Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

eBay'da Satış Yapmak: eBay'da Satış Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 18.03.2024

İçindekiler;

Türkiye’den yurtdışına ürün satmak isteyen e-ticaret firmaları ya da bireysel olarak satış yapmak isteyenler Ebay e-ticaret platformunu kullanarak kazançlarını artırabilmektedir. eBay satış yapmak için bireysel olarak Ebay hesabı açabileceğiniz gibi işletmeniz ile bir e-Bay’da mağaza açmak mümkündür. Elbette tümü için çeşitli prosedürleri yerine getirmek gerekir. Bugünkü yazımızda eBay'de satış yapmak için Ebay hesap açma, eBay komisyon oranları gibi merak ettiğiniz konuları sizlere aktaracağız.

 

Dünyada açık artırma unvanı olan ve dünyanın dört bir tarafından milyonlarca kullanıcıya ulaşan Ebay hem online alışveriş yapılan bir e-ticaret sitesi hem de işletme ya da satıcıların farklı ülkelere satış yapabilmesini sağlayan uluslararası bir pazaryeridir.

 

İlgili İçerik; İnternetten Ürün Satmak ve Başarılı Olmak İçin Yapmanız Gerekenler

 

eBay’de Satış Yapma Rehberi 2022

 

eBay Nedir?

 

3 Eylül 1995’te kurulan Ebay Amerikalı girişimci Pierre Omidyar tarafından Kaliforniya’da kurulan bir Amerikan şirketidir. Alıcı ile satıcıyı buluşturan bir pazaryeri konumunda olan eBay satış yapmak ve açık artırma sistemi uygulanmaktadır. Ebay satış mantığı Türkiye’deki Trendyol, N11, Hepsiburada gibi pazaryerleri ile aynıdır. Alıcı ve satıcıyı buluşturan platformdaki iş modeli komisyon alarak işleyen bir modeldir.

 

Dünyada ilk kurulan e-ticaret siteleri arasında yer alan eBay’de satış yapmak Türkiye’deki e-ticaret firmaları ya da bireysel satış yapacak kişilerin de tercih ettiği bir platformdur. Ebay günümüzde hem alışveriş aracı olarak hem de işletmeler için bir pazaryeri olarak yüzden fazla ülkede faaliyet gösteren ve günlük milyonlarca kullanıcıya ulaşan uluslararası bir platformdur.



eBay Nedir

 

eBay Hesabı Nasıl Oluşturulur?

 

eBay'de satış yapmak konusunda karar verdikten ilk olarak işe hesap oluşturmakla başlamanız gerekir. Ebay ana sayfasında sol üst kısmında yer alan “register” alanına tıkladığınızda sizden istenen isim-soy isim, e-mail ve parola alanlarını doldurarak kaydınızı oluşturabilirsiniz. eBay’den satış yapmak için kayınızı oluşturduktan sonra ana sayfanın sağ üst kısmında bulunan “sell” alanına tıklayarak ilgili alanları doldurmanız gerekir. Burada ülke, açık adres, cep telefonu numarası bilgileri istenmektedir. Adres alanına işletme adresini de yazabilirsiniz. Cep telefonu numaranızı doğruladıktan sonra kayıt işleminiz tamamlanmaktadır. Ebay hesabınızı oluşturulduktan sonra ürün satın alabilir veya ürünlerinizi satmaya başlayabilirsiniz.

 
 

 

eBay’de Mağaza Açmak Aşamaları ve Ücreti Nedir?

 

eBay’de satış yapmak için eBay’de mağaza açmak mümkündür. Bunun için eBay satıcı hesabı başvurusunda bulunmanız ve hesabınızda kredi kartınızın tanımlı olması gerekir. eBay’da mağaza açmak isteyenlere farklı bütçe ve özelliklerde mağaza seçenekleri sunulur.

 
 

Paket Adı 

Aylık  

Yıllık 

Starter 

7,95 dolar 

4,95 dolar 

Basic 

27,95 dolar 

21,95 dolar 

Premium 

74,95 dolar 

59,95 dolar 

Anchor 

349,95 dolar 

299,95 dolar 

 
 

Markanızın ve ürünlerinizin bilinirliliği açısından var olan e-ticaret sitenizdeki ürünleri pazaryerinde satışa sunmanız çok daha mantıklıdır. Çünkü bir sanal mağazanızın olması müşterilerinize güven verir ve yeniden alışveriş yapmalarını sağlar. EBay’da mağaza açmadan önce e-ticaret sitesi kurmak ve Ebay gibi pazaryerlerinde entegrasyon yaparak daha kolay bir şekilde işinizi yürütmek için Ticimax e-ticaret paketleri arasından seçiminizi yaparak satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat nasıl yapılır?

 

İlgili İçerik; Yeni Dönemde Daha Güçlü E-İhracat

 

eBay Mağaza Açma Aşamaları ve Ücretleri Nelerdir

 

eBay Ürün Girmek Nasıl Yapılır?

 

eBay satış yapmak için ürün girmek gerekmektedir. Ebay ürün girmek birkaç basit aşamadan oluşmaktadır.

 

Ebay ürün girişi aşamaları;

 
  • Ürün başlığı
  • Ürün fotoğrafı
  • Ürün açıklaması
  • Ürün fiyatlandırma
  • Teslimat bilgileri
 

Hesabınıza giriş yaptığınızda ana sayfada bulunan “My Ebay” alanından “Selling” alanına tıklayarak açılacak alandan ürün girişi gerçekleştirilir. Ürününüze bir başlık ekleyerek işe başlayabilirsiniz. Başlık seçiminde alıcıların arattığı kelimelerden yola çıkabilirsiniz. Ayrıca ürününüz ile ilişkili bir başlık seçmeniz gerekir.

 

Ürün başlığından sonra ürün fotoğrafı ekleme aşaması gelir. Ebay ekleyeceğiniz ürünle ilgili stok fotoğraf sunar. Fakat ürünün gerçek ve net bir görselini eklemeniz alıcının güvenini artırır. Ayrıca çalıntı bir görsel kullanmamaya dikkat edilmelidir.

 

Ürün görseli yükledikten sonra ürün açıklaması bölümü gelir. Ürün hakkında detaylı, doğru ve anlaşılır bilgiler bu alana eklenir. Ürün açıklamaları yazılırken uygun anahtar kelimeler kullanılarak ürünün öne çıkması sağlanabilir.

 

Ürün açıklamasından sonra ürün fiyatlandırma kısmı gelir. eBay'de satış yapmak istediğiniz ürünü eklediğinizde Ebay size benzer ürünlerin fiyatlarını bir öneri olarak sunmaktadır. Bu fiyat rekabeti yapmanızı sağlayacaktır.

 

eBay’de ürün fiyatlandırmanız satış yöntemine göre değişir. Açık artırmada düşük fiyatla başlamak daha avantajlıdır. Ürüne koyduğunuz teklifi henüz bir teklif almadığı sürece değiştirme şansınız vardır. Şimdi al ürünlerde ise sabit bir ücret belirlemeniz gerekir. Kargo ücretini de minimum tutmanız ya da fiyatın içine dahil ederek ücretsiz kargo sunmanız önemlidir.

 

İlgili İçerik; 2023 E-Ticaret Trendleri



eBay Nasıl Ürün Girilir

 

eBay’de Satış Yöntemleri Nelerdir?

 

eBay’de ürün satmak için farklı yöntemler bulunur. Ebay açık artırma yöntemiyle ürünlerinizi rekabet ortamında daha iyi fiyatlara satmanızı sağlar. Açık artırma bir ürün için 1-10 gün arasında sürebilir ve en son fiyata ürün satılır. eBay’de daha spesifik ve zor bulunan ürünlerin satışını yapmayı düşünüyorsanız açık artırma yöntemini kullanabilirsiniz. Bir diğer satış yöntemi ise hemen satın al ürünleridir. Burada ürünlerinize sabit bir fiyat belirleyerek satışını gerçekleştirebilirsiniz.



eBay Satış Yöntemleri Nelerdir

 

eBay Komisyon Oranları Nelerdir?

 

Ebay’da mağaza açmak ve satış yapmak istediğinizde belirli komisyon ücretleriyle kesintiler mevcuttur. Ürün sattığınızda ücret bu komisyonlar kesilerek hesabınıza aktarılır. EBay’da ürün listelemesi ücretsizdir. Sadece seçtiğiniz tüm yükseltmeler için ve ürünleriniz satıldığında nihai değer ücreti alınır. Yani eBay komisyon oranları ürün kategorisine ve girilen ürün başına göre belirlenir.

 

eBay Komisyon Oranları Nelerdir

 

eBay’de En Çok Satılan Ürünler Nelerdir?

 

eBay pek çok ülkeden satıcıya ulaşabilen uluslararası bir pazaryeridir. eBay’de hangi ürünler satılır sorusunun cevabı için öncelikle siteyi iyi tanımanız ve analiz etmeniz faydalı olacaktır. Satmayı düşündüğünüz bazı ürünleri sitede aratarak nasıl sergilendiği konusunda fikir edinebilirsiniz. Ülke bazında da aramalar yaparak fikir edinebilirsiniz.

 

eBay’de hangi ürünü satacağınız kadar nasıl satacağınız da önemlidir. eBay ikinci el ürün satışına da uygun bir platformdur. Bireysel olarak satmak istediğiniz ürünleri satabilir, bir e-ticaret firmanız varsa Türkiye’de satışını yaptığınız ürünlerin de satışını gerçekleştirebilirsiniz.

 

Ebay dropshipping nasıl yapılır sorusu da burada merak edilen bir konudur. Stoksuz olarak satış yapılan bu sistemde satmak istediğiniz ürünleri üreticiden alarak satın alan kişiye gönderme işlemidir. Burada herhangi bir depolama işlemi olmadığı için avantajlı gibi görünse de ürün araştırması, ödeme alımı, gönderim süresiyle ilgili bazı sıkıntı ve riskleri barındırmaktadır.

 

İlgili İçerik; Dropshipping Nasıl Yapılır?

 

eBay En Çok Satılan Ürünler Nelerdir

 

eBay’de Ödeme Nasıl Alınır?

 

Ebay’da satış yapmak için bir ödeme yöntemi belirlemeniz gerekmektedir. Ebay genellikle Paypal hesabından ödeme kabul etmektedir. Türkiye’de Paypal’ın şu an aktif olmaması Ebay gibi pazaryerlerinde Türkiye’nin satış yapmasında bazı engellere yol açmıştır.



eBay Nasıl Ödeme Alınır

 

Ticimax ile Yurtdışında Satış Yapmak Çok Kolay!

 

Yurtdışında satış yapmak aşamalarıyla tek tek uğraşmak işletmelere karmaşık ve zaman kaybı olarak gelmektedir. Ancak eBay'de satış yapmak ya da e-bay’de mağaza açmak Ticimax e-ihracat çözümleri ile çok kolay! Ticimax ürünlerinizi dünyaya satabilmeniz için geliştirdiği Global ve Global Plus Paketleri ile ürünlerinizi yurtdışında satarak kazancınızı katlamanızı sağlıyor!

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax