Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Google Reklam Verme, Google'da Reklam Nasıl Verilir?

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

Google üzerinden günlük 3.5 milyar üzerinde kelime araması yapılmaktadır. Google’da bu yoğun insan kitlesini dijital pazarlama alanında değerlendirmek için reklamlarını kullanmaktadır. Marka sahibi olarak sizler de bu yoğun trafik yaşanan arama motorunda reklamlarınızın yer almasını istiyor iseniz ve sizler hedef kitlenize Google’a reklam verme yoluyla ulaşmak istiyor iseniz, yazımızda yer alan adımları izleyebilirsiniz.
 

İlgili İçerik: Sosyal Medyada Satış Arttırma Taktikleri


Google Reklam Verme, Google'da Reklam Nasıl Verilir?
 

Bir Reklam Hesabı Oluşturun

 

ads.google.com adresine girip, mail adresiniz ile birlikte reklam hesabı oluşturmanız gerekmektedir. Bu aşamadan sonra karşınıza çıkan kısımları doldurmanız gerekmektedir. Bu aşamaları tamamladıktan sonra reklam hesabınıza giriş yapabileceksiniz. Bu hesap ile birlikte, faturalandırma, ölçüm ve toplu işlemler sekmeleriyle birlikte hesabınız ile ilgili tüm detaylara erişebilirsiniz.

 

Hedef Kitlenizi Belirleyin ve Anahtar Kelimelerinizi Belirleyin

 

Hangi amaca hizmet ettiğinize bu aşamada karar vermiş olursunuz. Artık hitap edeceğiniz kitleyi belirlemeniz gerekmektedir. Bu hedef kitlenin zevklerine ve yapacakları aramalara göre reklam stratejileri belirlenecektir. Hedef kitle belirleme, dijital pazarlamanın önemli adımlarından bir tanesidir. Hedef kitleyi belirlemek, reklamların amacına hizmet etmesini sağlar.

Yani tıklanmalarda artış yaşanmasını sağlayacaktır. Hedef kitlenin belirlenmesinin ardından anahtar kelimeleri bulmak kolay olacaktır. Anahtar kelime seçilirken, yanlış anahtar kelimelerin seçilmemesi oldukça önemlidir. İşleyişin bozulmasına sebebiyet verebilir.

 

İlgili İçerik: E-ihracat ve Sosyal Medya İlişkisi


hedef kitle belirleme, e-ticaret, hedef kitle
 

Kampanya Ayarlarınızı Yapılandırın

 

Google sizlere reklam bütçelerinizi daha verimli kullanabilmek için kampanyalarınızı yapılandırma şansını sunmaktadır. Dijital pazarlama yapmak için Google’a reklam verme seçeneğini seçmiş iseniz bu adımı kaliteli kullanarak reklam bütçenizi yüzde yüz kullanabilirsiniz.

Bu yapılandırma sayesinde reklamlarınızın hangi bölgelerde görüntülenmesini istiyorsanız seçebilir, reklam bütçesi yüzdenizi illere ya da bölgelere göre dağıtabilirsiniz. Bu kampanya ayarları yine kitlenize ulaşmanızı sağlayacaktır.

 

İlgili İçerik: Dijital Pazarlamada Bütçe Yönetimi Nasıl Yapılmalıdır

 

Etkileyici Reklam Metninizi Hazırlayın

 

Reklam oluşturmak, uzun detaylar içerse de müşterilerin göreceği tek şey reklam metinleridir. Bu sebeple bu basamağa önem ve özen göstermek gerekmektedir. Reklam metninde oluşturulan en ufak değişiklikler, reklamdan alacağınız verimi değiştirebilir. Bu sebeple bu adımı atlamayın ve üzerinde mutlaka durun.  Dijital pazarlama içerisinde müşteriyi etkilemek önemlidir.

 

Reklam Uzantılarını Tanımlayın

 

Reklam uzantısı kullanan web siteleri, standart web sitelerinden daha çok tıklanma almaktadır. Bu sebeple Google reklamlarınıza uzantılar tanımlayarak oluşturmuş olduğunuz Google reklamlarından daha çok verim alabilirsiniz.


Reklam Uzantılarını Tanımlayın

Dönüşüm Tanımlama Ve Entegrasyon

 

Google reklamları ölçülebilirdir. Bu avantajı kullanabilmek için teşekkürler sayfasına kod snippeti eklemek gerekir. Bu kod işlendikçe Google’a geri bildirim gelecektir ve bu sayede yapılan işlem tanımlanacaktır. Eğer dönüşüm değeriniz ve dönüşüm sonuçlarınız arasında farklılık görüyor iseniz etkinlik snippeti içerisinde yer almakta olan ‘value’ değerini 1 yapabilirsiniz. Reklamların sitenize getirisini bu sayede gözlemleme şansı yakalamış olursunuz.


dönüşüm, entegrasyon, google reklam verme
 

Google’a Reklam Verme Son Adımı: Faturalandırma Ayarları

 

Bütün adımları tamamlamanızın ardından ve gereken şey: entegrasyonları bitirdikten sonra reklamlarınızı yayınlamak için bir ödeme şekli belirlemeniz gerekmektedir. Bu adım için Google hesabınızda faturalandırma başlığı altında yer alan kısımdan işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Reklamlardan daha çok verim alabilmek için gerekli optimizasyonları araştırıp sitelerinizi uyarlayabilirsiniz.

 

Google’a Reklam Verme Sırasında Dikkat Etmeniz Gereken 3 Adım

 

Google’a reklam verme sırasında yapmanız gereken adımları olabildiğince iyi şekilde yapmanız gerekmektedir. Bunların en başında hatalı anahtar kelime belirlenmesi gelebilir. Anahtar kelime seçimi reklam verimini tamamıyla değiştirebilir.

Kampanya yapılandırmalarınız da anahtar kelimeler gibi reklam bütçenizin karşılığını alabilmeniz için atlanmaması gereken adımlardan bir tanesidir. Etkileyici reklam metni de bu üçlüye eklenebilir. Bu üçlü yerine getirilirken Google’a reklam verme üzerinde uzman ya da daha önce deneyimi olan kişilerden yardım almanız sizin için daha iyi olacaktır.
 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

 

Google Reklamlarında Bütçe En İyi Şekilde Nasıl Kullanılır?


Alışveriş Odaklı Google Reklam Modelleri


Hedef Kitle Nedir?

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax