Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Sermayesiz Para Kazanma Yöntemleri, Sermayesiz Yapılabilecek İşler

Güncelleme Tarihi: 11.01.2024

İçindekiler;

İş kurmak isteyen birçok kişi sermayesiz para kazanma yollarını araştırır. Çünkü bir iş kurmak isteyen kişiler batma tehlikesi olmadan ve kendilerini riske atmadan para kazanmak istemektedir. Bu sebeple kişilerin büyük bölümü düşük sermaye ile yapılabilecek işler ya da sermayesiz para kazanma yolları hakkında uzun uzadıya araştırma yapmaktadır.

 

Aslına bakıldığında yeni iş kurmak isteyen kişilerin az sermaye ile ya da sermayesiz bir şekilde iş kurabilmeleri mümkündür. Fakat her ne iş kurulursa kurulsun kişilerin işlerini geliştirmek için zaman ve emek harcaması gerekir.

 

Sermayesiz Para Kazanma Yolları: Sermayesiz İşler adlı bu yazımızda iş kurmak isteyen kişilere az sermayeyle ya da sermayesiz bir şekilde kurabilecekleri iş fikirleri hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve edindiğiniz fikirler ile kendi işinizi hayata geçirebilirsiniz.

 

E-ticaret ve Dropshipping Yapın


E-ticaret ve Dropshipping
 

Az sermayeyle yapılabilecek iş fikirleri dendiğinde herkesin aklına son dönemlerde gelen işlerden birisi e-ticarettir. E-ticaret, markaların internetten ürün ve hizmet sattığı iş modeline verilen isimdir. E-ticaret sektöründe markalar kendi ürettikleri ya da tedarik ettikleri ürün ve hizmetleri başkalarına satarak gelir elde etmektedir.

 

E-ticaret ile internetten ürün satışı yapmak için sermayeye ihtiyaç varmış gibi gözükse de aslına bakıldığında bir e-ticaret iş modeli olan dropshipping ile kişiler sermayesiz bir şekilde satışa başlayabilmektedir.

 

Bu süreçte markalar tedarikçilerden XML bağlantısı ile alınan ürünler e-ticaret sitelerine entegre edilmekte ve ilgili ürün satıldığında tedarikçiden ürün satın alınarak tüketiciye gönderilmektedir. Bu iş modeli aslına bakıldığında risksiz para kazanmanıza olanak tanımaktadır ve operasyonel süreçler tedarikçiler tarafından yönetildiği için herhangi bir iş yükünüz de bulunmamaktadır.

   

E-ihracat

 

E-ihracat sektörü işletmelerin ürün ve hizmetlerini internetten yurt dışına sattığı bir iş modelidir. Farklı ülkelere satış yapıldığı için döviz geliri elde etmenize olanak tanımaktadır.

 

E-ihracat ile yurt dışına satış yapan kişi ve işletmeler belirli hibe ve teşviklerden de yararlanmakta ve yaptıkları satışlar için KDV’siz bir şekilde fatura kesme şansı da elde etmektedir. Bu da markaların kârlılığının artmasını sağlamaktadır.

   

Sermayesiz para kazanmak için e-ihracat yapmayı tercih ettiğiniz takdirde hedef pazar ülkenize gönderim yapan dropshipping tedarikçilerine ulaşabilir ve onların ürünlerini sitenize aktararak yurt dışına satmaya başlayabilirsiniz.

 

Danışmanlık


Danışmanlık
 

Sermayesiz iş kurmak istiyorsanız yapabileceğiniz güzel işlerden birisi de danışmanlık olabilir. Bu işi hiç para harcamadan kolayca yapabilmeniz mümkündür. Fakat bu süreçte en önemli unsur belirli bir konuda uzmanlığınızın olmasıdır.

 

Örneğin; E-ticaret alanında belirli bir deneyiminiz bulunuyorsa e-ticarete başlayacak olan firmalara danışmanlık hizmeti verebilir ve e-ticaret sitesi kurulumundan tasarımına, dijital pazarlamadan satış sonrası süreçlere yönelik her konu hakkında onların donanım kazanmasını sağlayabilirsiniz.

 

Çevirmenlik Yapın

 

Sermayesiz yapabileceğiniz işlerden bir diğeri de çevirmenliktir. İngilizce, Almanca, Fransızca gibi yaygın bir şekilde kullanılan yabancı dilleri biliyorsanız çeviri yapabileceğiniz bir iş de kurabilirsiniz.

 

Çevirmenlik yapabileceğiniz firmaları ise freelance iş aranan siteler üzerinden bulabilirsiniz Hatta iyi bir yabancı dil bilginiz varsa çeviri yapacak kişiler ile iletişime geçebilir ve çevirileri onlara yaptırabilirsiniz. Bu süreçte yalnızca firmalardan çeviri iş bulabilir ve yapılan çeviriler üzerinden komisyon alabileceğiniz bir iş de geliştirebilirsiniz.

 

Blog Kurun

 Blog Kurun


Sermayesiz iş kurmak istiyorsanız ilgi alanlarınız hakkında yazılar paylaşabileceğiniz bir blog sitesi de kurmaya yönelebilirsiniz. Blog siteniz trafik almaya başladıktan sonra reklam vermek isteyen markalar ile iletişime geçebilir veya Google adsense hesabı açarak da gelir elde edebilirsiniz.

 

Emlak ve Gayrimenkul Danışmanlığı

 

Emlak ve gayrimenkul danışmanlığı da sermayesi iş kurmak için tercih edebileceğiniz bir sektördür. Son dönemlerde emlak sektörüne olan ilginin artış göstermesi sermayesiz iş yapmak isteyen kişilerin bu sektöre yönelmesini sağlamaktadır. Çünkü emlakçılar hem sattıkları ev ve arsalar üzerinden komisyon geliri almakta hem de kiralanan mallar üzerinden de kazanç sağlamaktadır.

 

Tshirt Tasarımı


Tshirt Tasarımı
 

Moda ve tekstil sektörüne yönelik bir iş kurma fikriniz varsa tshirt tasarımı da yapabilirsiniz. Tshirt tasarımını son dönemlerin en yaygın platformalarından birisi olan Printfy üzerinden yapabilir ve satışa sunabilirsiniz. Printfy’da tasarladığınız ürünleri dilediğiniz takdirde ETSY ve Amazon’da mağaza açarak listeleyebilir ve dolar kazancı elde edebilirsiniz.

 

Okumanızı Öneririz: İnternetten Satış Yaparak Dolar Kazanabileceğiniz Siteler

 

Okumanızı Öneririz: Etsy’de Satış Yapmak, ETSY’de Mağaza Nasıl Açılır?

 

Editörlük Yapın

 

Kurumsal firmaların büyük çoğunluğu içerik pazarlaması stratejilerini güçlendirmek için içerik satın almakta ya da aldıkları içerikleri editörlere düzenletmektedir. Hem globalde hem de Türkiye’de markaların içerik yazarlığı ve editörlüğe bir hayli ilgisi bulunmaktadır. Bu süreçte sermayesiz para kazanma yolları arayan kişilerin freelance iş yaparak dolar kazanılan siteler üzerinde kendilerine bir iş ilanı açabilmeleri ve gelir elde edebilmeleri mümkündür.

 

Özellikle yurt dışında talepler daha fazla olduğu için yabancı dil bilginiz varsa içerik yazarlığını farklı dillerde yapabilir ve ya dolar ya da Euro geliri elde edebilirsiniz.

 

Köpek Gezdiriciliği

 

Dogwalker yani köpek gezdiriciliği de en iyi sermayesiz iş fikirleri arasında yer alır. Evlerinde evcil hayvan besleyen ve çalışan kişilerin büyük bölümü köpeklerini gezdirmek için vakit ayıramamaktadır. Bu noktada kişiler köpek gezdiriciliği hizmeti veren kişiler ile iletişime geçmekte ve günün belirli bir saatinde köpeklerini dışarda dolaştırmalarını istemektedir.

 

Genellikle büyük şehirlerde daha yaygın bir sektör olan dogwalker’lık yaparken aynı anda birden fazla köpeği gezdirebilmeniz ve gelir elde edebilmeniz de mümkündür.

 

Online Eğitim Verin


Online Eğitim Verin
 

Belirli bir alanda uzmanlığınız bulunuyorsa sermayesiz bir fikri olarak online eğitim vermeye de yönelebilirsiniz. Genellikle dijital pazarlama, SEO, grafik tasarım ve yazılım sektörlerinde online eğitim almak isteyen kişi sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Bununla beraber yeni bir dil öğrenmek isteyen kişilerin de online eğitime yöneldiği görülmektedir.

 

Sizlerin de belirli bir meslek kolunda yetkinliği varsa yada yabancı dil biliyorsanız bu bilginizden yararlanmak isteyen kişilere ulaşabilir ve onlara online eğitim vererek gelir elde edebilirsiniz.

 

Tasarım Ürünler Yapın ve Satın

 

Son dönemlerde yeni bir hobi edinmek isteyen kişilerin büyük bölümü hobilerini sermayesiz para kazanma yoluna da dönüştürebiliyor. Alınacak temel malzemeler ile kişiler evlerinde yaptığı seramik, mum, takı vb. ürünleri instagramdan satıyor ya da kendilerine ait bir e-ticaret sitesi açarak satışa sunuyor.

 

Okumanızı Öneririz: Youtube'dan Nasıl Para Kazanılır? Youtube Para Kazanma Şartları

 

Kinoa Yetiştirin

 

Sağlıklı beslenmenin temel ürünlerinden birisi olan kinoa’lar yüksek protein ve lif kaynağı bulunan ürünlerdir. Genellikle küçük ya da büyük arazilerde kinoa yetiştiriciliği yapmak mümkündür. Yaklaşık 1 kiloluk kioa tohumu kişilere 500-1000 TL arasına mal olmaktadır.

 

Kiona’ların bakımı iyi bir şekilde yapıldığı takdirde de alınan verim tonlarca olabilmektedir. Aslına bakıldığında kinoa üretimi sermayesiz yapılabilecek işler arasında son dönemlerde oldukça popülerdir.

 

Çiçek Üretimi

 

Çiçek tohumları oldukça ucuz ürünler arasında yer alıyor. Üretilen çiçeklerden koparılan dallar ya da elde edilen tohumlar üzerinden de üretim sağlanabiliyor. Çiçek üretimi yapacak olan kişiler bunları toptan bir şekilde satışa sunabildikleri gibi e-ticaret siteleri üzerinden de satabiliyor ve gelir elde edebiliyor. Özellikle özel gün ve kutlamalarda en çok tercih edilen hediyelerden birisi olduğu için çiçekçilik büyük kazanç fırsatları sunuyor.

 

Sizler de sermayesiz iş fikirleri arıyorsanız ve kendi işinizi kurmak istiyorsanız çiçek üretimine yönelebilirsiniz.

 

Ticimax ile Sermayesiz İş Fikrinizi Hayata Geçirin

 

Sermayesi iş kurmak için e-ticaret sektörünü tercih edecekseniz sizler de Ticimax ile e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz. Ticimax ile e-ticaret sitenizi kurarak dropshipping xml entegrasyonu yapabilir ürünlerini Türkiye’de ve yurt dışında satışa sunabilirsiniz.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax