Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Google Reklamlarında Bütçe En İyi Şekilde Nasıl Kullanılır?

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

Tıklama başına ödeme reklamcılığında yeniyseniz, büyük olasılıkla küçük bir test bütçesiyle başlayıp yolunuza devam etmek istersiniz. Ancak, Google reklam bütçesi içerisinde bir test sürümünü denemek, bütçe planlamasının arkasındaki gerçek kavramları öğrenmenize yardımcı olmaz. Bütçe planlamasını profesyonel bir şekilde anlamak istiyorsanız, kampanya hedefinizi ve hedef kitlenizi iyi tanımlamalı, ne kadar harcama yapmanız gerektiğine karar vermelisiniz.

 

Yeni İçerik: Google Alışveriş Reklamları Türkiye'de Kapanıyor

 

Google Reklamlarında Bütçe En İyi Şekilde Nasıl Kullanılır?

 

Kampanya Hedefinizi ve Hedef Kitlenizi Tanımlayın

 

Hedef kitlenizin davranışlarının, ilgi alanlarının, coğrafi konumunun ve kullandığı cihaz tipinin bir resmini oluşturmak bütçenizi doğru kullanmak açısından oldukça önemli kriterlerdir. İlk etapta ne amaçla reklam verdiğinizi belirlemeden bir bütçe hesaplamak neredeyse imkansızdır. 20 gün içinde, reklamınızı mümkün olduğunca fazla kişiye ulaştırmak istersiniz. Bu insanların kim olduğunu ve ne istediklerini bildiğinizden emin olmanız gerekiyor. Google Ads bütçeniz, sektörünüzün anahtar kelimesinin maliyeti ve web sitesi dönüşüm oranı gibi bileşenlere bağlıdır. Hatırlamanız gereken en önemli, şey, maksimum tıklama başına maliyetinizi doğru ayarlamanızın ne kadar önemli olduğudur.


İlgili İçerik: Hedef Kitle Nedir?
 

 

Seçtiğiniz kelime öbeklerinin TBM'ini kullanarak, reklamınıza en az 100 tıklama maliyetinin ne olacağını düşünüyorsanız minimum bir bütçe belirleyebilirsiniz. Ancak, ne kadar çok ödeme yaparsanız, gelecekteki reklamlarınız daha fazla kârlılık için o kadar optimize edilir. İşletmelerin ilk kullanımlarında başta mükemmel şekilde optimize edilmiş reklamlar oluşturmaları oldukça zordur.

Bu aşamada Google reklam maliyeti hesaplamaları için profesyonel yardım almayı düşünebilirsiniz. Kampanyanızın ilk üç ayına, reklamlarınızı bir sonraki aşamaya göre optimize etmeye yardımcı olacak yararlı veriler üreten bir deneme aşaması olarak bakmalısınız. Profesyonel yardım bu süreci hızlandırmanın en etkili yollarından birdir.


İlgili İçerik: Google Alışveriş Reklamları Nasıl Yapılır?


Google Ads Bütçesi Nasıl Belirlenir


Google Reklam Yayınlama Bütçeniz İçin Uzun Vadeli Düşünme

 

Dönüşüm ve tıklama oranlarınız, tipik TBM ve müşteri değeriniz için bol miktarda veri edindikten sonra, kâr getireceği neredeyse garanti edilen reklamlar oluşturabilirsiniz. Eğer kampanyalarınıza büyük miktarda harcama yapıyorsanız, bunun karşılığında iyi bir dönüşüm oranınız olabilir ve ölçeklendirilmeyi hak eden kampanyanıza daha fazla harcama yaptıktan sonra makul Google reklam ödemeleri elde edebilirsiniz. Yüksek getirili kampanyanız için ne kadar çok harcama yaparsanız, o kadar yüksek dönüşüm oranı elde edersiniz.


İlgili İçerik: Alışveriş Odaklı Google Reklam Modelleri

 

Beklenen Geliri Hesaplama

 

Bunu için önceki verilerinize dayanarak ortalama sipariş değerinizi ve dönüşüm oranınızı belirlemeniz gerekiyor. Bu değer, bir müşteri mobil uygulamalar veya bir web sitesi üzerinden her sipariş verdiğinde harcadığınız ortalama para miktarını ortaya koyar.

Dönüşüm oranınız, reklamınıza tıklayan ve ödeme yapan kişilerin yüzdesidir. Müşteri başına maliyeti bilerek, süreç için ne kadar para harcadığınızı daha kolay anlayabilirsiniz ve böylece daha fazla kar elde edip etmediğiniz de ortaya çıkar. Ancak bu maliyetin katlanabilmesi için ürününüzün yüksek kârlı olduğundan emin olmanız gerekir, aksi takdirde bütçenizi ve müşteri edinme maliyetinizi yeniden gözden geçirmeniz gerekebilir.

Bu, kampanyanızda dönüşümden sonra Google Adwords günlük bütçe maliyetinizi ve kazancınızın ne olacağını hesaplayarak kampanya bütçenizi buna göre planlamanıza yardımcı olacaktır.

 

İlgili İçerik: Google Reklamlarında Bütçe En İyi Şekilde Nasıl Kullanılır?


Beklenen Geliri Hesaplama

 

Kampanya Bütçesi Nasıl Çalışır?

 

Google Ads bütçe planlaması, her bir kampanya için günlük bir bütçe atamanıza veya bütçeyi birden çok kampanyaya ayırmak için paylaşılan bütçeyi kullanmanıza olanak tanır. Bireysel kampanya bütçelerini ayarlamak ve izlemek için fazla zamanınız yoksa, ancak yine de belirli bir bütçe dahilindeki reklamlarınız için mümkün olan en fazla tıklamayı almak istiyorsanız, paylaşılan bir bütçe daha idealdir. Yani farklı kampanyalar arasında paylaşılacak yeterli bütçeye sahip olduğunuzdan emin olmalısınız.

Kampanya arasında eşit olarak bölünmüş günlük bütçeler ayırdıysanız, belirli bir günde, bir kampanya normalden daha az gösterim ve tıklama alabilir. Paylaşılan bir bütçeyle Google Ads, kalan tutarı ve kampanya sonuçlarınızı en üst düzeye çıkarmak için ikinci kampanyaya yeniden tahsis edebilir. Paylaşılan bütçelerin kullanılması, kampanyalar arasında otomatik ayarlamalar yapılmasına olanak tanır; bu nedenle gün boyunca tek tek kampanya bütçelerini sürekli olarak izlemeniz ve değiştirmeniz gerekmez. Dolayısıyla, iyi bir bütçeniz varsa Google etkili reklam verme olasılığınız artar. Bütün bu karmaşık bütçe analizleri için profesyonel yardım almak pek çok açıdan verimliliğinizi artırmaya yardımcı olur.

 

 

Ticimax e-ticaret paketlerini kullanmak ve kendi e-ticaret sitenizi açmak istediğiniz takdirde E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax