza Konuk Davet Edin

 

Youtube canlı yayınlarını incelediğinizde genellikle birçok içerik üreticisinin yayınlarına konuk davet ettiğini görürsünüz. İçerik üreticiler çoğu zaman davet edecekleri konukları seçerken ilgili konuda uzman kişileri davet etmeyi tercih etmektedir. Uzman kişiler ile işbirliği yaparak birçok içerik üreticisi hem canlı yayının etkisini arttırmakta hem de tanınan kişilerin takipçilerine daha kolay ulaşarak kanallarını ve kendilerini tanıtma imkânı bulmaktadır.

 

Sizler de bu tür bir strateji oluşturarak kanalınıza olan ilginin artmasını sağlayabilir ve daha fazla abone kazanabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax