Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Twitter Reklamı Nasıl Verilir?

Güncelleme Tarihi: 09.05.2023

İçindekiler;

Her gün yüz milyonlarca Tweet atılıyor ve bu yüzden Twitter algoritması sürekli değişiyor. Yani markanızın gönderilerinin bu gürültünün içinde kaybolması oldukça kolay. İşte burada devreye Twitter reklamları giriyor. Bu reklamlar, markanızın ürünlerinin tanıtılması ve sunduğu hizmetlerin yeni kullanıcılara ulaşması için büyük bir fırsattır. Fakat Twitter reklamı vermek için öncelikle bir reklam hesabı oluşturmanız gerekiyor.


İlgili İçerik: Sosyal Medyada Satış Arttırma Taktikleri



Twitter Reklamı Nasıl Verilir?

 

Twitterda Reklam Hesabınızı Oluşturun

Bu sayede Twitter Reklam Yöneticisi'ne ve reklam kampanyalarınızı izleyip ve metrikleri analiz edebileceğiniz birçok özelliğe erişebilirsiniz. Daha önce hiç Twitter reklam hesabı kullanmadıysanız, öncelikle bir hesap oluşturmanız gerekiyor.

Twitter hesabınıza giriş yaptıktan sonra, ads.Twitter.com adresine gidip, ülkenizi ve saat diliminizi belirlemelisiniz. Twitter reklam vermek için doğru bir platform, fakat hedef kitlenizi ve onlara ne biçimde ulaşacağınızı iyi belirlemeniz gerekiyor.

 

İlgili İçerik: E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları

 

Reklamcılık Hedefinizi Seçin

 

Twitter reklamlarınızla neyi başarmak istediğinize karar vermek, seçtiğiniz kampanya hedefi, hangi etkileşim türlerini ve eylemlerini ödeyeceğinizi belirlemenize yardımcı olur. Örneğin duruma göre, 1000 gösterim başına faturalandırılabilirsiniz.

Twitter premium ile insanların videolarınızı veya GIF'lerinizi izlemesini ya da kısa video reklamları yayınlamak istiyorsanız, her görüntüleme başına faturalandırılırsınız. Eğer kullanıcıların uygulamanızı yüklemesini istiyorsanız bu kez her uygulama yüklemesi için ücret ödemeniz gerekiyor. Kullanıcıların web sitenizi ziyaret etmesini istiyorsanız, tıklama başına faturalandırılırsınız ve eğer Twitter kitlenizi oluşturmak istiyorsanız, her yeni takipçi için faturalandırılırsınız.

 

İlgili İçerik: E-ihracat ve Sosyal Medya İlişkisi


twitter reklamı, hedef, reklam hedefi, sosyal medya
 

Twitter Reklamı İçin Hedef Seçme

 

Bunun için basit birkaç adımı takip etmeniz yeterli. "Takipçiler" hedefini tıkladıktan sonra bu sizi "Kampanya kurulumu" ekranına götürür. Burada, kampanyanıza bir ad verdikten sonra, bunun için nasıl ödeme yapacağınızı seçmeniz gerekiyor. Ardından kampanya bütçenizi belirleyin ve kampanyanın hemen başlatılıp başlatılmayacağını veya daha sonra ne zaman planlanacağını seçin.

 
İlgili İçerik: Ücretsiz Sosyal Medya Araçları 


twitter reklamı, hedef, reklam hedefi, sosyal medya
 

Peki Twitter Sponsorlu Reklam Nasıl Verilir ve Maliyeti Nedir?

 

Bu tamamen size kalmış. Twitter'da reklam vermek için minimum bir bütçe yoktur, bu nedenle Twitter reklamlarının maliyeti istediğiniz kadar artabilir veya azalabilir. İlk kez Twitter reklam kampanyası yürütecekseniz belki de bir reklam grubuna bağlı kalmayı tercih edebilirsiniz. Ancak Twitter reklamlarında kısmen daha özgür olduğunuzdan, farklı kitleleri hedeflemek, farklı reklam öğelerini kullanmak veya farklı bütçeleri ve zaman dilimlerini test etmek için kampanyanızı kategorilere ayırabilirsiniz.
 

İlgili İçerik: Twitter'da Mavi Tik Ne İşe Yarar? Nasıl Alınır? (2021 Yeni) 
 

Reklam Grubu ve Teklif Ayarı

 

Bu aşamada, Twitter reklam verme şartları ve her etkileşim için ne kadar ödemek istediğinizi seçebilirsiniz. Otomatik teklif vermeyi seçerseniz, Twitter, bütçenize göre en düşük fiyata en iyi sonuçları alacağınız teklifinizi belirler. Twitter reklamcılığında yeniyseniz ve teklif vermenin nasıl çalıştığını doğru şekilde kavramak istiyorsanız, bu harika bir başlangıç yöntemidir. Hedefleme seçenekleri ise, reklamınız için doğru kitleyi seçmenize ve bütçenizi en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olur. Demografik hedefleme ile başlayabilirsiniz. Böylece kitlenizi cinsiyet, yaş, konum, dil ve teknolojiye göre tanımlamanız kolaylaşır. Konu hedefleme ile belirli bir alanı ve hatta posta kodu gibi spesifik şeyleri tanımlayabilirsiniz. Ya da daha geniş olabilir ve bütün bir ülkeyi hedef kitleniz haline getirebilirsiniz. "Kitle özellikleri" bölümü, reklamınızı etkinlikler, ilgi alanları ve davranışlar gibi belirli ilgi alanlarına, belirli anahtar kelimelere ve TV şovlarına göre hedeflemenize olanak tanır. Ayrıca, kendi kişi listenizi (örneğin e-posta listeniz gibi) yüklemeyi veya takipçi tabanınızı hedeflemeyi de seçebilirsiniz.



İlgili İçerik: Sosyal Medya Reklamları için Ne Kadar Ücret Gerekiyor?


reklam grubu, teklif, twitter
 

Markanızı ve İşinizi Netleştirin


  Eğer amacınız, markanızı henüz takip etmeyen Twitter kullanıcılarını hedeflemekse, işletmenizin tam olarak ne yaptığını açıkça belirtmelisiniz. Kullanıcılar reklamınızla etkileşime girerek Twitter profilinize tıklayabileceği için, biyografinizin ve profilinizin mükemmel durumda olduğundan emin olmalısınız. Bu, takipçi sayınızı arttırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca 280 karakter kullanabilmeniz, reklamınızda 280 karakterin tümünü kullanmanız gerektiği anlamına gelmez. Bu tip reklam kampanyaları yürütmek oldukça kapsamlı ve profesyonel bir iştir. Doğru ve kalıcı metinler için, bu alanda uzman kişilerden yardım alarak kampanyanızı çok daha verimli hale getirebilirsiniz.


Bu İçerik de İlginizi Çekebilir: Sosyal Medyada Satış Arttırma Taktikleri
 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax