Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-Ticaret Kargo İlişkisi

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

E-ticaret ile internetten ürün satan markalar dijital ürün satmıyorlarsa eğer sattıkları her ürünü müşterilerine iletmek zorundadır. Bu nedenle yerel markalar teslimatlarını kendileri gerçekleştirirken ulusal markalar ise kargo firmaları ile çalışır. Fakat günümüzde artık neredeyse her e-ticaret firmasının kargo firmaları ile çalıştığını söylemek mümkündür.

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapan markaların önem vermesi gereken konuların başında e-ticaret kargo ilişkisi yer alır. Çünkü bu ilişki çok kuvvetlidir ve kargo süreçlerini yönetemeyen işletmeler sipariş kaybı, iade veya müşteri kaybı gibi problemler ile karşı karşıya kalabilmektedir.

 

E-Ticaret Kargo İlişkisi adlı bu yazımızda E-ticarette kargo yönetimini başarılı bir şekilde yapmak isteyen işletmeler için kargo süreçleri ile ilgili bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve e-ticaret kargo ilişkisi hakkında bilgi alabilirsiniz ve böylece kargo süreçlerinizi profesyonelce yürüterek e-ticarette başarılı olabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret İçin En Uygun Kargo Firması Nasıl Seçilir?

 

Kargo Ücretleri

 

Kargo Nedir?

 

Uçak, tır, otobüs, gemi vb. ulaşım araçları ile taşınan ürün ve mallara verilen isimdir. Kısacası kargo demek yük demektir.

 

E-ticaret firmaları genellikle bu süreçleri profesyonel bir şekilde yürütmek ve sattıkları ürün ve hizmetleri müşterilerine ulaştırmak için e-ticaret kargo firmaları ile çalışmaktadır.

 

Kargo Nedir

 

E-ticarette Kargonun Önemi?

 

E-ticaret süreçleri içerisinde yer alan kargo sürecinin profesyonel bir şekilde yürütülmesi işletmelerin birçok avantajdan yararlanmasını sağlar. Gelin şimdi hep beraber e-ticarette kargonun önemine bir göz atalım.

 
  • E-ticarette kargo süreçleri markaların müşteri memnuniyetini arttırır.
  • Kargo süreçlerini profesyonel bir şekilde yürüten işletmeler daha kolay sadık müşteri kazanır.
  • E-ticaret ve kargo ilişkisi içerisinde kargo yönetiminin iyi bir şekilde yapılması markaların depolama problemlerinin önüne geçer.
  • Markalar kargo yönetimini profesyonel bir şekilde yaparak kriz yönetimini kolaylaştırır.
 

Bu tür avantajlardan dolayı e-ticarette kargo süreçlerine önem verilmesi gerekir.

 

E-Ticaret Kargo Ne Kadar Önemlidir

 

E-ticaret Kargo Süreçleri Nasıl Yürütülür?

 

E-ticaret firmaları genellikle kargo süreçlerini profesyonel bir şekilde yürütebilmek için ürün tedarik sürecinden ürün teslimat sürecine kadar olan her süreci yönetmeye özen göstermektedir.

 
  • Ürün Tedariği
  • Depolama
  • Sipariş Yönetimi
  • Teslimat Yönetimi
 

Gibi her süreç e-ticaret markalarının kargo süreçlerini yönetmesini kolaylaştırmaktadır. Gelin şimdi hep beraber bu süreçlere daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

E-Ticaret Kargo Süreçleri Nasıl İşler

 

Ürün Tedarik Sürecinin Yönetimi

 

E-ticarette kargo yönetimi yapmak isteyen her markanın ilk önem vermesi gereken e-ticaret süreci ürün tedarik sürecidir. Çünkü markalar ürün tedarik sürecini profesyonel bir şekilde yönettikleri takdirde stok durumundan kaynaklı problemlerin önüne geçebilmektedir.

 

Ürün tedariğinden kaynaklı kargo problemlerinin önüne geçmek için de işletmeler çoğu zaman tedarikçi seçimine önem vermektedir. Çünkü tedarikçi seçimi profesyonel bir şekilde yapıldığında stoklarda yaşanacak problemler engellenebilmektedir.

 

İlgili İçerik; Kargo Desisi Nasıl Hesaplanır?

 

E-Ticaret Kargo Süreçleri | Ürün Tedarik

 

Depolama Süreçlerinin Yönetimi

 

E-ticaret ve kargo ilişkisi içerisinde depolamanın da oldukça önemli olduğunu söylemek mümkündür. Çünkü başarılı bir depolama yapısı kuran markalar satılan ürün ve hizmetlerini depolarında daha kolay bulabilmektedir. Bu da işletmelerin satılan ürünleri müşterilerine ulaştırmasını kolaylaştırmaktadır.

 

Sizler de e-ticaret firmanız için başarılı bir depolama yapısı kurabilir ve depolama süreçlerini yönetecek e-ticarette kargo süreçlerini hızlandırabilirsiniz.

 

E-Ticaret Kargo Süreçleri | Depolama

 

Sipariş Yönetimi

 

Aslında bakıldığında e-ticarette kargo süreçlerinin sipariş süreçleri ile oldukça bağlantılı olduğunu söylemek mümkündür. Çünkü bir e-ticaret firması içerisinde sipariş yönetimi ne kadar hızlı ve problemsiz bir şekilde yürütülürse kargo süreçleri de o denli hızlanmaktadır. Bu nedenle e-ticaret firmalarının sipariş yönetimine önem vermesinin çoğu zaman e-ticarette kargo süreçlerini de yönetmelerini kolaylaştıran bir etken olacağını söyleyebiliriz.

 

E-Ticaret Kargo Süreçleri | Sipariş

 

Teslimat Yönetimi

 

E-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan her kişinin satın aldığı ürün ve hizmetlere hızlı bir şekilde ulaşmak istediğini sizlerle paylaşmıştık. Bu nedenle e-ticaret firmalarının teslimat yönetimini başarılı bir şekilde yapması süreçlerin hızlanmasını sağlayacaktır.

 

Teslimat yönetimini iyi bir şekilde yapmak isteyen markalar da çoğu zaman çalışacakları kargo firmasına doğru karar vermeyi istemektedir.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Paketleri Nasıl Olmalıdır?

 

E-Ticaret Kargo Süreçleri | Teslimat

 

E-ticaret Firmaları Kargo Süreçlerini Nasıl Yönetmelidir?

 

E-ticarette kargo süreçleri aslına bakıldığında bir e-ticaret firmasının birçok avantajdan yararlanmasına olanak sağlamaktadır. E-ticarette kargo süreçlerini önemseyen markalar:

 
  • Müşterilerin en önem verdiği teslimat süreçlerini profesyonel bir şekilde yönetebilmektedir. Bu nedenle e-ticaret sitelerinde kargo etikti kullanmalıdır.
  • E-ticaret sitelerinden alışveriş yapan kişilerin ürünlerini daha hızlı bir şekilde göndererek müşteri memnuniyetini arttırabilmektedir. Müşterilere bu noktada ürün sayfalarında kargo süreçleri ile ilgili bilgi verilmelidir.
  • E-ticaret firmaları kargo süreçlerini iyi yönetmek isteyen markalar kargo anlaşmaları ile maliyetlerini azaltabilmektedir.
  • Kargo bazlı indirim kampanyaları sayesinde e-ticaret firmaları satışlarını arttırabilmektedir. Bununla beraber markalar kargo kampanyaları sayesinde çapraz satış yapabilmekte ve ortalama sepet tutarını arttırabilirmektedir.
  • Ücretsiz kargo seçeneği sunan işletmeler daha fazla satış yapabilmektedir.
 

Siz de bu tür avantajlardan yararlanmak istiyorsanız e-ticarette kargo süreçlerine önem verebilir ve markanızı rakiplerinizden daha hızlı öne çıkarabilirsiniz.

 

E-Ticaret Kargo Süreci Nasıl Yönetilir

 

Kargo Anlaşması Nedir?

 

E-ticaret ve kargo dendiği zaman herkesin aklına ilk gelen şeylerden birisinin kargo anlaşmaları olduğunu söylemek mümkündür. Çünkü günümüzde işletme giderlerini azaltmak ve daha uygun maliyetlerle kargo süreçlerini yönetmek isteyen her e-ticaret firması kargo anlaşmaları yapmaktadır.

 

Kargo anlaşmaları bir e-ticaret firmasının desi fiyatları üzerinden kargo firmaları ile indirimli bir şekilde çalıştığı anlaşmalara verilen isimdir. Genellikle birçok firma normal düzeylerde anlaşmalar yaparken bazı kargo firmaları ise kota bazlı anlaşmalar yapmaktadır.

 

Kargo anlaşması yaparken e-ticaret firmaları çoğu zaman çalışacakları markaları tek bir seferde seçmemektedir. Genellikle markalar bu noktada iş birliği yapacakları firmaları seçerken birkaç firmadan teklif almaktadır.

 

İlgili Sayfa; Kargo İş Ortakları

 

E-Ticaret Kargo Anlaşması Nedir

 

Kargo Anlaşması Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

E-ticarette kargo anlaşması yaparken e-ticaret firmalarının dikkat etmesi gereken belirli önemli noktalar bulunmaktadır. Aksi halde markalar yanlış kargo firması seçimi yaparak e-ticaret süreçlerinin yönetimini zorlaştırabilmektedir.

 
  • E-ticaret firmanız için kargo anlaşması yaparken ilk olarak markanın bilinirliğini önemseyin. Çünkü marka bilinirliği yaratan kargo firmaları ile çalışarak kurumsal itibarınızın zedelenmesinin önüne geçebilirsiniz.
  • Kargo anlaşması yapacağınız markaların şube sayısını önemseyerek e-ticarette kargo süreçlerinizin hızlı bir şekilde yönetilip yönetilmeyeceğini belirleyebilirsiniz.
  • Kargo firmalarının adresten alım ve adrese teslim şartlarını göz önünde bulundurarak e-ticaret firmanızın lojistik süreçlerini daha kolay bir şekilde yönetebilirsiniz.
  • Kapıda ödeme sisteminin bulunduğu kargo firmaları ile çalışarak sizler de bu yöntem ile tahsilat gerçekleştirebilirsiniz.
  • Gönderi ya da desi başına ücret tarifelerini inceleyerek e-ticaret firmanızın maliyetlerini daha kolay bir şekilde azaltabilirsiniz.
 

Kargo anlaşması yaparken bu unsurları göz önünde bulundurabilir ve doğru kargo firmaları ile çalışma fırsatı yakalayabilirsiniz. Kargo anlaşması yapmadan önce yalnızca bir firma yerine birkaç firmadan teklif alabilir ve bu sürecin daha hızlı işlemesini sağlayabilirsiniz.

 

E-Ticaret Kargo Anlaşması Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

İndirimli Kargo Anlaşmalarından Yararlanın

 

E-ticaret firmaları için e-ticaret alt yapısı ve e-ticaret çözümleri üreten Ticimax ile sizler de e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanarak sizler de alt yapımızı kullanan kişi ve işletmelere sunduğumuz indirimli kargo anlaşmaları sayesinde e-ticarette kargo maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.

 

SMS Gönderme, Kargo entegrasyonu gibi verdiğimiz hizmetler sayesinde de müşterilerinizi kargo süreçleri ile ilgili bilgilendirebilir ve böylece e-ticarette kargo süreçlerini profesyonel bir şekilde yürüterek müşteri memnuniyetini arttırabilir ve sadık müşteriler kazanabilirsiniz.

  

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax