Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Youtube'da En Çok İzlenen İçerikler ve Video Türleri

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

Youtube’da kanalı bulunan kişiler ya da dijital pazarlama faaliyetlerini Youtube üzerinden yürütmek isteyen işletmeler, youtube videolarını çekerken daha çok ses getirecek içerikler paylaşmayı istemektedir. Bu nedenle herkes videolarını çekmeden önce Youtube’da En Çok İzlenen Video Türleri hakkında araştırmalar yapmaktadır.

 

Kanalın türüne ve işletmenin yapısına göre Youtube’da En Çok İzlenen Videolar araştırıldıktan sonra Youtube kanal sahipleri çekecekleri videolara daha kolay bir şekilde karar vermektedir ve böylece ilgi gösterilen videoları kanallarında paylaşarak hem abone hem de izlenme sayılarını arttırmaktadır.

 

Youtube kanalı açmayı düşünen ya da Youtube’da Kanalı bulunan kişi ve işletmeler için hazırladığımız Youtube’da En Çok İzlenen Video Türleri adlı bu yazımızda sizlerin Youtube’da en çok hangi videolar izleniyor sorusuna yanıt vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve kanalınız için çekmeniz gereken video türüne daha kolay bir şekilde karar verebilirsiniz.

 

 

Youtube’da En Çok İzlenen Videolar Hangileri



 

Youtube’da en çok izlenen video türleri hakkında sizlere bilgi vermeden önce ilk olarak youtube’da en çok izlenen videolar hakkında bilgi vereceğiz.

 
  • Baby Shark – 9,2 milyar
  • Despacito -7,23 milyar
  • Shape of You – 5,04 milyar
  • See You Again – 4,79 milyar
  • Masha ve Koca Ayı -4,31 milyar
 

Videoları youtube en çok hangi videoların izlendiğini gösteren istatistiklerinden yararlanarak youtubeda en çok izlenen videolar olarak tespit edilmiştir.

 

İlgili İçerik; "Nasıl Yapılır?" İçerikleri ile Yeni Müşteriler Kazanmanın İpuçları

 

Youtube’da En Çok İzlenen Videolar Hangileridir

 

Youtube En Çok İzlenen Video Türleri

 

Youtube en çok izlenen video türleri genellikle kişilerin hobileri ve ilgi alanlarına göre farklılık göstermektedir. Bazı kişiler youtube video içerikleri arasından ürün incelemesi, yorum, röportaj, ürün karşılaştırma videoları gibi içerikleri izlerken bazı kişilerse daha çok oyun, eğitim, yabancı dil öğrenimi gibi videoları izlemektedir. Youtube istatistikleri göz önünde bulundurulduğunda;

 
  • Nasıl Yapılır?
  • Kendin yap
  • Röportaj
  • Soru ve Cevap Videoları
  • Eğitim Videoları
  • Ürün inceleme videoları
  • Ürün karşılaştırma videoları
  • Sosyal Deney Videoları
  • Kutu Açılım Videoları
 

Gibi video içeriklerinin en çok izlenen youtube videoları arasında yer aldığı görülmektedir. Gelin şimdi hep beraber bu video türlerine detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Satışlarını Nasıl Arttırabilirsiniz?

 

Youtube’da En Çok İzlenen Video Türleri Nelerdir

 

Nasıl Yapılır Videoları

 

Youtube en çok izlenen video türleri arasında yer alan nasıl yapılır videolarına olan ilgi bir hayli fazladır. Genellikle youtube kanalı olan kişiler nasıl yapılır içerikleri çekerek abone sayılarını ve izlenme sürelerini arttırmayı hedeflemektedir.

 

Nasıl yapılır videolarında genel olarak video içerik üreticileri belirli aletleri ve malzemeleri kullanarak bir objenin ya da yemeğin nasıl yapılacağını göstermektedir. Örneğin; Ispanaklı börek nasıl yapılır, mum nasıl yapılır, sabun nasıl yapılır, evde salça nasıl yapılır gibi video içerikleri bu içerik türüne verilecek en güzel örneklerdir.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Satışlarınızı Arttıracak 6 Pazarlama Yöntemi (2021 Yeni)

 

İlgili İçerik; Youtube Etkileşiminizi Arttıracak SEO Teknikleri

 

Youtube En Çok İzlenen Videolar - Nasıl Yapılır (How To)

 

Kendin Yap

 

Kendin yap ( DIY) videoları da Youtube’da en çok izlenen videolar arasında yer almaktadır. Genel olarak nasıl yapılır videolarına benzer bir içeriği olsa da kendin yap DIY videoları daha çok belirli ürünlerin ve dekoratif objelerin nasıl yapılacağını gösteren bir video içerik türüdür. DIY videoları genellikle dekoratif objeler ve tasarım ürünleri için çekilen videolar olsa da günümüzde birçok kişi farklı alanlarda da kendin yap videoları çekmektedir.

 

Örneğin; Gömlekten elbise yapımı, ahşaptan tepsi yapımı, eski araba lastiğinden saksı ya da koltuk yapımı gibi videolar kendin yap videolarına verilebilecek örneklerdir. Sizler de youtube kanalınız için çekebileceğiniz video türleri arıyorsanız Kendin Yap Videolarına yönelebilir ve böylece izlenme sayınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Kendin Yap (Do IT Yourself-DIY ) Rehberi

 

Youtube En Çok İzlenen Videolar - Kendin Yap ( diy )

 

Röportaj Videoları

 

Youtube video içerikleri içerisinde yer alan Röportaj videolarına da olan ilgi bir hayli fazla. Genellikle youtube kanalı olan kişiler, ünlüler ve belirli bir sektörde ismini duyuran kişiler ile onların hayat hikayelerini ve başarı sırlarını öğrenmek için röportaj videoları çekiyor.

 

Bununla beraber ünlü isimlerin yanı sıra hızlı bir şekilde tanınan ve fenomen olan kişilerle de yapılan röportajlara olan ilginin bir hayli fazla olduğunu söylemek mümkün. Siz de video fikirleri arıyorsanız röportaj videolarına bir göz atabilirsiniz.

 

Youtube En Çok İzlenen Videolar - Röportaj

 

Soru ve Cevap Videoları

 

Youtube’da en çok izlenen video türleri arasında bulunan soru ve cevap videoları genellikle ünlü kişilerin çektiği videolar arasında yer alıyor. Ünlü kişiler soru ve cevap videoları çekmeden önce sosyal medya ya da yorumlar aracılığı ile hayranlarının kendileri hakkında merak ettiği konuları topluyor ve böylece gelen sorulara video içeriklerinde yanıt veriyorlar.

 

Youtube En Çok İzlenen Videolar - Soru Cevap

 

Eğitim Videoları

 

Kendini kişisel anlamda geliştirmek isteyen kişiler Youtube’da en çok eğitim videoları izliyor. Eğitim videoları birçok kanal tarafından yapılan bir video içerik türü olarak biliniyor fakat video içerik türleri kanala ve uzmanlık alanına göre farklık gösteriyor. Örneğin;

 
  • E-ticaret Nasıl Yapılır?
  • Trendyol’da satış nasıl yapılır?
  • E-ticaret Firmaları Satışlarını Nasıl Arttırır?
  • Youtube İzlenme Sayısı Nasıl Artar?
  • Sosyal Medya Uzmanlığı Nasıl Yapılır?
  • İngilizce Nasıl Öğrenilir
 

Gibi belirli konularda ipucu ve taktikler veren eğitim videolarına olan ilgi her zaman artıyor. Dijital pazarlama ajansları ve e-ticaret danışmanları genellikle e-ticaret nasıl yapılır, youtube izlenme sayısı nasıl artar gibi videolara yönelirken dil okulları ve dil öğretmenleri ise daha çok İngilizce nasıl öğrenilir, yabancı dil öğrenmek için 5 neden gibi konulara yöneliyor.

 

Siz de youtube video içerikleri üretmek istiyorsanız ilgi alanlarınıza ve sektörünüze uygun eğitim videoları üretebilir ve böylece hedef kitlenizde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

Youtube En Çok İzlenen Videolar - Eğitim Videoları

 

Ürün İnceleme ve Ürün Karşılaştırma Videoları

 

Ürün inceleme videoları; bir ürünün tanıtımı ve özelliklerini anlatan video türüdür. Genellikle kullanıcılara ne tür fayda sağlanacağı hakkında bilgiler verilmektedir. Ürün karşılaştırma videoları ise ürünlerin eşdeğer özellikteki diğer ürünler ile karşılaştırıldığı videolardır.

 

Herhangi bir ürünü satın almak isteyen kişiler genellikle bu ürün ve hizmetlerin tanıtıldığı ve karşılaştırıldığı ürün inceleme ve ürün karşılaştırma videolarını izlemeyi tercih etmektedir. Bu nedenle e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmeler genellikle kanallarında ürün inceleme ve ürün karşılaştırma videoları paylaşmaya önem vermektedir.

 

Sizlerde Youtube’da ürün satışınızı arttırmak istiyorsanız ürün inceleme ve ürün karşılaştırma videoları çekmeye özen gösterebilir ve böylece hem izlenme sürenizi hem de ürün satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette İlkbahar Sezonuna Yönelik Satış Artırma Taktikleri

 

Youtube En Çok İzlenen Videolar - Ürün İnceleme - Ürün Karşılaştırma

 

Kutu Açılım Videoları

 

Kutu açılım videoları, genellikle internetten ürün siparişi veren kişiler tarafından çekilen video türleridir. Bu videolarda ürünün kargo biçimi, kargo açılışı, ürün hakkında bilgi verme ve ürün montajı ya da kullanımı gibi bilgiler yer almaktadır.

 

Youtube’da en çok izlenen videolar arasında yer alan yüzlerce kutu açılım videosu bulunmaktadır. Genel olarak youtube kanalı olan kişiler tarafından çekilen bu video türleri e-ticaret firmaları ile yapılan anlaşmalar sonucunda da çekilmektedir.

 

Sizler de e-ticaret firmanızın ürün satışlarını arttırmak istiyorsanız yüksek abone sayısı olan youtube hesapları ile iş birliği yapabilir ve kutu açılım videoları çekebilirsiniz.

 

Youtube En Çok İzlenen Videolar - Kutu Açılım

 

Ticimax ile Dijital Pazarlama Stratejinizi Güçlendirin

 

E-ticaret sitenizi Ticimax e-ticaret alt yapıları ile kurarak sizler de birçok dijital pazarlama özelliği ve modülünden yararlanabilirsiniz. Böylece firmanızın ürün ve hizmetlerini hedef kitlenizde yer alan kişilere daha kolay ulaştırabilir ve ürün satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax