Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Online Butik Açmak: Butik Nasıl Açılır?

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

Online butik açmak son dönemlerin en popüler e-ticaret yöntemlerinden biridir. Gerek sosyal medyanın büyüyen etkisi gerekse e-ticaretin her gün gelişen pazar hacmi birçok kişinin online butik açmaya yönelmesini sağlamıştır. E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren online butikler doğru adımlarla kurulduğu takdirde hızlı bir şekilde büyümekte ve gelişmektedir.

Butik açmak istiyorum diyenler için hazırladığımız Online Butik Açma Kılavuzu adlı bu yazımızda sizlere e-ticaret süreçleri ve butik açma süreçleri hakkında bilgi vereceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek butik açmak ile ilgili tüm detaylara ulaşabilir ve e-ticarette doğru adımlar atarak satışlarınızı arttırabilirsiniz. Gelin şimdi hep beraber e-ticaret sektöründe butik olarak faaliyet göstermek isteyen kişilerin yapması gerekenler nelermiş bir göz atalım.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Nasıl Yapılır? Aşama Aşama!

 
İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2021 Yeni)



Online Butik Açma Kılavuzu

 

E-ticaret Yapabilmek İçin İlk Olarak Şirketinizi Açın

 

Online butik açmak isteyen kişilerin ilk yapması gereken şeylerden biri bir şirket açmak olacaktır. Çünkü e-ticaretle uğraşan kişilerin sattığı ürünlere yönelik fatura kesmesi gerekmektedir. Sizlerin de vergi mükellefi olmanız ve satışını yaptığınız ürünleri faturalandırmanız için ilk olarak şirket açılışıyla işe başlayın.

 

Genellikle e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren kişiler şahıs, anonim ve limited şirketlerinden birini seçerek şirket kurulumunu tamamlamaktadır. Fakat bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli unsur şirket kuruluş masraflarıdır. Anonim ve Limited şirket kuruluşunda masraflar fazla olduğu için online butik açmak istiyorum diyen kişilerin kuruluş masraflarını azaltmak için genellikle şahıs şirketi kurdukları bilinmektedir.

 



 

Sizler de online butiğinizi aktif etmek için şahıs şirketi kurabilir ve vergi levhanıza ekleteceğiniz e-ticaret Nace kodu ile 1 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe giren vergi muafiyetinden yararlanabilirsiniz.

 

İş Planınızı Hazırlayın

 

Online butik kurmak isteyen kişilerin yapması gerekenlerin arasında bir iş planı hazırlamak da bulunmaktadır. Çünkü yeni bir işe başlarken hazırlanacak olan iş planları sayesinde firmalar daha kolay bir şekilde hareket etmektedir. Sizler de online butik kurmak için ilk olarak bir iş planı hazırlayabilirsiniz. İş planınızı hazırlarken şu unsurları göz önünde bulundurabilirsiniz;

 
  • Bütçe
  • Operasyonel Süreçler
  • Analizler
  • Pazarlama ve Satış
 

Adımlarını temel alarak sizler de online butik açmak için iş planınızı oluşturabilir ve işinizi kurarken daha doğru adımlarla işinizi kurabilirsiniz.

 

Online Butik Açma İş Planı

 

Bütçe Planı Hazırlayın

 

Online butik açmak istiyorum diyen kişilerin en önemli süreçlerinden birisi bütçe planı oluşturmaktır. Ürün tedariği yaparken yapacağınız harcamalar, e-ticaret sitesi harcamaları, reklam ve pazarlama harcamaları gibi birçok unsuru bütçe planınızın içine dahil edebilirsiniz. Bununla beraber yanınızda birisi çalışacaksa maaş, sigorta masrafları gibi birçok unsuru da göz önünde bulundurmanız gerekecektir.

 

Bu unsurların hepsini bütçe planınıza dahil ederek butik açma maliyetini hesaplayabilirsiniz. Yapacağınız bu çalışma butik açmak için ne kadar sermaye gerekli sorunuza yanıt bulmanızı kolaylaştıracaktır.

 

Bütçe planı hazırlarken birçok kişinin sıkıntı yaşadığı unsurlardan birisi özellikle ürün alımıdır. Genellikle yeni açılan butiklerde birçok farklı modelde ürün stoklamanız oldukça önemlidir. Fakat son dönemlerin en popüler e-ticaret modellerinden birisi olan Dropshipping yani stoksuz satış yöntemleri hakkında araştırmalar yaparak sizler de ürün satım alımında harcayacağınız parayı sıfıra indirebilirsiniz.

 

Dropshipping, stoksuz satış yöntemi tedarikçi olan firmalardan temin edilen XML ile bu firmanın ürünlerini e-ticaret sitenizde göstermenizi ve sattıkça ilgili firmadan göndertmenizi sağlayan bir iş modelidir.

 

İlgili İçerik; Finansal Planlama Rehberi

 

İlgili İçerik; Dijital Pazarlamada Bütçe Yönetimi Nasıl Yapılmalıdır?

 

Online Butik Açma Bütçe Planı

 

Rakiplerinizi Analiz Edin ve Hedef Kitlenizi Belirleyin

 

Butik sitesi açmak ve internetten ürün satmak isteyen firmaların önem vermesi gereken bir diğer konu da rakip analizi ve hedef kitledir. Rakip analizi online butiklerin rakiplerini tanımasını kolaylaştırmakta ve firmaların doğru adımlar atmasını sağlamaktadır. Online butik firmaları rakip analizi yaparken şunlara önem vermelidir.

 
  • Aynı sektörde yer alacağınız rakipler kimler
  • Rakiplerinizin hedef kitlelerinde kimler yer alıyor
  • Ürün çeşitlilikleri neler
  • Firmaların ilgili sektördeki yolculukları ve pazardaki payı
  • Rakiplerinizin güçlü ve zayıf yanları, müşteri memnuniyet oranları ve firmalarına gelen şikayetler neler
 

Gibi unsurları göz önünde bulundurabilir ve rakipleriniz hakkında fikir edinebilirsiniz. Bunun yanı sıra rakiplerinizin pazarlama çalışmaları ile ilgili fikir almak için de yapmanız gereken başka bir şey rakiplerinizin sosyal medya ve Google’daki aktiviteleri. Örneğin;

 
  • Rakiplerinizin sosyal medyada nasıl bir strateji uyguladığı
  • Paylaşım dilleri
  • Paylaşım sıklıkları
  • Google SEO bazındaki çalışmaları
  • Anahtar kelimeleri
 

Gibi birçok unsuru göz önünde bulundurabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Hedef Kitle Nedir?

 

Online Butik Açma Rakip Analizi

 

Operasyonel Süreçleriniz İçin Bir Adım Atın

 

Butik açmak isteyen kişilerin işlerini doğru bir şekilde kurmaları için yapmaları gereken başka bir şey ise operasyonel süreçlerini göz önünde bulundurmaktır. Operasyonel süreçler tedarik, depolama ve kargo gibi süreçleri kapsamaktadır. Bu süreçlerde de dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunmaktadır.

 

Butik Açmak İçin Toptancı Bulun

 

Butik açmak için toptancı bulmak iş süreçlerinin en önemli adımıdır. Çünkü internetten ürün satmak isteyen kişilerin satacakları ürünleri satın alması ve belirli bir kâr marjı üzerinden satması gerekir. Butik açmak istiyorum diyen kişilerin toptancı seçimini yapması için

 
  • Çalışacağınız toptancının referansları
  • Toptancınızın ürün çeşitliliği
  • Toptancınızın firmanız ile olan iletişimi
  • Toptancının ulaşılabilir olması
 

Gibi unsurları göz önünde bulundurmanız gerekir. Bir Tedarikçi ile anlaşıp çalışmaya başladıktan sonra tedarik konusunda problem yaşamamak istiyorsanız ikinci bir tedarikçi ile de çalışma kararı alabilirsiniz. İkinci tedarikçinizi de yukarıdaki unsurları göz önünde bulundurarak seçmeniz oldukça önemlidir. Butik açmak için toptan mal satın almak istemiyorsanız eğer sizler de dropshipping çalışma modeliyle hızlı bir şekilde e-ticarete başlayabilirsiniz.

 

Online Butik Açma Toptancı Bulmak

 

İlgili İçerik; Toptan Ürün Al Sat Nasıl Yapılır?

 

İlgili İçerik; Çin'den Toptan Ürün Nasıl Getirilir?

 

Deponuzu Düzenli Bir Şekilde Dizayn Edin

 

E-ticaret firmalarının yaşadığı problemlerden bir diğeri de ürün depolama yöntemleridir. Çünkü bir e-ticaret sitesi her gün yüzlerce ürün sattığı için e-ticaret firmalarının depoları karışık bir hal alabilmektedir. E-ticaret firmanız bünyesinde bunu engellemek istiyorsanız, deponuzu doğru bir şekilde dizayn edebilir ve ürünlerinizin kolay ulaşılabilir olmasına dikkat sağlayabilirsiniz.

 

Unutmayın ki, deponuz ne kadar düzgün olursa ürünlerinizi o kadar kolay bulabilir ve teslimat sürenizi kısaltabilirsiniz. Ürün teslimatının hızlı bir şekilde yapılması firmanızın müşteri memnuniyetinin artmasını sağlayacak ve sadık müşteriler yaratmanıza olanak tanıyacaktır.

 

Online Butik Açma Depo Düzeni

 

Kargo Firmaları İle Görüşün

 

E-Ticaret’te dikkat edilmesi gereken başka bir adım ise kargodur. E-ticaret firmaları genellikle kargo şirketleriyle anlaşmalar yapmakta ve bunun sonrasında anlaşmalı fiyatla ile ürünlerini göndermektedir. Sizler de daha düşük kargo ücretleri ödemek istiyorsanız eğer ilk olarak kargo firmalarından teklif isteyebilir ve sonrasında ürünlerinizi uygun fiyatlı kargolayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Kargo İlişkisi

 

Pazarlama ve Satış Stratejinizi Belirleyin

 

Online butik açmak ve ürün satmak için belirli pazarlama ve satış stratejileri belirleyebilirsiniz bu ürünlerinizi insanların daha kolay görmesini sağlayacak ve ilgili stratejiler ile firmanızın büyümesini kolaylaştıracaktır.



Online Butik Açma Pazarlama ve Satış Stratejileri

 

Online Butik Açmak İsteyenler İçin Tüyolar

 

Online Butik Açma Kılavuzu adlı yazımızın bu bölümünde sizlere ürünlerinizi pazarlamak, hedef kitlenizi genişletmek ve ürünlerinizi kolay bir şekilde satmanız için belirli taktiklerden bahsedeceğiz.

 

Pazardaki Açıklara Göz Atın

 

E-ticarette hızlı bir şekilde yükselen bir butik olmak istiyorsanız eğer ilk olarak yapmanız gereken şeylerden birisi pazardaki açıklara göz atmak olacaktır. Sizler de rakiplerinizin satmadığı fakat satılacağını düşündüğünüz ürünler hakkında araştırmalar yapabilir ve bu ürünleri satarak işinizi geliştirebilirsiniz.

 

Bununla beraber online butiğiniz için niş ürünler bulabilir ve niş ürünler sayesinde satışlarınızı arttırabilirsiniz.



 Online Butik Açma Pazar Açıkları

 

Instagram’da Butik Açın

 

Instagram gibi sosyal medya platformlarının kullanım oranı her geçen gün artmaktadır. Bu oranın artmasından yararlanmak isteyen e-ticaret firmaları ise instagramda satış yapmaya başlamıştır.

 

Sizler de satışlarınızı arttırmak ve hedef kitlenize ulaşmak için instagramda butik açmak için bir adım atabilirsiniz. Instagramda butik açmak için firmanız adına bir hesap yaratabilir ve bu hesap üzerinden satış yapmaya başlayabilirsiniz. Online butiğiniz için kurduğunuz bir e-ticaret siteniz bulunuyorsa Instagram’ın InstaShop özelliği sayesinde e-ticaret sitenize müşteri çekebilir ve güvenilir ödeme yöntemleri sunarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Instagram’da butik açmak isteyenlere vereceğimiz birkaç tüyo ise şunlardır;

 
  • Gönderilerinizde kullandığınız ürün fotoğraflarının kaliteli olması satışlarınızı arttıracaktır.
  • Instagram’da satış yaparken InstaShop özelliğini kullanmanız takipçilerinizin ürünler hakkında daha kolay bilgi almasını sağlayacak ve e-ticaret sitenizin ürün sayfalarına olan trafiğin artmasını sağlayacaktır.
  • Instagram’da butik açmak istiyorum diyen kişiler ürün inceleme videoları çekerek takipçilerin ürünlerin en ince ayrıntılarını görmesini sağlamalıdır. Instagram butikleri ürün inceleme videoları sayesinde satışlarını arttırmaktadır.
  • Instagram’da hashtag kullanımına önem vererek spesifik konularda araştırma yapan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşmanız mümkündür.
 

Sizlerde Instagramda butik açtıktan sonra bunları uygulayarak daha fazla kişinin ilgisini çekebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram'dan Satış Yapma Teknikleri ile Satışlarınızı Arttırın



 Online Butik Açma İnstagram Butiği

 

Sosyal Medyaya Önem Verin

 

Butik sitesi açmak isteyen kişilerin hedef kitlelerini genişletmek ve sadık müşteriler oluşturmak için sosyal medya platformlarına önem vermesi gerekir. Sosyal medya kullanımının her geçen gün artması ve sosyal medya platformlarına sürekli yeni özellikler kazandırılması sosyal medyadan satış yapmayı kolaylaştırmıştır.

 

Özellikle instagrama eklenen insta shop özelliği sayesinde instagramda butik açmak isteyen kişilerin daha kolay satış yaptığını söylemek mümkündür. Sizler de instagramdan veya Facebooktan satış yapmak için sosyal medya planı hazırlayabilir ve takipçilerinizin markanız hakkında bilgi almasını kolaylaştırabilirsiniz.



İlgili İçerik; Facebook Shop Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

 

SEO Çalışmalarına Önem Verin

 

Online Butik Açma Kılavuzunun bu bölümünde size SEO çalışmaları hakkında bilgi vereceğiz. Google Arama Motoru Optimizasyonu yaparak Google sıralamalarında üst sıralarda yer almanız ürünlerinizin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayacaktır. Bu nedenle butik açmak istiyorum diyen kişiler ürünlerini fazla kişiye ulaştırmak için SEO çalışmaları yapmalı ve e-ticaret sitelerinin Google sıralamalarında iyi pozisyon elde etmesini sağlamalıdır.

 

Seo Çalışmalarında Başarılı Olmak ve e-ticaret sitenizin Google sıralamalarında iyi pozisyonlar elde etmesini istiyorsanız;

 
  • Rakip Analizi
  • Anahtar Kelime Bulma
  • Görsel Optimizasyonu
  • Backlink Alma
 

Gibi SEO unsurlarına önem vermeli ve satışlarınızın başarıya ulaşmasını sağlamalısınız.

 

Kişiselleştirilmiş Ürünler Satın

 

2021 E-Ticaret trendleri arasında gösterilen kişiselleştirilmiş ürünler insanlar tarafından oldukça çok seviliyor. Genellikle instagramda butik açan veya online butik kuran firmalar e-ticaret sitelerine ekleyecekleri ürün kişiselleştirme modülleri sayesinde kişiselleştirilmiş ürünler satabilmektedir.

 

Sizlerde e-ticaret firmanızın satışlarını arttırmak istiyorsanız kişisel ürünler satmaya önem vermelisiniz.



İlgili İçerik; E-ticaret ile Kişiye Özel Ürünler Nasıl Satılır?

 

Kampanyalar Yaratın

 

E-ticarette en önemli şeylerden birisi de kampanyalardır. Kampanyalar e-ticaret sitelerinin yeni müşteriler elde etmesini, müşterilerini sadık müşteriye çevirmesine yardımcı olan etkinliklerdir. Sizler de ürünlerinizi daha kolay satışa sunmak için kampanyalar yaratabilir ve hedef kitlenizi genişletebilirsiniz.

 

Online Butik Açma Kapmanyalar

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan kampanyalar modülü sayesinde 250 farklı kampanya modeliyle ürünlerinizin satışını arttırabilirsiniz.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

 

Hızlı Teslimat ve E-ticaret İlişkisi

 

Promosyon Ürünlerle Satışlarınızı Arttırın

 

Kapıda Ödemeli Satış Nasıl Yapılır? Kapıda Ödeme Rehberi (2021 Güncel)

 

E-ticaret Siteleri İçin Performans Değerlendirme Rehberi

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax