Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticaret Fikirleri: E-ticaret Yapılacak İşler Nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 18.03.2024

İçindekiler;

E-ticaret iş fikirleri kendi işini kurmak, var olan işlerini geliştirmek ve internetten satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin üzerinde araştırmalar yaptığı fikirlerdir. Özellikle markalar e-ticaret iş fikirlerinden ilham alarak kendi iş planlarını farklılaştırmakta ve mevcut piyasa koşullarında farklı ürünler sunarak satışlarını artırmaktadır.

 

E-ticaret iş fikrini geliştirmek ve internetten satış yaparak gelir elde etmek için ise herkesin süreçlerini iyi bir şekilde yerine getirmesi ve farklı iş fikirlerine adapte olması gerekmektedir. Böylece işinizi farklılaştırmanız ve kâr elde etmeniz daha mümkün olacaktır.

 

E-ticaret Fikirleri, Yüksek Ciro Yapacak E-ticaret İş Fikirleri (2024) adlı bu yazımızda sizlere kendi işinizi kurmanızı sağlayacak iş fikirleri hakkında bilgi vereceğiz.

 

E-ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?

 

 

E-ticaret, işletmelerin kendilerine ait bir e-ticaret sitesi açarak ya da pazaryeri platformlarında mağaza oluşturarak internetten satış yaptığı iş modelidir.

 

E-ticaret yapılacak işler fikirlerini hayata geçirmek isteyen işletmeler aşağıdaki adımları tamamlayarak E-ticaret sektörüne adım atabilmekte ve internetten satış yapabilmektedir.

 

  • Şirket kuruluşu yapın.
  • Satış yönteminizi seçin.
  • Satacağınız ürün ve hizmetleri belirleyin.
  • E-ticaret altyapınızı satın alın.
  • E-ticaret sitenizi tasarlayın.
  • E-ticaret siteniz için sanal pos anlaşması yapın.
  • Kargo firmalarından teklif alın ve kargo anlaşması yapın.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?

 

E-ticaret Yapılacak İşler Nelerdir?

 

E-ticaret yapılacak işler aslına bakıldığında oldukça geniştir. Bu süreçte markalar ürün ve hizmetlerini internetten satmaya başlamadan önce iyi e-ticaret fikirlerine göz atmalı ve sektörel olarak hızlı bir şekilde büyüyen e-ticaret fikirlerine odaklanmalıdır. Bunun yanı sıra internetten satış yaparak olan markalar Türkiye’de olmayan iş fikirlerine de yönelebilmektedir.

 

  • Giyim ve aksesuar satışı
  • Elektronik ürün satışı
  • Otomobil parçası ve aksesuarı satışı
  • Gıda Satışı
  • Hobi Ürünleri Satışı
  • Kozmetik Ürün Satışı
  • Spor Malzemeleri Satışı

 

Türkiye’de satış yapacak işletmelerin tercih edebileceği e-ticaret iş fikirleridir.

 

Giyim ve Aksesuar Satışı Yapmak

Giyim ve Aksesuar Satışı Yapmak
 

Giyim ve aksesuar sektörü fiziki ve internet satışlarında her daim satış potansiyeli taşımakta olan e-ticaret iş fikirlerinden biridir. Yapılan araştırmalar göstermektedir ki tüketiciler ihtiyaç dahilinde olsun veya olmasın giyim ürünlerini sürekli satın almaktadır. Bu nedenle e-ticaret üzerinden giyim ve aksesuar satışı gerçekleştirirseniz düzenli olarak gelir elde etmeniz mümkün olacaktır. Bununla birlikte firma bilinilirliği oluşturduğunuz takdirde de devamlı olarak artan bir gelir elde etmeniz olasıdır.

 

İlginizi Çekebilir; Tekstil&Giyim E-Ticaret Satışı Yapan E-ticaret Firmaları

 

Elektronik Ürün Satışı


Elektronik Ürün Satışı


Elektronik malzemeler her daim satış potansiyeli olan ürünler kategorisinde olup e-ticaret iş fikirlerinde de önemli bir yer almaktadır.

 

İnternet üzerinden gerçekleştirecek olduğunuz cep telefonu kulaklığı, şarj aleti, dayanıklı şarj kablosu, ekran koruyucuları, akıllı bileklik, hoparlör, elektrikli ev aletleri, oyun konsolları, bilgisayar ve bilgisayar eklentileri olan klavye, mouse, yazıcı vb. ürün satmanız için sizin için kolay ve güvenli bir ticaret alanı oluşturacaktır.

 

İlginizi Çekebilir; Elektrik & Elektronik Satışı Yapan E-ticaret Firmaları

 

Otomobil Parçası ve Aksesuarı Satışı


Otomobil Parçası ve Aksesuarı Satışı


E-ticaret için online satış fikirlerinden bir diğerini de giderek büyümekte olan iş hacmine sahip otomobil parçası ve aksesuarı satış işi oluşturmaktadır. İçerisinde fazlaca ürün çeşitliliğine sahip bir iş alanı oluşturan bu iş fikri ile kolayca iş hacminizi geliştirebilir büyük kazançlar elde edebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir; Otomotiv&Yedek Parça Satışı Yapan E-ticaret Firmaları

 

Gıda Satışı


Gıda Satışı


Son dönemlerde popüler olan e-ticaret iş fikirlerinden birisi de gıda satışıdır. Gıda satışları her ne kadar büyük çoğunlukla fiziki mağazalar üzerinden gerçekleştirildiği sanılsa da günümüzde yaşanılan pandemi süreci bizlere bu durumun her an değişebileceğini göstermiş bulunmaktadır.

 

Halihazırdaki veya kuracak olduğunuz e-ticaret siteniz üzerinden gıda satışları gerçekleştirmeniz durumunda tüketicilerin alışveriş alışkanlığının değiştirildiği şu günler nedeniyle ileride de online alışverişe yönelmiş bir kitleyle muhatap olacağınızı söylemek yanlış olmayacaktır.

 

İlginizi Çekebilir; Gıda Satışı Yapan E-ticaret Firmaları

 

 

Kozmetik Ürün Satışı


Kozmetik Ürün Satışı


Kozmetik ürün satışı gerçekleştirmek E-ticaret için iş fikirleri arasında yer alır. Kozmetik ürünleri günümüz dünyasında yalnız kadınlara hitap etmemekte erkeklerde bu ürünlerden satın almaktadırlar. Bu nedenle e-ticaret siteniz üzerinden kozmetik ürün satar iseniz erkek ve kadın tüketicilerinin hepsine hitap edeceğinizden dolayı bol gelir elde edebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir; Kozmetik&Güzellik Satışı Yapan E-ticaret Firmaları

 

Spor Malzemeleri Satışı

 

Spor sektörü popülerliğini koruyan, içerisinde birçok spor dalını barındırarak her yaştan insana hitap eden bir alandır. Aynı zamanda sağlıklı yaşam mottosu nedeniyle insanlar arasında trend olmuştur. Bu nedenle e-ticaret siteniz üzerinden online ürün satmak için spor malzemeleri satışı yapmanız halinde gelirleriniz bir hayli yükselecektir.

 

İlginizi Çekebilir; Spor Malzemeleri Satışı Yapan E-ticaret Firmaları

 

Çanta ve Ayakkabı Satışı Yapmak

Çanta ve ayakkabı satışı yapmak da e-ticaret iş fikrini hayata geçirmek isteyenlerin yönelebileceği bir sektördür. İnternetten yapılan alışverişlere yönelik istatiksel veriler incelendiğinde özellikle hem kadınların hem de erkeklerin yoğun bir şekilde çanta ve ayakkabı satın aldığı görülmektedir. Bu nedenle çanta ve ayakkabı satışı risksiz iş fikirleri arasında bulunmaktadır.

 

İlginizi Çekebilir; Çanta Satışı Yapan E-ticaret Firmaları

 

İlginizi Çekebilir; Ayakkabı Satışı Yapan E-ticaret Firmaları

 

E-ticaret Fikrimi Nasıl Hayata Geçirebilirim?

 

E-ticarete başlama fikri olan ve bu fikri hayata geçirmek isteyen kişilerin dikkat etmesi ve uyması gereken bir yol haritası bulunur.

 

  • E-ticaret sektöründe başarılı olabilmek için kendinizi geliştirin ve sektörel yenilikleri takip edin.
  • E-ticaret fikrinizi hayata geçirmek için ilk olarak bir iş planı hazırlayın.
  • E-ticaret sitenizi kurmak için satacağınız ürünleri belirleyin.
  • Satış yapacağınız yöntemi seçin.
  • E-ticaret yapmak için sermayeniz bulunmuyorsa yatırımcılar ile görüşün.
  • İş planınıza uygun bir şekilde hareket ederek satış yapmaya başlayın.

 

İlginizi Çekebilir; İş Planı Nasıl Yapılır? Hangi Detaylar Önemli?

 

Bu adımlar ile e-ticaret fikrinizi kolayca harekete geçirebilirsiniz.

 

Yeni İş Fikirleri Bulmak İçin İzlenebilecek Adımlar Nelerdir?


Yeni İş Fikirleri Bulmak


Yeni e-ticaret iş fikirleri bulmak istiyorsanız eğer bu süreçte iyi bir şekilde araştırma yapmanız gerekmektedir. Araştırma sürecinde iş fikri arayan kişilerin kendi problemlerini de incelemesi ve bu problemlere uygun bir şekilde iş geliştirmesi gerekmektedir. Yeni iş fikri bulmak için;

 

  • Mevcut Pazar hakkında bilgi edinin ve e-ticaretteki gelişmelere göz atın.
  • E-ticaret sektöründeki sorunlara çözüm üretecek iş fikirlerini belirlemeye çalışın.
  • Geliştireceğiniz ürün ve hizmetlerin bir probleme çözüm üretmesine önem verin.
  • Mevcut Pazar ile ilgili ürün ve iş fikri geliştirme sürecinde diğer pazarlara da göz atın ve e-ticaret iş fikrinizi buna uygun bir şekilde geliştirin.
  • Yeni iş fikrinizi geliştirirken mevcut bir ürünü ilgili pazarda daha uyguna üretmeye ve satmaya çalışın.
  • Çevrenizden fikirler alın ve bu fikirleri geliştirmeye özen gösterin.
  • Bulduğunuz e-ticaret iş fikirlerini yakınlarınız ile paylaşın ve görüşlerini alın.
  • Mevcut pazardaki iş fikirlerini analiz edin ve kendi iş fikrinizle karşılaştırın.

 

Türkiye'de Olmayan İş Fikirleri


Türkiye'de Olmayan İş Fikirleri


E-ticaret iş fikrinizi geliştirirken araştırma yapabileceğiniz bir diğer alan da Türkiye’de olmayan iş fikirleridir. Türkiye’de olmayan iş fikirlerini hayata geçirmek biraz riskli gözüküyor olsa da aslına bakıldığında rakiplerinizin az olmasını sağlayacak ve bu nedenle de büyüme potansiyelini beraberinde getirecektir.

 

  • Gizemli Kutu Satışı
  • Abonelik Sistemi ile E-ticaret Yapmak
  • Yenilebilir Çiçek Satışı Yapmak
  • Kurutulmuş Ürün Satışı
  • El Yapımı Oyuncak Bebek Satışı
  • Hırdavat Malzemesi Kiralama Hizmeti
  • Nanoteknolojik Ürün Satışı

 

Dünya’da yeni yeni gelişen fakat Türkiye’de olmayan iş fikirleri arasında yer almaktadır. Sizler de e-ticaret iş fikri olarak bu işleri geliştirebilir ve böylece internetten satışını yaparak gelir elde edebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir; 2024'ün En Çok Para Kazandıran Meslekleri

 

E-ticarette En Çok Satılan Ürünler

 

 

E-ticaret için yeni iş fikirleri bulmak isteyen kişi ve işletmeler çoğu zaman e-ticarette en çok satılan ürünleri de e-ticaret sitelerinin stoklarına ekleyerek satmaya yönelir. İnternette en çok satılan ürünler şunlardır:

 

  • Telefon ve telefon aksesuarları
  • Kadın ve erkek giyim ürünleri
  • Elektrikli Scooter
  • Airfryer
  • Kişiye özel ürünler
  • Petshop ürünleri
  • Kişisel bakım ürünleri
  • Çiçek
  • Bilgisayar ve bilgisayar aksesuarları

 

E-ticarette en çok satılan ürünler arasındadır. Sizler de e-ticaret firmanızı geliştirmek için yeni iş fikri ve satılacak ürünler arıyorsanız bu ürünleri stoklarınıza ekleyerek satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

E-ticaret İş Fikri Nasıl Araştırılmalıdır?

 

E-ticaret iş fikirleri araştırması yapmak istiyorsanız sektörel yenilikleri takip etmenin yanı sıra takip edebileceğiniz başka adımlar da bulunmaktadır. E-ticaret iş fikri araştırması yaparken;

 

  • E-ticaret sektöründe başarılı olan markaları takip edin.
  • Tüketicilerin ihtiyaçlarına öncem verin ve bu ihtiyaçları tespit etmeye çalışın.
  • E-ticaret sektöründeki liderleri inceleyin ve yakından takip edin.
  • Yurtdışındaki firmaları ve farklı ülkelerdeki trendleri incelemeye önem verin.
  • Ürün satış oranlarını inceleyin ve cirolara önem verin.
  • E-ticarette ürün araştırması yapabileceğiniz siteleri inceleyin.
  • Sektörel istatistikler ve satış raporlarını okuyun.

 

Bunlara önem vererek sizler de e-ticaret iş fikri araştırması yapabilir ve böylece bulacağınız yeni iş fikirleri ile satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir; Sermayesi Az Kazancı Yüksek 6 İş Fikri

 

 

E-Ticarete Başlamak İsteyen Girişimciler için Teşvikler


E-ticaret iş fikrini hayata geçirmek isteyen girişimciler belirli hibe, destek ve teşviklerden yararlanabilmektedir. Girişimcilerin yararlanabileceği E-ticaret Teşvikleri:

  • KOSGEB Geleneksel Girişimci Desteği
  • KOSGEB İleri Girişimci Desteği
  • Mikro İhracat Desteği
  • Genç Girişimci Desteği
  • E-ticaret Yapanlar İçin Vergi Muafiyeti
  • Mikro İhracat Desteği

 

E-ticaret hibe ve desteklerinden yararlanmak isteyen girişimcilerin iyi bir iş planı hazırlaması gerekmektedir. Siz de e-ticaret siteniz için bir iş planı hazırlayabilir ve girişimci desteği veren firmalara başvurarak e-ticaret iş fikrinizi hayata geçirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Devlet Teşvikleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Pazaryerlerinde Ürün Satmak

 


E-ticaret iş fikri arayan girişimcilerin en çok yöneldiği şeylerden birisi de pazaryerlerinde ürün satışıdır. Girişimciler şirket kuruluşunun ardından Hepsiburada, N11, Ebay, Amazon ve Trendyol’da satış yapmak için mağaza açma başvurusu yapmakta ve belirli evraklarını firmalara göndererek mağaza açılışı yapmaktadır.

 

Özellikle e-ticaret iş fikri bulunan girişimciler yüksek satış potansiyeli olan pazaryeri platformlarına yönelmekte ve böylece risksiz bir şekilde e-ticaret yapabilmektedir.

 

Sizler de e-ticaret pazaryeri platformları üzerinden satış yapmak istiyorsanız e-ticaret sitenizi Ticimax ile açabilir ve çok yönlü pazaryeri entegrasyonu sayesinde ürün ve hizmetlerinizi 18 farklı pazaryerinde satabilirsiniz.

 

Trendyol’da Satış Yapmak

 

Trendyol’da satış yapmakda son dönemlerde popüler e-ticaret iş fikirleri arasında yer alır. Kişi ve işletmeler Trendyol’da mağaza açma süreçlerini tamamlayarak ürünlerini bu pazaryeri platformuna yükler ve Trendyol’un hazır müşteri kitlesine ulaşarak internetten satış yapmaya başlayabilir.

 

Günümüzde Trendyol, Türkiye’nin en çok kullanılan pazaryeri platformlarından birisi olduğu için Trendyol’da satış yapmak en iyi e-ticaret iş fikirleri arasında yer almaktadır.

 

Hepsiburada’da Satış Yapmak

 

 

Trendyol gibi Hepsiburada’da Türkiye’deki önemli pazaryeri platformları arasında bulunmaktadır. Yeni iş fikri arayan kişiler de bu pazaryeri platformunda ürün ve hizmetlerini satmak için Hepsiburada'da satış yapmak adımlarını tamamlayabilmekte ve böylece ürün ve hizmetlerini yükledikten sonra satış yapmaya başlayabilmektedir.

 

Amazon’da Satış Yapmak

 

 

Dünyanın en büyük pazaryeri platformu olan Amazon'da satış yapmak da iyi iş fikirleri arasında yer alır. Amazon’un hazır müşteri kitlesinden yararlanmak isteyenler burada mağazalarını açabilir ve ürünlerini listeleyerek satışlarını yapabilir. Amazon’da stoklu satış yapmanın yanı sıra işletmeler mağazaları üzerinden Amazon’da dropshipping yapmaya da başlayabilmektedir.

 

ETSY’de Satış Yapmak

 

El yapımı ürünler yapan kişilerin tercih edebileceği bir diğer iş fikri de Etsy’de satış yapmaktır. Markalar kendi ürettikleri el yapımı ürünleri, dijital ürünleri ETSY mağazaları üzerinden satabilmektedir. Buradan satış yapmak için de işletmeler ilk olarak mağaza açma süreçlerini tamamlamaktadır.

 

Siz de iyi bir iş fikri arıyor ve internetten satış yapmayı düşünüyorsanız ETSY’de mağaza açabilir, ürün ve hizmetlerinizin satışını yapabilirsiniz.

 

Dropshipping Yapmak


Dropshipping Yapmak


E-ticaret fikirleri arasında son dönemlerde en popüler iş fikri olarak karşımıza dropshipping çıkmaktadır. Hem maliyetsiz hem de operasyonel yönetim olmadığı için günümüzde birçok marka dropshipping yapmaya yönelmektedir. Gelin ilk olarak dropshipping nedir buna bir göz atalım ve ardından nasıl dropshipping yapacağınızı inceleyelim.

 

Dropshipping, e-ticaret yapacak olan kişilerin herhangi bir ürün stoğu yapmadan ürün ve hizmetlerini tedarikçilerden XML bağlantısı alarak sitelerine aktardığı ve stoksuz bir şekilde sattığı iş modeline verilen isimdir. E-ticaretteki gibi dopshippingde de markalar e-ticaret sitesi kurar gibi hareket etmektedir.

 

  • Şirket kurma
  • İş planı hazırlama
  • Satılacak ürünlere karar verme
  • Tedarikçi bulma ve XML alma
  • Tedarikçi Entegrasyonu
  • E-ticaret sitesi kurulumu

 

Süreçlerinin ardından kişiler ürün ve hizmetlerini stoksuz bir şekilde satışa sunabilmektedir.

 

E-ihracat ile Yurtdışına Satış

 

 

E-ticaret gibi E-ihracat sektörü de markaların ürün ve hizmetlerini internetten sattığı bir sektördür fakat e-ihracatta markalar ürünlerini yurtiçinde değil yurtdışında satışa sunmaktadır.

 

E-ihracatta kişi ve işletmelerin ürünlerini internetten satarak döviz kazanabileceği bir sektör olduğu için iyi iş fikirleri arasında yer almaktadır. E-ihracat sitesi kurarak yurtdışına satış yapacak olan işletmeler e-ticaret süreçlerinde de olduğu gibi;

 

  • Şirket kuruluşu
  • Hedef pazar ülkesi seçimi ve pazar analizi
  • Hedef kitle ve rakip analizi
  • Satılacak ürünlerin seçimi ve tedarik süreci
  • E-ihracat sitesi kurulum ve tasarımı
  • Sanal pos ve kargo anlaşmaları

 

Adımları tamamlandıktan sonra e-ihracat sitenizi kurabilir ve yeni bir iş fikri olarak yurtdışına satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax