Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticaret Siteleri İçin Önemli Olan Google Reklam Çeşitleri

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

E-ticaret firmaları marka bilinirliklerini arttırmak, sitelerine ziyaretçi çekmek, ürün satışlarını arttırmak ve rakipleri ile daha kolay rekabet edebilmek gibi amaçlar ile reklam çalışmaları yapıyor. Genellikle işletmeler reklam çalışmaları yaparken Google Adwords, Sosyal Medya Reklamları, Influencer Marketing Reklamları gibi dijital pazarlama türlerini seçerek hareket ediyor.

 

E-ticarette reklam dendiği zaman herkesin aklına ilk olarak Google reklamları geliyor. Çünkü tüketiciler satın almak istedikleri ürün ve hizmetler hakkında ilk araştırmalarını Google arama motorunda gerçekleştiriyor. Bu nedenle e-ticaret firmaları daha çok Google Adwords reklamları ile işletmelerini, ürün ve hizmetleri ön plana çıkarmaya çalışıyor.

 

E-ticaret sitelerinde reklam çalışması yapmak isteyenler için hazırladığımız E-ticaret Siteleri İçin Önemli Olan Google Reklam Çeşitleri adlı bu yazımızda sizlere Google Adwords, Google reklam türleri vb. konularda bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek Google Adwords reklamları ve reklam türleri hakkında bilgi edinebilir ve böylece doğru reklam çalışmaları yaparak hedeflerinize daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

E-ticaret Siteleri İçin Önemli Olan Google Reklam Çeşitleri

 

Google Adwords Nedir?

 

Google Adwords ya da bilinen adı ile Google ADS, Google tarafından 2000 yılında piyasaya sunulan reklamcılık hizmetine verilen isimdir.

 

İşletmeler Google Ads reklamlarında belirli anahtar kelimelerden ve Google reklam biçimlerinden yararlanarak bir bütçe dahilinde reklam verebilmektedir.

 

E-ticaret Reklam Çeşitleri Google Adwords

 

Google Reklam Çeşitleri

 

Google Ads reklamları, reklamların gösterileceği yere ve amaçlarına göre farklı kategorilere ayrılmaktadır.

 
  • Arama Ağı Reklamları
  • Görüntülü reklamlar
  • Alışveriş reklamları
  • Uygulama reklamları
 

Google’da reklam vereceğiniz reklam modelleridir. Her reklam modelinin ardında işletmeniz için yararlanabileceğiniz farklı alt kategoriler de bulunmaktadır. Gelin şimdi hep beraber Google ads reklamlarına detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; Kelime Bulucu, Ücretsiz 6 Anahtar Kelime Planlayıcı

 

E-ticaret Reklam Çeşitleri Google Reklam Çeşitleri

 

Arama Ağı Reklamları

 

Google Ads reklam modelleri içerisinde yer alan arama ağı reklamları, e-ticaret siteleri için reklam verecek işletmeler tarafından en çok tercih edilen reklam modelidir.

 

Arama ağı reklamları, işletmelerin belirledikleri anahtar kelimeler ile Google arama sonuçlarında verdiği reklamlara verilen isimdir. Genellikle arama ağı reklamları tıklama başına maliyet ile verilmektedir. İşletmelerin verdiği reklamlar ilgili anahtar kelimeler ile Google’da arama yapan kişilere gösterilmektedir. Arama ağı reklamlarının gösterileceği birçok alan bulunmaktadır;

 
  • Arama sonuçlarının üst bölümü
  • Arama sonuçlarının alt bölümü
  • Görsel aramaları
  • Haritalar
  • Alışveriş sekmesi
  • Google Play uygulamaları
 

Reklamlarınızın gösterilebileceği başlıca alanladır. E-ticaret firmaları arama ağı reklamları vermek istedikleri takdirde farklı türdeki reklam biçimlerini seçerek kampanyalarını planlayabilmektedir.

 
  • Metin Reklamları; İşletmelerin başlık, URL ve açıklama belirterek planladıkları arama ağı reklamlarına verilen isimdir. Genellikle e-ticaret reklam çalışmaları yapacak olan işletmelerin en çok tercih ettiği reklam türüdür.
  • Dinamik Arama Ağı Reklamları; Reklam vermek isteyen büyük ölçekli işletmelerin tercih edebileceği bir reklam türü olan Dinamik Arama Ağı Reklamları, reklam açıklamalarını ver reklam metinlerinin sitenizden alındığı reklam türüdür.
  • Alışveriş Reklamları; E-ticaret firmalarının envanterlerini ve e-ticaret sitelerini Google Alışveriş sekmesinde tanıtabilecekleri bir reklam türüdür. İşletmeler hedef kitlelerine ve tüketicilere kolay bir şekilde ulaşabilmektedir. Bu reklam türü ülkemizde kullanılmamaktadır.
 

Google arma ağı reklamları vermek isteyen işletmelerin yaralanabileceği Google reklam biçimlerini sizlerle paylaştık. Gelin şimdi hep beraber farklı bir reklam modeli olan Google Görüntülü Reklamlara bir göz atalım.

 

İlgili İçerik; Google Reklamları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

E-ticaret Reklam Çeşitleri Google Arama Ağı

 

Google Görüntülü Reklamlar

 

Google görüntülü ağı, hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşmak isteyen e-ticaret firmaları tarafından kullanılabilecek bir diğer Google reklam çeşididir. Genellikle Google görüntülü reklamlar Youtube, Mobil uygulama ve Gmail gibi alanlarda gösterilmektedir. Görüntülü reklamlar kendi içerisinde;

 
  • Video Reklamlar
  • Resim reklamları
  • Gmail reklamları
  • Duyarlı görüntülü reklamlar
 

Olarak üçe ayrılmaktadır. Gelin hep beraber bu reklam türlerine bir göz atalım.

 
  • Video Reklamlar; Genellikle Youtube ve görüntülü arama ağı içerisinde gösterilen Google reklam türlerinden birisidir. Video reklamlar, videoların içerisinde gösterilebileceği gibi yalnızca bir video olarak da gösterilebilmektedir. Genellikle e-ticaret firmaları video reklamları ile marka ve ürün tanıtımı yapmaktadır.
  • Discovery Reklamlar; Google görüntülü reklam türleri arasında yer alan Discovery reklamlar Youtube’da gösterilen bir reklam türüdür. Youtube web sitesi ve Youtube mobil uygulamasında gösterilen Discovery reklamlar video resmi ve video açıklamasından oluşmaktadır.
  • Bumper Reklamlar; Video içlerinde yer alan ve maksimum 6 saniye uzunluğu olabilen video reklam türüne verilen isimdir. Bumper reklamlar izleyicilerin atlayamayacağı bir reklam türü olarak bilinmektedir. Genellikle bu reklam türü Google Adsense ile çalışan sitelerde ve Youtube’da gösterilmektedir.
 

E-ticaret firmalarının Google reklam çeşitleri arasında kullanabilecekleri başlıca görüntülü reklamlar bunlardır. Sizler de işletmenizin ürün, hizmet ve kampanyalarını tanıtmak için görüntülü reklamları kullanabilirsiniz. Böylece hedef kitlenizde yer alan ve daha çok video izleyen kişilere firmanızı tanıtabilir ve işletmenizin hedeflerine daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; YouTube Reklamları ile Abone Sayısı Arttırma



E-ticaret Reklam Çeşitleri Google Görüntülü Arama

 

Google Alışveriş Reklamları

 

Google alışveriş reklamları, e-ticaret firmalarının ürünlerini ön plana çıkarabileceği bir reklam türü olarak bilinmektedir. Genellikle alışveriş reklamları Google Merchant Center’da gösterilmektedir. Bu reklam türünden yararlanarak ürün ve hizmetlerini ön plana çıkarmak isteyen e-ticaret firmalarının Google Adwords kampanyalarını kullanması gerekmektedir.

 

Alışveriş reklamları birçok ülkede kullanılabilen bir reklam türü olsa da Google tarafından alınan bir karar ile ülkemizde kullanımı kaldırılmıştır. Fakat birçok e-ticaret firması Google alışveriş reklamları vermek yerine farklı Google reklam modelleri ile ürün ve hizmetlerini hala ön plana çıkarabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Alışveriş Odaklı Google Reklam Modelleri

 

E-ticaret Reklam Çeşitleri Google Alışveriş

 

Remarketing ( Yeniden Pazarlama ) Reklamları

 

E-ticaret siteleri tarafından en çok kullanılan Google reklam türleri arasında yer alan Remarketing reklamları, işletmelerin kişiselleştirilmiş pazarlama çalışmaları yapmasına olanak sağlamaktadır. Kişiselleştirilmiş pazarlama yapan e-ticaret firmaları ise ürün ve hizmet satışlarını daha kolay arttırmaktadır.

 

Google Remarketing reklamları, e-ticaret sitenizi daha önce ziyaret eden ve belirli bir ürün ile ilgilenen tüketicilere biraz zaman geçtikten sonra ilgilendikleri ürünleri hatırlatmaktadır. Bu reklam türünden yararlanan işletmeler tüketicileri e-ticaret sitelerine yeniden çekerek ilgili ürünü satma ihtimallerini arttırmaktadır. Google Remarketing reklamları;

 
  • Standart Remarketing
  • Video Remarketing
  • Dinamik Remarketing
  • Müşteri listeleri ile Remarketing
  • Aram ağı Remarketing
 

Reklamları olarak beşe ayrılmaktadır. Günümüzde bu Remarketing reklam türlerinden hepsi e-ticaret firmaları tarafından kullanılmaktadır.

 

İlgili İçerik; Yeniden Pazarlama Hakkında Merak Edilenler

 

E-ticaret Reklam Çeşitleri Google Remarketing

 

Google Adwords’te Reklam Vermek

 

E-ticaret Siteleri İçin Önemli Olan Google Reklam Çeşitleri hakkında sizleri bilgilendirdik. Gelin şimdi hep beraber Google Adwords’te reklam nasıl verilir sorusuna bir göz atalım.

 

Google Adwords’te reklam vermek için;

 
  • Google hesabınızı oluşturun.
  • Reklam vermek istediğiniz anahtar kelimeleri seçin.
  • Bütçe belirleyin.
  • Kampanyalarınızın ayarlarını yapın.
  • Reklam metniniz ve görsellerinizi hazırlayın.
  • Reklamınıza yönelik uzantıları tamamlayın.
  • Reklamınızın dönüşüm kodlarını yerleştirin.
  • Google Adwords fatura ayarlarınızı yapın.
 

Sizler de bu adımları tamamlayarak Google Adwords’te reklamınızı verebilir ve böylece hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

E-ticaret Reklam Çeşitleri Google Adwords Reklam Vermek

 

Ticimax ile Reklam Kolaylıklarından Yararlanın

 

Sizler de online satış sitenizi Ticimax e-ticaret alt yapıları ile hayata geçirin! Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan Google SEO ve reklam modülleri sayesinde e-ticaret sitenizi Google’da daha hızlı öne çıkarın. Böylece hem markanızı tüketicilere tanıtım hem de e-ticaret sitenizin satışlarını arttırma fırsatı yakalayın.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax