Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

2024 E-Ticaret Trendleri

Güncelleme Tarihi: 10.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret son dönemlerin en popüler gelir elde etme yollarından biridir. Genellikle birçok etkenden kaynaklı olarak insanların alışveriş alışkanlıklarında yaşanan değişiklikler zamanla e-ticaretin popülerliğinin artmasında etkili olmuştur.

 

2022 yılının ilk 6 aylık dönemdeki e-ticaret verileri göz önünde bulundurulduğunda e-ticaretin %116’lık bir büyüme yaşadığını söylemek mümkündür. İnsanların alışveriş alışkanlıklarının zamanla e-ticarete doğru kayması da beraberinde birçok e-ticaret trendini getirmiştir.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Nasıl Para Kazanılır?

 

2023 yılında yaptığımız incelemeler sonrasında 2024 yılında e-ticaret trendleri hakkında sizlere bu yazımızda bilgi vereceğiz. Sizler de 2024 yılında e-ticaret trendleri adlı bu yazımızı inceleyerek 2024 yılı e-ticaret trendlerine markanızı hazırlayabilir ve bu sayede gelirlerinizi arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette 2020 Trendleri

 

E-Ticaret Trendleri

 

Dropshipping ( Stoksuz Satış ) Artış Gösterecek

 

2022 yılı e-ticaret trendlerinde hızlı bir yükseliş gösteren Dropshipping, e-ticaret yapmak isteyen kişilerin herhangi bir ürün stoğu yapmadan e-ticaret siteleri veya pazaryerlerinden satış yapmasını anlatan bir kavramdır.

 

Dropshipping yöntemiyle satış yapan firmalar genellikle XML tedarikçileri ve tedarikçiler ile anlaşmalar yapmakta ve bu kişilerin satışını yaptıkları ürünleri e-ticaret sitelerine ve pazaryerlerindeki mağazalarına ekletmektedir. Dropshipping modeliyle çalışan firmalar stok maliyetini sıfıra indirmekte ve siparişleri geldiğinde ürünlerini satın almakta ve müşterilerine göndermektedir.

 

Dropshipping çalışma modelinin e-ticarete başlamak için kişilerin masraflarını azaltan bir çalışma modeli olması da bu çalışma modelinin 2024 yılında e-ticaret trendleri arasında yer almasına olanak sağlamaktadır.

 

İlgili İçerik; Dropshipping Nasıl Yapılır?



E-Ticaret Trendleri Dropshipping

 

Ödeme Yöntemlerinde Yaşanacak Değişimler

 

2024 Yılında e-ticaret trendleri adlı yazımızın bu bölümünde sizlere ödeme yöntemlerinde yaşanabilecek değişimler hakkında bilgiler vereceğiz.

 

Herkesin çok yakından tanıdığı veya en az bir kere araştırmış olduğu kripto paralara yönelik olan talepler her geçen gün artış göstermektedir. Ülkemizde bu konu ile yakından ilgilenen birçok e-ticaret firması olduğunu düşünürsek 2024 yılında ödeme alma yöntemleri arasında zamanla kripto para ile de ödeme gibi yöntemlerin geleceği düşülmektedir.

 

E-Ticaret Trendleri Ödeme Yöntemleri

 

Markalar Dijitalleşme Süreçlerini Hızlandıracak

 

E-ticaret’in her geçen gün artan ivmesi markaların dijitalleşme süreçlerini hızlandırmalarına hatta bu süreç içerisinde büyük yatırımlarını e-ticarette yapması beklenmektedir. Son dönemlerde yaşanılanlar düşüldüğünde birçok markanın mağazasını kapatarak buradaki yatırımlarını e-ticarete aktardığını söylemek mümkündür.

 

Dünyadaki başlıca markalar yatırımlarını e-ticarete kaydırırken, orta ve küçük ölçekli işletmeler de zamanla kira ve fatura masraflarından kurtulmak için dijitalleşme süreçlerini tamamlayacaktır.

 

E-Ticaret Trendleri Marka Dijitalleşme

 

Pazaryerlerine Olan Talepte Artışlar Yaşanacak

 

E-ticaret yapan firmaların ilk olarak düşündükleri şeylerden birisi e-ticaret sitelerini açmaktır. Bununla beraber firmalar satışlarını arttırmak için de ülkemizde bulunan pazaryerlerine giriş yapmaktadır. Genellikle pazaryerlerinde satışa başlayan firmalar pazaryeri entegrasyonları sayesinde tek bir panel üzerinden satışlarını gerçekleştirebilmektedir.

 

E-Ticaret’te pazaryerlerinin müşteri ve kullanıcı sayıları göz önünde bulundurulduğunda pazaryerlerine olan talebin arttığı gözlemlenmiştir. Bu gözlemler sonrasında 2024 yılında e-ticaret trendleri arasında pazaryerlerinin de müşteri ve satıcı sayısının artacağı öngörülmektedir.

 

Son dönemlerde pazaryerlerindeki satıcı rekabetleri göz önünde bulundurulduğunda birçok satıcı farklı pazaryerleri için farklı komisyon oranlarıyla satış yapmaktadır. Pazaryerleri bu satıcıları kendi bünyelerine çekebilmek için kendi içlerinde de rekabete girecektir.

 

İlgili İçerik; N11’de Ürün Satmanız için Bilmeniz Gerekenler

 

İlgili İçerik; Trendyol’da Satış Yapmak için Bilmeniz Gerekenler

 

E-Ticaret Trendleri Pazaryeri Talepleri

 

Sosyal Medya Platformlarının Etkisi Büyüyecek

 

2023 yılında sosyal medya kullanım istatistikleri ve sosyal medya platformlarında bulunan kullanıcılar göz önünde bulundurulduğunda 2024 yılında da sosyal medya platformlarının e-ticarete olan etkisinin artış göstereceği bilinmektedir.

 

Sosyal medya platformlarının yaptığı her değişiklik kullanıcılar tarafından oldukça sevilmektedir. Özellikle son dönemlerin en büyük örneği olan IGTV’nin kullanım oranının son dönemlerde büyük bir oranda artış göstermesi kişilerin ve markaların bu platform için de içerik üretme sürecini hızlandırmıştır.

 

Bunlar göz önünde bulundurulduğunda sosyal medya platformlarının e-ticarete olan etkisinin 2024 yılında büyüyeceği bilinmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları

 

İlgili İçerik; E-ihracat ve Sosyal Medya İlişkisi

 

E-Ticaret Trendleri Sosyal Medya Kullanımı

 

E-ticarette Video İçerik Devri Hız Kazanacak

 

E-ticaret yapan firmaların e-ticaret trendlerini yakından takip etmesi oldukça önemli. Son dönemlerde genellikle internetten satış yapan firmalar ürünlerini, markalarını tanıtmak için video içerik üretimlerini arttırdı. Bununla beraber hayatımıza son yıllarda giren canlı yayın özelliği üzerinden de firmalar iş ortakları ile buluşarak belirli konularda eğitimler vermeye başladı.

 

Canlı yayın özelliği kullanımının artması ve sosyal medya kullanıcılarının bu özelliğe olan ilgisinin her geçen gün büyümesi e-ticaret ile uğraşan firmaların yönelimlerinin bu alana kaymasını da sağlayacaktır.

 

2023 e-ticaret trendleri arasında yer alan video içeriklerin önemi her geçen gün arttığı için 2024 yılı e-ticaret trendleri arasında da bulunan video içeriklerin 2024 yılında artacağını göreceğiz.

 

Sizler de hızlı bir şekilde markanız için video içerikler üretmeye başlayarak bu içerikler sayesinde dönüşümlerinizi arttırabilirsiniz.

 

Eğer video içerik üretmek için gerekli zamanınız yoksa ücretsiz stok video siteleri aracılığıyla istediğiniz tarzda videolar indirebilir ve sosyal medya hesaplarınızda yapacağınız paylaşımlarda kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra e-ticaret siteniz için ürün inceleme videoları çekebilir ve paylaşımını yaparak kullanıcıların daha fazla bilgi almasını sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Video Düzenleme Programları

 

İlgili içerik; Ücretsiz Stok Video Siteleri

 

E-Ticaret Trendleri Video İçerikleri

 

Mobil E-ticaretin Önemi Her Geçen Gün Artıyor

 

Mobil cihaz kullanımlarının artmasıyla birlikte e-ticarette yeni bir dönemin başladığını söyleyebiliriz. Genellikle, e-ticaret sitelerini ziyaret eden müşterilerin yaklaşık %70’i ilgili ziyaretlerini mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirmektedir.

 

Mobil cihaz kullanımının her geçen gün arttığını düşünecek olursak 2024 yılı e-ticaret trendleri arasında mobil cihaz uyumluluğunun da olduğunu söylemek mümkün. E-ticaret sitelerinin mobil cihaz kullanıcılarına erişimini kolaylaştırmak için responsive olarak tasarlanması da bu yılın trendleri arasında.

 

Sizler de mobil cihazlardan gelecek olan ziyaretleriniz ile dönüşümlerinizi arttırmak istiyorsanız eğer kısa süre içerisinde e-ticaret sitenizi responsive olarak tasarlayabilirsiniz. Bununla beraber mobil uygulamalarınızı da yaratarak kişilerin markanızla daha hızlı etkileşim kurmasını sağlayabilir ve mobil uygulamanız üzerinden gelecek olan satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Responsive Tasarım Neden Önemlidir?

 

E-Ticaret Trendleri Mobil Kullanımı

 

Ücretsiz Kargo

 

E-ticaret sitelerinden alışveriş yapan kişilerin en dikkat ettikleri şeylerden birisi ücretsiz kargodur. Genellikle 2024 yılı e-ticaret trendleri arasında gösterilen ücretsiz kargo yöntemiyle birçok e-ticaret sitesi 2023 yılında satışlarını arttırmıştır.

 

Müşteriler kargo ücreti ödemek istemedikleri için sizler de e-ticaret sitenizde 2024 e-ticaret trendleri arasında gösterilen ücretsiz kargo yöntemini ekleyebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Lojistik Süreçleri ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

E-Ticaret Trendleri Ücretsiz Kargo

 

Kişiselleştirilmiş Ürünler

 

2024 yılı e-ticaret trendleri arasında yer alan kişiselleştirilmiş ürünler ve kişisel paketler sayesinde birçok e-ticaret sitesi müşterilerinin kendilerini özel hissetmesini sağladı ve bununla beraber marka sadakatini de yükseltebildi.

 

Sizler de 2024 trendleri arasında bulunan bu yöntemi kullanarak paketlerinizi veya ürünlerinizi kişilere göre özelleştirebilir ve paketlerin içerisine küçük notlar ekleyerek müşterilerinizin özel olduğunu onlara hissettirebilir ve bu sayede ürün satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Unutmayın ki, son dönemlerde insanların çevreye karşı farkındalığı artmaya başladı. Bu da, kişilerin daha çok çevre dostu ambalajlara yönelmesini sağladı. Sizler de 2024 yılında çevre dostu ambalajlar kullanabilir ve markanızı büyütebilirsiniz.

 

E-Ticaret Trendleri Ürün Kişiselleştirme

 

Entegrasyonlar

 

2024 yılı e-ticaret trendleri arasında bulunan entegrasyonlar özellikle bu yıl talebin artacağı şeylerden birisi. Genellikle kargo entegrasyonları, çağrı merkezi entegrasyonları gibi birçok entegrasyonunun bu sene de müşterileriniz için oldukça önemli olduğunu unutmayın.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Entegrasyon Modelleri Nelerdir?

 

E-Ticaret Trendleri Entegrasyonlar


 

Sizler de e-ticaret sitenizde entegrasyon yöntemlerinden yararlanın ve müşteri memnuniyetinizi arttırın. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan entegrasyon modelleriyle işinizi hızlı bir şekilde büyütün.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

 

Sanal Pos Hakkındaki En Kilit 5 Başlık

 

Kapıda Ödemeli Satış Nasıl Yapılır? Kapıda Ödeme Rehberi (2021 Güncel)

 

Tedarik Aşamasında Gözden Kaçırmamanız Gereken 5 Bilgi

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax