Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Ürdün’e Satış Yapmak: Ürdün’e Ürün Nasıl Satılır?

Güncelleme Tarihi: 29.03.2024

İçindekiler;

E-ihracat yapacak olan işletmeler satış potansiyeli olan ülkelerde mağaza açamayı düşünür, Ürdün’e satış yapmak da markaların ilgi duyduğu konular arasında yer alır. Çünkü Asya ülkeleri arasında yer alan Ürdün hem stratejik konumu gereği hem de ekonomik çeşitliliği ile E-ihracat yapan firmalara büyük fırsatlar sunar.

 

Ürdün’e ürün satmak isteyen markalar kendilerine ait bir e-ticaret sitesi ya da pazaryeri platformlarında mağaza açarak satış yapmaya başlayabilir. Fakat genellikle e-ihracat markaları Ürdün’e satış yaparken hem kendi siteleri hem de pazaryeri mağazaları üzerinden ürün satmayı hedeflemektedir.

 

Ürdün’ Satış Yapmak: Ürdün’e Ürün Nasıl Satılır adlı bu yazımızda e-ihracat ile Ürdün’e satış yapacak olan kişi ve işletmelere Ürdün pazarının potansiyel fırsatları, Ürdün’e satış yapmanın avantajları ve mağaza açma süreçleri hakkında bilgi vereceğiz.


Okumanızı Öneririz: Yurt Dışına Ürün Satışı Nasıl Yapılır?

 

Ürdün


Ürdün’e Satış Yapmak: Ürdün’e Ürün Nasıl Satılır?
 

Ürdün, Orta Doğu’da yer alan bir ülkedir. Ülkenin kuzeyinde Suriye, güneyinde ve doğusunda Suudi Arabistan, batısında İsrail yer almaktadır. Akabe Körfezi ile Mısır’dan ayrılan ülkenin nüfusu, 11 milyona yakındır.

 

Ürdün’de konuşulan resmi dil Arapçadır fakat ülkenin başkenti olan Amman’da İngilizce de yaygın bir şekilde konuşulan diller arasında yer alır.

 

Ürdün Pazarının Potansiyeli ve Fırsatları

 

Ürdün, e-ihracat yapacak firmalar için önemli fırsatlar sunan bir pazardır. Ülkede hem yerel halk hem de turistler ticaretin merkezinde yer alır. Yeni girişimciler için iş yapma fırsatları sunan ülkede genellikle el sanatlarına olan ilgi bir hayli fazladı.

 

Ürdün’de yaşayan kişilerin yaklaşık %18’i 15-24 yaş arasındayken %40’lık bölümü 25-54 yaş, %9’luk bölümü de 55 yaş üzerindedir. Özellikle genç ve orta yaştaki nüfusun fazla olması da Ürdün’de e-ihracat için potansiyel bir fırsattır. Çünkü ülkede yaşayan genç nüfusun internetten alışveriş yapma potansiyeli ve teknolojiye olan hakimiyeti bir hayli fazladır.

 

Ürdün’de Satış Yapmanın Avantajları

 
Ürdün’e Satış Yapmanın Avantajları
 

Ürdün’de ürün satışı yapan e-ihracat firmaları birçok avantajdan yararlanabilmekte ve işlerini hızlı bir şekilde büyütebilmektedir. Ürdün’de Satış Yapmanın Avantajları şunlardır:

 
  • Stratejik konumu gereği Ürdün’de ürün satan firmalar İsrail, Suriye ve Suudi Arabistan’a da satış yapabilir.
  • Serbest ticaret anlaşmaları sayesinde Ürdün’de çok kolay satış yapabilirsiniz.
  • Ürdün ekonomik alt yapısı gelişmiş olan bir ülkedir.
  • Genç iş gücüne sahip olduğu için Ürdün’de satış yapan kişiler maliyetlerini azaltabilir.
  • Ürdün’e ürün satan e-ihracat firmaları yatırım desteklerinden ve teşviklerden yararlanabilir.
  • Ürdün’e ihracatı yapılan ürünlerin %53 vergiden muafken, %40’ında ise %5 gümrük vergisi uygulanır.
  • Ürdün’e satış yapan işletmeler düşük vergi oranlarından yararlanabilir.
  • Liman, havaalanı, karayolu gibi güçlü ulaşım yolları olduğu için ürün ve hizmetlerinizi kolay bir şekilde ülkeye ulaştırabilmeniz mümkündür.
  • Ürdün’ün ithalat yaptığı ülkeler arasında Türkiye 642 milyon dolarlık hacim ve %4’lük oranla ön plana çıkıyor. Kısacası Ürdün ile Türkiye’nin ticari ilişkilerinin sıkı olduğunu söylemek mümkündür.
 

Ürdün’e satış yapmak ve bu avantajlardan yararlanmak isteyen her markanın Pazar ihtiyaçlarına uygun bir stratejisi geliştirmesi gerekir. Bununla beraber yerel düzenlemeler ve yasaları da göz önünde bulundurarak stratejiyi geliştirmek oldukça önemlidir.

 

Ürdün’de Satış Yapmanın Dezavantajları

 

Ürdün’de ürün satmak birçok avantaj sağlıyor olsa da bazı dezavantajlara da neden olabilmektedir. Ürdün’de satış yapmanın dezavantajları şunlardır:

 
  • Ürdün’de ürün satışı yapan birçok firma bulunur. Bu da e-ihracat yapacak olan markaların rekabet yoğunluğu içerisine dahil olmasına neden olabilir.
  • Ürdün’de yerel ve kültürel farklılıklar bulunmaktadır. Bunları anlamadan hareket etmekse markaların satış oranlarının düşmesine neden olabilir.
  • Ürdün’e e-ihracat yapan firmalar jeopolitik konumu gereği olumsuz durumlarda etkilenebilir.
  • Satış stratejisi iyi bir şekilde belirlenmediği durumlarda Ürdün’e satış yapan markaların riskleri artış gösterebilir.
 

Ürdün’e satış yapan işletmelerin olumsuz olaylardan etkilenmemesi için iyi bir strateji geliştirmesi gerekmektedir.

 

Okumanızı Öneririz: Kanada'ya Satış Yapmak

 

Ürdün’e En Çok Satılan Ürünler

 
Ürdün’e En Çok Satış Yapılan Ürünler
 

Ürdün’e ürün satışı yaparken ülkede talebin fazla olduğu ürün ve hizmetlere yönelebilir ve böylece satışlarınızı artırabilirsiniz. Satacağınız ürünlere karar vermeden önce e-ihracat istatistiklerini inceleyebilir ve Ürdün’e ne satacağınıza karar verebilirsiniz.

 

Ürdün’e ihracatı yapılabilecek olan ürünler her mevsimde farklılık gösterebilmektedir fakat bu süreçte çoğu zaman en çok ihraç edilen ürünler belirlidir.

 
  • Makine ve yedek parçalar
  • Plastik ürünler
  • Tıbbi ve kimyasal ürünler
  • Mekanik cihaz ve aletler
  • Otomobil ve yedek parçaları
  • Optik ve tıbbi aletler
  • Elektrikli makinalar
  • Mineral ve yağlar
  • El yapımı örme ürünler
 

Ürdün’ün en çok ithal ettiği ürünler arasında yer alıyor. Sizler de bu ürün ve hizmetleri e-ihracat siteniz üzerinden satışa sunarak hedef kitlenizin ve Ürdün pazarının ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Böylece ürün ve hizmet satışlarınızı ve kârlılığınızı artırabilirsiniz.

 

Ürdün’e Ürün Satma Yöntemleri

 

Ürdün’e ürün satışı yapmak isteyen kişi ve işletmeler farklı satış stratejileri ile e-ihracat yapabilmektedir. Bunlardan en yaygın olanı e-ihracat sitesi kurmaktır fakat e-ihracat pazaryeri platformlarında mağaza açarak Ürdün’e satış yapan markalar da bulunur.

 

E-ihracat sitesi açarak Ürdün’e satış yapmak işletmelerin kendi markalarını kurmalarını kolaylaştırırken e-ihracat pazaryeri platformlarından satış yapmak da geniş bir müşteri kitlesine ulaşmalarını sağlar fakat bu platformlarda satış yapan işletme sayısı bir hayli fazla olduğu için Ürdün’e pazaryeri platformları üzerinden satış yapacak işletmeler marka bilinirliği yaratma konusunda belirli problemler ile karşı karşıya kalabilir.

 

Ürdün’e Satış Yapmak için E-ihracat Sitesi Kurulumu

 
Ürdün’e E-ihracat Yapmak
 

Ürdün’e satış yapmak için en çok tercih edilen yöntemlerden birisi e-ihracat sitesi kurulumudur. E-ihracat sitesi kuran işletmeler kendi marka bilinirliklerini yaratabilir fakat site kurulum sürecinde birkaç şeye önem vermeniz gerekir.

 
  • Ürdün’de satış yapmak için e-ihracat sitesi kurarken hedef kitlenizi ve rakiplerinizi analiz edin.
  • Marka adını belirleyin ve logo çalışması yapın.
  • E-ihracat sitesi için işletmenize en uygun e-ihracat paketini seçin.
  • Sitenize ürünlerinizi yükleyin ve tasarlayın.
  • Sanal pos ve kargo anlaşmalarını yaparak sitenizi satışa hazır hale getirin.
  • Dijital pazarlama çalışmaları yapın ve ürün, hizmet ve markanızı ön plana çıkarın.
 

Ürün ve Hizmetlerinizi Ön Plana Çıkarın

 

Ürün’e satış yapmak için sitenizi kurduktan sonra hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşmak için ürün ve hizmet pazarlaması çalışmaları yapmanız gerekir. Sosyal medya, arama motoru optimizasyonu ve reklamcılığı, Influencer marketing, sms pazarlaması, e-mail marketing gibi pazarlama yöntemleri tercih edebileceğiniz yöntemlerdir.

 

Hangi dijital pazarlama yöntemini kullanacağınıza hedef kitlenizi ve rakiplerinizi analiz ettikten sonra karar verebilir ve böylece satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

Ticimax ile Ürdün’e Satış Yapın

 

Ürdün’e ürün satışı için e-ihracat sitenizi kurarken Ticimax ile çalışabilir ve altyapımızda yer alan modül ve özellikler sayesinde sitenizi hızlı bir şekilde hayata geçirebilirsiniz. E-ihracat çözümlerimiz içerisinde yer alan çoklu dil, çoklu para birimi, ülke özelinde ana sayfa yayınlama, ziyaretçi tanıma, lokasyon bazlı fiyatlandırma özelliklerinden yararlanarak e-ihracat sitenizi farklı ülkeler için de satışa açabilir ve kârlılığınızı artırabilirsiniz.

 

Ticimax e-ihracat çözümleri ile Ürdün’e profesyonel bir şekilde satış yapabilir, kendi markanızı yaratarak başarıya ulaşabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax