Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Sosyal Medya Uzmanı Nedir, Nasıl Olunur?

Güncelleme Tarihi: 17.04.2024

İçindekiler;

Günümüzün en popüler mesleklerinden birisi haline gelen sosyal medya uzmanlığına olan ilgi sosyal medya kullanımının çoğalmasıyla beraber her geçen gün artıyor. Birçok firma bünyesinde sosyal medya uzmanı çalıştırmak istiyor. Her geçen gün çoğalan sosyal ağlar, değişen sosyal medya dinamikleri, sosyal medyaya verilen önemin artması gibi etkenler özellikle bu departmandaki istihdamın da artmasına olanak sağlıyor.

 

Sosyal medya uzmanı olmak isteyenler için hazırladığımız, Sosyal Medya Uzmanı Nedir ve nasıl olunur adlı bu yazımızda sizlere sosyal medya uzmanlığı, sosyal medya uzmanının görevleri, sosyal medya uzmanı maaşları ve sosyal medya uzmanı eğitimleri hakkında bilgi vereceğiz.

 

Sosyal Medya Uzmanı Nedir - Nasıl Olunur

 

Sosyal Medya Uzmanı Nedir?

 

Sosyal medya uzmanı, hizmet verdiği firmaların reklam ve pazarlama süreçlerini, sosyal medya platformlarındaki rakip analizi, hedef kitle analizi, post planlaması, hesap moderasyonu gibi süreçlerde çalışan kişilere verilen addır.

 

Sosyal medya uzmanı olmak için genellikle iletişim fakültesi mezunlarının bu alanda çalıştığı gibi bir önyargı bulunmaktadır. Fakat günümüzde stajlarını ajanslar bünyesinde tamamlayan, sosyal medya uzmanlığı eğitimi alan kişiler kolay bir şekilde bu sektörde yükselebilmektedir.

 
İlginizi Çekebilir; Sosyal Medya Planı Hazırlamak Hakkında Bilmeniz Gerekenler

İlginizi Çekebilir; Sosyal Medya Yasası Nedir, Neleri Kapsar? 



Sosyal Medya Uzmanı Nedir

 

Sosyal Medya Uzmanı Ne İş Yapar?

 

Sosyal medya uzmanı olarak kariyer hayatına devam etmek isteyenlerin öncelikle bu alanda çalışan kişilerin hangi işleri yaptığını bilmesi oldukça önemlidir. Dijital ajanslar veya markalarda çalışan sosyal medya uzmanları, uzmanlık alanlarına göre farklı görevlerde çalışabilmektedir. Sosyal medya uzmanlarının çalışma alanları genellikle çalışılan markanın ihtiyaçları ve sosyal medya uzmanının tecrübesine göre farklılık göstermektedir. Genellikle sosyal medya uzmanları şu alanlarda çalışmaktadır;

 
  • Sosyal medya uzmanları çalıştıkları markaların sosyal medya platformlarındaki hesaplarını oluşturur ve bu hesapların düzenlenmesini sağlar. Görsel boyutları, kapak resimleri, logo boyutları en bilinen çalışmalardır.
  • Sosyal medya uzmanları genellikle çalıştıkları firma ve markaların sosyal medya platformlarında bulunan hesapların takibini yapar. Bu hesaplar için görsel, post metni, hashtag kullanımı gibi alanlarda kararlar verilmesini sağlar.
  • 8 Mart, Anneler Günü, Gençlik ve Spor Bayramı, Ramazan ve Kurban Bayramı gibi özel günler için post planlaması yapar ve bu süreçleri yönetir.
  • Sosyal medya uzmanları genellikle kampanya dönemleri için çalıştığı firmaya kampanya kurguları hazırlar ve bu dönemlerde hem marka bilinirliğini arttırmak hem de satış arttırmak için insanların harekete geçmesini sağlar.
  • Sosyal medya danışmanlığı markaların rakip analizi, hedef kitle belirlemesi gibi çalışmalarında aktif rol oynak ve bu analizler sonrasında karşılaştığı sonuçları göz önünde bulundurarak sosyal medya çalışmaları için stratejik adımların belirlenmesini sağlar.
  • Genellikle uzmanları sosyal medya platformlarında bulunan değişiklikleri, yeni trendleri takip eder ve bu trendlere uygun bir şekilde içerikleri oluşturmak için aktif rol oynar.
  • Sosyal medya uzmanları, firmaların sosyal medya hesaplarına gelen yorum, beğeni, etkileşim ve mesajların takibi yapar ve müşterilerin yorum ve mesajlarına cevap vererek bu sürecin iyi bir şekilde yürütülmesini sağlar.
  • Sosyal medya uzmanları sosyal medya da takipçi arttırmak için çözümler üretir, takipçi arttırmaya yönelik kurguları belirleyerek bu kurguları uygular ve markaların organik bir şekilde takipçi sayısını arttırmasını sağlar.
  • Sosyal medya departmanında çalışan kişiler firmaların blog içeriklerinin belirlenmesi, yeni bloglar açılması, blog için içerik üretimi gibi alanlarda da aktif rol oynarlar.
 

Genellikle sosyal medya uzmanı veya sosyal medya danışmanı olarak çalışan kişilerin firmalara katkı sağladığı alanlar bunlardır. Fakat günümüzde kendini farklı alanlarda da geliştiren sosyal medya çalışanları olduğu için bu mesleği yapan kişilerin grafik tasarım alanındaki ihtiyaçlara da destek olduğu bilinmektedir.

 

İlgili İçerik; Logo Tasarımı Nasıl Yapılır? 2021'in En İyi Ücretsiz Logo Programları

 

İlgili İçerik; Canva Nedir ve Nasıl Kullanılır?

 

İlgili İçerik; Instagram Üzerinden Ürün Satış Önerileri

 

İlgili İçerik; Instagram Takipçi Arttırma Yöntemleri Nelerdir

 

Sosyal Medya Uzmanı Ne İşe Yarar

 

Sosyal Medya Uzmanı Nasıl Olunur?

 

Sosyal medya uzmanı olarak çalışmak isteyen kişilerin en çok araştırma yaptığı konulardan birisi sosyal medya uzmanı nasıl olunur üzerinedir. Sosyal medya uzmanı olmak isteyenler genellikle belirli eğitimleri tamamlamalıdır.

 

Reklamcılık, halkla ilişkiler, yeni medya gibi üniversite programlarında sosyal medya üzerine eğitim alan kişiler kolay bir şekilde sosyal medya uzmanı olabilmektedir. Bu bölümlerde verilen bazı dersler sosyal medya uzmanlığı ile ilgilenen kişileri yetiştirmek ve bu alandaki bilgilerini arttırmak için verilen derslerdir. Bu bölümlerden mezun olan kişiler herhangi bir reklam ajansı bünyesinde staj yaparak bu alanda kendilerini daha fazla geliştirebilmektedir.

 

Sosyal medya uzmanı olmak isteyenler yukarıda sizlerle paylaştığımız üniversite bölümlerinde okumadıysa da kolay bir şekilde sosyal medya uzmanı olabilmektedir. Üniversitelerin herhangi bir bölümünde okuyan ve sosyal medya uzmanı olmak isteyen kişilerin ilk olarak yapması gereken şeylerden birisi sosyal medya hizmeti veren ajanslarda stajdır. Staj yaparak sosyal medya uzmanlığı üzerinde bilgi edinen kişiler kendilerini bu alanda geliştirebilmektedir.

 

İlk olarak stajını tamamlayan kişilerin performansından memnun kalındığında ajanslar bu kişilere kadro teklifi ile gitmektedir. İlgili kadroya kabul edilen kişiler JR. Sosyal Medya Uzmanı olarak maaşlı bir şekilde işe başlamaktadır. JR. Sosyal Medya uzmanı olarak çalışırken birçok markayla çalışma fırsatı yakalayanlar ilgili çalışmalarını 3-4 yıl boyunca sürdürdüğü takdirde SR. Sosyal Medya Uzmanı olarak kariyerinde yükselmektedir.

 

Sosyal medya uzmanlığı alanında kendini kolay bir şekilde yetiştirmek isteyen kişilerin ise başvurduğu yollardan birisi de Sosyal Medya Uzmanı Eğitimleridir. Genellikle bu eğitimlerde;

 
  • Sosyal medya platformlarının dinamikleri
  • Rakip analizi, hedef kitle belirleme ve analizi
  • Dijital pazarlama eğitimleri
  • Instagram ve Facebook Reklamları
  • Yeniden Pazarlama
  • Kriz Yönetimi
  • SEO
  • İçerik Türleri
 

Gibi konularda eğitimler verilmekte ve kişilerin ilgili alanlarda çalışmalar yapması beklenmektedir. Uzun süreli ve kısa süreli olarak değişiklik gösteren sosyal medya kursları sosyal medya uzmanı olmak isteyen kişilerin belirli alanlardaki bilgileri edinmesini ve uygulayarak öğrenmesini sağlamaktadır. Bu eğitimler sonucunda verilen sertifika ve katılım belgeleri ile kişiler kolay bir şekilde kendini ispatlamakta ve JR.Sosyal Medya Uzmanı olarak işe başlayabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Dijital Pazarlamaya Yönelik Okumanız Gereken 9 Kitap

 

İlgili İçerik; İşinizi Kolaylaştıracak 11 İçerik Pazarlama Aracı

 
İlginizi Çekebilir; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri 



Sosyal Medya Uzmanı Nasıl Olunur

 

Sosyal Medya Uzmanı Kurs Fiyatları

 

Günümüzde sosyal medya uzmanı veya sosyal medya danışmanı yetiştirmek için birçok farklı platform sosyal medya uzmanlığı için kurs ve eğitimler açmaktadır. Genellikle sosyal medya uzmanı kurs fiyatları eğitim veren kurum ve eğitim veren uzmana göre farklılık göstermektedir. Genellikle sosyal medya uzmanı kurs fiyatları 2000 – 10.000 TL arasında farklılık gösterebilmektedir.

 

E-ticaret alanında kendini geliştirmek isteyen ve sosyal medya dinamiklerini öğrenerek ürün satışı, sosyal medya yönetimi, Instagram ve facebook reklamları hakkında bilgi edinmek isteyen kişiler Ticimax’ın ücretsiz eğitimlerine katılarak sosyal medya uzmanlığı alanında kendilerini geliştirebilmektedir.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Eğitimi

 

İlginizi Çekebilir; İyi Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Olmalı?

 

İlginizi Çekebilir; Sermayesiz E-ticaret Nasıl Yapılır?

 

Sosyal Medya Uzmanı Kurs Fiyatları

 

Sosyal Medya Uzmanı Maaşları

 

Sosyal medya uzmanı veya sosyal medya danışmanı olarak görev yapan kişilerin aldıkları maaşlar çalıştıkları reklam ajansı ve firmaya göre farklılık göstermektedir. Sosyal medya uzmanı maaşları belirlenirken kişinin ilgili alandaki tecrübeleri, JR. Ve SR. Olma statüleri de göz önünde bulundurulmaktadır. Bir sosyal medya uzmanının maaşları bunlar göz önünde bulundurarak belirtilmektedir.

 

Genellikle JR. Sosyal medya uzmanı olarak çalışan kişiler Asgari ücret ve üstünde ( 3000- 3500 TL) arasında maaş alırken SR. Sosyal medya uzmanları ise 3.500 – 10.0000 TL arasında maaş alarak çalışmaktadır. Fakat bu maaş aralığında alınacak tutarlar kişilerin deneyimi göz önünde bulundurularak belirlenmektedir.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax