Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Youtube Kanalı Nasıl Açılır?

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

Youtube, en popüler sosyal medya platformları ve arama motorları arasında yer almaktadır. Gelir elde etmek, daha fazla kişiye ulaşmak ve marka bilinirliği yaratmak isteyen birçok kişi ve işletme bir youtube kanalı açarak bu platform için içerik üretemeye başlamıştır.

 

Youtube’a olan ilgi her geçen gün artış gösterdiği için günümüzde birçok kişi bu platformda bir kanal açmayı düşünmektedir. Fakat kişi ve işletmelerin bir bölümü youtube kanalı nasıl açılır sorusuna yanıt bulamamaktadır.

 

Youtube kanalı açmak isteyen kişiler için hazırladığımız Youtube Kanalı Nasıl Açılır adlı bu yazımızda sizlere Youtube hakkında bilgiler vereceğiz. Bununla beraber kendiniz ya da işletmeniz için youtube kanalını nasıl açabileceğinizden bahsedeceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek bu konu hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

Youtube Kanalı Nasıl Açılır?

 

Youtube Nedir?

 

Youtube, 2005 yılında Paypal’da çalışan 3 kişi tarafından kurulan bir video paylaşım sitesidir. Bu platform kurulduğu tarihten sonra hızlı bir şekilde Google’ın ilgisini çekmiştir ve Youtube 2006 yılında Google tarafından satın alınmıştır.

 

Youtube, kullanıcıların bir kanal açarak video paylaşımı yapmasına olanak sağlayan ya da video izleyerek zaman geçireceği bir sosyal medya platformudur. Youtube’da kanalı olan kişi ve işletmeler belirli bir abone sayısının üzerine geldikten ve izlenme süresini aştıktan sonra bu platform üzerinden para kazanabilmektedir.


Youtube Nedir
 

Youtube Kanalı Nedir?

 

Youtube Kanalı, belirli bir hedef kitleye ulaşmak ve youtubeda video paylaşımı yapacak olan kişilerin açtığı kanallara verilen isimdir.

 

Günümüzde birçok kullanıcı Youtube’da kanal açarak hem video paylaşımı yapabilmekte hem de bu platform üzerinden belirli bir kitleye ulaşarak gelir elde edebilmektedir. Youtube kanallarının kişi ve işletmelere sağladığı birçok avantajlı durum söz konusudur.

 

İlgili İçerik; Youtube Etkileşiminizi Arttıracak SEO Teknikleri

 

Youtube Kanalı Nedir

 

Youtube Kanalı Açmanın Faydaları

 

Youtube Kanalı Nasıl Açılır sorunuza yanıt verdiğimiz yazımızın bu bölümünde sizlere Youtube Kanalı Açmanın Faydaları hakkında bilgi vereceğiz. Sizler de bu bölümü inceleyerek neden youtube kanalı açmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

 
  • Youtube kullanıcı sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu da youtube da kanalı olan kişi ve işletmelerin belirli bir hedef kitleye ulaşmasını sağlamaktadır.
  • Youtube kanalları sayesinde kişi ve işletmeler daha fazla tanınabilmektedir.
  • Youtube için içerik üreten kişilerin kanal aboneleri belirli bir sayının üzerine çıktığında ve izlenme süreleri arttığında bu platform üzerinden gelir elde etmesi mümkündür.
  • Youtube kanalı olan kişiler belirli bir takipçi sayısının üzerine çıktıklarında bu platformda canlı yayın açabilmektedir.
  • Youtube üzerinden markalarla iş birliği yapabilmeniz ve gelir elde etmeniz mümkündür.
 

Sizler de bu tür avantajlı durumlardan yararlanmak istiyorsanız bir youtube kanalı açabilir ve youtube için içerik üretmeye başlayabilirsiniz. Böylece hem kendinizi hem markanızı daha kolay bir şekilde tanıtabilir ve youtube’dan para kazanabilirsiniz.

 
Youtube Kanalı Açmanın Avantajları
 

Youtube Kanalı Oluşturma

 

Youtube kanalı açmak isteyen kişi ve işletmelerin ilk olarak bir Google hesabı olması gerekmektedir. Google hesabı olan kişiler hızlı bir şekilde youtube kanalı açabilirken olmayanların ise ilk olarak bir Google hesabı açması gerekmektedir. Google hesabınızı açmak için Google arama motorunun üst bölümünde yer alan oturum aç bölümüne tıklayabilir ve buradan yeni hesap oluştur butonuna tıklayarak Google hesabınızı açabilirsiniz.

 

Bir Gmail adresiniz ya da Google hesabınız bulunuyorsa aşağıda sizlerle paylaştığımız adımları tamamlayarak youtube kanalı açabilirsiniz;

 
  • İlk olarak bilgisayarınız ya da youtube mobil uygulamasına giriş yapın.
  • Ardından youtube hesabınızı açın.
  • Youtube’un üst bölümünde yer alan profil resminize tıklayın.
  • Profil resminize tıkladıktan sonra açılacak olan pencereden Kanal oluştur bölümüne tıklayın.
 

Bu adımları tamamladıktan sonra Youtube Kanalınızı açmak için sizlerden belirli bilgiler isteyecektir. Youtube kanalı açmak için istenen bilgiler profil resmi ve ad soyad bilgileridir. Bu bilgiler yalnızca youtube ve Google tarafından görüntülenen bilgilerdir. Sizler de bu bilgileri doldurduktan sonra kanal oluştur butonuna tıklayabilir ve Youtube kanalı açabilirsiniz.

 

Youtube kanalı açtıktan sonra kanalınız ile ilgili özelleştirmeler yapabilir ve ardından video içerikleri yükleyerek kanalınızı aktif hale getirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Youtube'da Para Kazanma Şartları 2021

 

 

Youtube Kanalı Açtıktan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Youtube kanalı açan kişi ve işletmelerin Youtube Kanalı Açtıktan Sonra Dikkat Etmesi gereken birçok önemli nokta vardır. Bunlar;

 
  • Youtube kanalı özelleştirme
  • Youtube kanalı teması
  • Video kalitesi
  • Video yükleme süresi
  • Video paylaşımı
 

Gibi temel konulardır ve youtube kanalı olan herkes bu önemli noktalara oldukça çok dikkat etmelidir. Gelin şimdi hep beraber bu unsurlara daha detaylı bir şekilde bakalım.



Youtube Kanalı Nasıl Açılır?

 

Youtube Kanal Özelleştirme

 

Youtube kanalı açan kişi ve işletmelerin youtube kanal özelleştirme işlemi yapması oldukça önemlidir. Çünkü kişi ve işletmeler kanal özelleştirme işlemi sayesinde kanalına abone olmayan kişiler için belirli karşılama videoları yükleyebilmekte ve bu kişileri takipçi olarak kazanabilmektedir. Fakat bunun öncesinde kanal düzeni yapmanız oldukça önemlidir. Youtube kanalınızı düzenlemek için;

 
  • İlk olarak bir profil resmi koymanız gerekmektedir. Profil resminizi koyarken youtube profil fotoğrafı ölçüsü olan 800 x 800 Pixel formatına dikkat edilmesi gerekmektedir.
  • Youtube kanalınızın kapak fotoğrafını güncellerken 2560 x 1440 Pixel ölçülerine uygun olan fotoğraflar tercih etmeniz gerekmektedir.
 

Böylece kanalınızın ilk düzenlemesini doğru bir şekilde yapabilir ve ziyaretçilerinizin güvenini kazanabilirsiniz. Bu işlemleri tamamladıktan sonra youtube kanal özelleştirme işlemini yapabilirsiniz. Bu işlemler için dikkat etmeniz gereken önemli noktalar şunlardır;

 
  • Kanalınıza abone olmayan kişiler için bir vitrin videosu yükleyin.
  • Abone olmayan kişilere göstereceğiniz kanal fragmanınızı yükleyin.
  • Abone kazandıktan sonra bu kişiler göstermek için öne çıkan videosu yükleyin.
  • Youtube kanalınıza öne çıkan bölümler ekleyerek abonelerinizin dikkatini çekin.
 

İlgili İçerik; Canlı Yayın Satışı

 

Youtube Kanalı Özelleştirme

 

Youtube Kanalınız İçin Tema Seçin

 

Youtube kanalı açan kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken konulardan birisi de youtube kanal temasıdır. Çünkü youtubeda daha fazla kişiye ulaşmak isteyen kişilerin doğru bir kanal teması seçmesi gerekmektedir.

 

Youtube kanal temanızı seçerken kendi sevdiğiniz türde içerikleri paylaşabileceğiniz bir kanal yaratabileceğiniz gibi analiz ve araştırmalar yaparak Youtube’da eksik olan içerikleri belirleyebilir ve bu içerikleri arayan kişiler için videolar çekebileceğiniz bir kanal teması yaratabilirsiniz.

 

Youtube Kanalı İçin Tema Seçimi

 

Kanalınızdaki Videolarınızı Yüksek Kalite ile Hazırlayın

 

Youtube kanalı açan kişilerin dikkat etmesi gereken önemli unsurlardan biri de video kalitesidir. Çünkü youtube kaliteli içeriklerin bulunduğu bir platformdur ve genellikle youtube kullanıcıları video kalitesi yüksek videoları izlemeyi tercih etmektedir.

 

Bu nedenle youtube’a video yüklemek isteyen kişilerin kanallarındaki videoları yüksek kalite ile hazırlaması oldukça önemlidir. Sizler de youtube için video çekerken profesyonel fotoğraf makineleri ile çekimlerinizi yapabilir ve video düzenleme programlarını kullanarak içeriklerinizi kaliteli hale getirebilirsiniz.

 

Youtube Kanalı Video Yükleme

 

Video Kapak Görseline Önem Verin

 

Youtube’a video yükleyen kişilerin önem vermesi gereken bir diğer konu da video kapak görselidir. Çünkü bir video için kapak görseli ne kadar profesyonel bir şekilde hazırlanırsa videolara olan ilgi o kadar fazla olacaktır.

 

Bu nedenle youtube’a video yüklemeden önce yükleyeceğiniz videonuz için kapak görseli hazırlamaya önem verin ve kapak görselinizi hazırlarken Adobe Photoshop gibi profesyonel fotoğraf düzenleme araçlarını kullanın. Böylece dikkat çeken kapak görselleri yaratabilir ve kanalınıza daha kolay bir şekilde abone kazanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Viral Pazarlama Nasıl Yapılır?

 

Youtube Kanalı Kapak Görseli

 

Daha Sık Video Yükleyin

 

Youtube için içerik üretecek kişi ve işletmelerin dikkat etmesi gereken önemli konulardan biri de paylaşım aralığıdır. Her sosyal medya platformunda olduğu gibi youtube’da da kişi ve işletmelerin düzenli ve sık paylaşımlar yapması gerekmektedir. Sizler de bunu göz önünde bulundurabilir ve daha sık video yükleyerek hedef kitlenizde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

Özgün İçerik Oluşturun

 

Yotube kanalı açtıktan sonra dikkat edilmesi gerekenlerden biri de özgün içeriklerdir. Youtube için video çekimi yaparken içeriklerinizin üzerine çalışmanız ve özgün içerikler oluşturmanız oldukça önemlidir.

 

İçeriklerinizin konusu belirlerken rakiplerinizi analiz ederek hareket edebileceğiniz gibi daha önce Türkiye’de bulunan bir youtuber tarafından üretilmeyen fakat yurtdışında yaşayan Youtuber’lar tarafından üretilen içerikleri inceleyebilir ve bunu kendinize has bir biçimde geliştirerek özgün içerikler oluşturabilirsiniz.

 

Özgün içeriklerinizi oluştururken metninizin dilini, kullandığınız hashtagleri ve belki de video arka planını değiştirebilir ve böylece rakiplerinizden daha kolay sıyrılabilirsiniz.

 

Youtube Özgün İçerik  Nasıl Oluşturulur
 

Sıkça Sorulan Sorular

 

Youtube Kanalı Açma Ücretli mi?

Son dönemlerin en popüler sosyal medya platformları ve arama motorları arasında yer alan youtube’da kanal açmak için Google hesabınız olması gerekir. Google hesabınızı açtıktan herkes gibi sizler de Youtube’da ücretsiz bir şekilde kanalınızı açabilirsiniz. Yani kısacası Youtube’da kanal açarken herhangi bir ücret ödemeniz gerekmemektedir.

 

Youtube Kanalı Ne Kadar Kazandırıyor?

 

Youtube kanalı açarak gelir elde etmek isteyen kişilerin belirli bir takipçi sayısına ulaşması gerekmektedir. Youtube kanallarının izleyicileri ve görüntülenme oranına göre kazandırdığı para değişiklik göstermektedir. Youtube’da 1000 görüntülenme için 0,5 – 2 Dolar arasında kazançlar değişiklik göstermektedir. Aslına bakıldığında abone sayınız ve görüntülenme sayınız ne kadar fazla ise youtube’dan o kadar para kazanabilirsiniz.

 

Aynı Google Hesabı İle İkinci Youtube Kanalını Açabilir miyim?

 

Aynı Google hesabı ile ikinci youtube kanalı açmak mümkündür. Bunu yapmak için kişilerin Youtube’a girmesi ve ardından Youtube Studio’ya tıklaması gerekir. Bunun ardından profil resmine tıklayarak kişilerin Youtube Ayarlarına tıklaması gerekir. Bu işlemin ardından genel bakış bölümünde Tüm kanallarınızı görüntüleyin veya yeni bir kanal oluşturun bölümüne tıklayarak aynı Google hesabı ile ikinci youtube kanalınızı açabilirsiniz.

 

Youtube Kanalı Nasıl Kapatılır?

 

Youtube kanalınızı kapatmak için ilk olarak Youtube Studio’da oturum açın. Sol bölümde bulunan ayarlar sekmesine girerek buradan kanal paneline gidin. Kanal paneline giriş yaptıktan sonra gelişmiş ayarlara tıklayarak Youtube İçeriğini Kaldır butonuna basın. Ardından içeriğimi kalıcı olarak silmek istiyorum seçeneğini işaretlerin. Kanalınızı silmek için ise belirtilen kutuları seçerek işleminizi gerçekleştirin.

 

Youtube Kanalımı Nasıl Büyütürüm?

 

Youtube kanalınızı büyütmek işitiyorsanız ilk olarak içeriklerinizin kalitesini arttırmanız gerekir. Youtube içeriklerinizi oluştururken özgün ve ilgi çekici içerikler oluşturun ve bununla beraber videonuzun kapak resmini ilgi çekici bir görsel olarak ayarlayın. Youtube’a girdiğiniz her içerik için Youtube Seo çalışmaları yapmaya özen gösterin. Böylece youtube kanalınızı hızlı bir şekilde büyütebilirsiniz.

 
Youtube Kanalımı Nasıl Büyütürüm
 

İşletme Adıyla Youtube Kanalı Nasıl Açılır?

 

İşletme adı ile youtube kanalı açmak için youtube’da a girin ve oturum açın. Ardından kanal listenize girerek yeni bir kanal oluştur butonuna tıklayın. Burada yer alan mevcut bir marka hesabını kullanmak istiyorum bölümüne tıklayarak kanalınızın adını girin. Böylece işletmeniz adı ile bir youtube kanalı açabilir ve içerik paylaşımı yapabilirsiniz.

 

Youtube Kanalı Üzerinden Nasıl Para Kazanılır?

 

Youtube’dan para kazanmak için beş farklı yöntem bulunur. Bunlar reklam geliri, ürün rafı, kanal üyelikleri, premium geliri ve süper chat ve süper etiketlerdir. Her yöntemde kullanıcıların dikkat etmesi gereken unsurlar bulunmaktadır.

 
  • Reklam geliri ile para kazanmak için 18 yaşından büyük olmanız ve Adsense ile ödemelerinizi yönetmeniz gerekir.
  • Ürün rafı ile youtubedan para kazanmak için 10 binden fazla takipçiniz olması gerekir
  • Kanal üyelikleri ile youtubedan para kazanmak için 1000’den fazla kanal aboneniz olmalıdır.
  • Premium geliri ile youtubedan para kazanmak için içeriklerinizi youtube premium abonelerinin izlemesi gerekir.
  • Süper Chat özelliği ile para kazanmak için bu özelliğin bulunduğu ülkelerde yaşamanız gerekmektedir.
 

Sizler de bu yöntem ve özellikler sayesinde youtubedan para kazanabilirsiniz.

  

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax