Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Twitter Mavi Tik Alma: Twitter'da Mavi Tik Nasıl Alınır?

Güncelleme Tarihi: 18.03.2024

İçindekiler;

Sosyal medya platformlarının kullanımının her geçen gün artmasıyla birçok yenilik karşımıza çıkıyor. Twitter, dünya genelinde en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biridir. Twitter’da hesapları olan kullanıcılar 280 karakterlik gönderiler paylaşabilmektedir. Bununla beraber twitter üzerinden fotoğraf ve video paylaşımı da yapılabilmektedir.

 

Twitter kullanıcılarının hesapları incelendiğinde birçok gerçek hesap bulunurken birçok da sahte hesabın bulunduğunu söylemek mümkündür. Twitter, genellikle kamuoyunun ilgisini çeken hesapların orijinal hesaplar olduğunu göstermek için hesapların yanına mavi tik koymaktadır. İlgili işaret genellikle kullanıcıların isminin yanında yer almaktadır.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Sosyal Medya Araçları

 

Twitter’da mavi tik ne işe yarar ve Twitter’da mavi tik nasıl alınır yazımızda sizlere mavi tik ile ilgili bütün bilgileri aktaracağız.

 

Twitter'da Mavi Tik Ne İşe Yarar? Nasıl Alınır?

 

Twitter’da Mavi Tik Ne İşe Yarar?

 

Twitter’da mavi tik ne işe yarar sorusuna kısa bir şekilde yazımızın giriş bölümünde yer verdik. Gelin burada daha detaylı bir şekilde Twitter mavi tikin ne işe yaradığına bakalım.

 

Twitter onaylanmış hesapları göstermek için uygulamaya geçirdiği mavi onay rozetini, platformunda yer alan ve kamuoyunu ilgilendiren hesabın orijinal bir hesap olup olmadığını göstermek için kullanır.

 

İnsanların düşüncelerinde genel olarak Twitter’da mavi tikli hesaplar ünlülere ait olduğu düşüncesi bulunmaktadır. Fakat Twitter, mavi tikli hesapları yalnızca ünlülere veya fenomenlere vermemektedir. Bu kişiler genellikle mavi tik alabiliyor olsa da şahıslar dışında da mavi tikli hesap alan birçok kurum ve kuruluş bulunmaktadır.

 

Twitter'da Mavi Tik Ne İşe Yarar?

 

Twitter’da Kimler Mavi Tik Alabilir?

 

Twitter platformunda mavi tik almak istiyorsanız eğer ilk olarak bilmeniz gereken şeylerden birisi mavi tik almak istediğiniz hesabın tanınmış bir hesap olması ve aktif olarak kullanılması gerekmektedir. Bu da göstermektedir ki her Twitter kullanıcısı mavi tik alamamaktadır. Twitter’da mavi tik alabilen hesaplar şunlardır;

 
  • Aktivistler, Ünlü kişiler ve organizatörler
  • Devlet kurumları
  • Haber kuruluşları ve gazetecilik yapan kişiler
  • Eğlence
  • Şirket, marka ve kâr amacı gütmeyen kurumlar
  • Spor ve e-spor faaliyetleri yürütenler
 

Twitter’da onaylı hesaba sahip olabilecek kişilerdir. Fakat Twitter, son dönemlerde yaptığı açıklamalarda mavi tikli hesapları halka da arz edeceğini söylemiştir ama bu halka arz tarihiyle ilgili herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.



Twitter'da Kimler Mavi Tik Alabilir

 

Twitter’da Mavi Tikli Hesaplar Hakkında Detaylı Bilgiler

 

Twitterda mavi tikli hesap alabilecek kişi, kurum ve kuruluşlar hakkında sizler için yazımızın üst bölümünde kategorilendirme yaptık gelin şimdi bu kategoriler içerisinde hangi kişi gurupları Twitter’da mavi tik alabilir detaylı bir şekilde inceleyelim.

 
  • Resmi Kişiler; Twitter’dan mavi tik alabilecek resmi kişiler arasında birçok kişi bulunmaktadır. Devlet başkanları, bakanlar, yetkililer, büyükelçiler, devlet kurumları ve devlet daireleri, büyükelçiler gibi devlet yetkililerine ait hesaplar mavi tikli hesap alabilmektedir.
  • Haber Kurumları; Gazete, dergi, televizyon ve radyo kuruluşları, haber kurumlarının resmi hesapları ve bu kurumlarda çalışan gazeteciler Twitter'da mavi tikli hesap alabilmektedir. Bu kişi ve kurumların mavi tikli hesap alabilmesi için ilk olarak hesaplarının açık olması ve ilgili kurumun internet sitesi adresinin ilgili kişinin twitter profilinde geçmesi gerekmektedir.
  • Spor Kategorisi; Spor faaliyetleriyle ilgilenen takım, internet siteleri, ligler, kadrolu sporcular ve küresel olimpiyatlara katılan sporcular mavi tikli hesap alabilmektedir.
  • Eğlence; Eğlence kategorisinde yer alan ve mavi tik alabilecek hesaplar şunlardır; film stüdyosu veya müzik kuruluşu olarak faaliyetlerine devam eden şirketler. Bununla beraber sanatçılar, yönetmenler ve oyuncular da Twitter mavi tikli hesap alabilmektedir.
  • Aktivistler, Ünlü Kişiler ve Organizatörler; Twitter’da amacı kamuoyuna bilgi vermek, kişileri harekete geçirmek ve toplumsal değişimlerde yardımcı olmak gibi faaliyetlerde bulunan kişilerin de ilgili platformda hesapları onaylanabilmektedir.
 

Twitter'da Mavi Tikli Hesaplar Hakkında Bilgiler

 

Twitter Mavi Tikin Avantajları Nelerdir?

 

Twitter hesaplarında mavi tik bulunan e-ticaret siteleri, marka ve şirket hesaplarının aslında birçok avantajı bulunmaktadır;

 
  • Mavi tik genel olarak ilgili platformda doğrulandığınızı göstermektedir.
  • Mavi tik sayesinde firmanızın güvenilirliği artmaktadır.
  • Firmanız Twitterda onaylı bir hesap olduğu takdirde takipçi kazanmanız ve daha fazla kişiye ulaşmanız olasıdır.
  • Twitter’da mavi tik marka bilinirliğinizin artmasına olanak sağlamaktadır. Bu da, yapacağınız satışların artmasını beraberinde getirecektir.
  • Mavi tik takipçilerinize daha çok güven vereceği için kişilerin internet sitenize girme oranında artışlar yaşanacaktır. Bu da satışlarını olumlu bir şekilde etkilerken dönüşümlerinizi arttırmanızı sağlayacaktır.
 

İlgili İçerik; E-ihracat ve Sosyal Medya İlişkisi

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları

 

İlgili İçerik; Twitter Reklamı Nasıl Verilir?

 

Twitter'da Mavi Tik Avantajları Nelerdir

 

Twitter’da Mavi Tik Süreçleri Başladı!

 

Twitter'da şu an mavi tik süreçleri halka arz edilmediği için mavi tik başvurusu yapabilecek olan hesaplar henüz başvurularını yapmamaktadır. Fakat Twitter tarafından yapılan bir duyuruda tekrar mavi tikli hesap başvurularının alınacağı söylenmiştir.

 

Mavi Tik süreçleri 2021 yılının ilk ayları için başlamıştır. Sizler de mavi tik başvurusu yapmak istiyorsanız eğer Twitter tarafından yapılan duyuruları takip edebilir ve ilgili süreç başladığında ünlü olmadan mavi tik başvurunuzu yapabilirsiniz.

 

Twitter'da Mavi Tik Süreçleri

 

Twitter’da Mavi Tik Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Twitterda mavi tik başvurusu yapacak olan kişilerin dikkat etmesi gereken unsurlar bulunmaktadır. Aksi halde twitter bu başvuruları kabul etmeyecektir.

 
  • Mavi tik başvurusu yapacak olan kişilerin son 6 ayda Twitter hesaplarını tutarlı bir şekilde kullanmış olması gerekmektedir.
  • Twitter’da mavi tik başvurusu yapacaksanız eğer Twitter’ın kurallarına uymanız gerekmektedir. Twitter kurallarını ihlal ettiğiniz saptandığı takdirde platform yetkilileri hesabınızın başvurusunu kabul etmeyecektir.
  • Herhangi bir gurubu veya kişiyi hedef alan nefret söylemine yönelik içerikler üretmemek ve üretilen içerikleri yapmamak gerekmektedir.
 

Twitter’da Mavi Tik Almak İçin Yapılması Gerekenler

 

Twitter’da mavi tik almak isteyen kişilerin birkaç şart içinden 2 şartı yerine getirmesi gerekmektedir. Twitter ilgili şartları Twitter etkinliği ve twitter dışı tanınmışlık adlı iki başlık altında toplamış ve mavi tik alacak olan kişilerin bu başlıklar altında bulunan 1'er tane unsuru tamamlamış olmasını istemektedir.

 
 

Twitter’daki Etkinliğiniz
 

Twitter Dışındaki Tanınmışlığınız
Mavi tik almak isteyen hesaplar takipçi sayısına göre kendi ülkelerindeki aktif hesaplar arasında %0,1’lik dilim içinde bulunmalıdır. Kişinin tanındığını gösteren yakın zamanlı arama etkinliği ve kanıtlanmış Google Trends profilinin olması.
Başvuran hesabın geniş sohbet hacmi yakalaması veya bir hashtag hareketi oluşturması gerekmektedir. Haber kaynaklarında 3 ya da daha fazla haberin yer alması (başvurudan 6 ay öncesine kadar)
Başvuracak hesabın bahsetmeler, takipçiler gibi unsurlar göz önünde bulundurulduğunda kendi ülkesinde %0,05’lik dilim içinde olması gerekmektedir. Bu konularda 3 referansının olması örneğin bir Wikipedia sayfasının bulunması.
  Kişinin bilinmiş bir resmî sitesi olması ya da liderlik referansı.
 

Twitter Mavi Tik Başvurusu Nasıl Yapılır?

 
  • verification.twitter.com internet sitesine giriş yapın.
  • Twitter tarafından oluşan mavi tik başvuru formunu doldurun.
  • Hangi hesap için başvuru yapacağınızı seçin.
  • Twitter’ın sizden istediği belgeleri sisteme yükleyin.
 

Twitter'da Mavi Tik Başvurusu Nasıl Yapılır

 

İlgili süreçleri tamamladıktan sonra Twitter hesabınız hakkında incelemelerde bulunacak ve hesabınızı onaylayıp onaylamama kararı verecektir. İlgili başvurunuzun sonucu Twitter tarafından sizlere mail olarak bildirilecektir.

 

Unutmayın ki Twitter şu an mavi tik başvurularını hala açmış değildir. İlgili başvuru tarihlerini öğrenmek için Twitter’ın duyurularını takip edebilirsiniz.

 

Not: Ticimax olarak Twitter Mavi Tik başvurusu gibi bir hizmetimiz bulunmamaktadır. Bu içerik yalnızca bilgi verme amaçlıdır.

 

 

Ticimax e-ticaret paketlerini kullanmak ve kendi e-ticaret sitenizi açmak istediğiniz takdirde E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax