Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Instagram Reklam Verme

Güncelleme Tarihi: 18.03.2024

İçindekiler;

Sosyal medya mecralarında en çok kullanıcısı bulunan platformlardan biri olan Instagram, reklam verenlerin de en çok tercih ettikleri platformlardan biridir. Instagram’a reklam vermek oldukça mantıklıdır çünkü Instagram’ın şu an da 1 milyar civarında kullanıcısı bulunmaktadır. Sahip olduğu geniş kullanıcı kitlesiyle en büyük sosyal medya mecraları arasında 3. sırada yer alıyor. Bu sayının, aktif kullanıcı sayısı olduğunu da belirtmek gerekir. Sizler de Instagram’a reklam vermek istiyorsanız, yazımızın devamında bu konuyla ilgili işlemleri nasıl gerçekleştireceğinizi detaylarıyla öğrnenmiş olacaksınız.
 

İlgili içerik: Sosyal Medya'da Satış Arttırma
 

Instagram’a reklam vermek için cep telefonunuzu kullanabilirsiniz bunun yanında Facebook Ad Manager hesabınız ile de Instagram’a reklam verebilirsiniz. Yazımızda sizler için Facebook Ad Manager hesabınız ile nasıl Instagram’a reklam vereceğinizi adım adım anlatmış bulunuyoruz. İşte Instagram’a reklam vermek için yapmanız gerekenler.


Instagram'a Reklam Nasıl Verilir

Business Manager Hesabınızı Facebook’a Bağlayın

 

Business Manager hesabınızı Facebook hesabınıza bağlamanız gerekmektedir. Bunun için Facebook içerisinde bulunan Business Manager’a girerek bağlantıyı sağlayabilirsiniz. Bu adımı öncesinde tamamlamış iseniz bu adımı atlayabilirsiniz.
 

Facebook for business sayfasının en alt kısmında yer alan ‘başla’ seçeneği ile ilk adımı atabilirsiniz. Ardından şirketiniz ya da reklamını yapacağınız ürün ya da hizmet ile ilgili gerekli bilgileri ve soruları cevaplamanız gerekmektedir. Ardından, şirketinizin Facebook sayfasını açmanız gerekmektedir. Eğer şirketinize ait bir Facebook sayfası yok ise hemen kurabilirsiniz. Ardından da, kişisel bilgiler kısmında yer alan soruları cevaplayın.


İlgili İçerik: Facebook’un Yeni Özelliği: Facebook Business Suite



Business Manager Hesabınızı Facebook’a Bağlayın

 

Instagram Hesabınızı Business Manager Hesabınıza Bağlayın

 

Bunun için my business kısmında yer alan, business settings kısmından, Instagram account kısmına tıklamanız gerekmektedir. Tıkladıktan sonra açılan sayfada gerekli boşlukları doldurduktan sonra bağladınız Instagram hesabıyla Facebook reklam hesabınızı bağlamanız için sizi bir sayfaya yönlendirecektir.

 

Power Editör Kısmına Giderek Instagram Reklamınızı Oluşturun

 

Yapılan adımlardan sonra bu kısma girerek, Instagram’a reklam verip veremeyeceğinizi görebilirsiniz. Artı (+) kısmına tıklayarak kampanya oluşturmaya geçebilirsiniz. Buraya kadar olan işlemler tamamlanmış ise, bu adımdan sonra yeni kampanya oluştur kısmını seçebilirsiniz. Web sitesine tıkla, Mobil uygulama indir ya da video görüntüle gibi tuşlar ile daha çok tıklanma alarak reklamınızdan daha yüksek verim elde edebilirsiniz.


instagram reklam
 

Bütçenizi Belirleyin

 

Instagram’a reklam vermek için yaptığınız bu adımdan sonra belirlediğiniz bütçeyi sisteme girin ve reklam ayarlarınızı yapmaya başlayın. Reklam düzenlemelerinizi, günlük ya da aylık olarak ne kadar reklam vermek istediğinizi belirleyerek yapabilirsiniz. Bütçenizden en iyi verimi almak için doğru zaman dilimini seçmeniz sizler için en iyisi olacaktır. Düşük bir ücretle, aylık reklam yapmanız mantıklı olmayacaktır.
 

İlgili İçerik: Dijital Pazarlamada Bütçe Yönetimi

 

Audence Kısmıyla Kitlenizi Belirleyin

 

Dijital ortamda reklam yapmanın en güzel yanlarından biri de hedef kitleye ulaşmak için  pek çok yöntemin bulunmasıdır. Bu sayede, reklamınızı sadece görmesi gereken kişiler görür ve görmesini istemediğiniz insanlar için gereksiz ödeme yapmazsınız. Bu yüzden, bu adım oldukça önemlidir. Bu adım üzerinde durup doğru kararlar vermeniz şirketiniz ve sizin için en iyi reklam istatistikleri almanızı sağlayacaktır.
 

İlgili İçerik: E-ihracat ve Sosyal Medya İlişkisi



Audence Kısmıyla Kitlenizi Belirleyin

Instagram’a Reklam Vermek İçin Son Adım: Yerleştirme

 

Bu adımda Instagram’da yayınlayacağınız içeriğinizin Instagram’ın hangi kısmında yayınlanacağını seçebileceksiniz. Bu seçimi yaptıktan sonra reklamdan beklentilerinize ve bütçenize göre ödemenizi gerçekleştirin. Ardından karşınıza çıkacak olan, standart ve hızlı teslimat seçeneklerinden birini seçerek son adıma geçin. Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra, sol tarafta yer alan reklam ikonuna tıklayarak Instagram sayfanızı seçin. Reklamınızın nasıl görüldüğünü artık görebilirsiniz.

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax