Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Dijital Pazarlamada Bütçe Yönetimi Nasıl Yapılmalıdır?

Güncelleme Tarihi: 22.01.2024

İçindekiler;

Günümüzde özellikle şirketler için dijital pazarlama son derece önemli bir alandır. Dijital pazarlamada bütçe planlaması yapmak şirketleri bulundukları konumdan daha da etkili bir konuma sürükler. İyi bir bütçe yönetimi sayesinde şirketler oluşturdukları dijital projelerden oldukça değerli sonuçlar alacaktır.


Yöneticiler, dijital pazarlama bütçesi oluşturdukları esnada mutlaka doğru bir planlama yapıp yapmadıklarını kontrol etmelidir. Eğer doğru bir planlama yapıldıysa, etkin bütçe oluşturma sayesinde şirketler proje sonunda istenilen başarıyı yakalayabilir. Projeler öncesi hazırlanan iyi bir pazarlama bütçesi sayesinde yöneticiler projenin işleyişi konusunda fikir sahibi olabilir. Şirketlerin pazarlama bütçesi hazırlarken dikkat etmesi gereken bazı durumlar söz konusudur. Siz de dijital dünyaya yönelik çalışmalar yapmayı planlıyorsanız mutlaka bütçe yönetimini kararlaştırmalısınız.

 

İlgili İçerik: Dijital Pazarlama Terimleri Nelerdir?


Dijital Pazarlamada Bütçe Yönetimi Nasıl Yapılmalıdır?
 

Bütçe Yönetimi Nedir?

 

Dijital pazarlamada başarılı olmayı arzulayan şirketler bütçe yönetimine başvurur. Pazarlama planlama olarak da adlandırılan dijital pazarlama bütçesi sektör için oldukça önemlidir. Şirketler yıl boyu pazarlama alanlarına çeşitli harcamalar yapar. Bu sebeple planlı bir şekilde ilerleyebilmek için pazarlama bütçelerini yılın başında hazırlamış olmaları gerekir.


Şirketlerin pazarlama alanındaki hedeflerine ulaşması için öncelikle dijital pazarlama alanında yapılmış önceki çalışmaları izlemesi doğru bir adım olur. Bu sayede yöneticiler, yapmış oldukları bütçeyi en verimli şekilde harcar. Dijital dünyada sosyal medyanın son derece önemli olduğunu söylemek mümkün. Sosyal medya bütçe yönetimi oluşturmak için pek çok yönetici, reklam kanallarını kullanır.

 

İlgili İçerik: Dikkate Almanız Gereken 5 Dijital Pazarlama Stratejisi

 

Bütçe Yönetimi Nasıl Yapılır?

 

Öncelikli olarak dijital pazarlama bütçesi yönetiminin iyi bir takım çalışması sonucunda ortaya çıktığını belirtmekte fayda var. Şirketlerin dijital pazarlama departmanları, bu konuda oldukça titiz bir biçimde çalışmalıdır. Bütçe yönetiminin en önemli adımı, yöneticilerin kendilerine uygun bir hedef belirlemesidir. Ardından şirketler mutlaka sektörün önde gelen trendlerini yakından inceleyerek belli başlı fikirlere sahip olmalıdır.


Firmaların hangi alanlarda çalışmalar yaptığını gözlemleyerek oldukça iyi bir sonuca ulaşabilirler. Ek olarak firmaların hedef kitlelerini son derece iyi tanımaları, onları gözlemlemeleri de beklenir. Bir şirketin giderleri herhangi bir bütçe planlaması yapılırken ortaya çıkar. Bu sebeple pazarlama bütçesi oluşturulurken yıllık bir plan yapmak dijital pazarlama uzmanlarının işlerini kolaylaştırmaya yetecektir.


Yöneticiler, bütçe planlaması esnasında bu adımları takip ettikleri takdirde, ortaya çok iyi sonuçlar çıkarabilir. Pazarlama uzmanları, ayıracakları bütçeyi çeşitli kategoriler halinde sınıflandırmalıdır. Bu kategoriler bünyesinde seo, adwords, sosyal medya reklamları, blog ve içerik yazımı yer alır.

 

İlgili İçerik: Facebook Reklamlarında Bütçe En İyi Şekilde Nasıl Kullanılır?

 

bütçe yönetimi, bütçe, bütçe yönetimi nasıl yapılır

 

Pazarlama Bütçesi Nasıl Hazırlanır?

 

Dijital sektörde bütçe hazırlama yöneticiler için oldukça önemlidir. Bu sebeple son derece iyi bir plana bağlı kalarak hareket etmekte fayda var. Dijital reklam bütçesi yöneticilerin büyük bir özenle çalışması gereken bir alandır.

Şirketler kendilerine iyi bir pazarlama bütçesi oluşturmayı arzu ediyorsa ilk olarak müşteri kitlesini çok iyi tanımalıdır. Hedef kitlenin yaş aralığı, gelir durumu, yaşadıkları şehir ya da cinsiyetleri hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.


Hedef kitleyi tanıdıktan sonra kitlenizi satış kanalınıza nasıl getireceğinize çözüm üretmeniz gerekir. Satış kanalları için tüm planları genel olarak aylık yapmalısınız. Şirketler gelirine göre bütçe oluşturursa, ilerleyen dönemlerde bütçe ile ilgili bir sorunla karşılaşmaz. Ayrıca şirketler, kazandıkları parayı hangi hedef kitlesi üzerinde, nasıl harcayacağını bilirse bütçe planlama işlemleri başarılı olur. Bu sayede yöneticiler bütçelerini oldukça başarılı bir biçimde hazırlar.

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax