Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kanada'ya Satış Yapmak: Kanada'ya Ürün Nasıl Satılır?

Güncelleme Tarihi: 04.08.2023

İçindekiler;

İnternetten satış yapmak isteyen kişi ve işletmeler belirli hedef pazar ülkesi seçiyor ve günümüzde birçok kişi ve işletme Kanada’ya satış yapmak istiyor. Çünkü Kanada e-ticarete ilgisi olan ülkeler arasında yer alıyor ve bununla beraber ülkeye satış yapanlar Kanada Doları kazanabiliyor.

 

Kanada’ya ürün satışı yapmak isteyenler kendilerine ait bir e-ihracat sitesi kurarak, Amazon Kanada’da mağaza açarak ya da ülkede aktif kullanılan pazaryerleri arasında yer alan eBay ve ETSY gibi platformlara mağaza açarak satış yapabiliyor.

 

Kanada’ya internetten ürün satacak olan markaların bu süreçte de dikkat etmesi gereken birçok nokta bulunuyor. Kanada’ya Satış Yapmak: Kanada’ya Ürün Nasıl Satılır adlı bu yazımızda e-ihracat yapmak isteyen markalar için Kanada’ya internetten satış hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve ülkeye satış yaparak gelir elde edebilirsiniz.

 

Okumanızı Öneririz: Amerika'da Şirket Nasıl Kurulur?

 

Kanada Pazarının Potansiyeli ve Fırsatları


Kanada Pazarının Potansiyeli ve Fırsatları
 

Kanada, dünyanın en büyük ekonomisine sahip ülkeler arasında yer alır. Ülkede yaşayan kişiler yüksek gelire sahiptir ve bununla beraber tüketici gücü de bir hayli fazladır. Farklı etnolojik grupların ülkede yaşaması ise internetten yapılan alışverişlere olan ilgiyi arttı.

 

Yapılan araştırmalara göre ülkede yaşayan 18-24 yaş arasındaki gençlerin internetten alışveriş yapmaya olan ilgisi daha fazladır. Gençlerin %49’luk bölümü e-ticaret alışverişlerine yakınken 45-54 yaş arasındaki kişilerin %22’lik bölümü de internetten alışveriş yapıyor.

 

Kanada’ya yönelik e-ticaret istatistikleri incelendiğinde ise ülkenin 2020 yılında e-ticaret hacminin %75 oranında artığı görülüyor. Özellikle Kanada’da hedef kitlelerine ulaşmak isteyen işletmeler satışlarını artırmak için daha çok e-posta pazarlamasına yöneliyor. Basılı ve görsel medya ise işletmeler tarafından çok tercih edilmiyor.

 

Kanada’ya Satış Nasıl Yapılır?


Kanada’ya Satış Nasıl Yapılır?
 

Kanada’ya satış yapmak isteyen markalar ve kişiler belirli süreçleri yerine getirmelidir. Özellikle bu ülkede ürün satacaklar kendilerine ait bir site açmayı tercih ederken hem pazaryeri hem de kendi siteleri üzerinden satış yapan kişi sayısı da bir hayli fazladır. Kanada’ya satış yapmak için:

 
  • Satacağınız ürünleri seçin.
  • Şirket kuruluşunu gerçekleştirin.
  • E-ihracat sitenizi açın.
  • Tasarımını tamamlayın ve sanal pos alın.
  • Ürün ve hizmetlerinizi pazarlayın.
 

E-ihracat sitesi açmak için gerekenleri tamamladıktan sonra sizler de Kanada’ya ürün satmaya başlayabilirsiniz.

 

Kanada’ya En Çok Satılan Ürünler


Kanada’ya En Çok Satılan Ürünler
 

Kanada’ya ürün satışı yaparken ilk olarak Kanada’ya En Çok Satılan Ürünlere yönelmeniz kişilerin taleplerine yanıt vermenizi kolaylaştıracaktır. Kanada’ya en çok satılan ürünler şunlardır:

 
  • Kıyafet
  • Elektrik ve Elektronik Ürünler
  • Kitap
  • Bilgisayar
  • Yeme ve İçme Malzemeleri
  • Takı
  • Ev Eşyaları
  • Oyuncak
  • Fitness Ürünleri
  • 3D Yazıcı
 

Türkiye’den Kanada’ya E-ihracat yapacak olan kişi ve işletmeler ülkemizdeki istatistiksel verilere göz atarak da satacakları ürün ve hizmetleri seçebilir. Bununla beraber Kanada ithalat istatistikleri de Türkiye’den satış yapacak olan markaların göz önünde bulundurması gereken önemli verilerdir.

 

Okumanızı Öneririz: İnternette En Çok Satılan Ürünler

 

Şirket Kurun

 
Şirket Kurun


Türk Ticaret Kanunu gereğinde Türkiye’den Kanada’ya ürün satmak isteyenlerin bir şirket kurması gerekiyor. Şirket kuruluşu yapılarak fatura kesilebiliyor ve elde edilen kâr üzerinden vergi ödenebiliyor. Bununla beraber şirket kuruluşu yapmak satış süreçlerindeki gümrük işlemlerini de oldukça çok kolaylaştırıyor.

   

Kanada’ya ürün satmak isteyenlerin en çok kurduğu şirket türleri arasında yer alıyor. Özellikle kurulacak şirket türüne karar verirken de şirketlerin özelliklerini göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Bu noktada kuracağınız şirket türünün Kanada’daki ticari faaliyetlerinizi olumsuz etkilemeyeceğini bilmeniz de oldukça önemli bir konu olarak ön plana çıkıyor. Siz de Kanada’ya ürün satmak istiyorsanız şirket kuruluşunuzu yapabilirsiniz.

 

Kanada’ya Satış Sitenizi Açın


Kanada’ya Satış Sitenizi Açın
 

Türkiye’den Kanada’ya satış yapacak olan markalar çoğu zaman kendilerine ait bir E-İhracat Sitesi üzerinden satış yapar. Çünkü e-ihracat sitelerinin olması hem marka değerinizi artırır hem de yaptığınız satışlardan elde edeceğiniz gelirin kendinizde kalmasına olanak tanır. Kanada’ya satış sitesi açarken de işletmeler çoğu zaman hazır e-ihracat paketlerini tercih eder. Çünkü e-ihracat paketleri içerisinde markaların ihtiyaçlarını karşılayacak birçok modül ve özellik bulunur.

 

Kanada’ya satış sitenizi açarken belirli özelliklerin de sitenizde yer almasına önem vermeniz gerekir.

 
  • Ülke özelinde ana sayfa yayınlama
  • Bölgesel satış
  • Çoklu dil
  • Ödeme sistemleri
  • Lokasyon bazlı fiyatlandırma
  • Çoklu para birimi
  • Ziyaretçi tanıma
 

Özellikle e-ihracat sitelerinde olması gereken özelliklerdir. Sizler de Kanada’ya ürün satmak için ihtiyacınız olan sitenizi Ticimax ile hayata geçirebilir ve bu özelliklere sahip bir site ile satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

E-ihracat Sitenizi Tasarlayın

 
E-ihracat Sitenizi Tasarlayın


E-ihracat sitenizi aldıktan sonra tasarımına da önem vermeniz Kanada’daki kişilere güven vermenize olanak tanır. Bu nedenle tasarım süreçlerinde belirli unsurları göz önünde bulundurmalısınız.

 
  • E-ihracat sitenizin tasarımını yaparken Kanada’da yaşan kişilerin alışkanlıklarını göz önünde bulundurun.
  • Markanızın kurumsal kimliğine uygun bir tasarım yapın.
  • E-ihracat sitenizi responsive olarak tasarlayın.
  • Kurumsal sayfa tasarımına önem verin.
  • Ödeme sayfanızı güvenli bir şekilde tasarlayın.
  • E-ihracat sitenizde profesyonel ürün görselleri kullanın.
  • SEO uyumlu ürün açıklamaları yazmaya özen gösterin.
 

Bunlara dikkat ederek sizler de Kanada’ya satış sitenizi tasarlayabilir ve ülkede yaşayan kişilere güven verebilirsiniz.

 

Sanal Posunuzu Alın ve Ülkedeki Ödeme Sistemlerine Yer Verin

 

Kanada’da satış yaparken e-ihracat sitenizde önem vermeniz konularında başında sanal pos da yer alır. Sanal pos müşterilerinizin kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapmasına olanak tanır.

 

Sanal pos anlaşması yaparken Kanada’ya satış yapacak markaların ödeme günleri, komisyon oranları ve artı taksit seçenekleri gibi önemli konuları göz önünde bulundurması gerekir. Bunun yanı sıra sanal poslar ile beraber Kanada’da aktif bir şekilde tercih edilen ödeme sistemlerinin de e-ihracat sitenizde yer alması daha kolay ödeme almanıza olanak tanır.

 

Kargo Anlaşmanızı Yapın

 

Kanada’ya satış yapacaksanız önem vermeniz gereken bir diğer konu da kargo anlaşması. Özellikle dropshipping yapacak kişilerin buna önem vermesi gerekmiyorken Türkiye’den Kanada’ya satış yapacak olan kişilerin kargoya önem vermesi gerekiyor. Çünkü kargo ücretleri biraz artış gösteriyor.

 

Kanada’ya kargo anlaşması yaparken markaların çalışacakları firmayı iyi bir şekilde seçmesinin yanı sıra kargo ücretlerini, teslimat seçeneklerini ve sigortalı gönderim seçeneklerini de iyi bir şekilde incelemesi ve karar vermesi gerekiyor. Bu süreçte Kanada’ya ürün satışı yapacak olan markalar ve kişiler birden fazla kargo firmasından teklif almaya özen gösteriyor ve avantajlı olabilecek firmaları değerlendirerek kararlarını veriyor.

 

Hemen İnceleyin:Kargo İş Ortaklarımız

 

Hemen İnceleyin:Ödeme Sistemleri

 

Okumanızı Öneririz: Hindistan’a E-ihracat Nasıl Yapılır?

 

Ürün ve Hizmetlerinizi Pazarlayın


Ürün ve Hizmetlerinizi Pazarlayın
 

Kanada’da ürünleriniz ile ilgilenecek bir kitleye ulaşmak istiyorsanız önem vermeniz gereken bir diğer konu da pazarlama çalışmaları olmalı. Genellikle Kanada’da en popüler pazarlama yöntemi olarak e-posta pazarlaması ön plana çıkıyor. Sosyal medya pazarlaması da şirketler tarafından tercih edilirken görüntülü reklamlar ve geleneksel medya araçları pek tercih edilmiyor.

Sizler de hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşmak için bir reklam stratejisi belirleyebilir, ürün ve hizmetlerinizi Kanada’da daha hızlı satabilirsiniz.

 

Ticimax ile Kanada’ya Satış Yapın

Kanada’ya ürün satışı yapmak için sizler de Ticimax ile e-ihracat sitenizi hızlı bir şekilde kurabilirsiniz. Ticimax’ta yer alan modüller ile sitenizi hızlı bir şekilde kurar ve ürünlerinizi pazarlarken Ticimax iş ortaklarının sunduğu avantajlı fırsatlardan yararlanabilir, kargo ve sanal pos anlaşmanızı uygun oranlar ile yapabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax