Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Çin'den Toptan Ürün Nasıl Getirilir?

Güncelleme Tarihi: 07.03.2024

İçindekiler;

Çin, E-ticaret ile gelir elde eden insanların en çok tercih ettiği ülkelerden biridir. Birçok e-ticaret firması müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak ve ürün skalasını genişletmek için Çin’den ürün getirmekte ve Türkiye’de satışını gerçekleştirmektedir. Toptan olarak getirilen ürünler ülkemizde perakende satıldığı gibi toptan da satılabilmektedir. E-ticaret yapan birçok kişinin merak ettiği Çin’den toptan ürün getirmek hakkında bilgi vereceğimiz Çin’den toptan ürün nasıl getirilir yazımızda size en ince ayrıntılardan bahsedeceğiz.


Çin'den Toptan Ürün Nasıl Getirilir?
 

Çin’den Getirilebilecek Ürünler

 

Çin’den ürün getirmek oldukça karlı olsa da ülkemize getirilemeyen bazı ürünler bulunmaktadır. Hukuki prosedürler nedeniyle Türkiye’ye girişi yasaklı olan bu ürünleri, ülkeye sipariş etseniz bile gümrükten geri dönmesi sonucu ile karşılaşabilirsiniz. Şimdi gelin Çin’den getirilemeyecek ürünler nelermiş hep beraber bakalım.


Çin’den toptan olarak pek çok ürünün tedariği yapılmakta ancak bazı ürünlerin ithalatı gerçekleştirilememektedir. Bu ürünlerden bazıları aşağıda sıralanmıştır;
 

  • Kozmetik ürünleri
  • Kimyasal ilaçlar
  • Uyuşturucu maddeler
  • Canlı hayvanlar
  • Kumar makinesi
  • Patlama özelliği olan kimyasal maddeler
  • Toprak ve gübre, benzin
  • Hayvan derileri ve Kürkler
  • Silahlar
  • Alkollü içecekler
 

Gibi ürünlerin Türkiye’ye girişi yasaktır. Bu ürünleri sipariş ettiğiniz takdirde ürünler gümrükte takılacak ve Çin’e geri gönderilecektir. Bu nedenle, e-ticaret yapan kişilerin Çin’den bu ürünleri getirtmemesi oldukça önemlidir.
 

Çin'den Toptan Getirilebilecek Ürünler
 

Çin’den Ürün Getirilirken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Çin’den ürün getirmeden önce göz önünde bulundurmanız gereken birçok unsur bulunmaktadır. Çin’den toptan ürün nasıl getirilir yazımızın bu bölümünde bunlardan bahsedeceğiz. Bilindiği üzere Çin menşeili birçok e-ticaret sitesi, alışveriş yapabileceğiniz firmaları bulmanıza aracılık etmektedir. Ancak; bu siteleri iyi seçerek belirtilen firmanın güvenilir olup olmadığının teyit edilmesi büyük öneme sahiptir. Toplu olarak ürün anlaşmaları gerçekleştirirken yanlış bir algı ile firmanın güvenilirliğini tespit etmeyerek ürün siparişi vermeniz halinde dolandırılabilirsiniz ve bu en son isteyeceğiniz durum olacaktır.

 
Çin'den Toptan Ürün Getirirken Dikkat Edilmesi Gerekilenler
 

Çin’den Ürün Nasıl Getirilir?

 

Çin’den ürün getirmek için neler gerekli yazımızın bu bölümünde sizlerle paylaşacağız. Siz de bu adımları tamamlayarak ve dikkat etmeniz gereken şeyleri göz önünde bulundurarak Çin’den kolayca ürün getirtebilirsiniz.
 

  • İlk olarak Çin’den toptan ürün getirebilmeniz için yani ithalat yapabilmeniz için tüzel kişiliğe sahip olmanız gerekiyor. Peki nedir bu tüzel kişiliğe sahip olmak? Tüzel kişiliğe sahip olmak şahıs, anonim veya limited bir şirketinizin olması demektir.
  • Çin’den toptan ürün getirmeniz için getirmek istediğiniz ürünün Türkiye’ye girişinde yasak olmaması gerekir.
  • İstediğiniz ürünlerin yasaklı olup olmadığına dikkat etmek için bir danışmandan yardım alacağınız gibi, Türkiye Gümrük mevzuatında belirtilen şartları taşıyıp taşımadığının sağlamasını kendiniz de yapabilirsiniz.
  • Sipariş verdiğiniz ürünlerin gümrüğe takılmaması için gerekli evrakların eksiksiz olması büyük öneme sahip.
 

Çin’den ürün getirmeniz halinde Dahilde İşleme Rejimine tabi olup bu rejimde iki tür izin alınabilmektedir. Bunlardan ilki dahilde işleme izni ile dahilde işlem izin belgesidir. Dahilde işleme izni ve belgesi alabilmek için firmanızın başvuru formu ve diğer ilgili belgeler (kapasite raporu, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi, yetki belgesi) ile Ticaret Bakanlığı Bölge Müdürlüğü’ne izin için yazılı olarak başvuru izin belgesi için elektronik ortamda başvuru yapmalıdır. Dahilde İşleme İzini verilecek haller spesifik olarak mevzuatta yer almıştır. Size uygun olan izninizi almanız sonrasında özellikle gümrükte mal indirme esnasında hazır bulundurmanız gereken belgeleri de tamamlamanız gerekmektedir. Bu hususları kendiniz yapabileceğiniz gibi daha sağlıklı ve sorun olmaması açısından bir danışmanınızın olması veya bu işi bilen birinin bu aşamaları yürütmesi önemlidir.

 

Not: Ticimax olarak Çin'den ürün satışı gibi bir hizmetimiz bulunmamaktadır. Bu içerik yalnızca bilgi verme amaçlıdır.


Çin'den Toptan Ürün Getirmek
 

Gümrük Süreçleri

Gümrükte mal indirme esnasında gerekli evrakların neler olduğu da Çin’den toptan nasıl ürün getirilir sorusunun bir diğer yanıtını oluşturmaktadır. İlk olarak Çin’den toptan ürün aldığınızda ticari faturanızın kaşeli ve imzalı olarak yanınızda hazır olarak bulundurmanız gerekir. Ticari faturalarda satılan ürün hakkında detaylı bilgi içermekte olup bunun yanı sıra ürünleri ödediğinize dair ödeme dekontunuzun da bulunması önemlidir.



İkinci olarak ise ürün hakkında bilgileri içeren koli listelerinin bulunmasıdır. Bu listeler gümrükte aldığınız ürünlerin neler olduğuna ilişkin inceleme yapılması halinde işinize yarayacaktır. Bir diğer belge ise deniz yolu ile ürünlerinizin nakliyesini gerçekleştirdiğiniz takdirde almanız gereken konşimento yani deniz ulaşım belgesidir. Ürünün nerede üretildiğine ilişkin belgenin de yanınızda olması gerekmekte olup bu belge gümrükte lazım olmazsa dahi ticaret odasına sunmanız gereken bir evrak olduğundan ürünlerinizin Menşei Şahadetnamesi ile gönderilmesini istemeniz gerekmektedir.


Çin'den Toptan Ürün Getirmek Gümrük Süreçleri
 

Piyasa Araştırması Yapın

 

İthalatını yapmayı düşündüğünüz ürünler için doğru piyasa araştırması yapmanızdır. Bu durum için Türkiye veya Çin’de bulunan aracı ithalat danışmanlığı yapan kurum ve kuruluşlardan yardım alabileceğiniz gibi kendinizde piyasa araştırması yapabilirsiniz. Piyasa araştırması yaparken dikkat edeceğiniz unsurlardan en önemlileri ürünün araştırılması ve bu ürünü imal eden fabrikaların bulunarak iletişime geçilmesidir. Fabrika ile iletişime geçilmesinin ardından toptan ürün siparişi vermeden önce ürünün bir numunesini Türkiye’ye göndermelerini isteyebileceğiniz gibi süreç daha garanti yürütülmesi adına firmanızın bir temsilcisini de Çin’e yollayarak ürünü test etme ve yerinde görme imkanıyla kafanızdaki soru işaretlerini yok edebilirsiniz.



Dünyanın en büyük e ticaret platformlarından olan Çin menşeli alışveriş e-ticaret da güvenilir bir şekilde toplu olarak ürün tedariği yapmanız mümkün. Ürün tedariki için bilinen ve güvenilirliği test edilen Alibaba gibi e ticaret platformundan toplu olarak kolaylıkla sipariş verebileceğiniz gibi herhangi bir sıkıntıyla karşılaştığınızda bu durumu Alibaba’ya şikâyet edebilme olanağınız da bulunmaktadır. Örneğin, ürünün ayıplı gelmesi halinde bu durumun bildirilmesi halinde para iadesi de gerçekleşebilecektir.



Belirtilen ve güvenilirliği tespit edilen bu sitelerden alacağınız ürünün size ulaşmadan firmaya ödenmemesi, yani doğrudan firmaya ödeme yapılmamasından dolayı daha rahat bir alışveriş hizmeti alabilirsiniz. Bu durumda sizler için güvenilir bir şekilde Çin’den ithalat yapmanızı kolaylaştırıcı etkiye sahip olmakta. Aynı zamanda bu platformlardan pazarlık yapabilme olanağınızın bulunması nedeniyle ürünleri daha ucuza getirebilmenizde mümkündür. Firmayla anlaşmanızın ardından ürünlerin nakliyesi ve ürünlerin yola çıkarak ne aşamada ve nerde olduğunu da bu sitelerden kolayca takip edebilirsiniz.


Çin'den Toptan Ürün Getirmek Piyasa Araştırması
 

Çin’den Ürün Getirirken Kargo Süreçleri

 

Çin’den toptan ürün nasıl getirilir adlı yazımızın bu bölümünde sizlere kargo ve nakliye süreçleri hakkında bilgi vereceğiz. Çin’den sipariş edilen malların Türkiye’ye hangi yol ile en ucuza getirileceği ve nakliyenin takibinin nasıl yapılacağı oldukça önemlidir. E-ticaret yapan kişiler bu ürünlerin kargolama süreçlerini ucuz bir şekilde yapmak ve maliyetlerini azaltmayı tercih etmektedir. Genellikle bu konuda özellikle ithalatla uğraşan kişiler ucuz olması nedeniyle büyük oranda kara ve deniz yolu ile ürünlerin getirilmesini tercih ediyor. Hava yolu ile ürünlerin temini hızlı olabilmesine rağmen nakliye ücretleri fazla olabildiğinden pek tercih edilen bir yol değildir. Kara yolu ve deniz yolu ile ürünlerin getirilmesini tercih ettiğiniz takdirde ürünleriniz elinize 10-15 gün arasında ulaşabilir. Ürünleriniz yola çıktı ancak nerede sorunları ile karşılaşmamak adına satıcı firma ile kargo takibine ilişkin anlaşma yapmanız halinde içiniz rahat bir şekilde Çin’den toplu olarak aldığınız ürünlerin gelmesini bekleyebilirsiniz.
 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax