Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Google Analytics ile Reklamların Dönüşüm Oranları Nasıl İncelenir?

Güncelleme Tarihi: 11.07.2023

İçindekiler;

Reklamların dönüşüm oranlarını incelemekten bahsetmeden önce, bu reklamların verimliliğini gösteren dönüşüm oranı nedir bunu bir tanımlayalım. Bir kullanıcının reklamınızla etkileşime geçmesini takiben internet üzerinden bir satın alma ya da cep telefonundan işletmeyi araması gibi işletmeniz için değerli kabul gördüğünüz bir işlem gerçekleştirmesi durumuna dönüşüm denmektedir. Şimdi ise dönüşüm oranlarının çeşitli izleme yöntemlerinden bazılarını detaylıca ele alacağız.


İlgili İçerik: Google Analytics Nedir, Neden Önemlidir?


Google Analytics Kullanımı İle Dönüşüm Oranları Raporları
 

Google Analytics ile Dönüşüm Oranı ve İzlemeler



İzlemek istediğiniz dönüşüm türünü seçmeniz, ilerlemenizdeki ilk aşama olacaktır. Farklı inceleme yollarıyla dönüşüm oranı sizlere faydalı veriler ileterek bilgilenmenizi sağlamak üzere tasarlanmışlardır.


Sizlere etkin hizmet sunan Google Analytics ile bu işlemlerinizi kolaylıkla sürdürebileceksiniz. İşletmenizle ilgili dönüşüm oranları hakkındaki verileri analiz ederek ihtiyacınız olan ücretsiz araçların hepsine tek bir noktadan erişebileceksiniz. Böylece daha akıllı kararlar alabilmenizi sağlayan Google Analytics için zahmetsiz ve maliyetsiz bir şekilde hemen kurulum yapabilmeniz mümkündür. Site ve kullanıcılarınızı bu dönüşüm oranı takibi sayesinde yakından bilecek, işletmenizin ilerleyebilmesi ve yükselmesinde önemli kararları riski daha da indirgeyerek alabileceksiniz.


Başka bir yerde bulamayacağınız analizler sunan bu ortam, en iyi makine öğrenmesine sahip özelliği ile en sadık yardımcınız olacaktır. Bir hesap oluşturup ücretsiz başlatacağınız bu programda oturumunuzu açmanızın ardından, mülkünüzde bir raporlama görüntüsü oluşturmanız gerekir. Bunun için gerekli bütün açıklamalar, kurulumunuz esnasında size kolay bir dille yapılmaktadır. Bu esnada edineceğiniz izleme kodunuzu sitenize ekleyerek Analytics mülkünüzde dönüşüm oranıyla ilgili bilgileri edinmeye başlayacaksınız.

 

İlgili İçerik: Dikkate Almanız Gereken 5 Dijital Pazarlama Stratejisi


dönüşüm oranları, e-ticaret
 

Google Analytics Kullanımı İle Dönüşüm Oranları Raporları

 
 

Yukarıda mükemmel pratiklik sunan Google Analytics kullanımı ile ilgili faydaları kısaca açıklamamızın ardından, şimdi de dönüşüm oranlarıyla ilgili elde edeceğimiz verileri açık bir şekilde anlatacağız. İlk aşamada, sitenizi ziyaret eden yeni ziyaretçilerin dönüşüm oranında, takip sistemlerinin önceki süreçte takip etmemiş olduğu kullanıcılar gösterilir. Sayfanızı ziyaret eden her ziyaretçi, siteniz için potansiyel müşteri olma niteliği taşımaktadır.


Ziyaretçilerin sitenizde attığı her bir adım, örneğin ürünü sepete atma, belirli sayıda sayfalarınızı gezme ya da satın alma işlemi gibi aksiyonlar Google Analytics tarafından kayda alınır. Sitenizi ziyaret eden yeni potansiyel müşterilerin, talep ettiğiniz dönüşümleri gerçekleştirmeleri yani gerçekleştirdiğiniz uygulamalardan verimlilik elde ettiğinizi gösterir. Yeni müşteri kazanmak ve mevcut müşterinizi korumak maliyet gerektiren bir iştir. Dönüşüm takiplerinden doğru aksiyonların alındığını görebilmek için harcayacağınız para, karlılığınızı görebilmeniz açısından önemlidir.

 

Sitenizin ziyaretçileri aradıkları ürünleri bulabilmek adına büyük olasılıkla sayfanızda yer alan arama çubuğundan faydalanma eğilimi göstereceklerdir. Google Analytics ise ilgili ayarlamalarınızı yaptıysanız, kullanıcıların bu çubuk üzerinden yaptıkları aramaları takip etmeye ve sizin için bir rapora dönüştürmeye. Yapılan aramaların geneli, müşterilerin sitenizden beklediklerini raporlamış olur. İlgili raporları değerlendirerek, ziyaretçilerinizin özellikle aradıkları ürünlerin görünürlüğünü arttırabilirsiniz.
 

İlgili İçerik: Google Alışveriş Reklamları Nasıl Yapılır? 


Google Analytics Kullanımı İle Dönüşüm Oranları Raporları
 

E-Ticaret Dönüşüm Oranı İle Çok Daha Fazlasını Elde Edin  

Çoğu e-ticaret platformu, gerçekleştirdikleri satışların sürdürebilirliğini arttırmak için destek sağlamak istediklerinde çeşitli pazarlama tekniklerinden yararlanır. Arama sonucu reklamları, Örneğin Ticimax gibi işinin profesyoneli olan kanallar, Special Extra gibi üstün özellikleri bulunan paketleriyle, ürünlerinizi satışa dönüştürebilmeniz için size yardımcı olmaktadır. Sınırsız ürün adedi sunan Special paketi ile Ticimax, değerlendirebileceğiniz bir şirkettir.


Google Analytics’in desteklenen dönüşüm raporu, ziyaretçinizin e-ticaret sitenizdeki aksiyonu boyunca takip edip, satın alım yapana kadar hangi kanallar üzerinden sitenize geldiğinizi ayrıştırabilir. Böylece, bütçenizi hangi reklam kanalı için ayıracağınızı da gösterir. Ayrıca gecikme raporu da sizlere pratik faydalar sunacaktır.


Farklı sektörler baz alındığında, bir e-ticaret sitesinde ilgili ürünün satışının gerçekleştiği ana kadar geçen süre farklı olabilir. Gecikme raporu ile bir müşterinin ilk ziyaretinden alışverişini tamamlayana kadar geçen süre saptanabilmektedir. Daha pek çok detaylı veri kazandıran eticaret dönüşüm oranı faydaları arasında ürün performanslarını, alışveriş davranışı analizlerini ve benzeri pratik edinimleri değerlendirebileceksiniz.

  

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 


Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir: 



Google Ads Hedef Kitle Belirleme İpuçları


Google Reklamlarında Bütçe En İyi Şekilde Nasıl Kullanılır?


Google Reklamları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

Alışveriş Odaklı Google Reklam Modelleri 
 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax