Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

En İyi ve En Çok Para Kazandıran Meslekler

Güncelleme Tarihi: 18.03.2024

İçindekiler;

Günümüzde mesleğini değiştirmek isteyen ve daha iyi kazandırabilecekleri bir meslek koluna geçmek isteyenler bulunur bu nedenle kişiler en çok para kazandıran meslekleri araştırır. Hem çalışma şartları hem de elde edilen gelirler düşünüldüğünde ilk olarak üniversite tercihi yapacak kişilerin en çok kazandıran mesleklere yöneldiği bilinir.

 

Üniversite okuyacak kişilerin yanı sıra bir kursa kaydolmak ve gelir elde etmek isteyen kişilerin de farklı meslek türlerine yöneldiği görülmektedir.

 

En Çok Para Kazandıran Meslekler 2023 adlı bu yazımızda sizlere en çok para kazandıran meslekler ve Türkiye’de en çok para kazandıran meslekler hakkında bilgiler vereceğiz.

 

Türkiye’de En Çok Para Kazandıran Meslekler


Türkiye’de En Çok Para Kazandıran Meslekler
 

Türkiye’de en çok para kazandıran meslekler hakkında bilgi vereceğimiz bu bölümü inceleyerek sizler de hangi alanlarda kendinizi geliştirmeniz gerektiğini görebilirsiniz. Ülkemizde meslekler ve maaşları göz önünde bulundurulduğunda birçok sektörün para kazandıran meslekler arasında yer aldığını söylemek mümkün.

 

Türkiye’de en çok para kazandıran meslekler;

 
  • Uzman Doktor
  • Avukat
  • Pilot
  • Yazılım Mühendisi
  • Bilgisayar Mühendisi
  • Noter
  • Petrol Mühendisi
  • IT Yöneticisi
  • Profesör
  • Yatırımcı
  • Dişçi
  • Hemşire
  • Kabin Memuru
  • Psikiyatrist
  • E-ticaret Yöneticisi
 

Meslekleri ülkemizde en çok para kazanan meslekler arasında yer almaktadır. Kişiler bu meslek gruplarında kendilerini geliştirerek ya da eğitim alarak kariyerine yön verebilmekte ve gelirlerini artırabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Evden Yapılabilecek Online İş Fikirleri

 

Doktor


Doktor
 

Dünyada en çok para kazandıran mesleklerden birisi Uzman Doktorluktur. Doktorluk, sayısal meslekler arasında yer alan bir meslek grubudur. Tıp fakültesi eğitimini tamamladıktan sonra TUS’a girerek belirli dallarda uzmanlaşan doktorlar hem özel sektörde hem de devlette çalışabilmektedir.

 

Çalışılan sektöre ve uzmanlık alanlarına göre belirlenen doktorlar kamuda çalıştıkları takdirde en az 10000 TL işe başlamaktadırlar. Özel hastaneler bünyesinde çalışan doktorların maaşları ise uzmanlık alanlarına göre 10000 TL’den başlayıp 100.000 TL’ye kadar devam etmektedir.

 

Avukat


Avukat
 

En çok para kazanan mesleklerden birisi de Avukatlıktır. Hukuk fakültesi eğitimi sonrasında 1 yıl avukatlık stajı yaparak avukatlık ruhsatı alan kişiler genellikle kamuda, özel sektörde ya da kendi bürolarını kurarak hizmet vermektedir.

 

Kamuda çalışan avukatların maaşları yapılan son düzenleme ile 19968 TL’den başlamaktadır. Özel sektörde ise uzmanlık alanı, çalışılan il ve çalışılan büro gibi etkenlerle 10000 TL’den başlayarak uzmanlık yılına göre 50.000 TL’ye kadar yükselmektedir. Günümüzde eşit ağırlık meslekleri arasında yer alan avukatlar avukatlık ruhsatını aldıktan sonra bürolarını kurmakta ve aldıkları davalara göre de gelir elde etmektedir.

 

Pilot


Pilot
 

Türkiye’de ve Dünya’da en çok para kazandıran meslekler arasında yer alan pilotların maaşı, çalışılan havayolu şirketine göre farklılık göstermektedir. Bir ay içerisinde maksimum 14 gün çalışan pilotların maaşı en az 25.000 TL’dir. Meslek deneyimine göre ise sayısal meslekler arasında yer alan pilotlukta maaşların 125.000 TL’ye kadar yükseldiği görülmektedir.

 

Sizler de yeni bir meslek arayışındaysanız pilotaj bölümü, özel pilotluk eğitimleri ve hava yolu firmaları tarafından açılan pilotluk eğitimlerine dahil olabilir ve geleceğin mesleklerinden birisi olan bu meslek kolunda faaliyet gösterebilirsiniz.

 

Yazılım Mühendisi ve Yazılımcı


 Yazılım Mühendisi ve Yazılımcı


Sayısal meslekler arasında yer alan ve hem Türkiye’de hem de Dünya’da kazanç bakımından önde gelen mesleklerden birisi de yazılım mühendisliğidir. Türkiye’de Yazılım mühendisi maaşları 15.000 TL’den başlayarak 100.000 TL’ye kadar artış gösterir.

 

Yazılımcı olmak isteyen kişiler Bilgisayar mühendisliği, bilgisayar programcılığı, yazılım mühendisliği gibi üniversite bölümleri veya dışarıdan alınan eğitimlerle programlama öğrenen kişiler genellikle bu alanda kolay bir şekilde iş bulabilmektedir.

 

Geleceğin meslekleri arasında bulunan bu yazılım alanında sizler de kendinizi geliştirebilir ve Dünyada en çok kazanan mesleklerden birinde çalışmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Yazılım Nedir? Ne İşe Yarar?

 

IT Yöneticisi


IT Yöneticisi
 

TÜİK verilerine göre bilişim alanında eğitim alan kişilerin iş bulma oranı %76,7’dir. IT yöneticiliği de bilişim alanındaki sayısal mesleklerden birisidir. Bilgi teknolojileri, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, yönetim bilişim sistemleri gibi bölümlerden mezun olarak ya da dışardan alınan eğitimlerle IT uzmanı olabilmektedir.

 

Firmaların, sanallaştırma, otomasyon, işlerim sistemleri, aygıt yönetim ve bakımı, yazılım geliştirme gibi ihtiyaçları için çalışan IT uzmanlarının maaşları çalıştıkları ülkelere göre farklılık göstermektedir. İngiltere’de çalışan IT Uzmanlarının maaşları 80 bin pound, ABD’de çalışan IT uzmanların maaşları 140 bin dolar, Almanya’da çalışanlar ise genellikle 100 bin Euro civarında maaşlar ile bu sektörde hizmet veriyor.

 

Türkiye’de IT Uzmanı maaşları ise kıdeme göre farklılık gösteriyor. Bu sektörde en az ücret ile çalışan uzmanlar 15.000 TL civarı aylık maaş alırken kıdemli IT Uzmanları ise aylık 60.000 TL’ye kadar maaş alabiliyor.

 

Petrol Mühendisliği


Petrol Mühendisliği
 

Petrol kullanımının her ülkede artmaya başlamasıyla petrol mühendislerine olan ihtiyaç da artmaya başladı. Genellikle petrol işleme tesisleri bulunan ülkelerde hizmet veren petrol mühendisleri, dünyanın en çok gelir getiren mesleklerinden birinde faaliyet gösteriyor.

 

Sayısal meslekler arasında yer alan petrol mühendislerinin maaşları çalıştıkları ülkeye göre değişiklik gösterirken İngiltere’deki Petrol mühendisi maaşları 150 bin dolar, ABD’deki petrol mühendisi maaşları 220 bin dolar, Kanada’da da çalışanlar ise 200 bin dolar civarında maaş alıyor.

 

Türkiye’deki petrol mühendisi maaşları ise en düşük 30.000 TL’den başlarken 60.000 TL’ye kadar artabiliyor.

 

Influencerlar


Influencerlar
 

Türkiye'de en çok para kazanan mesleklerden birisi de markalar ile işbirliği yaparak tanıtım çalışmaları yapan Influencelardır. Influencer kazançları aylık 20.000 TL'den başlamaktadır. Elde edilecek olan kazançlar nano, mikro, mid-tier ve makro influencerlarık statüsüne göre farklılık göstererek 1.000.000 TL'ye kadar artış gösterebilmektedir.

 

Youtuber

 Youtuber


Türkiye'de çok para kazanan mesleklerden bir diğeri de Youtuber'lardır. Youtuber'lar hem kendi kanalları üzerinden hem de yaptıkları anlaşamalar ile para kazanabilmektedir. Aylık kazançları 20.000 TL - 500.000 TL arasında değişebilmektedir.

 

Profesör


Profesör
 

Lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik gibi süreçleri atlatarak belirli bir alanda profesör unvanı alan kişiler de en çok kazananlardan. Türkiye’de en çok para kazandıran meslekler arasında profesörlük bulunmasa da uluslararası çalışmalar yapan kişiler çalıştıkları ülkeye göre iyi kazançlar elde edebiliyor.

 

Üniversitelerde profesör olarak çalışan kişiler İngiltere’de 140 Bin dolar, ABD’de 165 Bin dolar, Kanada’da 140 Bin dolar ve Almanya’da ise 250 Bin dolara kadar gelir elde ediyor.

 

Milletvekili

 

Ülkemizde en çok kazanan mesleklerden bir diğeri de milletvekilliği. Genellikle yılın belirli dönemlerinde çalışan milletvekillerinin aylık maaşı 73.000 TL civarı. Herhangi bir siyasi partiden milletvekili adayı olup seçilerek millet vekili olabilirsiniz fakat milletvekili olmak isteyenlerin bilmesi gereken önemli noktalar ise şunlar;

 
  • Milletvekili olabilmek için en az ilkokul mezunu olmanız gerekir.
  • Erkekler için askerliği tamamlamış olma şartı bulunmaktadır.
  • Milletvekili olmak isteyenler kamu hizmetlerinden yasaklı olmamalı ve 1 yıldan fazla hapis cezasına çarptırılmamalıdır.
 

Kabin Memuru


Kabin Memuru 

Eşit ağırlık ve sözel meslekler arasında yer alan Kabin Memurluğunun maaşları da oldukça yüksektir. Genellikle uçak içinde yolcuların konforunu, iyi bir uçuş gerçekleştirmesini ve güvenliğini sağlamak ile ilgilenen kabin memurları ülkemizde 13 – 20 Bin TL arası maaş almaktadır. Çalışılan hava yoluna göre farklılık gösteren Kabin Memurluğu maaşları yurtdışı menşeili havayolu şirketlerinde ise 30 Bin TL’ye kadar çıkabilmektedir.

 

Diyetisyen

 

Sayısal meslekler arasında yer alan diyetisyenler kamu hastanelerinde, özel hastanelerde ya da kendi iş yerlerini açarak hizmet vermektedirler. Kamuda çalışan diyetisyenler 12.000 – 15.000 Bin TL arasında kazanmaktadır. Özel hastanelerde hizmet veren diyetisyenlerin kazançları ise yaptıkları anlaşmaya ve çalıştıkları hastanelere göre farklılık göstermektedir.

 

Eczacı

 Eczacı


Üniversitelerin eczacılık bölümünde 5 yıl boyunca alınan eğitim sonucunda eczacı olan kişiler genellikle kendi eczanelerini açarak hizmet göstermektedir. Kendi iş yerlerini açan eczacıların gelirleri çalıştıkları il ve ilçeye göre değişiklik göstermektedir. Ülkemizde en çok para kazandıran meslekler arasında yer alan eczacılar, kendi işyerlerini açmadan birinin eczanesinde çalışmaya başladığı takdirde ise 10 – 15 bin TL arasında maaş alabilmektedir.

 

Fizyoterapist

 

Dünya’nın en çok para kazandıran mesleklerinden birisi olan fizyoterapi maaşları bulunan ülkeye göre farklılık gösterir. Forbes verilerine göre fizyoterapist maaşları yıllık 72.800 dolar civarındadır. Ülkemizde ise fizyoterapist olarak çalışan kişilerin maaşları farklılık gösterebilir. Genel olarak en düşük maaşla çalışan fizyoterapistlerin maaşı 10 – 14 bin TL arasındayken mesleki tecrübeye göre aylık 60.000 TL’ye kadar kazanan fizyoterapistlerin de olduğu bilinmektedir.

 

Noter


Noter


Noterlik de Türkiye’de en çok para kazandıran meslekler arasında bulunmaktadır. Hukuk fakültesini bitirerek avukatlık stajını tamamlayan kişilerin Adalet Bakanlığı’na başvuru yaparak noterlik sırasına girdiği ülkemizde noterler aylık 50.000 TL’den başlayan kazançlar elde edebilir. Noterlik sınıfı artığında ise kazançlar aylık 200.000 TL’ye kadar artabilmektedir.

 

Hemşire Maaşları


Hemşire Maaşları
 

Sayısal meslekler arasında yer alan hemşirelik de ülkemizin en çok para kazanan mesleklerinden birisidir. Yapılan maaş güncellemeleri sonrasında aylık hemşire maaşları 14.075 TL’ye yükselmiştir. Hemşirelerin maaşları özellikle kıdem yılına göre ve okudukları fakülteye göre farklılık gösterebilir ve 35.000 TL’ye kazanan hemşirelerin olduğu bilinmektedir.

 

Diş Hekimi

 Diş Hekimi


Forbes’in belirlediği en çok kazandıran meslekler sıralamasında yer alan diş hekimlerinin kazançları da iyidir. Forbes’e göre yıllık kazancı 130.000 dolara kadar ulaşabilen diş hekimlerinin ülkemizdeki kazançları ise çalıştıkları kuruluşa göre farklılık gösterir. Kamuda çalışan diş hekimleri en düşük 25.000 TL civarında kazanırken özel sektörde çalışan ve mesleki kıdemi bulunan diş hekimlerinin maaşları ise 70.000 TL’ye kadar artış gösterebilmektedir.

 

Melek Yatırımcılar

 

Start-up ya da yeni hayata geçirilecek olan iş fikirlerine sermaye sağlayan melek yatırımcılar da yatırım yaptıkları projelere ve startuplara göre kazanç sağlar. Genellikle birden fazla projeye yatırım sağlayan melek yatırımcılar aylık 30.000 TL – 100.000 TL arasında kazanç sağlar. Özellikle yatırım yapıldığı proje ve yeni iş fikirlerine göre melek yatırımcıların kazancı farklılık gösterebilmektedir.

 

Psikiyatrist

 
Psikiyatrist


Sayısal meslekler arasında yer alan psikiyatristler, davranışlar, zihinsel ve duygusal yetilerinde bozukluklar görülen kişiler ile çalışan bir meslek grubudur. Forbes’in en çok kazandıran meslekler listesinde yer alan psikiyatristlerin yıllık kazancı dünya genelinde 192.800 dolara kadar artış göstermektedir. Türkiye’de en çok kazanan meslekler arasında yer alan psikiyatristlerin maaşları ise çalıştıkları kuruma göre farklılık gösterir.

 

Kamuda psikiyatrist olarak görev alan kişiler 15.000 – 40.000 TL arasında aylık maaş alırken özel sektörde çalışanlar 20.000 – 50.000 TL arasında ve kendi kliniğinde hizmet verenler ise 100.000 TL’ye kadar kazanabilmektedir.

 

Girişimci

 

 

Ticaret ve sanayi alanlarında sermayelerini artırmak ve yeni iş alanları üretmek için iş yapan kişilere girişimci denir. Girişimciler özellikler bakımından risk alan kişilerdir ve alınan riskin boyutuna göre girişimcilerin kazançları farklılaşır. Türkiye’de en çok kazandıran mesleklerden birisi olan girişimcilerin kazançları aylık 20.000 TL ile 200.000 TL arasında farklılık gösterir. Kazancın artması için alınan riskin fazla olması ve girişim projesinin başarılı olması gerekmektedir.

 

Oyun Geliştirici

 

Yeni geliştirilecek olan bilgisayar oyunları ve mobil oyunların geliştirilmesinde farklı görevler alan oyun geliştiricileri de en çok kazanan mesleklerden birisidir. Modelleme, ses ve tasarım çalışmalarında görev alan oyun geliştiricileri maaşları 19.000 – 60.000 TL arasında farklılık göstermektedir.

 

Genel Müdür

 

Bulundukları kurumlarda üretim, satış ve kalitenin sürekliliği ve çalışanların şirkete olan bağlılığını sağlamak için görevler edinen genel müdürler de Türkiye’de en çok kazanan meslekler arasındadır. Özellikle yönetim kurulu tarafından belirlenen görevleri yerine getirmekle görevli olan genel müdürler kuruma göre farklı kazançlar elde edebilir. En düşük genel müdür maaşları 40.000 TL’den başlarken çalışılan şirketin büyüklüğüne göre genel müdür maaşları 200.000 TL’ye kadar artış gösterebilmektedir.

 

Siber Güvenlik Uzmanı

 
Siber Güvenlik Uzmanı


Bilgi sistemlerinin güvenliliğini sağlayan ve farklı yazılımlar kullanarak çalıştığı şirketlere olabilecek sistem saldırılarını engellemek için çalışan siber güvenlik uzmanları sayısal meslekler arasında yer alır. Türkiye’de en çok para kazanan meslekler listesinde yer alan siber güvenlik uzmanları aylık 40.000 TL ile 80.000 TL arasında maaş alabilmektedir.

 

Veterinerler


 Veterinerler


Hayvanların sağlığı ve bakımından sorumlu olan, tıbbi ve cerrahi işlemler yapan veterinerler de en çok para kazanan meslekler arasındadır. Veterinerlerin maaşları aylık 15.000 – 20.000 TL arasında farklılık gösterirken kendi kliniği bulunan veterinerlerin kazançları ise 100.000 TL’ye kadar ulaşabilmektedir.

 

Grafik Tasarım Uzmanı

 

En çok maaş alan meslekler arasında yer alan Grafik Tasarım Uzmanı, sözel meslekler arasında yer alır. Logo tasarımı, web sitesi tasarımı, kurumsal kimlik tasarımı ve Outdoor – dijital reklam tasarımları gibi çalışmalar yapan grafik tasarımcılar aylık 15.000 TL ile 30.000 TL arasında kazanç elde edebilir.

 

Dijital Pazarlama Uzmanı

 

Çalıştıkları firmalarda hedef pazara yönelik kitleyi tespit eden ve bu kitleye ilgili markayı daha fazla tanıtmak ve markanın pazarlama stratejilerine yönelik çalışmalar yapan dijital pazarlama uzmanlarının aylık kazançları 15.000 TL ile 35.000 TL arasında farklılık gösterir. Dijital pazarlama uzman yardımcılarının maaşları ise 13.000 – 20.000 TL arasında farklılaşmaktadır.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Uzmanı Nedir, Nasıl Olunur?

 

Yeminli Tercüman

 

Yabancı dil meslekleri arasında yer alan yeminli tercümanlar, noterler tarafından düzenlenen yasal belgelerin tercümesini yapar ve bu metinlere kaşe basma hakkına sahiptir. En çok maaş alan meslekler listesinde yer alan yeminli tercümanların aylık maaşları 12.000 TL ile 20.000 TL arasında mesleki tecrübeye göre artış gösterebilir.

 

Mütercim Tercüman

 
Mütercim Tercüman


Mütercim tercümanlar, bir dilde yazılan metinleri farklı bir yabancı dile çeviren mesleklerdir. Yabancı dil meslekleri arasında yer alan mütercim tercümanların kazançları 17.000 – 40.000 TL olarak değişir. Mütercim tercüman maaşlarının değişiklik göstermesindeki en büyük etken ise mesleki tecrübedir.

 

E-ticaret ve E-ihracat Yöneticisi

 

 

En çok kazandıran meslekler arasında yer alan e-ticaret ve e-ihracat yöneticileri, internetten satış yapan markaların karakterine uygun dijital pazarlama stratejilerini geliştirir. Genellikle e-ticaret yöneticilerinin maaşları 16.000 TL’den başlar ve mesleki tecrübeye dayalı olarak 50.000 TL’ye kadar farklılık gösterir.

 

E-ticaret ve e-ihracat yöneticileri daha çok bir e-ticaret sitesi üzerinden satış yapacak markaların süreçlerini yönetirken Amazon, ETSY, Hepsiburada ya da Trendyol’da Satış Yapmak isteyen markaların da süreçlerini yönetir.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Uzmanlık Sertifikası Nasıl Alınır?

 

En Yüksek İstihdam Oranlarına Sahip Meslekler


 En Yüksek İstihdam Oranlarına Sahip Meslekler


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamalara göre en yüksek istihdam oranına sahip meslek kolları arasında ilk sırada %82,7’lik bir dilim ile sağlık sektörü yer alıyor. Sağlık sektörünü ise %77,8’lik iş bulma oranı ile eğitim ve mühendislik sektörleri takip ediyor. Bilişim ve iletişim teknolojilerinde ise iş bulma oranı %76,7’lik bir oranda görülmektedir.

 

Doğa bilimleri, matematik ve istatistik alanında eğitim alan kişilerin iş bulma oranları %72,3 iken tarım, ormancılık ve veterinerlik gibi sektörlerde %69,8, iş yönetimi ve hukuk alanlarında ise %67,4 olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

En Çok Kazandıran Geleceğin Meslekleri

 

En çok kazandıran geleceğin meslekleri arasında sağlık, bilgisayar bilimleri ve yapay zekâ alanında görevleri bulunan mesleklerdir.

 
  • Doktorluk
  • Yapay Zekâ Mühendisliği
  • Veri Bilimcileri
  • Blockchain Uzmanlığı
  • Veri tabanı Mimarlığı
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Biyomedikal Mühendisliği
  • Yöneylem Araştırmacılığı
  • Mobil Uygulama ve Oyun Geliştiricileri
  • Metaverse Uzmanlığı
 

En çok para kazandıran geleceğin meslekleri arasında yer alır. Kişiler kendilerini bu alanlarda geliştirerek kariyerlerine yön verebilmekte ve gelirlerini artırabilmektedir.

 

Çok Kazandıran Dijital Pazarlama Meslekleri


Çok Kazandıran Dijital Pazarlama Meslekleri
 

Dijital pazarlama alanında kariyer yapmak isteyenler de En Çok Kazandıran Dijital Pazarlama Meslekleri hakkında araştırma yapmaktadır. En Çok Kazandıran Dijital Pazarlama Meslekleri şunlardır;

 
  • Dijital Pazarlama Uzmanı
  • Dijital Pazarlama Uzman Yardımcısı
  • SEO Uzmanı
  • Grafik Tasarım Uzmanı
  • Web Geliştirme Uzmanı
  • Sosyal Medya Uzmanı
  • E-ticaret Uzmanı
  • Influencerlık
  • Youtuberlık
 

İlgili İçerik; SEO Uzmanı Nedir? Seo Uzmanı Neler Yapar?

 

Sizler de bu alanda kariyer yapmak istiyorsanız katılacağınız kurs, eğitim ve sertifika programları ile mesleki kariyerinizi güçlendirebilir ve gelir elde edebilirsiniz.

 

Az Bilinen Ama İyi Kazandıran Meslekler


Az Bilinen Ama İyi Kazandıran Meslekler
 

Farklı iş alanlarında gelir elde etmek isteyenler çoğu zaman az bilinen ama iyi kazandıran mesleklere yönelir.

 
  • Aktüerlik
  • Koku Uzmanlığı
  • Etik Hackerlık
  • Bulut Bilişim Uzmanlığı
  • Dog Walker
  • Metaverse Uzmanlığı
  • Blockchain Uzmanlığı
 

En Çok Kazandıran Az Bilinen Meslekler arasında yer alır.

 

Meslekler ve Maaşları Tablosu


 Meslekler ve Maaşları Tablosu


Meslekler ve maaşları tablosu üzerinden en çok kazandıran mesleklerin maaşlarına toplu bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 
Meslekler ve maaşları Aylık Kazanç
Doktor 10.000 - 100.000 TL
Avukat 10.000 - 50.000 TL
Pilot 25.000 - 125.000 TL
Yazılım Mühendisi ve Yazılımcı 15.000 - 100.000 TL
IT Yöneticisi 15.000 - 60.000 TL
Petrol Mühendisliği 30.000 - 60.000 TL
Influencerlar 20.000 - 1.000.000 TL
Youtube 20.000- 500.000 TL
Profesör 20.000 - 50.000 TL
Milletvekili 73.000 TL
Kabin Memuru 13.000 - 20.000 TL
Diyetisyen 12.000 - 15.000 TL
Eczacı 10.000 -15.000 TL
Fizyoterapist 14.000 - 60.000 TL
Noter 50.000 TL+
Hemşire Maaşları 14.000 - 35.000 TL
Diş Hekimi 25.000 - 75.000 TL
Melek Yatırımcılar 30.000 - 100.000 TL
Psikiyatrist 15.000 - 45.000 TL
Girişimci 20.000 - 200.000 TL
Oyun Geliştirici 19.000 - 60.000 TL
Genel Müdür 40.000 - 200.000 TL
Siber Güvenlik Uzmanı 40.000 - 80.000 TL
Veterinerler 15.000 - 20.000 TL
Grafik Tasarım Uzmanı 15.000 - 30.000 TL
Dijital Pazarlama Uzmanı 13.000 - 20.000 TL
Yeminli Tercüman 12.000 - 20.000 TL
Mütercim Tercüman 17.000 - 40.000 TL
E-ticaret ve E-ihracat Yöneticisi 16.000 - 50.000 TL
 

En Çok Kazandıran Sayısal Meslekler Nelerdir?


En Çok Kazandıran Sayısal Meslekler Nelerdir?
 

Sayısal meslekler ülkemizdeki üniversite sınavında kimya, biyoloji, fizik, matematik ve geometri gibi derslerin sorularını çözerek yerleşebileceğiniz mesleklerdir. Genellikle üniversite tercihi yapacak olan öğrenciler sayısal bölüm mezunuysa En Çok Kazandıran Sayısal Mesleklere yönelmeyi tercih eder.

 
  • Tıp
  • Kimya Mühendisliği
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Beslenme ve Diyetetik Uzmanlığı
  • Mimarlık
  • Yazılım Uzmanlığı
  • Diş Hekimi
  • Eczacılık
  • Fizyoterapi
  • Oyun Geliştiriciliği
  • IT Yöneticiliği
  • Veterinerlik
 

En çok kazandıran sayısal mesleklerdir. Sizler de üniversite tercihi yapacak olan bir sayısal bölüm öğrencisiyseniz bu mesleklere yönelebilirsiniz.

 

En Çok Kazandıran Eşit Ağırlık Meslekleri Nelerdir?


En Çok Kazandıran Eşit Ağırlık Meslekleri Nelerdir?


 Liselerin eşit ağırlık bölümlerinde okuyan ve üniversite sınavına girerken matematik, geometri, edebiyat, tarih, coğrafya ve felsefe gibi soruları çözen eşit ağırlık öğrencilerinin çok para kazanmak için yöneldiği Eşit Ağırlık Meslekleri şunlardır;
  • Bankacılık ve Finans
  • Çocuk Gelişimi
  • Ekonometri
  • Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi
  • Hukuk
  • Havacılık Yönetimi
  • İnsan Kaynakları Yönetimi
  • Lojistik Yönetimi
  • Pazarlama
  • Psikoloji
  • Aktüerya
  • Uluslararası Ticaret
  • E-ticaret Yöneticiliği
 

dir. Siz de kariyerinize yöne verirken kazancı göz önünde bulundurarak hareket edecekseniz bu mesleklere yönelebilirsiniz.

 

En Çok Kazandıran Sözel Meslekleri Nelerdir?


 En Çok Kazandıran Sözel Meslekleri Nelerdir?


Sözel bölüm okuyanlar üniversite sınavına girerken edebiyat, tarih, coğrafya, felsefe vb. sınavlardan sorumludur. Sözel bölüm öğrencileri de herkes gibi en çok para kazandıran mesleklere yönelmektedir.

 
  • Fotoğraf
  • Gazetecilik
  • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
  • İletişim Bilimleri
  • Görsel İletişim Tasarımı
  • Özel Eğitim Öğretmenliği
  • Radyo, Televizyon ve Sinema
  • Okul Öncesi Öğretmenliği

Sözel bölümlerde okuyan öğrencilerin yerleşebileceği en çok para kazandıran sözel meslekleridir.

 

En Çok Kazandıran Yabancı Dil Meslekleri Nelerdir?


En Çok Kazandıran Yabancı Dil Meslekleri Nelerdir?
 

Dil bölümü meslekleri ve maaşları da ileride iyi bir para kazanmak isteyen dil öğrencilerinin yöneldiği meslekler arasında yer alır.

 
  • Almanca Tercümanlık
  • Arapça Tercümanlık
  • Çince Tercümanlık
  • Fransızca Tercümanlık
  • Japonca Tercümanlık
  • Rusça Tercümanlık
 

En Çok Kazandıran Yabancı Dil Meslekleri arasında yer alır. Sizler de dil öğrencisiyseniz bu bölümlere yönelebilir ve gelir elde edebilirsiniz.

 

Ticimax Ücretsiz E-ticaret Eğitimlerine Katılın

 

E-ticaret alanında kariyer yapmak istiyorsanız sizler de Ticimax ücretsiz e-ticaret eğitimlerine katılabilir ve kendinizi e-ticaret alnında geliştirebilirsiniz. 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax