Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Toptan Ürün Al Sat Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

Toptan al-sat, piyasada satış fiyatından daha uyguna bulunabilen bir ürünü almak ve mümkün olan en yüksek fiyatla müşterilere satma işidir. Toptan al-sat yapmak için yapmanız gereken ilk şey talebi fazla olan, satılabilecek bir ürün belirlemek ve onu üreticisinden toptan almak ve satmak. Toptan ürünü almanın faydası ürünü birim fiyatı en düşük maliyetle almaktır. Bu size yüksek bir kar getirecek ve paranızı katlayacaktır. Ancak toptan al sat yaparken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Peki toptan al sat yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?


Toptan Ürün Al Sat Nasıl Yapılır?

Toptan Al – Sat Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Toptan ürün al sat nasıl yapılır sorusuna cevap vermeye çalıştığımız bu yazıda toptan alım satım sürecinde sorunlarla karşılaşmamanız için belli konulara dikkat etmeniz büyük öneme sahiptir.
 

  • Toptan al sat süreciyle ilgili iyi bir araştırma yapmanız oldukça önemlidir.
  • Toptan al-sat yapılacak ürünler piyasada az olan ama ihtiyaç duyulan ürünler arasından belirlenmelidir.
  • Toptan al-sat yapılacak ürünlerin analizi ve araştırılması yapıldıktan sonra bu ürün takip edilmeli ve ürün fiyatı en düşük seviyeye geldiğinde alınmalıdır.
  • Talebe uygun ürün belirlendikten sonra onu satabilmek için kalitesine önem vermeniz önemlidir.
 

Bunları göz önünde bulundurarak üreticisinden mümkün olan en düşük fiyata aldığınız ürünü en yüksek fiyata satabilirsiniz. Ancak unutmamanız gereken bir şey var ki, alım-satım sürecinde bazı giderleriniz olacaktır bu da karınızdan bu giderleri çıkarmanız anlamına gelir. Bunun için öncelikle ürünleri satarken gerekli olan lojistik mümkün olan en az maliyetle sağlansa dahi en az maliyetle bunu sağlamaya çalışırken ürünün hızlı ve hasar görmeden alıcıya ulaştırılmasını göz ardı etmemelisiniz. Diğer bir öneri ise, e ticaret üzerine yoğunlaşmadır. E-ticaretin faydaları ve size sağlayacağı kolaylıkların başında, dünyadaki alım-satım pazarlarını takip etmenize yarar sağlıyor olması gelir. E-ticaret siteniz üzerinden ürünlere talebin fazla olduğu dönemlerde bu ürünleri satışa sunmanız oldukça önemlidir.


Toptan Ürün Al Sat Dikkat Edilmesi Gerekenler
 

İnteraktif Olmanız Oldukça Önemli

 

E-ticaret ile al sat yapacak olan kişilerin interaktif bir şekilde işlem yapması oldukça önemli. Al sat ürünleri belirlerken gerekli analizleri yapmalı ve bununla beraber her ürün grubu hakkında bilgi edinmelisiniz. Toptan al sat yapmak için devamlı olarak ürün gruplarında incelemeler yapmalı ve bu incelemeler sonucunda ürünlerinizi en düşük maliyetle almaya özen göstermelisiniz.
 

 

Toptan Ürün Alıp Satmak

 

Piyasayı takip etmeniz ve tüketicilerin hangi ürünlere yöneldiğinin tespiti toptan alım ve satım yaparken işinizi kolaylaştıracaktır. Tüketicilerin tüketim alışkanlıklarının sürekli olarak analiz edilmesi ve tüketim alışkanlıklarındaki değişimlerin saptanarak değişen taleplerin üretim süreçleri takip edilmesiyle birlikte oluşan verilerin üreticilerle paylaşılması yani toptan ürün alım satımı için üreticilerle iletişim kurulması da oldukça önemli.


Piyasaya sürülen yeni ürünlerin tüketici tarafından tüketilebilirliği, kullanım sıklığı ve memnuniyeti analiz edilerek uzun vadeli planlamalar açısından bir veri sistemi oluşturulması da sizler için önemli olacaktır.


Piyasa da talep oluşturabilecek ve daha öne çıkmamış olan bir ürünü al sat yapmanız sonucunda tüketicilerin belirlediğiniz ürün için sizi öncül belirlemesini sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte belirlediğiniz pazarda belli bir konum ve talep belirleyememiş olan bu ürünün reklam kısmını da iyi yönetmeniz toptan alım satımda sizi rakiplerinizin önüne geçirecektir. Özellikle sosyal medya veya kendi e-ticaret siteniz üzerinden aldığınız bu ürünleri satacaksanız öncellikle e-ticaret sitenizin erişilebilirliğini arttırmanız gerekmektedir.


Toptan Ürün Al Nasıl Satılır
 

Toptan Al- Sat Yapılacak Ürünleri Belirlemek

 

Toptan alım satım sektöründeki değişimleri ve yenilikleri tespit ederek ürün yelpazenizi hızlıca bu değişime adapte etmeniz toptan ürün al sat nasıl yapılır sorusunun önemli cevaplarından biridir. Toptan alım satım sektöründe bilişim ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte özellikle görsel içerikler çok daha ilgi uyandırıcı hale gelmiştir. Bu nedenle toptan alım satım sürecinizde alıcıya yani tüketici kitleye hitap edebilmek için açmış olduğunuz veya açacağınız sanal platformlarınızı da görsel içeriğinin arttırılması toptan alım satım sektöründe karınızı arttırmanızı ve para kazanmanızı kolaylaştıracaktır.
 

 

Ürün Kalitesi

 

Toptan alım satım sektörüne küçük bir sermaye ile başlıyor olsanız dahi piyasadaki fiyat kalite paritesine bakarak fiyat performans endeksinin en yüksek olduğu ürünler tercih edilmeli, piyasaya sunulan ürünün kalitelisinin en ucuza mal edilmesi sağlanmalıdır. Bunu sağlamanın kolay yöntemlerinden birini de üretim sahasını geniş bir ölçekte ele alarak toptan alım satımını yapacağınız ürünün üretiminin gerçekleştiği lokali salt ülke içerisinde ele almayarak ucuza toptan ürün alabileceğiniz özellikle Çin pazarını denemenizi tavsiye ederiz.


Bununla beraber belirttiğimiz üzere ürünü toptan alarak ucuza mal edeceğiniz ülke piyasalarını iyi analiz etmeniz hem kaliteli ürüne sahip olmakla birlikte ucuz maliyetle yüksek karlar kazanmanızı sağlar.


Toptan ürün al sat yaparken belirleyeceğiniz ürünler satışlarınızın artmasını olumlu bir şekilde etkileyecektir. Toptan ürün alım satımda özellikle bazı ürünler pazarda her daim satılabildiği gibi geniş tüketici kitlelerine hitap etmenizi sağlar.


Toptan Ürün Al Sat Ürünleri Nasıl Belirlenir
 

Al Sat Yapılabilecek Ürünler

Toptan al sat yapılacak ürünler hakkında bilgi verdiğimiz yazımızın bu bölümünde hangi ürünlerde toptan al-sat yapabilirsiniz gelin bunlara bakalım.
 

 

Kıyafetler

Kıyafetler toptan alım satımında en revaçta olan ürünlerden biridir. Tüketiciler tarafından özellikle kadın tüketicilerce kıyafet sektörüne, temel ihtiyacın üzerinde bir talep gelmektedir. Özellikle genç tüketiciler açısından kıyafet kişiliklerini yansıtabildikleri bir ürün olduğundan toptan kıyafet alım satımı yapmaya karar verdiğinizde günümüz modasını da takip etmeniz sizin açınızdan avantaj sağlar.

 

Ayakkabılar

Günlük olarak sürekli kullanımımız dahilinde olan bir diğer ürün de ayakkabıdır. Kıyafet ürünlerinde olduğu gibi ayakkabılar da tüketicilerin yaşam biçimine göre değişiklik göstermekle birlikte geniş ürün skalasına sahiptir. Bu sebeple, hangi tür ayakkabı alım satımı yapacaksanız buna göre piyasayı analiz etmeniz de önemli.

 

Çantalar

Toptan ürün al sat nasıl yapılır sorusunda son dönemde en çok toptan alım satımının yapıldığı ürünlerden biri de çantalardır. Hem fiziksel hem sanal mağazalarda çokça görmeye başladığımız çantacılar dönemin revaçta olan tüketim ürünüdür.

 

Takı

Toptan ürün alım satımında son yılların en popüler ürünlerinden biri de takılardır. Her yaş grubundan tüketiciye hitap eden takılar, özellikle ucuz maliyete sahip olmasıyla toptan alım satımına yeni başlayacak kişilerin ve firmaların göz önünde bulundurması gereken bir diğer ürün grubudur.


Toptan Ürün Al Sat Yapılabilecek Ürünler
 

Toptan Ürün Al – Sat Yapmak İçin E-ticaret Sitenizi Kurun!

 

Toptan ürün al sat yaparak para kazanmak istiyorsanız, bunu e-ticaret sitenize ürün yükleyerek kendi siteniz üzerinden yapabilir veya pazaryerlerine girerek ürünlerinizin satışını gerçekleştirebilirsiniz. Toptan ürün alım satımı yapacaksanız, Ticimax e-ticaret paketlerini içerisinde bulunan entegrasyonlar sayesinde hem e-ticaret sitenizi yönetebilir hem de pazaryerlerindeki mağazalarınızı yönetebilirsiniz.



Operasyon, kargo gibi ihtiyaçlarınızı kolay bir şekilde çözebileceğiniz Ticimax e-ticaret paketleri içerisinde bulunan yüzlerce modül ile sizler de dönüşümlerinizi inceleyebilir, e-ticaret sitenizde hızla ürün güncellemesi yapabilir ve iş akışınızı hızlandırabilirsiniz.

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax