Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Canva Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

E-ticaret sitesi veya herhangi bir sektörde kurumsal bir sektörde internet sitesi olan kişilerin sürekli olarak belirli alanlarda tasarım yapması gerekmektedir.

 

E-ticaret sitelerinin banner alanları, slider alanları, blog bölümleri tasarım ihtiyacının yoğun olduğu alanlardır. Bununla beraber bir e-ticaret sitesinin sosyal medya hesapları için ve pazaryerlerinde satış yapıyorsa pazaryerlerindeki mağazaları için de tasarıma ihtiyacı bulunmaktadır.

 

Tasarım yapmak için birçok e-ticaret firması bünyesinde sosyal medya departmanı kurarak grafik tasarımcı ve sosyal medya uzmanı ile çalışabilirken küçük ve orta ölçekli firmalar ise bu çalışmaları yapmak için sermaye ayıramamaktadır.

 

İster büyük ölçekli isterseniz de küçük ölçekli bir firma olarak e-ticarete atılmış olsanız da ücretsiz yararlanabileceğiniz, tasarım yapabileceğiniz ve yaptığınız tasarımları istediğiniz platformlara kullanabileceğiniz Canva hakkında bilgi sahibi olmanız için Canva Nedir ve Nasıl Kullanılır adlı yazımızı hazırladık. Sizler de bu yazımızı okuyarak Canva ile tasarım yapmak hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

Canva Nedir ve Nasıl Kullanılır?

 

Canva Nedir?

 

Canva, 2012 yılında Avusturalya’da kurulan bir platformdur. Canva, üye olan kişilerin sunum hazırlayabileceği, görsel içerikler yaratabileceği, sosyal medya paylaşımları için tasarımlar yapabileceği bir platformdur.

 

Canva’da tasarım yapan kişiler istekileri şablonlara istedikleri fotoğrafları ekleyerek düzenleme yapabilmekte ve tasarımlarını hızlı bir şekilde hayata geçirebilmektedir.


Canva Nedir
 

Tasarımlarınızda Canva Kullanmanın Avantajları

 

E-ticaret sitelerinin tasarımlarını yaparken yararlanabileceği ücretsiz bir platform olan Canva ile tasarım yaparak birçok avantajdan yararlanabilirsiniz. Gelin şimdi hep beraber Canva Nedir ve Nasıl Kullanılır adlı yazımızın bu bölümünde Canva Kullanmanın avantajlarına bakalım.

 

Basit Kullanım

 

Banner, Slider, Sosyal medya tasarımları gibi birçok özelliği bulunan Canva’dan tasarım yapmak oldukça kolaydır. Herhangi bir tasarım bilgisi olmayan kişiler bile Canva kullanarak kolay ve hızlı bir şekilde tasarım yapabilmektedir.

 

İlgili içerik: Banner Tasarımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler


İlgili içerik: Etkili Banner Tasarımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler



Canva Avantajları Basitlik

 

Çeşitlilik

 

Herkesin bildiği gibi tasarım, yapılacak olan platforma ve ihtiyaçlara göre değişiklik göstermektedir. Canva ile tasarım yapmak isteyen kişiler neredeyse tasarım ihtiyacı olan her alana göre tasarımlarını yapabilmektedir. Canva içerisinde banner, slider, kartvizit, Twitter kapak fotoğrafı, Instagram gönderisi, Düğün Davetiyesi, Facebook gönderisi gibi birçok alanda tasarım yapmak mümkündür.

 

Fotoğraflar

 

Canva ile tasarım yapmak isteyen kişilerin yapcakları tasarıma yönelik belirli fotoğraflara ihtiyaçları bulunmaktadır. Canva bu ihtiyacı göz önünde bulundurarak eklediği fotoğraflar bölümüyle kullanıcılarının ücretli ve ücretsiz bir şekilde fotoğraf seçmesine olanak sağlamaktadır.

 

İlgili içerik: Online Mağazalar İçin Tasarım Önerileri

 

İlginizi Çekebilir: E-ticarette Responsive Tasarım Neden Önemlidir?



Canva Avantajları Fotoğraf

 

Şablonlar

 

Canva’nın avantajlarından bir diğeri ise şablonlar özelliğinin bulunmasıdır. Genellikle tasarım yapılacak sektör, tasarım yapılacak platforma göre tasarımların değiştiğini sizlere söylemiştik. Canva içerisinde bulunan şablonlar sayesinde kullanıcılar tasarım fikirleri edinebilmektedir ve bu tasarım fikirlerini kullanarak tasarımlarını daha hızlı bir şekilde yapabilmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: 5 Adımda Kolay Banner Tasarımı Yapmak

 

Canva Avantajları Şablon

 

Bileşenler

 

Canva ile tasarım yapacak kişilerin avantajlı olduğu bir diğer durum ise Canva içerisinde bulunan Canva Bileşenleridir. Ücretli ve ücretsiz Canva hesabı olanların yararlanabileceğini binlerce bileşen ile sizlerde tasarımlarınıza figürler ekleyebilir ve tasarımlarınızı daha güzel bir hale getirebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Sayfa Tasarımınızı Güçlendirmenin 5 Etkili Yolu

 

Canva Avantajları Bileşen

 

Yazı Tipleri

 

Canva yazı tipleri içerisinde sizlere ücretli ve ücretsiz birçok yazı tipinden yararlanmak imkanı sağlamaktadır. Genellikle Canva içerisinde bulunan yazı tiplerinin büyük bölümü Global olarak kullanılan yazı tiplerine benzemektedir. Canva içerisinde bulunan yazı tipleri sayesinde tasarımınızı yaparken firmanızın kullanacağı bir yazı tipini seçebilir ve marka kimliğinizi yansıtabilirsiniz.



Canva Avantajları Yazı Tipi

 

Animasyonlar

 

Özellikle instagram story tasarımı yapmak isteyen kişilerin yararlanabileceği animasyonlar özelliği ile sizler de hareketli videolar tasarlayabilir ve profesyonel bir şekilde paylaşımlarınızı şekillendirebilirsiniz.

 

Paylaşım

 

Canva’nın en büyük avantajlarından birisi de Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlar için yaptığınız tasarımları direk ilgili mecrada paylaşmanıza izin vermesidir. Tasarımlarınızı Canva üzerinden paylaşabilirsiniz. Gönderilerinizi planlamak istiyorsanız eğer Canva Pro aboneliği satın alarak bu özellikten de yararlanabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Logo Tasarımı Nasıl Yapılır? 2021'in En İyi Ücretsiz Logo Programları

 

Canva Nasıl Kullanılır?



Canva Nasıl Kullanabilir

 

Canva Nedir ve Nasıl Kullanılır yazımızın bu bölümünde Canva kullanımı hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Canva’da tasarım yapmak isteyen kişiler öncelikle Canva’ya kayıt olmaktadır. Canva’ya üye olmak için;

 
  • Google
  • Facebook
  • E-posta Adresi
 

Kaydolma yöntemleridir. Kaydolmak istediğiniz metodu seçerek Canva üyeliğinizi oluşturabilirsiniz.



Canva Nasıl Kullanılır Üyelik

 

Canva’ya kaydolduktan sonra karşınıza ilk tasarımınızı oluşturun alanı çıkacaktır. Biz burada sizler için genellikle en çok ihtiyaç duyulan tasarım alanı olan instagram gönderileri için tasarım yapacağız. Fakat unutmayın ki sizler ihtiyacınız olan tasarıma yönelik bir alanı seçip ilk tasarımınızı yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Canva Nasıl Kullanılır Tasarım

 

Canva’nın tasarım yapma paneli yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibidir. Panelin sol tarafında tasarımda ihtiyaç duyduğunuz;

 
  • Yüklemeler
  • Fotoğraflar
  • Bileşenler
  • Metin
  • Müzik
  • Videolar
  • Arka Plan
 

Bölümleri bulunmaktadır. Fotoğraflar ve bileşenler bölümünde pro ve ücretsiz görsel türleri bulunmaktadır. Eğer sizler kendi logonuzu veya kendi fotoğrafınızı eklemek istiyorsanız yüklemeler bölümü üzerinden fotoğraf ve logo yüklemelerinizi yapabilirsiniz. Canva’da bulunan sizin için bölümü ise örnek şablonlardır.



Canva Nasıl Kullanılır Şablon

 

E-ticarette en çok tasarım yapılan konulardan birisi olan sosyal medya indirim tasarımlarını yapmak için şablon arama bölümüne indirim yazarak ilk çıkan şablonu seçtik. Sizler bu bölümde ihtiyacınız olan konuya ve tasarım özelliklerine göre kendi beğendiğiniz bir tasarımı seçebilirsiniz.

 

Canva şablonlar bölümü firmanız için fikir edinmenizi sağlamanın yanı sıra küçük değişiklikler ile büyük etkiler yaratmanıza olanak sağlayan bir bölümdür.

 

Canva Nasıl Kullanılır Görsel

 

Canva’da tasarım yapmak için Ticimax’ın logosunu yüklemeler alanından Canva’ya ekledik. Şimdi gelelim düzenleme yapmaya. İlgili şablonun sol tarafında bulunan fotoğraf alanına ekleme yapmak için dilediğiniz takdirde kendiniz fotoğrafınızı ekleyebilir ya da bu alanı da arka plan olarak seçip kendiniz düzenleme yapabilirsiniz.

 

Sağ alanda bulunan şekil alanları Canva’nın bileşenleri arasından seçilmiş şekillerdir. Orta bölümde bulunan metinler ise yazı alanıdır. Biz bu şablon üzerinde istemediğimiz alanlar olan bileşenleri kaldırarak işe başlayacağız.

 

Canva Nasıl Kullanılır Bileşen

 

Tasarımınızın üstüne tıkladığımızda üst bölümde yer alan bölüme tıklayarak tasarımın rengini değiştirebilirsiniz. Renkleri istediğiniz gibi seçebilir ve dilerseniz markanızın renklerinin hex kodları ile ilgili rengi hızlı bir şekilde bulabilirsiniz. Biz bu bölümde Ticimax’ın renklerini kullanmayı tercih ettik.




 

Ticimax’ın örnek tasarımında daha fazla şey öğrenmeniz için biz bu bölümde bulunan fotoğraf alanını da kaldırdık. Eğer siz tasarımınızda fotoğraf kullanmak istiyorsanız fotoğraflar bölümünde bulunan ücretsiz fotoğraflardan seçebilir veya yüklemeler alanına sürükle bırak olarak kendi fotoğrafınızı yükleyebilirsiniz.



Canva Nasıl Kullanılır Yükleme

 

Gelelim metin düzenlemeye. Canva tasarımı yaparken metnin üzerine tıklayarak şablonda bulunan metin grubunu çözebilir ve ayrı alanlara taşıyarak tasarımınızı oluşturabilirsiniz. Bununla beraber bu bölümü de silerek Canva’nın metin bölümünden beğendiğiniz metin gruplarını da seçebilir ve bu metinleri de düzenleyerek tasarım oluşturabilirsiniz.

 

Tasarımda bulunan yazı bölümüne tıkladığınızda Canva’nın üst bölümünde yazı tipi ,punto, yazı rengi gibi bölümler çıkacaktır. Bu bölümler üzerinden de kendi istediğiniz gibi metinlerinizi düzenleyebilirsiniz.



Canva Nasıl Kullanılır Metin

 

Metin bölümünü Ticimax’ın son dönem kampanyası olan E-ticaret alt yapılarında %50 indirim kampanyası metni olarak düzenledik. Gelelim şimdi tasarımımızı zenginleştirmeye bu sefer bileşenler bölümünü kullanacağız. Bileşenler bölümünde istediğiniz bileşimi seçebilirsiniz. Biz yapacağımız örnek tasarım için şekiller bölümünden bir bileşen seçtik.

 

Seçtiğiniz bileşenin üzerine tıkladığınızda ilgili bileşenin rengini değiştirebilirsiniz.

 

Canva Nasıl Kullanılır Renk Bileşen

 

Ticimax’ın e-ticaret alt yapılarındaki indirime yönelik hazırladığımız bu tasarımda ilk olarak bileşenler ekledik ve daha sonra metinler bölümünden e-ticaret alt yapılarını metin olarak tasarımımıza ekleyerek ilgili metni bileşenin içine yerleştirdik.



Canva Nasıl Kullanılır Tasarım

 

Tasarımımızın son bölümünde ilk başta yüklediğimiz Ticimax Logosunu da tasarımda istediğimiz boyutta istediğimiz yere ekleyerek tasarımımızı bitiriyoruz. Tasarımınızı indirmek için indir bölümüne tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Dilerseniz animasyon bölümünde bulunan animasyonlardan birini seçebilir ve indirme işlemini video olarak yapabilirsiniz.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax