Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Youtube Anahtar Kelimeleri İle Video Görüntülemelerinizi Nasıl Artırabilirsiniz?

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

Dünyanın en büyük ikinci arama motorlarından birisi olan Youtube, video içeriklerin yer aldığı bir platformdur. Markalar bu platformu kullanarak marka bilinirliklerini arttırabilmektedirler. İçerik üreticiler ise Youtube’da belirli bir abone sayısını ve izlenme süresini aştıktan sonra Youtube’dan para kazanabilmektedirler.

 

Youtube’da marka bilinirliği yaratmak için içeriklerin iyi olması kadar abone sayısının, görüntülenme süresinin ve izlenme süresinin de fazla olması gerekmektedir. Özellikle Youtube’dan para kazanmak isteyen kişilerin önem vermesi gereken unsur organik büyümedir. Çünkü Youtube reklamlardan aldığınız izlemeleri para kazanma sürecine dahil etmemektedir.

 

Youtube kanalını büyütmek ve daha fazla kişiye ulaşmak isteyen kişi ve işletmelerin reklam çalışmalarının yanı sıra belirli taktiler de uygulaması gerekmektedir. Özellikle Youtube kanalını organik bir şekilde büyütmek için önemli olan unsurların başında SEO çalışmaları yer almaktadır.

 

Youtube Seo çalışmalarında ise anahtar kelimelerden bitiş ekranlarına, kartlardan video açıklamalarına kadar olan her şey oldukça önemlidir. Fakat seo çalışması yapacak kişiler daha çok anahtar kelimelerine, görsellerine ve başlıklarına önem vermektedir.

 

Youtube Anahtar Kelimeleri ile Video Görüntülemelerinizi Nasıl Artırabilirsiniz adlı bu yazımızda sizlere Youtube anahtar kelime seçimi, kanal anahtar kelimeleri gibi birçok konu hakkında bilgiler vereceğiz.

 

Sizler de yazımızı inceleyebilir ve Youtube Anahtar Kelimelerini ve Kanal Anahtar Kelimelerini kullanarak kanalınızı nasıl büyüteceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

Youtube Anahtar Kelimeleri İle Video Görüntülemelerinizi Nasıl Artırabilirsiniz?

 

Anahtar Kelime Nedir?

 

Anahtar kelime internette bir konu hakkında araştırma yapan kişilerin arama sorgularında kullandığı kelimelerin tümüne verilen isimdir.

 

Örneğin;

 
  • E-ticaret
  • E-ticaret nasıl yapılır
  • E-ticaret nedir
 

Gibi sorguların hepsi anahtar kelimelerdir. Anahtar kelimeler seo çalışmalarında long tail ve short tail olarak ikiye ayrılmaktadır.

 
  • Long tail anahtar kelimeler daha uzun arama sorguları için kullanılan genel isimdir. Örneğin; Youtube anahtar kelime ekleme gibi bir arama sorgusu long tail keyworddür.
  • Short tail anahtar kelimeler ise kısa arama sorgularıdır. Örneğin; Youtube seo anahtar kelimesi kısa kuyruklu anahtar kelimeler arasında yer almaktadır.
 

Hem long tail keywordler hem de short tail keywordler Youtube anahtar kelimeleri için oldukça önemlidir.

 

İlgili İçerik; Youtube Algoritması Nedir?


İlgili İçerik; Keyword Cannibalization (Anahtar Kelime Yamyamlığı) Rehberi


 
Anahtar Kelime Nedir

 

Anahtar Kelime Seçimi Yapın

 

Youtube videolarınıza ya da youtube kanal anahtar kelimelerine ekleme yapacaksanız özellikle anahtar kelime seçimi konusunda oldukça çok dikkatli olmalısınız. Çünkü bu kelimelerin videolarınız ve kanalınız ile alakalı olması gerekmektedir. Aksi halde anahtar kelimelerden verim alabilmeniz güçleşmektedir.

 

Youtube kanal anahtar kelimeleri hakkında araştırma yaparken kişiler daha çok Keywordtool, Semrush ve Ahrefs gibi araçları kullanarak anahtar kelime hacmine göre seçim yapmaktadır. Böylece doğru anahtar kelimeleri seçerek kişi ve işletmeler kanallarına fayda sağlamaktadır.


İlgili İçerik; Youtube Reklamcılığı Nedir? Nasıl Yapılır? 


Anahtar Kelime Seçimi Nasıl Yapılır

 

Youtube Kanal Anahtar Kelimeleri Nelerdir?

 

Youtube kanal anahtar kelimeleri, youtube kullanıcılarına sektörünüz, paylaştığınız içeriklerin hangi konuları kapsadığı, ilgi alanlarınız, sektörleriniz ile ilişkili olan diğer sektörler hakkında bilgi veren anahtar kelimelerdir.

 

Bu anahtar kelimelerde bir sorgulama gerçekleştiren kişilere kanalınız ve videolarınız daha fazla gösterileceği için her kanal için oldukça önemlidir.


İlgili İçerik; Youtube SEO Rehberi; Youtube Kanalınızı Nasıl Optimize Etmelisiniz? 


Youtube Kanal Anahtar Kelimeleri Nelerdir

 

Youtube Kanal Anahtar Kelimeleri Nasıl Seçilmelidir?

 

Youtube Studio üzerinden özelleştirme ekranına geldiğinizde Youtube Kanalınıza belirli anahtar kelimeler ekleyebilirsiniz. Peki youtube kanal anahtar kelimeleri eklerken nelere dikkat etmelisiniz, gelin hep beraber bakalım.

 

Youtube kanal anahtar kelimeleri seçilirken kişi ve işletmelerin ilk olarak bulundukları sektörler ile ilgili anahtar kelimelere yönelmesi gerekir.

 

Örneğin; kadın giyim ürünleri satan bir mağaza olduğunuzu düşünelim. Youtube kanalınıza anahtar kelime eklerken kadın giyim, kadın elbisesi, kadın aksesuar gibi sattığınız ürün ve hizmetlere ilişkin anahtar kelimelerin seçimini yapabilirsiniz. Bununla beraber youtube kanal anahtar kelimelerinizi belirlerken kombin, kombin önerileri, hediye önerileri gibi sektörünüz ile ilgili anahtar kelimeleri de kanal anahtar kelimelerinizi içine dahil edebilirisiniz.

 

Yine her zaman olduğu gibi ekleyeceğiniz anahtar kelimelere karar verirken analiz araçlarını kullanmaya özen göstermeniz gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Youtube Tanıtım Videosu Nasıl Olmalı?

 

Youtube Kanal Anahtar Kelimeleri Nasıl Seçilmelidir

 

Video Anahtar Kelimeleri Nedir?

 

Youtube video anahtar kelimeleri aslına bakıldığında Youtube algoritmasının sizleri daha iyi anlayacağı ve içeriklerinizi sınıflandırabileceği kelimelere verilen isimdir. Bir videonun başlığından açıklamasına, hashtaginden tagine kadar video anahtar kelimelerinin kullanılması oldukça önem arz etmektedir.

 

Youtube Video Anahtar Kelimeleri Nedir

 

Video Anahtar Kelimeleri Nasıl Seçilir?

 

Youtube anahtar kelime seçimini videolarınız ile yaparken de önem vermeniz gereken konuların başında video konunuz gelmektedir. Çünkü Youtube algoritması video başlığınızda ve anahtar kelimelerinizin doğru kullanılması sayesinde çektiğiniz videoları önerilen videolar listesinde de gösterecektir.

 

Bu noktada anahtar kelime seçimi yaparak stratejilerini artırmak isteyen kişi ve işletmelerin ilk olarak Youtube’daki aranan kelimeleri analiz etmesi gerekir. Gelin bir örnek ile buna detaylı bir şekilde göz atalım.

 

E-ticaret ile ilgili video çekimi yapmak isteyen bir Youtube kanalı olduğunuzu düşünelim. Bu noktada ilk olarak yapmanız gereken şey Youtube arama çubuğuna e-ticaret yazmak olmalıdır. Youtube arama çubuğu e-ticaret yazdıktan sonra kullanıcıların bu konu ile ilgili en çok arama yaptığı anahtar kelimeleri sizlerle paylaşacaktır.

 
  • E-ticaret
  • E-ticaret öğreniyorum
  • E-ticaret Türkiye
  • E-ticaret Türkiye’de nasıl yapılır
  • E-ticaret sitesi kurmak
  • E-ticaret başarısızlık hikayeleri
 

Gibi anahtar kelimeler ile izleyiciler Youtube’da oldukça çok içerik araması gerçekleştirmektedir. Çekmek istediğiniz video konusu ile ilgili Youtube arama çubuğuna bir anahtar kelime yazdığınızda size önerilen anahtar kelimeleri göz önünde bulundurarak çekim yapmanız görüntülenme ve izlenmenizin artmasını sağlayacaktır.

 

Bunun yanı sıra önerilen videolarda çıkmak ve burdan da video görüntülemelerinizi artırmak için uygulamanız gereken strateji şudur.

 

Örneğin: e-ticaret kelimesinde arama yaptığınızı düşünelim. Bu anahtar kelimede sıralanan videolar arasında ilk sırada yer alan video başlığına uygun bir şekilde başlık seçimi yapmanız gerekmektedir. Bu tür bir başlık stratejisi uygulayarak Youtube’un ön plana çıkardığı içeriklerin önerilen videolar bölümünde gösterilebilirsiniz. Genellikle öne çıkan videolar binlerce kişi tarafından izlendiği için Youtube video gösterimlerinizi kolayca artırabilirsiniz.

 

Siz de Youtube anahtar kelime seçimi yaparken bu tür bir strateji kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra anahtar kelime analizi yaparken:

 
  • Ahrefs
  • Semrush
  • Keywordtool
 

Gibi anahtar kelime analiz araçlarını kullanabilir ve böylece youtube videolarınızda kullanmanız gereken anahtar kelimeleri daha doğru bir şekilde tespit edebilirsiniz.


İlgili İçerik; Keyword Cannibalization (Anahtar Kelime Yamyamlığı) Rehberi


İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Youtube İçerik Önerileri

 

Youtube Video Anahtar Kelimeleri Nasıl Seçilir

 

Youtube Video Başlığına Önem Verin

 

Youtube anahtar kelime seçimi yaptıktan sonra başlıklarınızda da optimizasyon çalışmaları yapmanız gerekir. Çünkü Youtube videoları genellikle başlıklara göre ön plana çıkardır. Bu noktada başlık oluştururken kanalların belirli stratejiler geliştirmesi gerekir.

 

Örneğin: E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren ve kadın giyim kıyafetleri satan bir marka olduğunuzu düşünelim. Youtube’da kombin videosu çekerken başlıklarınızı ikiye ayırmanız gerekmektedir ve kombin videonuzu oluştururken;

 
  • Yaz Aylarında Nasıl Giyinilmelidir? (KOMBİN ÖNERİLERİ)
  • 8 Pratik Kombin Önerisi
  • Yaz Renkleri ile Yapabileceğiniz 7 Kombin
 

Gibi başlıklar kullanmaya özen göstermeniz gerekmektedir. Başlıklarınızı soru cümlelerinden oluşturacaksanız anahtar kelimenizi parantez içinde kullanmanız kullanıcıların dikaktini çekecektir. Sayı içeren video başlıklarında ise 5- 10 gibi sayılar yerine 7-8-13 gibi ilgi çeken sayılar kullanmanız oldukça önemlidir.

 

Bunun yanı sıra Youtube video başlıklarına görüntüleyenlerin dikkatini çekecek emojiler de eklemeniz hem kişilerin videonuzu izlemesini sağlayacak hem de izlenme sürenizin artmasına yardımcı olacaktır.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax