Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Amerika'da Şirket Nasıl Kurulur?

Güncelleme Tarihi: 17.01.2024

İçindekiler;

Yeni bir iş kurmak isteyen kişilerin yasal bir şekilde ticari faaliyet yürütebilmeleri için şirket kurmaları gerekir. Genellikle bu noktada kişiler ülkemizde şirket kurabilecekleri gibi çoğu zaman farklı ülkelerde de şirket kurmayı tercih eder. Amerika’dan Almanya’ya kadar olan her ülke yeni bir startup projesi olan kişilerin ilk odağındaki ülkeler arasında yer alır.

 

Farklı ülkelerde şirket kurmak kişilerin birçok avantajdan yararlanmasını sağladığı için kişiler bunu tercih eder. Son zamanlara yeni şirket kurmak ve yurt dışına açılmak isteyen kişilerin ilgi odağında da Amerika gibi ülkelerin bulunduğunu söylemek mümkündür.

 

Amerika'da Şirket Nasıl Kurulur adlı bu yazımızda sizlere Amerika ve Amerika’da şirket kurmak hakkında önemli bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Amerika’da nasıl şirket kurulur sorunuza yanıt bulabilirsiniz.

 

Amerika'da Şirket Nasıl Kurulur?

 

Amerika

 

Resmi adı ile Amerika Birleşik Devletleri, Amerika kıtasında bulunan bir ülkedir. Kanada ve Meksika arasında yer alan Amerika eyalet ve federal bölgelerden oluşmaktadır. Başkenti Washington alan ülkenin kuruluş tarihi 1776’dır.

 

Dünyanın en büyük ekonomilerinden birisine sahip olan Amerika’da yaklaşık 330 milyon kişi yaşamaktadır. Geniş sınırlara sahip bir ülke olan Amerika’nın iki adet komşusu bulunur. Amerika’nın kuzey komşusu Kanada ve güney komşusu da Meksika’dır.

 

İlgili İçerik; Amazon'da Nasıl Satış Yapılır?



Amerika Nerededir

 

Amerika’da Şirket Kurmanın Sağladığı Avantajlar

 

Amerika’da şirket kurmanın sağladığı birçok avantaj olduğunu sizlerle paylaşmıştık. Gelin şimdi Amerika’da şirket kurmanın sağladığı avantajlara daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 
  • Amerika’da şirket kuran kişiler düşük vergi ücretleri ödemektedir.
  • Amerika’da şirket kurma ücretleri bilinenin aksine daha uygundur.
  • Kişi ve işletmeler Amerika’da faaliyet gösterebilecekleri gibi yapılan anlaşmalar neticesinde Avrupa ve dünyanın birçok ülkesinde de ticaret yapabilmektedir.
  • Şirket kurma süreci genellikle 5-6 gün gibi kısa bir sürede tamamlanmaktadır.
  • Markalar uygun ücretler ile Amerika’da markalarını tescil ettirebilmektedir.
  • Amerika’da yasal bir şekilde faaliyet gösteren şirket sahiplerinin Green Card alma süreci oldukça kolaydır.
  • Amerika yeni girişimcileri destekleyen bir ülke olduğu için Amerika’da şirket kuran kişi ve işletmeler birçok hibe ve destek programından yararlanabilmektedir.
  • Amerika’da şirket kurmak için tercih edebileceğiniz birçok şirket türü bulunmaktadır.
 

Amerika’da şirket kurmanın sağladığı avantajlar bunlardır. Sizler de bu tür avantajlardan yararlanmak istiyorsanız Amerika’da kendinize ait bir şirket kuruluşu gerçekleştirebilir ve ticari faaliyet yürütebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Macaristan'da Şirket Nasıl Kurulur?

 

Amerika'da Şirket Kurma Avantajları Nelerdir

 

Amerika’da Şirket Kurmanın Dezavantajları

 

Amerika’da şirket kurmak kişi ve işletmelere avantaj sağladığı gibi dezavantajlara da neden olabilmektedir. Gelin şimdi hep beraber Amerika’da şirket kurmanın dezavantajları nelermiş detaylı bir şekilde göz atalım.

 
  • Amerika’da şirket kurmak isteyen her kişi ve işletmenin bir sermayesi olması gerekir.
  • Ülkede faaliyet yürüten birçok marka bulunur. Bu nedenle markalar arasında rekabetin olduğunu söylemek mümkündür.
  • Amerika’da daha çok İngilizce bilen kişiler ile muhatap olacağınız için İngilizce bilmeniz gerekir.
  • Şirket kurma sürecinin profesyonel bir şekilde yürütülebilmesi için Amerika’da danışmanlık veren firmalardan şirket kurma danışmanlığı almanız gerekebilmektedir.
  • Amerika’da şirket kurma sürecinde harcamalar dolar ile yapılmaktadır. Bu nedenle sermayenizi dolar ile ayarlamanız gerekmektedir.
 

Amerika’da şirket kurmanın dezavantajlı olabileceği başlıca durumlar bunlardır. Fakat yeniden söylemek gerekirse girişimci teşviklerinden yararlanmak ve global bir şirket olmak istiyorsanız bu ülkede şirket kurmayı düşünebilirsiniz.


İlgili İçerik; E-ihracat Faturası Nasıl Kesilir? 

İlgili İçerik; İspanya'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

 


Amerika'da Şirket Kurma Dezavantajları Nelerdir

 

Amerika’da Kurabileceğiniz Şirket Türleri

 

Ülkemizde olduğu gibi Amerika’da da şirket kuracak olan kişilerin kurabileceği şirket türleri oldukça çeşitlidir. Amerika'da Şirket Nasıl Kurulur adlı bu yazımızın bu bölümünde gelin hep beraber Amerika’da şirket türlerine bir göz atalım.

 

Amerika’da şirket kuracak olan kişi ve işletmelerin tercih edebileceği birçok şirket türü bulunmaktadır.

 
  • Şahıs şirketi (SP – Sole Proprietorship)
  • Ortaklık şirketi (GP- General Partnership)
  • Limited şirket (LLC- Limited Liability Company)
  • Anonim şirket (INC CORP – Business Corporations – Incorporated)
 

Amerika’da kurabileceğiniz şirket türleridir.

 

Amerika’da Şahıs Şirketi

 

Amerika’da şahıs şirketi kurmak isteyen kişilerin tercih edebileceği şirket türleri arasında yer alan Sole Proprietorship’in kısaltması SP’dir. Amerika’nın en basit şirket türü olarak bilinen şahıs şirketleri bir kişi tarafından kurulan şirket türlerinden birisidir.

 

Temel muhasebe işlemleri, maliyetsiz olması, şirket sahibinin şirkete karşı sorumluluklarından dolayı şahıs firmaları oldukça tercih edilir.

 

Amerika'da Şirket Türleri - Şahıs Şirketi

 

Amerika’da Ortaklık Şirketi

 

Çok ortaklık yapısı kişinin ortaklığı ile kurulan ortaklık şirketleri Amerika’da General Partnership olarak bilinmektedir. Şahıs şirketlerinde de olduğu gibi ortaklıklarda kişiler şirketin tüm kar ve zararlarından sorumludur.

 

Bu şirket türünü kurmak isteyen kişiler ilk olarak kendi aralarında anlaşma yapmakta ve ortaklığın yapısına karar vermektedir. Diğer şirket türlerine oranla Amerika’da ortaklık şirketi kurma maliyetinin çok daha uygun olduğu bilinmektedir.

 

Amerika'da Şirket Türleri - Ortaklık Şirketi

 

Amerika’da Limited Şirket

 

Esnek yapılı şirket türlerinden biri olan Limited şirket türü Amerika’nın bazı eyaletlerinde kurabileceğiniz bir şirket türüdür. Limited şirketlerde bir şirket ve adi ortaklık yer almaktadır.

 

Birden fazla ticari faaliyeti bir arada yürütmek için Amerika’da kurabileceğiniz bir şirket türü olan Limited şirketlerde ortaklık yapısı basit ya da karmaşık olabilmektedir. Genellikle ortaklıkların şirkete karşı olan sorumlulukları ortaklık sözleşmelerinde açık bir şekilde belirtilmektedir.

 

Amerika'da Şirket Türleri - Limited Şirket

 

Amerika’da Anonim Şirket

 

Ülkemizde bulunan şirket türlerinden birisi olan anonim şirketler Amerika’da da kurabileceğiniz şirket türleri arasında yer almaktadır.

 

Anonim şirketler kurulacakları eyaletlerin yasasına bağlı olan bir şirket türüdür, bir kişi ya da birden fazla kişinin bir araya gelmesi ile kurulabilmektedir. Çoğu zaman Amerika’da anonim şirket kurmak isteyen kişiler ticari amaçlarla bu şirket türünü tercih etse de kâr amacı gütmeyen kuruluşların da Amerika’da anonim şirket kurduğu bilinmektedir.

 

Şahıs şirketi, Limited şirketi ve ortaklık şirketlerine oranla Amerika’daki anonim şirketlerin ortaklık yapısının daha karmaşık olduğunu söylemek mümkündür.



Amerika'da Şirket Türleri - Anonim Şirket

 

Amerika’da Şirket Kurma Maliyeti Ne Kadardır?

 

Amerika’da şirket kurma maliyeti çoğu zaman kurulacak olan şirket türüne göre farklılık gösterir. Şahıs ve ortaklık şirketlerinde düşük olan Amerika’da şirket kurma maliyetleri Limited ve anonim şirketlerde artış gösterebilir. Bununla beraber şirketin kurulacağı eyalet de şirket kurma maliyetinin hesaplanması için oldukça önemlidir.

 

Genel olarak çoğu eyalette benze belirli şirket kurma maliyetinin bulunduğunu söylemek mümkündür. Şirket kurma ücreti, yıllık eyalet vergisi ve marka tescil ücretleri çoğu eyalette birbirine yakındır.

 

Amerika’da şirket kurmak isteyen yabancılar 200 dolar tek seferlik kurulum ücreti öderken yıllık olarak 300 dolar tutarında eyalet vergisi ödemektedir. Amerika’da kurulan şirketler tescillenmek istendiğinde 120 gün boyunca tescillenme ücreti olarak 75 dolar ödenmesi gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Dubai'de Şirket Nasıl Kurulur?

 

Amerika'da Şirket Kurmak Ne Kadardır

 

Ticimax İle Amerika’ya E-ihracat Yapın!

 

Amerika’da şirket kurduktan sonra birçok kişi ve işletmenin e-ihracat ve e-ticarete yöneldiği bilinir. Çünkü bu sektörlere olan ilgi her geçen gün artış göstermektedir. Amerika’da e-ticaret ya da Amerika’da e-ihracat yapmak için şirket kuruluşu gerçekleştirdikten sonra kişi ve işletmelerin kendilerine ait bir sanal mağaza açması gerekmektedir.

 

Amerika’ya ürün satmak için e-ihracat mağazası açacak olan kişiler de çoğu zaman Ticimax’ı tercih etmektedir. Çünkü Ticimax e-ihracat alt yapısı sayesinde kişi ve işletmeler ürün ve hizmetlerini sergileyecekleri sitelerini daha kolay açmaktadır. Bunun yanı sıra markalar alt yapımızda yer alan modüller sayesinde ürün e-ihracat süreçlerini daha profesyonel bir şekilde de yönetebilmektedir.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax